25/3/10

«Κουστούμι» Μέρκελ το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Το «πακέτο» βοήθειας στην Ελλάδα, θα υλοποιηθεί με βάση συγκεκριμένες προϋποθέσεις και υπό τον όρο ότι θα έχει το χαρακτήρα της έσχατης λύσης. Ως έσχατη λύση παραμένει σε κάθε περίπτωση η λύση του ΔΝΤ, οι όροι της εμπλοκής του οποίου μένουν να αποσαφηνιστούν

Όπως έγινε γνωστό το σχέδιο έχει τον χαρακτήρα "standby plan" δηλαδή εν αναμονή και εάν χρειαστεί, ωστόσο το τεχνικό του μέρος προβλέπει διμερή δανεισμό από χώρες μέλη της Ευρωζώνης δεν θα έχει επιδοτούμενο επιτόκιο και το σύνολο του πακέτου χρηματοδότησης θα διαχειρίζεται το ΔΝΤ που θα καθορίσει πιθανότατα και τους όρους, αλλά θα εγγυηθεί και την επιστροφή των χρημάτων, μέσω των μηχανισμών του.

Το σχέδιο που όπως φαίνεται είναι σχεδόν στο σύνολό του η γερμανική πρόταση, παρά το γεγονός ότι εγκρίθηκε από τον Νικολά Σαρκοζί, παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό σε σύσκεψη λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου ενώ η ελληνική πλευρά εμφανίζεται καταρχήν ικανοποιημένη, δεδομένου ότι σταθερή θέση είναι αφ'ενός ότι δεν ζητήθηκε οικονομική βοήθεια, αφ'ετέρου διότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιτόκιο επιπέδου Δ.Ν.Τ.

"Υπάρχει συμφωνία για βοήθεια σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, στο οποίο περιλαμβάνονται συντονισμένα διμερή δάνεια. Το ευρωπαϊκό αυτό πλαίσιο θα υποστηριχθεί από δάνεια του Δ.Ν.Τ. με σαφή όμως διευκρίνιση ότι ότι η χρηματοδότηση θα είναι κυρίως ευρωπαϊκή. Τα χρήματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνον εάν υπάρχουν πολύ σοβαρές δυσκολίες και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε άλλη λύση" είπε στο Reuters αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

Την ίδια ώρα γερμανός αξιωματούχος δήλωσε πως οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να συμφωνήσουν πως το πακέτο στήριξης θα μπορεί να ανεργοποιηθεί με την Γερμανία θα έχει δικαίωμα βέτο.

Η αισιόδοξη εκδοχή του πακέτου που συμφωνήθηκε, είναι ότι δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά κάθε χώρα που θα βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρηματοδότηση, δημιουργεί δηλαδή τον πολυπόθητο μηχανισμό τον οποίο είχαν ζητήσει τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι Γάλλοι, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι.

Η μελανή κηλίδα, είναι ότι αυτό το πακέτο περνάει μέσα από την διαχείριση του Δ.Ν.Τ. το οποίο πλέον θα παίζει καθοριστικό ρόλο στα εσωτερικά όχι μόνον της Ε.Ε. αλλά της Ευρωζώνης.

Ήδη εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. δήλωσε ότι ο οργανισμός θα διαθέσει 27 δισ. δολάρια με επιτόκιο από 2,5-2,8% ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία φέρεται να μην θέτει θέμα επιβολής πρόσθετων μέτρων, καθώς θεωρεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επαρκές, αλλά θα αξιολογεί ανα εξάμηνο την εφαρμογή του.

www.hbnews.gr

7 σχόλια:

  1. Μπάαα, δε δίνει έτσι λεφτά το ΔΝΤ. Οι γυφτοπασόκοι παραπληροφορούν αδιαλείπτως για να φτιαξουν κλίμα θριάμβου, μήπως και μπορέσουν να συνεχίσουν κατα κάποιο τρόπο την καταλήστευση της χώρας. Ας μη μασαμε, κουστούμι Μέρκελ. Πολυ καλά λέει ο τίτλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως φάγαν τα σχέδια μαρσαλ, τις αμερικάνικες και γερμανικές βοήθειες των '50 και '60 και '70 τα πακέτα ντελόρ τα μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα τα Α-Β-Γ-Δ ΚΠΣ και Κύριος οίδε τι άλλα, έτσι θα φαν κι αυτά τα λεφτά όταν και όποτε δοθούν. Το κόμμα υπεράνω όλων. Οι κομματικοί στρατοί/δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να φάνε και σε λίγο θα πρέπει να φάει και ο ιθαγενοποιημένος μουσουλμανικός κομματικός στρατός. Δεν έχει γλυτωμό η Ελλάδα. Αλλάχ ρίξε πιλάφ κατήντησε και έτσι θα σβήσει σιγά σιγά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι όπως μας τα παρουσιάζουν είναι σα να μας λένε πως πετύχαμε εθνική νίκη. Οι μισοί στο εξωτερικό μας λυπούνται και οι άλλοι μισοί μας
    σιχαίνονται.
    Συγχαρητήρια στίς κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. για το κατόρθωμα αυτό.
    Ο Παπαδόπουλος και ο Πατακός σίγουρα
    θα τα κατάφερναν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα, που είναι και η ουσία του όλου ζητήματος.


    Αν σε 2 εβδομάδες εκδώσουμε ομόλογα και στην αναζήτηση πελατών δεν βρούμε καλύτερα επιτόκια από 6.5-7%, μπορούμε να κάνουμε χρήση;;;
    Και αν κάνουμε χρήση, θα έχουμε κερδίσει κάτι σε επιτόκιο.

    Το αρχικό σχέδιο Μερκελ, έλεγε σαφώς ότι ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε χρήση. Επρόκειτο δλδ για ένα πιστόλι πάνω στο τραπέζι ...άσφαιρο, κατά την κυβερνητική φρασεολογία.
    Θα πρέπει να δανειστούμε με ότι επιτόκιο μας προσφέρεται, με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Αν ισχύει αυτό, τότε γιατί ζητωκραυγάζουν στην κυβέρνηση; Αφού ότι μέτρα έλαβαν πρόσφατα, θα πάνε για την αποπληρωμή των τόκων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    >>Ο Παπαδόπουλος και ο Πατακός σίγουρα
    θα τα κατάφερναν καλύτερα. <<

    Μα είναι φανερό ότι θα τα κατάφερναν καλύτερα,
    Πρόδωσαν και παράδωσαν την μισή Κύπρο στους τουρκους, και έκαναν τους αριστερούς ήρωες της δημοκρατίας.
    Καλά φυντάνια και του λόγου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παπαδόπουλος και Πατακός? Bάλε μέσα και τον Μεταξά.

    Τα μέτρα που η διεφθαρμένη και ακροδεξιά κυβέρνηση Παπανδρέου & Co έλαβε κατά του εργαζόμενου Λαού, γιά τα οποία δεν υπάρχει καμιά Λαϊκή Εντολή, και τα οποία στηρίζουν οι Μητσοτάκης-Καρατζαφέρης-Σαμαράς, δεν τα έλαβε, ούτε το δικτατορικό καθεστώς της Επταετίας, ούτε το δικτατορικό καθεστώς Μεταξά.

    Αν δεν πετάξουμε έξω ΟΛΑ τα κόμματα ως την 1η Μαΐου, τέρμα η Ελλάδα. Όλα αυτά τα μυγοχέσματα είναι τα ανθρώπινα απολειφάδια που ελέγχουν την Ελλάδα μας γιά χάρη της διεθνούς πολυαρχίας.

    Έξω από το Ευρώ. Τι να την κάνω την κοινή νομισματική όταν δεν υπάρχει κοινή δημοσιονομική?

    Αυτή είναι η πρόφασή μας. Η πραγματική αιτία? Η αγάπη μας γιά την δραχμή...

    ΖΗΤΩ Η ΔΡΑΧΜΗ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!

    Άντε επί τέλους να τελειώσουμε την Επανάσταση του 1821... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι πολιτικοί, αριστεροί η δεξιοί ,είναι μια μαφία που λυμαίνεται την χώρα εξήντα χρόνια τώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς αυτό, μαφία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.