4/9/19

Κατάπιαν τον τσαμπουκά τους οι Τούρκοι – Δεν έβγαλαν το στόλο τους στο Καστελλόριζο

Ο λαός μας λέει σοφά ότι και ο… Άγιος φοβερά θέλει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα που ο απέναντι δεν είναι Άγιος τότε η φοβέρα πιάνει πιο εύκολα. Τελικά η Τουρκία έκανε πίσω και κατάπιε τον τσαμπουκά, που ετοίμαζε για σήμερα νότια του Καστελλόριζου. Η αποφασιστική στάση της Αθήνας έκανε τους Τούρκους σε αυτή τη φάση να μαζέψουν τον στόλο τους και να μην προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο τουλάχιστον σε αυτήν την φάση. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Άγκυρα είχε ανακοινώσει για σήμερα  άσκηση δεσμεύοντας παράνομα περιοχή για τον σκοπό αυτό νότια του Καστελλόριζου σε σημείο που παραπέμπει στην τουρκική θεώρηση για διαμοιρασμό της υφαλοκρηπίδας της ανατολικής Μεσογείου.
Οι δυο NAVTEX
Μετά από πολύ καιρό υπήρξε αντίδραση της Αθήνας και ακύρωση της τουρκικής καθώς με την Αναγγελία 1281/2019 οι ελληνικές Αρχές δηλώνουν ότι:
«Το μήνυμα NAVTEX με αριθμό 0943/19 που εκπέμπεται από τον Σταθμό NAVTEX της Αττάλειας και αφορά άσκηση Ναυτικού μεταδίδεται από μη εξουσιοδοτημένο Σταθμό. Ο μόνος εξουσιοδοτημένος Σταθμός NAVTEX σε εφαρμογή του GMDSS για εκπομπές πληροφοριών ναυτιλιακής ασφάλειας και πληροφοριών έρευνας και διάσωσης για την συγκεκριμένη περιοχή είναι ο Σταθμός NAVTEX Ηρακλείου, εγκεκριμένος από τον IMO και IHO. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το ΕΚΣΕΔ Πειραιά».
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία με δυο NAVTEX (0964/19 και 0961/19) που εξέδωσε χθες το απόγευμα από την μια δηλώνει ότι η δική της Αναγγελία για την πραγματοποίηση άσκησης είναι έγκυρη και συνεχίζει να ισχύει και ότι η ελληνική NAVTEX είναι άκυρη καθώς εκδόθηκε από «μη εξουσιοδοτημένο σταθμό». Και επιμένει ότι για την περιοχή αυτή νότια του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης η αρμοδιότητα έκδοσης NAVTEX ανήκει στον Σταθμό της Αττάλειας.
Η τουρκική NAVTEX
TURNHOS N/W : 0943/19
MEDITERRANEAN SEA
NAVAL TRAINING, ON 04 SEP 19 FROM 1000Z TO 1500Z IN AREA BOUNDED BY;
33 47.18 N – 028 47.17 E
33 55.02 N – 028 54.63 E
33 48.78 N – 029 04.05 E
33 40.94 N – 028 56.59 E
CAUTION ADVISED.
H Ελληνική NAVTEX
IRAKLEIO RADIO NAVWARN 468/19
SOUTH EAST KRITIKO SEA.
IERAPETRA SEA.
FIRING EXERCISE.
FROM 041000 UTC TO 041500 UTC SEP 19
IN AREA BOUNDED BY:
33-47,18N 028-47,17E
33-55,02N 028-54,63E
33-48,78N 029-04,05E
33-40,94N 028-56,59E
CAUTION ADVISED.
CANCEL THIS MSG 041600 UTC SEP 19
Τελικά μαζεύτηκαν σε αυτήν την φάση και δεν θέλησαν να αναμετρηθούν με το στόλο μας που πάντως παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας.
Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.newsbreak.gr/amyna/katapian-ton-tsampoyka-toys-oi-toyrkoi-den-evgalan-to-stolo-toys-sto-kastelorizo/#ixzz5yad2mgAS

8 σχόλια:

  1. Το ιδιο θαταν και με τους εποικους ..αν..αν επευταν μερικα βεγγαλικα..η βαζαμε ..ηχεια τερμα με ηχους πολυβολων και βομβων. .η βγαζαμε καθε μερα ..ναβτεξ παντου για πυρα ..η βαζαμε αυτους απ τα νησια με το εθιμο ,τους βρονταδες να ριχνουν καθε μερα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμα εκδιδαμε καθημερινες NAVTEX με πραγματικα πυρα γυρω απο τη Λεσβο τη Χιο τη Σαμο και την Κω θα ειχαμε λυσει και το προβλημα με τους λαθροεισβολεις.
    Δεν χρειαζεται PhD για τη λυση. Θεληση χρειαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ερντογάν μετά τον αμερικανικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ φαίνεται να 'χει βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια. Οι δηλώσεις του για πυρηνικά σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσονται, πράγμα το οποίο προεξοφλεί πως η διορία που έδωσε στους Αμερικάνους για εισβολή στη Συρία σε τρεις εβδομάδες πάει περίπατο. Το άλλοθι που έχει για τα ρώσικα όπλα (σύντομα ίσως και αεροπλάνα) είναι παρόλα αυτά εντυπωσιακό: "Δε μου πουλάτε αυτό που θέλω, όπως το θέλω, στην τιμή που το θέλω και με την τεχνογνωσία που χρειάζομαι άρα πάω αλλού (όπως κάνατε εσείς Αμερικάνοι στη Συρία που προτιμήσατε τους εχθρούς μου τους Κούρδους από εμένα τον 'στρατηγικό σας εταίρο', όπως με αποκαλείται)".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που ειναι αυτος ο Ακαρ ο Γκοτζιλας ?? Τον εφαγαν τα ..ακαρια...ακαριαια !!!!!!! Πω πω ...ο παιχταρας πιλοτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Turkey decided to play in the Ivy League and is finding out the cost the hard way. But it is still standing. Turkey doesn't have to win. Just not loose big.
    Erdogan is just preparing the demand list for the moment he will shake hands with the American president.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο πρωτοσέλιδο της χθεσινής Χουριέτ 5/9 έλεγε ότι οι Έλληνες τρόμαξαν και δεν πήγαν στην περιοχή όπου εξέδωσαν NAVTEX νότια του Καστελόριζου. Κάποιος από τους δύο λέει ψέματα, ποιος άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Κάποιος από τους δύο λέει ψέματα, ποιος άραγε;"

      @Unknown

      Ο ίδιος που πέρσι πάλι μέσω της Χουριέτ είχε αρνηθεί το περιστατικό της παραβίασης με το ελικόπτερο του στη Ρω και ότι του ρίξαμε προειδοποιητικά πυρά.

      https://www.newsit.gr/ellada/gilntirim-den-ypirkse-peristatiko-tourkiko-elikoptero-stin-ro/2478500/

      Τα ίδια κάνανε και το Πάσχα του 1997 με το υποβρύχιο τους στο Φαρμακονήσι που δέχθηκαν πυρά. Και εκεί μετά τίποτα, ούτε μία δήλωση...μπήκανε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, φάγανε τις σφαίρες στον πύργο του υποβρυχίου και φύγανε ήρεμα και ωραία.

      Αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν, αυτή πρέπει να χρησιμοποιούμε. Σκληρά και εμμονικά μέχρι την επικράτηση.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.