5/5/10

Ο υπολοχαγός που έχασε τη ζωή την 1η Μαΐου στο Λίτζε, σκοτώθηκε από φίλια πυρά


Τελικά, ο υπολοχαγός που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Πρωτομαγιάς στο φυλάκιο Αμπαλί του Λίτζε (Ντιγιαρμπακίρ), δεν σκοτώθηκε από πυρά Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, αλλά από τα πυρά των στρατιωτών του φυλακίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου των Κούρδων ανταρτών (HPG) , ο Τούρκος υπολοχαγός έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών του φυλακίου, όταν αυτός και η ομάδα του επέστρεφαν από αναγνωρίστική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων ανταρτών. Από τα φίλια πυρά τραυματίστηκαν και δυο Τούρκοι στρατιώτες.
Η ανακοίνωση του HPG έχει ως εξής:
“Με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την 1η Μαιου στο φυλάκιο Αμπαλί του Λίτζε, του νομού Αμέντ (Άμιδα, Ντιγιαρμπακίρ), κατά τα οποία έχασε τη ζωή του ένας υπολοχαγός και τραυματίστηκαν δυο στρατιώτες, οι δυνάμεις μας δεν έχουν καμία σχέση. Τα γεγονότα αυτά έλαβαν χώρα όταν ομάδα στρατιωτών επέστρεφε στο φυλάκιο από επιχείρηση. Τότε, οι άντρες του φυλακίου άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών που επέστερφαν στο φυλάκιο, με αποτέλεσμα την αμοιβαία ανταλλαγή πυρών. Ο τουρκικός στρατός και ο τύπος που συμμετέχει στον ανορθόδοξο πόλεμο, παραποιούν τέτοια γεγονότα και τα παρουσιάζουν στην κοινή γνώμη. Ο λαός μας θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην δίνει σημασία σε τέτοια δημοσιεύματα, αν δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση από μας".
Πηγή: ANF NEWS AGENCY

3 σχόλια:

  1. Μα οι περισσότερες απώλειες στους πολέμους είναι από φίλια πυρά.Αυτό δεν είναι καινούργιο.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πυροβολα αντι αεροπορικα αρτεμις γιατι τα αποσυρουν,το ελληνικο αρμα μεταφορας κενταυρος γιατι δεν το εξελλησουν και να το πλασαρουν στις ξενες ανατολικες χωρες.Τα λεωνιδας γιατι δεν τα συντιρουν και απαξιωνουν την αμυνα του ελληνικου εθνους,αυριο που θα κατεβουν οι τουρκοι θα μας λενε οι πολιτικοι και οι τουρκοι οτι σκοτοθηκαμε απο φιλια πυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.