3/9/19

Παπατζήδες στο δωμάτιο

Ο Σώρρας των αστών και οι καλοί Έλληνες με τους κακούς ξένους


Oμολογώ ότι γέλασα με χαιρεκακία καθώς κοίταζα τις φωτογραφίες του Σώρρα των αστών στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ της Βενετίας. Δεν ήταν τόσο ο γυαλιστερός αρχαιοελληνικός μαίανδρος που έλαμπε στο φόρεμα της Δανάης, όσο η πλήρης υποταγή του δήθεν αντικομφορμιστή σελέμπριτι στις στυλιστικές επιταγές των γιορτών της κινηματογραφικής βιομηχανίας, το σοβαρό μαύρο κοστούμι, αλλά και η ίδια η συμμετοχή σε έναν θεσμό ευλογημένο από τις μεγάλες εταιρείες του θεάματος, ήταν άλλη μια αποκάλυψη της αντισυστημικής παπάτζας που πουλάει στους αφελείς ακολούθους του. Το γέλιο μου ξεθύμανε γρήγορα όταν κατάλαβα πως ακριβώς επειδή οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεται είναι αφελείς, ακριβώς επειδή, όπως όλοι οι παπατζήδες, αυτό που ικανοποιεί δεν είναι η λογική αλλά η ψυχολογική ανάγκη, η αποκάλυψη της παπάτζας δεν θα κλονίσει την πίστη όσων τον πιστεύουν ούτε τόσο δα.

Για τη συνέχεια AthensVoice

7 σχόλια:

  1. Ανοησιολογίας το ανάγνωσμα.

    Προφανώς, η ταινία του Κώστα Γαβρά, που βαδίζει, στα βήματα του "Ζ", της "Ομολογίας", της "Κατάστασης Πολιορκίας" και του "Αγνοούμενου", πονάει πολύ τους collaborators της νέας γερμανικής κατοχής, που έχουν ενδυθεί τον μανδύα του "ευρωπαϊσμού", διότι περιγράφει την χώρα, ως αυτό, που την κατήντησαν. Ως μια αποικία.

    Δεν πειράζει. Όλα είναι μια συνήθεια.

    Θα συνηθίσουν...


    Δεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πονάει πολύ τους collaborators της νέας γερμανικής κατοχής, που έχουν ενδυθεί τον μανδύα του "ευρωπαϊσμού", διότι περιγράφει την χώρα, ως αυτό, που την κατήντησαν. Ως μια αποικία.

      It hurts them so much that they decide a movie will bring absolution to their mistakes?

      Διαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕς ΕΙΝΑΙ: Απλα εχουν διαφορετικά target groups. Βεβαια ο ΒΑΡΟΥΧ-ακης λεει και σωστα πραγματα που βαζουν στο στομα του τα αφεντικα που τον διαχειριζονται. ΧΕΓΚΕΛΙΑΝΟ παιγνιο λεγεται αυτο ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι ασφαιρα πυρά
    Θέλει κάποιος να πει ότι με αυτούς τους λελεδες θα γίνει κάτι καλύτερο για το τόπο?
    Απέτυχαν, τελεία και παύλα
    Δεν θα ανακυκλώνουμε αποτυχημένους
    Ο κόσμος ήταν με το μέρος τους
    Κι ήταν τελείως ανάξιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Cannot judge as I haven't seen the movie yet. Let's hope Gavras focuses on creating awareness of the crime committed agai st the Greek people and less on improviving the image of the collaborators who find themselves multi-millionaires as a reward.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Βουλαρίνου το ανάγνωσμα.Θαυμάζω την ρητορική «δεινότητα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η επιλογή ηθοποιών για την ταινία ήταν ατυχής. Νομίζω πρέπει να επενδυθούν άλλες 650 χιλιάδες ευρώ σε νέα ταινία με τη διαπραγμάτευση Τσίπρα με πιο ρεαλιστικό κάστινγκ πχ με τον Νίκο Μουτσινά στο ρόλο του Γιάνυ και τον Σωτήρη Καλυβάτση στο ρόλο του Τσίπρα...

    ...α, ξέχασα! Είναι κι εκείνη η σκηνή με το «…περπάτημα ενός χιλιομέτρου στα χιόνια!!!!…» Κάν’ τα 100 χιλιάδες ευρώ κυρ Στέφανε! Πληρώνουν οι φορολογούμενοι!

    ΥΓ. Στο ρόλο του Πάνου Καμμένου, ο Μάρκος Σεφερλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.