3/3/11

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ; Πρόεδρος του …παρακράτους ο Αχμέτ Χατζηοσμάν!

Και ο Τσετίν Μάντατζη α΄αντιπρόεδρος αλλά και ο Καδή Ισμέτ β΄αντιπρόεδρος Ομόφωνα ανέλαβε την προεδρεία της άτυπης Συμβουλευτικής Επιτροπής της μειονότητας Δεν υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και Ξάνθης που σήκωσαν μπαϊράκι;

Δια ανατάσεως των χειρών και σε πλήρη ομοφωνία από τα στελέχη της άτυπης αυτοαποκαλούμενης ανώτατης συμβουλευτικής επιτροπής εκλέχθηκε ως νέος πρόεδρος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν. Οι εκλογές διεξήχθησαν στο εντευκτήριο της «τουρκικής νεολαίας» την Παρασκευή στις 8 το βράδυ με την παρουσία πρώην και νυν βουλευτών της μειονότητας Ξάνθης και Ροδόπης, δημάρχων εν ενεργεία και περιφερειακών συμβούλων, μειονοτικών συμβούλων σε δήμους, αλλά και τη συμμετοχή των δύο ψευτομουφτήδων Αχμέτ Μετέ και Ιμπράμ Σερήφ. Καθήκοντα ανέλαβαν και ο έτερος βουλευτής Τσετίν Μάντατζη ως α’ αντιπρόεδρος, αλλά και ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ ως β’ αντιπρόεδρος.

Υποτίθεται, βέβαια, ότι υπήρχε καλό κλίμα σε μια κατάσταση που είχε δρομολογηθεί από καιρό, αλλά τα παρασκήνιο ήταν έντονο, καθώς και τα μαχαιρώματα που υπήρξαν από πρώην συνεργάτες και φίλους. Αλλά όταν το προξενείο επιβάλλει και απαιτεί όλοι σιωπούν δημόσια.

Μια σκληρή ανακοίνωση, που απομυθοποιεί πλήρως τον ρόλο και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα εκλογικά δρώμενα, εξέδωσε και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου «Τούρκων Δυτικοθρακιωτών της Κωνσταντινούπολης» Φερούχ Οσκάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, «οι εκλογές ήταν καθοδηγούμενες, υπήρξαν φοβερές πιέσεις προς άλλους υποψηφίους να παραιτηθούν και με αντιδημοκρατικό τρόπο και ωμή παρέμβαση του Τούρκου προξένου αλλοιώθηκε η βούληση των ψηφοφόρων που οδηγήθηκαν με αυτόν τον τρόπο στην ομόφωνη στήριξη και επιλογή ως νέου προέδρου, του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν».

Για πρώτη φορά ένας άνθρωπος του προξενείου που πρόσφατα καρατομήθηκε από την ηγεσία της Ένωσης Δυτικοθρακιωτών της Κωνσταντινούπολης, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να αποκτήσει καλές σχέσεις με τους ομογενείς χριστιανούς, καρατομείται από τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας για τη συμβουλευτική επιτροπή και πριμοδοτείται με όλες τις δυνάμεις ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήπιων τόνων όπως ισχυρίζεται ότι είναι ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, για να αναλάβει την ηγεσία μιας άτυπης ομάδας που είναι ότι πιο σκληροπυρηνικό υπάρχει στην περιοχή της Θράκης.

Με ανακοινώσεις και δράσεις που πολλές φορές καταφέρονται εναντίον της ελληνικής πολιτείας και δυναμιτίζουν το ήπιο κλίμα που χτίστηκε στην περιοχή μας με προσπάθειες χρόνων. Και άντε να δεχθούμε ότι ο Αχμέτ Χατζηοσμάν παίζει το τελευταίο του προεκλογικό παιχνίδι και κάνει συμφωνίες στο σκοτάδι. Να δεχθούμε, επίσης, ότι ο πρόξενος θέλει πάντοτε να υπάρχει στην ηγεσία αυτής της καθοδηγούμενης επιτροπής, Έλληνας βουλευτής, ώστε να νομιμοποιείται με αυτό τον τρόπο η ανθελληνική δράση τους. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, η κυβέρνηση, αλλά και οι συντοπίτες μας υπουργοί, άραγε το αποδέχονται αυτό;

Τα αναφέρουμε βέβαια όλα αυτά γιατί πριν από δύο χρόνια, όταν μπήκε από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ το δίλλημα στον έτερο μουσουλμάνο βουλευτή Ξάνθης και πρώην πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής Τσετίν Μάντατζη να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ ή την άτυπη συμβουλευτική επιτροπή, ο Τσετίν Μάντατζη παραιτήθηκε την άλλη ημέρα.

Και όταν το μπαλάκι για την ανάληψη της ηγεσίας πετάχτηκε στον Αχμέτ Χατζηοσμάν, δικαιολογήθηκε ότι δεν μπορεί να αναλάβει λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και προτίμησε και αυτός να τα έχει καλά με τον κομματικό του χώρο και όχι με τους σκληροπυρηνικούς της μειονότητας και το προξενείο.

Τώρα τι άλλαξε και διακαώς επιθυμούσε την προεδρεία;
Μήπως είδε ότι η επανεκλογή του Τσετίν Μάντατζη είναι πλέον πολύ δύσκολη, αλλά και ότι η δική του επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές από σίγουρη – έγινε όνειρο θερινής νυκτός;

Αιτία φυσικά τα νέα στελέχη που προετοιμάζονται και ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου οι παλιοί πολιτικοί να πληρώνουν τη διγλωσσία που τους διακρίνει στα ζητήματα της μειονότητας;

Τα ερωτηματικά, βέβαια, που θέτουν νηφάλιες φωνές από τη μειονότητα είναι πολλά και μάλλον θα μένουν αναπάντητα. Γιατί ο Αχμέτ Χατζηοσμάν διαχωρίζει πλέον τη θέση του από την πορεία του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να αξιοποιήσει πολιτικά την προεδρεία του στη …συμβουλευτική επιτροπή.

Πως υπέκυψε τελικά σε πιέσεις και εκβιασμούς του προξενείου, ανοίγοντας μέτωπο με τον Φερούχ Οσκάν, που δεν τον άφησαν να βάλει υποψηφιότητα, επικαλούμενοι την Τουρκική υπηκοότητα του;
Γιατί καρατόμησε και τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ με τη βοήθεια του προξενείου, ενώ ο Μετέ ήθελε να συνεχίσει τη θητεία του στη συμβουλευτική επιτροπή;

Μήπως, τελικά, το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει και ο Γιώργος Παπανδρέου συναινεί στην επιλογή του βουλευτή στην προεδρεία της συμβουλευτικής επιτροπής, όπως ισχυρίζεται ο Φερούχ Οσκάν;

Ήδη ο νέος πρόεδρος, όπως πληροφορούμαστε, περιχαρής ετοιμάζει και την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στη Θράκη και τις συναντήσεις που θα έχει τις 5 ώρες παραμονής του, με την πεποίθηση ότι η επίσκεψη αυτή θα αναβαθμίσει τον πολιτικό του ρόλο στην μειονότητα.

Δήμος Μπακιρτζάκης-http://www.xronos.gr

8 σχόλια:

  1. Αμα τα κάναμε εμείς αυτα τα πράγματα στην ανατολική Θράκη, θα μας κυνήγαγε η ΜΙΤ, οι γκριζοι και οι πρασινοι λυκοι και όλη η τουρκιά... Εδω Ελλάδα τι έγινε τωρα?Βαρέσαμε διάλυση...?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ImageΑγωγή εναντίον του Ερντογάν κατέθεσαν Τουρκοκύπριοι δικηγόροι! Μιλούν για απαξιωτικό και εριστικό ύφος του Τούρκου πρωθυπουργού και τον κατηγορούν για καλλιέργεια μίσους στην Τουρκία εναντίον των Τουρκοκυπρίων ενώ σήμερα περισσότεροι από 25.000 ήταν οι συμμετέχοντες στη νέα κινητοποίηση που οργανώθηκε εναντίον της πολιτικής λιτότητας που μεθοδεύει η Άγκυρα με σκοπό να διασώσει από την οικονομική χρεοκοπία τα κατεχόμενα εδάφη στη Κύπρο.

    Η διαδήλωση που έγινε στην πλατεία Ινονού στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Ιστορία του ψευδοκράτους.

    Κατά τη διάρκεια της πορείας αναρτήθηκαν πανό που έγραφαν «αυτή είναι η χώρα μας, ας την κυβερνήσουμε μόνοι μας» και «κάτω τα χέρια από τους Τουρκοκύπριους», συνθήματα πραγματικά συγκλονιστικά, τα οποία και δείχνουν ότι κάτι εξαιρετικά σάπιο υφίσταται εντός του ψευδοκράτους.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβημα ΗΠΑ σε Τουρκία για τις συλλήψεις δημοσιογράφων Εκτύπωση E-mail
    03-03-2011 14:02:03
    ImageΤις κατοικίες 11 προσώπων ερεύνησε σήμερα η τουρκική αστυνομία και εξέδωσε ισάριθμα εντάλματα σύλληψης και μεταξύ αυτών και κατά δύο δημοσιογράφων στο πλαίσιο των επιχειρήσεών της σχετικά με τη συνωμοσίας "Εργκένεκον" που φέρεται να είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Όμως το ένταλμα κατά των δύο δημοσιογράφων και η φυλάκιση άλλων τριών τον περασμένο μήνα έχει προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ: Ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα προχώρησε σε διάβημα κάθώς θεωρεί ότι βάλλεται η ελευθερία του Τύπου.

    Εις βάρος των 11 υπόπτων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναμένεται να τεθούν υπό κράτηση μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στις οικίες τους κατά τη διενέργεια των οποίων απαιτείται να είναι παρόντες.

    Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ κι ένας πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών.

    Άλλοι τρεις δημοσιογράφοι έχουν προφυλακιστεί και αναμένουν τη διεξαγωγή της δίκης τους με κατηγορίες για διασυνδέσεις με τη σκιώδη υπερεθνικιστική οργάνωση, γνωστή με την ονομασία Εργκένεκον, που φέρεται να συνωμοτούσε για την ανατροπή της κυβέρνησης.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως είναι Πομάκοι οι Μουφτήδες Ροδόπης και Ξάνθης, έτσι έπρεπε να είναι Πομάκοι και οι βουλευτές της μειονότητας.

    Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό, αλλά ποιοί θα το αποφασίσουν;
    Τα γιωργάκια, κωστάκια και αντωνάκια που φτιάχνουν τις λίστες των υποψηφίων στους νομούς;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερχεται σιγά-σιγά και η σειρά των Τουρκομογγόλων.Ο αέρας της αφύπνησης των Μουσουλμάνων πνέει γοργά προς το ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ και στα εκατομύρια των ΚΟΥΡΔΩΝ και κάποιων άλλων μή Μογγόλων.
    Τότε τους πρακτορίσκους της Θράκης θα τους στείλουμε''πεσκέσι''στον ΄΄πολύ΄΄Νταβούτογλου να τους βάλει εκεί που ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιας και πλησιάζουν οι μέρες, αναρωτιέμαι αν ο νέος δήμαρχος Ιάσμου κ Καδή Ισμέτ (και β΄ αντιπρόεδρος πλέον της Συμβ. Επιτρ.) θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επαίτειο της 25ης Μαρτίου!!! Γιατί όσο ήταν δήμαρχος Σώστη ΠΟΤΕ δεν παρέστη σε εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, για ευνόητους λόγους!!! (αφού νιώθει Τούρκος) ... Άντε και εις ανώτερα κύριε δήμαρχέ μας!!! Να σας χαιρόμαστε!!! Όπως να χαιρόμαστε και τους συντοπίτες μας χριστιανούς που προτίμησαν (για ένα βίτσιο, για έναν εγωισμό) να ψηφίσουν τον υποψήφιο του "Τουρκικού προξενείου" ΚΑΙ ΟΧΙ τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ υποψήφιο!!!!!!! ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!!!

    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να πεί κανείς; Οταν ο πρωθυπουργός μας, δυό μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πήγε στην Κομοτηνή και έσφιξε το χέρι του ψευδομουφτή, καλά κάνουνε και χορεύουνε στο κεφάλι μας. Η μαλλον μας χορεύουνε με τους δικούς τους ρυθμούς. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέτοιοι χέστηδες είμαστε.
    Δεν είπαμε να τρομοκρατήσουμε ή να σφάξουμε κόσμο, όπως θα έκαναν οι Τούρκοι αν κάποιος τολμούσε να συμπεριφερθεί έτσι στη δική τους χώρα, αλλά βρε παιδί μου...χάθηκε μια απελασούλα;
    Χάθηκε μία ΑΠΕΙΛΗ για απέλαση σε κάποιους απ'αυτούς που κάνουν τους έξυπνους από τη μειονότητα;

    Όσον αφορά τον Καδή του Ιάσμου, θα πρέπει να ξέρετε ότι ο προηγούμενος Έλληνας Δήμαρχος για αρκετό καιρό (του Ιάσμου) κατηγορήθηκε για σημαντική υπεξαίρεση χρημάτων και διάφορα άλλα, απ'όσο ξέρω.
    Αυτό δυσαρέστησε τους ψηφοφόρους άσχετα από το αν είναι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι.
    Αλλά θέλω να δω κι εγώ, και θα το παρακολουθήσω από κόντα (μένω στην περιοχή της Θράκης) αν αυτή τη φορά ο δήμαρχος Ιάσμου θα βγει να εκπροσωπήσει με κάποιο τρόπο και τους χριστιανούς δημότες του τόπου του. Κάποιος πρέπει να τους 'θυμίσει' ότι είναι Έλληνες πολίτες και πρέπει να σέβονται τους νόμους, την ιστορία και την υπόσταση αυτού του κράτους.
    Για όσους λένε ότι υπάρχουν Πομάκοι στη Θράκη, θα πρέπει να ξέρουν ότι οι περισσότεροι 'Τουρκοι'τους Θράκης είναι εκτουρκισμένοι Πομάκοι και μάλιστα εκτουρκίστηκαν τα τελευταία χρόνια με τα λαμπρά προγράμματα εκτουρκισμού μέσα από τα μειονοτικά σχολεία και με τη δραση του Προξενείου που τόνωσε την εμπιστοσύνη τους στην Τουρκία ως μητέρα πατρίδα.
    Είναι λοιπόν οι περισσότεροι Πομάκοι, πολύ πολύ λίγοι όμως αισθάνονται Πομάκοι, οι περισσότεροι νιώθουν ότι είναι Τούρκοι. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.