4/8/11

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΚΥΝΗΓΟΣ-JITEM

Έπαιρνα λεφτά ανάλογα με τα άτομα που σκότωνα
 Αίσθηση προκάλεσαν οι ομολογίες κατηγορουμένων στα πλαίσια της υπόθεσης Εργκενέκον σε σχέση με τις εκσκαφές στην Σίλε. Ο μετανοηθείς της οργάνωσης ΤΙΚΚΟ Ουλάς Οζέλ περιέγραψε στο δικαστήριο πως αφού παραδόθηκε στο κράτος, του έδωσαν καθήκοντα στην Διοίκησης Περιφέρειας της JITEM του Ελάζιγκ. Ανέφερε : Για κάθε άτομο που σκοτώναμε μας έδιναν χρήματα μέσα σε φάκελο. Απαγάγαμε άτομο στην Κωνσταντινούπολη, τον φέρναμε στο Τούντζελι και λέγαμε πως ¨τον συλλάβαμε σε επιχείρηση¨. Ότι έκανα το έκανα εξ ονόματος του κράτους. Εγώ έτσι ήξερα¨.


Ο Οζέλ επιβεβαιώνοντας το κατηγορητήριο σχετικά με τις διασυνδέσεις του με την Εργκενέκον λέει : ¨ Την ώρα που φαινομενικά εγώ ήμουν στην φυλακή, μετείχα σε αστυνομικές επιχειρήσεις. Σε εκείνη την περίοδο βρέθηκα σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας και συνομίλησα τηλεφωνικά. Αυτά είναι όλα καταγεγραμμένα. Αυτά όλα πρέπει να ληφθούν υπόψιν¨.http://tourkikanea.files.wordpress.com/

ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ JITEM

Εφ. Ραντικάλ 9-7-2011
 Το κράτος αποδέχτηκε επίσημα την ύπαρξη της JITEM

Λέχτηκε πως η JITEM ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Στρατοχωροφυλακής, χωρίς την έγκριση του υπουργείου εσωτερικών και χωρίς να ληφθεί η άποψη του Γενικού Επιτελείου.
 ΑΓΚΥΡΑ – Η εισαγγελία της Άγκυρας κατά την έρευνα που έκανε σχετικά με την JITEM διαπίστωσε ότι ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Στρατοχωροφυλακής, χωρίς την έγκριση του υπουργείου εσωτερικών και χωρίς να ληφθεί η άποψη του Γενικού Επιτελείου.
Ο εισαγγελέας Χακάν Γιουξέλ που είναι αρμόδιος για αδικήματα τρομοκρατίας έστειλε έγγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών, στο Γενικό Επιτελείο, στην Στραοτχωροφυλακή, στην ΜΙΤ και στο Αρχηγείο της Αστυνομίας ρωτώντας αν ¨υπάρχει ή όχι δομή ονόματι JITEM¨.


Στις απαντήσεις που δόθηκαν γίνεται δεκτή η ύπαρξη της καια αναφέρεται ότι ¨ Αυτή η μονάδα ήταν μια δομή που δραστηριοποιήθηκε στον αντιτρομοκρατικό αγώνα¨. Η στρατοχωροφυλακή στη απάντηση που δίνει αναφέρει ότι η JITEM περατώθηκε το 1990.

Ο εισαγγελέας Γιουξέλ στα πλάισια της έρευνας αυτής ερευνά τις δραστηριότητες που αποδίδονται στην JITEM από την ίδρυση της μέχρι το 2005.

Ο εισαγγελέας Γιουξέλ κατά την έρευνα που διεξήγαγε διαπίστωσε ότι η JITEM ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Στρατοχωροφυλακής, χωρίς την έγκριση του υπουργείου εσωτερικών και χωρίς να ληφθεί η άποψη του Γενικού Επιτελείου.

Σχόλιο : Δηλαδή μια στρατιωτική μονάδα σκότωνε και απήγαγε αμέτρητα άτομα , έκανε εμπόριο ναρκωτικών και το Γενικό Επιτελείο δεν ¨ρωτήθηκε¨…..Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουν ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.