12/3/10

Νέο σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο με Τούρκους

Νέο, σοβαρό επεισόδιο αυτή τη φορά στο Αιγαίο όταν οι τούρκοι στρατιωτικοί επεχείρησαν αναχαίτιση μέσω ασυρμάτου κατά Super Puma AS-332 της Π.Α, ενώ ακολούθησε και εκφοβιστική πτήση έξι τουρκικών F-16. Σήμερα το πρωί στο Αιγαίο. Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας πετούσε βορείως των Οινουσσών στα 400 μέτρα ύψος, εντός Εθνικού Εναέριου Χώρου όταν δέχθηκε κλήση στην συχνότητα από τους ελεγκτές του τουρκικού ραντάρ της Σμύρνης που του έλεγαν να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο διότι θα στέλνονταν εναντίον του μαχητικά αεροσκάφη.

Αυτό το μοντέλο αναχαίτισης, με προειδοποίηση και απειλή εμπλοκής ανήκει σε ό,τι η αεροπορία αποκαλεί «τακτικές επιχειρήσεις» και συνηθίζεται όταν μια χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου με άλλη.

Οι κλήσεις έγιναν μεταξύ 09:00 και 09:17. Το ελληνικό ελικόπτερο επικοινώνησε με την βάση του και διατάχθηκε να συνεχίσει την εκτέλεση της αποστολής του που ήταν ένα δρομολόγιο μεταξύ Χίου-Ψαρών-Οινουσών και προσγείωση πάλι στην Χίο.

Όταν φάνηκε ότι το ελικόπτερο αγνοεί την παράνομη εντολή των χειριστών του τουρκικού ραντάρ, απογειώθηκαν έξι τουρκικά F-16 από το Μπαλίκεσιρ πλησίασαν την Χίο και μπήκαν στο Αιγαίο, ελάχιστα μίλια νότια της Χίου στις 09:44.

Τα τουρκικά αεροσκάφη παρέμειναν στην περιοχή για μισή ώρα παραβιάζοντας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, φτάνοντας μέχρι το Πεδίο Βολής Άνδρου και έμειναν στην περιοχή μέχρι την προσγείωση του ελικοπτέρου χωρίς να πλησιάσουν περισσότερο.

Είναι η πρώτη φορά που αναχαιτίζεται με εκπομπή ασυρμάτου ημέρα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και στρέφονται εμφανώς εναντίον του μαχητικά αεροσκάφη.
http://e-dragoumanos.gr/?p=3692

13 σχόλια:

  1. Βαγγέλη!
    Στρατηγική Ψυχραιμία εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρίξτε τους τι έχουμε να χάσουμε παραπάνω από τα ήδη χαμένα;
    Πως μπορεί ένας λαός να επιβιώσει όταν έχει χάσει :
    Τον αυτοσεβασμό του
    Την ταυτότητα του
    Την αξιοπρέπεια του
    Τα κυριαρχικά του δικαιώματα
    Τι άλλο μωρέ πρέπει να μας κάνουν για να ξυπνήσετε άχρηστοι;
    Κάποτε αν έλεγαν σε κάποιον άντρα ότι θα του πειράξουν την οικογένεια την πατρίδα την γυναίκα τα παιδιά θα τους έσφαζε στο γόνατο .Αλλά ήταν άντρας μωρέ δεν ήταν δείγμα ;
    Εσείς και τον εαυτό σας θα πουλήσετε για να ζήσετε και να πλουτίσετε .
    Και εν πάση περιπτώσει δικαίωμα σας τι θα κάνετε για τον εαυτό σας.
    Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αφήνετε έναν ολόκληρο λαό καθημερινά να βιάζεται από κάθε Τούρκο ή αλλοεθνή που επιβουλεύεται την πατρίδα μας!!!!
    Τι είναι μωρέ η Ελλάδα τσιφλίκι σας ;
    Από που την βρήκατε μωρέ από την μάνα σας και τον πατέρα σας ;

    Τρομοκράτες τις πεντάρας που κρύβεστε πίσω από τις θέσεις και τα προσχήματα γιατί αλλιώς ο κόσμος θα σας είχε κρεμάσει ανάποδα.
    Τολμήστε να βγείτε στο δρόμο χωρίς συνοδεία σε λίγο καιρό και το λιγότερο που θα φάτε είναι γιαούρτι ξινισμένο.
    ΤΙ άλλο πρέπει να κάνει αυτός ο λαός για να καταλάβετε ότι δεν ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΡΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

    Ουφ πάλι συγχύστηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χριστινα σε καταλαβαινω απολυτα, εχω χωλωσκασει αμετρητες φωρες, διοτη οταν καποιος κοβει για μιση ωρα βολτες στον Ελληνικο εναεριο χωρω σημαινει οτι ανηνοχλητα βγαζει της καλυτερες φωτωγραφειες, δειχνει τσαμπουκα, καταρακωνεται το ηθικο του Ελληνικου Λαυ αλλα και των πιλοτον μας που οπως φαινεται πηραν εντολες ανωθεν μην κανεται πλεον αναχαιτηση, εκτος και φατσουν πανω απο των παρθενονα. Η πολιτκη ηγεσια της Ελλαδως, και οχι μονο αυτη (συμεπριβαλωμενης και αντιπολτευσης) Θελει πασει Θυσια να αποφυγει των πολεμο, αλλα καθε μερα μας φερνει πιο κοντα σε αυτον. Ξεχνανε οτι ο Ελληνικος Λαος ποτε δεν παρδοθηκε των κυριαρχηκων δικαιοματων του, αλλα παντα αντισταθηκε σε οποιους επιβουλεις. Ο Λαος ξυπναει ολο και περισοτερο απο των λυθαργο του, που προσπαθουσαν να μας βαλουν (κ. Μειμαρακηδες, ο Λαος μπορει να κοιμαται ησυχα) Ο Λαος δεν εχει τιμωρηση σαν των Μουσολην οι Ηταλοι, η Ρουμανοι των Τσαουσεκου λογου του οτι κανει υπομονη, να μην πλακοσουν στην καθαρση απανω αυτους που καιριος απειλουνε τους Ελληνες οι Τουρκοι. Ο εχθρος μας ειναι φιλος των πολιτκων μας και των χρησιμοποιουν σαν μαπμπουλα, ισως ομως ο Ελληνας ξεσπασει και σεβαστη ουτε μπαμπουλα, ουτε τους ενχωριους βρυκολακες που του πινουν το αιμα, τοτε θα ειναι που θα καψει τα παντα στο περας του σαν την βυζαντινο πυρ που δεν σβυνει ως που δεν καουν τα παντα απο των πατο. Με την Βοηθεια του Θεου θα γινει και αυτο, στους εχθρους μας λεω μονο μετανοητε, διοτη αν οχι, αλιμονο σας δεν υπαρχει σημειο που δεν θα φτασει η Ελληνικη φλογα να σας καψει.

    Θρακιωτης
    Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίστευτο μέγεθος κατάντιας...Μερικές φορές ούτε να σχολιάσεις δεν μπορείς...Είμαστε απλά γελοίοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν αφήνουμε λέω εγώ,τη γενική διεύθυνση των ενόπλων δυνάμεων στους γείτονες, μπας και ηρεμήσουμε λίγο; Αυτοί θα μας προστατεύουν καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ερντογάν προσπαθεί να μαζέψει το στρατό ώστε να γίνει ο ίδιος πραγματικός ηγέτης της Τουρκίας και απο την άλλη ο στρατός (ο τουρκικός) ψάχνει αφορμή είτε για να κάνει πραξικόπημα είτε απλά για να πείσει τον κόσμο ότι τον έχει ανάγκη λόγω της "απειλής" της Ελλάδας.
    Ίσως (ελπίζω και εύχομαι) η "διστακτικότητα" ή η "δειλία" όπως καποιοι μάλλον βιάζονται να χαρακτηρίσουν τη στάση που κρατάμε ειδικά τον τελευταίο καιρό να μην είναι τόσο αυθόρμητη αλλά κομάτι πραγματικού σχεδίου. Βοήθεια δηλ προς τον Ερντογάν.
    Όχι ότι αυτός είναι φίλος μας αλλά καλύτερα να αντιμετωπίζεις εκείνον σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο παρά έναν (ψευτο)τσαμπουκά στρατό που σε γονατίζει μέσω των εξοπλισμών που σε αναγκάζει να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολα τα παραπανω περιγραφουν τα συναισθηματα του μεσου Ελληνα που αγωνια΄ για τα μελλουμενα.
    Με ευκαιρια την ορκομωσια του κ.Παπουλια σημερα, που ορκισθηκε για υπερασπιση της εθνικης α κ ε ρ α ι ο τ η τ α ς , ειναι πολυ να ρωτησουμε την σημερινη πολιτικη ηγεσια (ενωπιον της οποιας ορκισθηκε) εαν πιστευει σε αυτο, η΄ εαν αυτη η τελετη ειναι απλως μια τυπικη διαδικασια ?
    Καταντησαμε σε αυτο το σημειο αμφιβολιας για τα παντα, απο ολα οσα υφισταμεθα καθημερινα απο τους γειτονες - με σημαδιακο το πρω'ι'νο συμβαν για απειλη τακτικης επιχειρησης εναντιον του Super Puma !. ( Πως ομως να μην αποθρασσυνονται οταν αποδεικνυουμε οτι ειμαστε αναξιοπιστοι ,οπως λ.χ. καναμε 'γαργαρα' την ΝΟΤΑΜ στο πεδιο βολης Ανδρου και διακοπηκε η ασκηση ,αντι να βληθουν νομιμοτατα ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟ ΦΙΜΟΤΡΟ:
    ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ...
    Ενώ καθημερινά η μέσω των τουρκικών ραντάρ καλούνται τα ιπτάμενα μέσα (Ελληνικά και Ευρωπαϊκά) που πετούν στην περιοχή του Φαρμακονησίου και των Οινουσσών να απομακρυνθούν από την περιοχή διότι τάχα πετούν εντός τουρκικού εναερίου χώρου, άκουσον – άκουσον, δυστυχώς λόγω των τακτικών κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν έντονο κομματικό άρωμα αποδυναμώνονται οι θέσεις ευθύνης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι συνήθης... τακτική ο Υποδιοικητής της Πτέρυγας μετά από εμπειρία στη θέση και όταν αρχίσει η τάξη του να εκτελεί χρέη Διοικητού για ευνοήτους λόγους αυτός να παραλαμβάνει Διοικητής.
    Εφέτος
    Στην 110ΠΜ Δεν τοποθετήθηκε Διοικητής ο επί 2 χρόνια Υποδιοικητής αλλά άλλος ο οποίος όταν υπηρετούσε στην αυτή μονάδα απομακρύνθηκε εκτάκτως λόγω σύναψης "σχέσης" με σύζυγο κατωτέρου συναδέλφου του !!
    Στην 111ΠΜ: Δεν τοποθετήθηκε Διοικητής ο επί 2 χρόνια Υποδιοικητής αλλά άλλος, νεωτέρας τάξης που μέχρι τώρα υπηρετούσε στις μεταθέσεις του ΓΕΑ
    Στην 115ΠΜ: Δεν τοποθετετήθηκε Διοικητής ο επί 3 χρόνια Υποδιοικητής αλλά άλλος, συμμαθητής του, μέχρι τώρα Υπασπιστής του ΥΕΘΑ
    Στην 116ΠΜ: Δεν τοποθετετήθηκε Διοικητής ο επί 3 χρόνια Υποδιοικητής αλλά άλλος νεώτερός του
    Στην 117ΠΜ: Ο νύν Διοικητής μετά 1 χρόνο (πάντα κάθονται 2 χρόνια) αποστρατεύεται…
    Στην 133ΣΜ: Ο Διοικητής παραιτήθηκε λόγω μη προαγωγής του
    Στην 126ΣΜ: Ο Διοικητής υπό παραίτηση λόγω μη παραίτησης
    Βράζει το σύστημα, όσοι δεν έχουν παραιτηθεί είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΤΑΞΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ.
    ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.
    ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΣΤΗ Ν ΑΓΚΥΡΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστινα
    Καποτε σφαζανε στο γονατο (οπως γραφεις) και για το μ.... της γκομενας.Εχεις υπηρετησει στο στρατο εσυ,εχεις παιδια που υπηρετησαν και που,η υπηρετουν.
    Αυτο το στιλ της Μπουμπουλινας που
    βγαζεις για να εκτονωθεις απο αλλα
    σου προσωπικα προβληματα δεν εχεις
    δικαιωμα να το ριχνεις σαν βενζινα
    στην αναμμενη φωτια γιατι τελικα
    και οι αμαχοι καιγονται την ωρα που
    κανουν την πλακα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Stergie ανεξάρτητα από το ποιον έχω στον στρατό έχω άποψη και την εκφράζω.
    Αν θεωρείς την οποιαδήποτε άποψη που εκφράζεται σαν βενζίνη στην φωτιά τότε θα πρέπει κανείς να μη μιλάει. Όσο για το αν πήγα εγώ προσωπικά στο στρατό είμαι στο στρατό θα πάω ή όπως θέλεις δες το και ταυτόχρονα περί αμάχων θα σου πω αυτό που λένε οι πολίτες όλοι στα ζόρια που έρχονται στα ζόρια που υπάρχουν και στα ζόρια που ακόμα δεν έχουμε δει οι άμαχοι (που πιθανόν είμαι και γω μέσα) θα βγουν μπροστά.
    Ως εκ τούτου και γνωρίζοντας ελάχιστα από Ελληνική Ιστορία οι άμαχοι προασπίστηκαν αυτή την πατρίδα είτε ήταν, είτε πήγαν, είτε δεν πήγαν στο στρατό.
    Όσο για τα προσωπικά προβλήματα ναι έχω πολλά τα οποία όμως είναι απόρροια των όλων καταστάσεων που αυτή τη στιγμή συντελούνται σε αυτό το κράτος.
    Κλείνοντας θα σου έλεγα ότι δικαίωμα σε αυτό το κράτος έχουν όλοι όσοι είναι Ελληνες και έχουν ακόμα κάποιες αξίες τις οποίες δεν είναι διατεθημένοι να τις σβήσουν από την μνήμη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστινα
    Εισαι καλη Ελληνιδα και οι αποψεις
    σου σεβαστες.
    Προσοχη ομως γιατι το υπερβολικο συ
    ναισθημα μπορει να παρασυρει εκτος
    λογικης και στους σημερινους ρυθμους να καταστει επικινδυνο.
    Η αγαπη στην Πατριδα να περιεχει και σοφρωσινη αλλα και βαθεια ερευνητικη ματια.STERGIOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστώ Stergie
    ίσως κάποτε υπάρξει η δυνατότητα να εξηγηθεί η έννοια του υπερβολικού και του συνετού του ακίνδυνου και του επικίνδυνου στην παρούσα φάση.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.