4/12/09

Για «δεύτερο Βιετνάμ» στο Αφγανιστάν μίλησε ο Ιρανός πρεσβευτής στη Γαλλία


Το Αφγανιστάν θα είναι ένα δεύτερο Βιετνάμ για τους Αμερικανούς, δήλωσε ο Ιρανός πρεσβευτής στη Γαλλία.
Το Αφγανιστάν θα είναι ένα «δεύτερο Βιετνάμ» για τους Αμερικανούς, δήλωσε ο Σέγιεντ Μάχντι Μιραμπουταλεμπί, πρεσβευτής του Ιράν στη Γαλλία και τόνισε πως ο πραγματικός λόγος της δυτικής παρουσίας στην περιοχή είναι «ο έλεγχος του φυσικού πλούτου» .
«Γιατί τόσες πολλές δυτικές στρατιωτικές δυνάμεις», αναρωτήθηκε ο Ιρανός διπλωμάτης, μιλώντας στο δίκτυο ενημέρωσης France 24, σχετικά με τη νέα στρατηγική του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος ανακοίνωσε την ανάπτυξη επιπλέον 30.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν.
«Ποιος δημιούργησε την αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν; Οι Αμερικανοί τούς δημιούργησαν και μετά τους χρησιμοποίησαν ως πρόφαση για την παρουσία τους στην περιοχή. Βρίσκονται στην περιοχή μας για να ελέγχουν τους φυσικούς πόρους», επισήμανε.
«Πιστεύω πως θα είναι ένα δεύτερο Βιετνάμ για τις ΗΠΑ», προέβλεψε.
Ο Ιρανός πρεσβευτής επέκρινε τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που υιοθέτησαν απόφαση η οποία καταδικάζει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο ίδιος επέκρινε τους Δυτικούς ότι δεν αντιμετωπίζουν ως «ένα καθαρά εμπορικό ζήτημα» τις διαπραγματεύσεις για την επεξεργασία των ιρανικών καυσίμων στο εξωτερικό.
«Πρόκειται για ένα εμπορικό ζήτημα: έχουμε την τεχνογνωσία για τον εμπλουτισμό, παράγουμε πυρηνικά καύσιμα, μπορούμε να τα πουλήσουμε στις άλλες χώρες. Αντί να μας προβάλουν εμπόδια, θα έπρεπε να συμμετέχουν με το Ιράν στην κατασκευή και άλλων εργοστασίων», συμπλήρωσε ο Μιραμπουταλεμπί.
«Ο κόσμος δεν είναι μόνο τέσσερις ή πέντε χώρες που πιστεύουν ότι εκπροσωπούν την διεθνή κοινότητα», κατέληξε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Κάτι τέτοιες δηλώσεις, σε κάνουν να συνειδητοποιείς το πόσο έχουν μείνει ιδεολογικά και πολιτικά στάσιμοι οι ιρανοί, από την εποχή του μεγάλου Ali Shariati (Fanon, Sartre κ.ο.κ.)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νατος ο σαγιαν πρωτος-πρωτος.

    Που τον πονει και που τον σφαζει.
    Η "ιδεολογικη και πολιτικη στασιμοτητα του Ιραν" τον μαρανε.
    Και μας τα 'ξηγαει να τα καταλαβουμε και μεις.
    Γιατι βλεπεις το Ιραν βγαζει και ατομικες μπομπες, ντε. Και δεν του αρεσει του σαγιαν. Μονο το ισραηλ του θελει ναχει τις μπομπες στην περιοχη. Αυτα βεβαια δεν μας τα λεει αλλα ακολουθει την τακτικη της σουπιας. Ριχνει μελανι και φευγει.
    Κι αφηνει τα ξαδερφια του στην Αμερικη να "τακτοποιησουν το Ιραν" σε λιγο.

    Ρε Ουυυυυστ! Αχρειοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4 Δεκέμβριος 2009 5:08 μμ, ναι αλλα το Ιραν δεν ειναι Ιρακ!Θα μετρουν τα φέρετρα με την σεσουλα, αν τολμήσουν να κανουν καποια αποκοτια τυπου Ιρακ(και εννοω την εισβολή των αρχων του 90)!Διοτι αυτη η χωρα εκτος του οτι ειναι τεραστια(εχει εκταση οση ειναι η συνολική εκταση της Γερμανίας, της Γαλλιας και της Ισπανιας),εχει και παρα πολλα βουνα τα οποια μπορουν να συντηρησουν ενα ανταρτικο για παρα πολλα χρονια.Αυτο που επαθαν(και εξακολουθουν να παθαινουν)στο Αφγανισταν, θα μοιαζει με περιπατο στο δασος μπροστα σ'αυτο που θα παθουν στο Ιραν!"Ο δρομος ειναι ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μινω εισαι και το πρωτο γατονι!

    Και να συμπληρωσω! Ο μεσος ορος ηλικιας του πληθυσμου του Ιραν ειναι κατω απο τριαντα χρονων.
    Αν κανουν την "ακακια" οι Αμερικανοι και ακολουθησουν τις εντολες εκεινων που πηραν για το Ιρακ και τωρα προσπαθουν να μας πνιξουν με την "αγαπη" τους για το Ιραν, θα γινη το ελα να δεις σ' ολο τον κοσμο μιας και το Πετρελαιο θα πεταξη στον Αρη. Και οι μονιμα "κατατρεγμενοι" που μας "περιλουζουν καθημερινως με την αγαπη τους" δε θαχουν που να λακησουν και που να κρυφτουν. Περσικος Κολπος, Ιρακ, Αφγανισταν και Πακισταν, οι Κουρδοι απο πανω μερια, ξεχασε το!
    Συρια, Αιγυπτος, Λιβανος, Ιορδανια (αφου κρεμασουν τον κοπριτη πρωτα), κατεχομενη Παλαιστινη απο δω μερια.
    Ξεχασα Ρωσσια και Κινα λες;

    Για τα ατομικα του ισραηλ με ρωτας;
    Το ανεκδοτο με το σαραβαλακι (το Βολκς Βαγκεν που πηγε να πουληση καποιος) και τη βαζελινη το ξερεις; Ετσι κι αυτοι με τ' ατομικα τους. Και κει να δης οι καραβιες στη Μεσογειο με τους παλαι ποτε προσφυγες! Και δεν θα τους θελει κανενας, ουτε τα σκυλοψαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά περί καραβιών υπερ-φορτωμένων με πρόσφυγες, θυμίζουν τους διωγμούς των Ελλήνων Μικρασιατών. Σαν και εσάς πανηγύριζαν και τότε κάποιοι.

    Και επειδή πάντοτε οι απαντήσεις σας είναι ό,τι
    να’ ναι, ας ακολουθήσω την ασυνάρτητη σκέψη σας: Σας λέει κάτι το Μπέγιογλου και οι τότε κάτοικοί του;
    www.youtube.com/watch?v=TVL4Q9qn4MI&NR=1
    Μετά τα ελληνικά είναι ισπανο-εβραϊκά: Tus Kaveyos sedas son, Kortados a la garson, I kuando sales del kuafer, Tu alegras tu Alegras el korason. Δηλαδή, δύο από τις μειονοτικές γλώσσες της Τουρκίας.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.