25/3/10

Η ομογένεια της Μελβούρνης τιμά την 25η Μαρτίου

Με δοξολογία στον ιστορικό ναό του Ευαγγελισμού που είναι και ο πρώτος ελληνορθόδοξος ναός της Μελβούρνης και με κατάθεση στεφάνων στο ελληνοαυστραλιανό μνημείο, η ομογένεια τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Χθες βράδυ, στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας, ο πολιτειακός πρωθυπουργός Τζον Μπράμπι παρέθεσε δεξίωση με την ευκαιρία της εθνικής μας παλιγγενεσίας, στην οποία παρέστησαν υπουργοί, βουλευτές και πολλοί ομογενείς.
Ο πολιτειακός πρωθυπουργός χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό όταν ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο την ένταξη της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Ενιαίο Πρόγραμμα Διδασκαλίας.
Μίλησε, επίσης, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Χρήστος Σαλαμάνης ο οποίος, εκτός των άλλων, είπε ότι στο πλαίσιο των περικοπών το προξενείου δεν οργανώνει φέτος δεξίωση για την εθνική επέτειο.
Έστω, όμως, και χωρίς δεξίωση, η ομογένεια θα εορτάσει με λαμπρότητα και μαζικά την Κυριακή την εθνική επέτειο.
Η καρδιά της Μελβούρνης θα χτυπά ελληνικά το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαρτίου, το εορταστικό διήμερο των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου και το Φεστιβάλ «Αντίποδες».
Το Σάββατο χιλιάδες Ελλήνων αναμένεται να κατακλύσουν τη Lonsdale Street, για το επίσημο άνοιγμα του Φεστιβάλ «Αντίποδες», για να απολαύσουν ελληνική μουσική, χορούς, τραγούδια και, φυσικά, ελληνικές λιχουδιές.
Εν τω μεταξύ, η προετοιμασία για την παρέλαση ολοκληρώθηκε και, σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, φέτος θα παρελάσουν 61 σχολεία και ομογενειακοί φορείς.
Η παρέλαση θα αρχίσει στις 12.00 ακριβώς και θα ολοκληρωθεί στη 1.00 μ.μ.,ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να φύγει από το κέντρο της πόλης, πριν κατακλυστεί από τις χιλιάδες των θεατών που θα συρρεύσουν στο Άλμπερτ Παρκ για την αυτοκινητοδρομία Formula1.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΕΝΕΚΟΣ-ΕΝΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

    «.. Το προσκύνημα στο Μοριά, το πιο επικίνδυνο πράγμα που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν οι ηγέτες των Ελλήνων, άρχισε με τον οπλαρχηγό Δημήτρη Νενέκο, που παράσυρε πολύ γρήγορα στο προσκύνημα τις επαρχίες της Πάτρας, του Πύργου, της Βοστίτσας, της Γαστούνης και των Καλαβρύτων. Ο Νενέκος αυτός, καθώς μου είχαν πει πολλοί είχε δείξει θάρρος και καρτερία σε πολλές περιστάσεις, αλλά ο Μπραϊμης καθώς επέστρεφε από το Μεσολόγγι, είχε πιάσει αιχμαλώτους πολλούς συγγενείς του Νενέκου, κι ο οπλαρχηγός, φίλος παλιός του Τούρκου Τζαφέρ Φειντάν από το Λάλα, που βρισκόταν στο φρούριο της Πάτρας, ήρθε σε συνεννόηση μαζί του και ζήτησε από τον Μπραϊμη να ελευθερώσει την οικογένεια του. Ο Πονηρός Αράπης θέλησε να εκμεταλλευθεί την κατάσταση. Πήγε ο ίδιος στην Πάτρα και συναντήθηκε με τον Νενέκο. Θα τα έδωσε πολλές υποσχέσεις, γιατί ο Έλληνας οπλαρχηγός, τρεις μέρες αργότερα, βγήκε από το φρούριο της Πάτρας κι άρχισε να περιφέρεται στις επαρχίες, λέγοντας παντού ότι ο Μπραϊμης είναι μεγαλόκαρδος και θα άφηνε ελεύθερους όλους τους αιχμαλώτους-και τους άντρες ακόμα-που είχε πιάσει στις διάφορες επαρχίες, αν προσκυνούσε η καθεμία τους. Ο Νενέκος οργάνωσε καλά την δουλεία του. Ζήτησε από τον Μπραϊμης προσκυνοχάρτια και οι επαρχίες άρχισαν να προσκυνούν, ενώ ο Αιγύπτιος απελευθέρωνε , ταυτόχρονα, έως τρεις χιλιάδες Έλληνες αιχμαλώτους. Ο Νενέκος πήγε και εγκαταστάθηκε κοντά στον Αράπη, και έπαιρνε πλήθος τα προσκυνοχάρτια. Έστελνε τους ανθρώπους του σε όλες τις βόρειες επαρχίες του Μοριά και το «μόλυσμα», το είπαν οι Έλληνες, άρχισε να απλώνετε γρήγορα, επειδή ο Μπραϊμης συμπεριφερόταν με πονηριά και είχε δώσει στο στρατό του αυστηρές διαταγές να σταματήσουν να λεηλατούν και να σφάζουν. Κινήθηκε ο ίδιος προς τα Καλάβρυτα, τον συνόδευε κι ο Νενέκος, αλλά εκεί βρήκε αντίσταση. Η περιοχή είναι εξαιρετικά ορεινή και δύσκολη, και ο πασάς δεν μπόρεσε να προχωρήσει ως την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς λογάριαζε. Μερικοί συγγενείς του Νενέκου κάποιος Σαγιάς, ντροπιασμένος από την διαγωγή του οπλαρχηγού, του έστησε ενέδρα και τον σκότωσε…».

    [1] Αγνώστου, Ένας Φιλλέλην για το 1821, Μετάφραση Άγγελου Βλάχου, Αθήναι, Βιβλιοπωλείον της Εστίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ομογενεις τιμουν την Ελληνικη καταγωγη τους και τους αγωνες των Ελληνων ηρωων μας, και τα πουλημενα παλιοτομαρα του Mega διαλεξαν σημερα να μας πουν με το σιγοντο της Αρβελερ, οτι δεν ειμαστε καθαροι εξ αιματος Ελληνες και να ηρεμησουμε λιγο απο τους μεγαλοιδεατισμους μας.Γι αυτο μας φτυνουν ολοι στον πλανητη και σηκωνουν τα χερια ψηλα.Σε λιγο θα μας κατηγορουν κι ολας αν δηλωνουμε Ελληνες, αφου φροντιζουν τα ΜΜΕ την "καταλληλη στιγμη" να δηλητηριαζουν τα παντα σ αυτον τον τοπο.

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.