5/9/19

Οι "φιλάνθρωποι" και το τσουνάμι...


Αν θες να γνωρίζεις τα βαθύτερα κίνητρα των απόψεων που εκφράζει κάποιος αρκεί να προσέξεις τον τρόπο που κερδίζει το ψωμί του. Το ίδιο ισχύει και με τα κίνητρα του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας. 
Η φιλανθρωπία ως επίδειξη ή επάγγελμα δεν είναι φιλανθρωπία. Το λέει άλλωστε και η Γραφή. Το ίδιο ισχύει κατ΄ αντιστοιχία για την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό. 
"Ο καθένας ας ενεργήσει ακριβώς όπως έχει αποφασίσει στην καρδιά του", λέει η Γραφή, "όχι απρόθυμα ή αναγκαστικά, γιατί ο Θεός αγαπάει αυτόν που δίνει με χαρά".—2 Κορινθίους 9:7 
Αντιθέτως η φιλανθρωπία αποτελεί αμαρτία όταν γίνεται προκειμένου να εντυπωσιάσουμε άλλους. Ματθαίος 6:2. Για να λάβουμε κάτι σε αντάλλαγμα.—Λουκάς 14:12-14. Για να "αγοράσουμε" την σωτηρία.—Ψαλμός 49:6, 7. 

Αλληλέγγυοι με το αζημίωτο... 

Πριν από λίγες μέρες ο αμερικάνικος σταρ του Χόλυγουντ Ρίτσαρντ Γκιρ βρέθηκε στη Λαμπεντούζα να συμπαρασταθεί στους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες  που στοιβάζονται εκεί... 


Για τη συνέχεια Capital


2 σχόλια:

  1. Γι οσους δεν ξερετε, το δουλεμποριο το αρχισαν οι Αγγλοι με το πλοιο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ καπου απο τη σημερινη Γκανα. Οι διακινητες ηταν περιουσιοι. Σημερα δεν το κανουν οι ιδιοι. Βαζουν αλλους. Το Γκριρ που το προπαγανδιζει τον ταισε το Χολλυγουντ καλα. Τους χρωσταει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.