2/12/09

Ισλαμιστές πίσω από τον πολύνεκρο εκτροχιασμό τρένου στη Ρωσία

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών ότι η έκρηξη βόμβας που προκάλεσε τον εκτροχιασμό της υπερταχείας Νέβα Εξπρές και στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, οφείλετο σε τρομοκρατική επίθεση.

Ένοπλοι ισλαμιστές ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας που προκάλεσε τον εκτροχιασμό ρωσικής υπερταχείας και το θάνατο 26 ανθρώπων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα KavkazCenter.com.

"Η επιχείρηση αυτή προετοιμάστηκε και εκτελέστηκε ύστερα από τις εντολές του Εμίρη Ντόκου Ουμάροφ του Εμιράτου του Βορείου Καυκάσου", αναφέρεται στην ιστοσελίδα η οποία επικαλείται επιστολή που σημειώνει ότι έλαβε από ισλαμιστές αντάρτες.

Ο Ουμάροφ, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί επικεφαλής του "εμιράτου" του Βόρειου Καυκάσου, είναι ο πλέον καταζητούμενος αρχηγός ανταρτικής οργάνωσης. Ηγείται μιας εξέγερσης που έχει σκοπό την απελευθέρωση από την κυριαρχία της Μόσχας, του Βορείου Καυκάσου που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους.

Η βομβιστική επίθεση της περασμένης Παρασκευής κατά της πολυτελούς υπερταχείας Εξπρές Νιέφσκι, η οποία εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη, ήταν μέρος της εκστρατείας δολιοφθοράς εναντίον στρατηγικών οικονομικών στόχων, αναφέρεται στην επιστολή.

"Αυτές οι ενέργειες δολιοφθοράς θα συνεχιστούν για όσο καιρό αυτοί που κατέχουν τον Καύκασο δεν σταματήσουν την πολιτική εκκαθάρισης σε βάρος απλών μουσουλμάνων", προστίθεται στην επιστολή.

Η πολύνεκρη επίθεση της Παρασκευής ήταν η χειρότερη τρομοκρατική ενέργεια στη Ρωσία τα πέντε τελευταία χρόνια και προκάλεσε έντονες ανησυχίες για ένα νέο κύμα επιθέσεων σε μεγάλες ρωσικές πόλεις.

Το KavkazCenter.com. έχει δημοσιοποιήσει στο παρελθόν αναλήψεις ευθύνης για επιθέσεις ανταρτών, τις οποίες νομικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι δεν είναι αυθεντικές.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ,Newstime.gr

13 σχόλια:

  1. Στό τέλος ξυρίζουν τόν γαμπρό....
    Καί είναι ένας κουρέας!!!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με τον ή τον αλλο τροπο
    τα τζαμια εισβαλουν στην ευρωπη

    ή μηπως

    η μοσχα δεν ανηκει σε αυτη ενω ανηκει η "ευρωπαϊκη" τουρκια;

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Ισλάμ έχει πάρει το θέμα στα "ζεστά". Δεν μπορώ να ξέρω ποιοι βρίσκονται πίσω απ' όλα αυτά, όμως η Δύση πρέπει πάση θυσία να διατηρήσει την πολιτισμική της κληρονομιά.
    Το Ισλάμ απέτυχε να εισβάλει στην Ευρώπη τρεις φορές. Εδώ και κάποια χρόνια το επιχειρεί πάλι. Γιατί δεν δοκιμάζει την τύχη του και στην πληθυσμιακά μεγαλύτερη Κίνα, ή την Ιαπωνία; Γιατί η Ευρώπη έλκει σαν μαγνήτης; Νομίζω ότι αυτά τα ερωτήματα πρέπει να μελετηθούν και να απαντηθούν, ώστε να ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Keep in mind Erdogan's famous remark, which he has attempted absurdly to explain away, of a few years ago. It has not been forgotten in Europe, and was used by Anne-Marie Delcambre to close her excellent guide "L'Islam des interdits" (2003): "The minarets are our bayonets, the domes [of the mosques] our helmets, the mosques our barracks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι οι ισλαμικές επιδιώξεις αλλά η αδυναμία διαλόγου βασισμένου σε πλαίσια λογικής. Στο Ισλάμ η θρησκεία ο τρόπος ζωής και η πολιτική δράση του ατόμου δεν μπορούν να διαχωριστούν. Οι ισλαμιστές θεωρούν ότι πρέπει να ανασυσταθεί το «χαλιφάτο». Δηλαδή ένα πολιτικοθρησκευτικό μόρφωμα που θα βασίζεται στις αρχές του Ισλάμ που φυσικά έχουν σαν βάση νομική το κοράνιο. Φυσικά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν δυνάμεις μέσα σ’ αυτό που ονομάζουμε Δύση που θεωρούν ότι μπορούν να ελέγξουν επ’ ωφελεία τους αυτές τις Ισλαμικές επιδιώξεις. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι ανοησία που τροφοδοτήθηκε από ψευδαισθήσεις της δεκαετίας του ’80 από την συνεργασία της «Δύσης» με αυτές στις ισλαμικές σέχτες στο Αφγανιστάν. Αλλά κάποια κεφάλαια κατάλληλα επενδυμένα σε συνδυασμό με περεταίρω επιδιώξεις στην περιφέρεια του Ισλαμικού «Χαλιφάτου» έχουν δημιουργήσει όλη αυτή την αντιπαράθεση. Δεν είναι τίποτα τυχαίο. Δεν είναι τυχαία η προώθηση του Ισλάμ σε μια άλλη περιοχή του «Χαλιφάτου» όπως είναι τα Βαλκάνια με τις αμερικανικές βόμβες. Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια με «ειρηνικά» μέσα της αλλαγής της πληθυσμιακής σύστασης της Ελλάδας και από ποιους προωθείται. Το πράγμα είναι πολύ απλό και πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουν τους ίδιους ανθρωπιστικούς φραγμούς με εμάς ώστε να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταλάβουμε το πρόβλημα να το αναλύσουμε και να το αντιμετωπίσουμε ορθολογικά προσαρμόζοντας τον ανθρωπισμό μας στην αντίληψη περί ανθρώπου του αντιπάλου. Γι’ αυτό αν μερικοί «ευαίσθητοι» αύριο συγκλονιστούν από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν οι ρώσοι την κατάσταση ας θυμηθούμε τις ρίζες του προβλήματος και ας καταλάβουμε ότι δεν είναι μόνο δικό τους αυτό αλλά είναι εν δυνάμει και δικό μας. Αν λυπηθούμε εμείς αυτούς τώρα, τα δικά μας παιδιά ή τα εγγόνια ποιος θα τα λυπηθεί αύριο;-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μουσουλμάνοι από την Ελβετία το έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2 Δεκέμβριος 2009 5:41 μμ ,οι τρεις φορες στις οποίες αναφέρθηκες(μαχη Πουατιε 732, πρωτη πολιορκια Βιενης 1529 και δευτερη πολιορκια Βιεννης 1683)υπηρξαν όντως εισβολές, με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που εχει μια στρατιωτικη επιχειρηση καταληψης εδαφων.Αυτο ομως που συμβαινει στις μερες μας, εχει τον χαρακτηρα μαζικης μεταναστευσης λαων προς την "γη της επαγγελίας" και θυμίζει την μεταναστευση Ευρωπαιων προς τις ΗΠΑ,στα τελη του 19ου και στις αρχες του 20ου αιωνα.Αν ανακαλύψεις ποιος βρισκεται πισω απο αυτην την ιστορια, πιστευω οτι εχεις λυσει το προβλημα.Βλεπεις αγαπητε, η Ευρωπη εξακολουθει να θεωρειται ενας "παραδεισος" καταναλωτικων προϊοντων, τα οποία θα πρεπει οπωσδηποτε να καταναλωνονται για να κινειται εις το διηνεκές η "ατμομηχανη του καπιταλισμού".Οι Ευρωπαιοι-ως αγοραστικο κοινο- δεν επαρκουν πλεον για να καταναλωνουν την πληθωρα αυτων των προϊοντων(για παραδειγμα,ποσες ηλεκτρικές συσκευες μπορει να αγορασει μια μεση Ευρωπαϊκη οικογενεια;Και αν ειναι ευχαριστημενη απο την λειτουργια τους, γιατι να τις αλλάξει;).Με δεδομενο το γεγονος οτι οι Ευρωπαιοι ειναι πολυ συντηρητικοι στις αγορες τους, ευκολως συμπεραινουμε οτι θα πρεπει να βρεθουν νεοι καταναλωτες οι οποιοι θα αγοραζουν αυτα που επαψαν να αγοραζουν οι Ευρωπαιοι.Αν σκεφτεις οτι στο Πακισταν μια εγχρωμη τηλεοραση κοστιζει οσο οι μισθοι δυο ετων ενος εργαζομενου σ'αυτην την χωρα, καταλαβαινεις ποιο ειναι το δελεαρ που χρησιμοποιουν οι πονηροί που πειθουν αυτους τους ανθρωπους να εγκαταλειψουν τις εστιες τους και τον παραδοσιακο τροπο ζωης τους.Εκτος αυτου, εχουμε και τις εισβολες του Αγγλοσαξονικου "αξονα του κακου" σ'αυτες τις χωρες(Ιρακ,Αφγανισταν,κλπ),οποτε υπαρχει ενας επιπλεον λογος που αυτοι οι ανθρωποι μεταναστευουν δυτικα.
    Ελπιζω να επιλυσα εν μερει τις απορίες σου.Και κατι ακομα.Να ξερεις οτι το μοναδικο οικονομικοπολιτικο συστημα που για να λειτουργήσει απαιτει ανοιχτα τα συνορα(εθνικα και οικονομικα), ειναι μονο ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω συμφωνω με τον Κωνσταντινο και επαυξανω.

    Να εκδιωχθουν ολοι οι μουσουλμανοι, οι αθεοι, οι εβραιοι (τωρα εχουν πατριδα), οι ιεχωβαδες, οι βουδιστες κλπ. κλπ. πισω στις πατριδες τους.
    Και να αφησουν την Ευρωπη (οπως ηταν) Χριστιανικη.
    Και να ακολουθηση το παραδειγμα αυτο και η Αμερικη και Αυστραλια.

    Να παρουν Δρομο. Ρε ουστ!!!! Που θα μας πειτε και ρατσιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αααα ρε Μινωα!!!
    Γατονι εισαι.
    Πως οσφριζεσαι τους σαγιανιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ρωσία είναι προχωρημένη σε σχέση με το δυτικό κόσμο και αντιμετωπίζει τους ακραίους ισλαμιστές, με τον ίδιο τρόπο που δρουν και αυτοί.
    Σε κάποιους αυτό δεν αρέσει. Και η συνταγή πίεσης είναι γνωστή: Και εκεί υπάρχει η ΜΚΟ Memorial, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
    www.memo.ru/eng/news/2009/11/30/3011095.htm

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Anonimos 9.12 I mesaionimi Iera ekstasi apotelountan apo anthropus ans kai sena to agapate allilous tou xristou den to ksereis i ekanes kopana otan to didaskan "OUAI UMIN FARISAOI YPOKRITAI"eisai ntropi gia ton Xristainismo! GINE MOUSOULMANOS GIATI SOU TAIRAIZEI KALITERA (ENALAKTIKA GINEOTI THRISKEIA THELIES ALLA TOULAXISTON PAPSE NA MTROPIAZEIS TON XRISTAINAIMO ME AUTA POU GRAFEIS. episis mporeis na gineis kai SS (tetoioi san esenan itan)
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Pantos gia osous fanatismenous islistes totheloun yparxie thepapia sigouri kai apotelasmatiki! ROSOI KOZAKOI! tha tous theapareusoun mia kai kali to poli poli na tous steiloun na fane pilafi mia opa arxitera!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Anonimos 9.12 I mesaionimi Iera ekstasi apotelountan apo anthropus ans kai sena to agapate allilous tou xristou den to ksereis i ekanes kopana otan to didaskan "OUAI UMIN FARISAOI YPOKRITAI"eisai ntropi gia ton Xristainismo! GINE MOUSOULMANOS GIATI SOU TAIRAIZEI KALITERA (ENALAKTIKA GINEOTI THRISKEIA THELIES ALLA TOULAXISTON PAPSE NA MTROPIAZEIS TON XRISTAINAIMO ME AUTA POU GRAFEIS. episis mporeis na gineis kai SS (tetoioi san esenan itan)
    Christos Voulgaris apo Londino"


    Δεν γνωριζω αν απευθυνεσαι σε μενα, αλλα στις 9.12 εγω εγραψα κατι.Ομως δεν ειμαι ανώνυμος.Και εκει μπερδεύτηκα λίγο.Για να μην απαντησω λοιπον σε λάθος ανθρωπο, ξαναδιαβασε τα παραπανω κειμενα και απευθύνσου σ'αυτον που θελεις πραγματικά, τοποθετώντας και την σωστή ώρα.Αν τελικά εχεις κανει λαθος στην ώρα.


    Μίνως απο Χανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.