14/4/11

"Αλωνίζουν" οι Τούρκοι στο Θρακικό Πέλαγος

14 σχόλια:

  1. Σάββα

    Το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης έρχεται όλο και πιο κοντά,θεωρώ ότι πρέπει να αναλυθούν οι επιπτώσεις στην ασφάλεια της χώρας μας απο ένα τέτοιο ενδεχόμενο,όπως επείσης και η υποβάθμιση της Ελληνικής Διπλωματίας.

    Πιστεύω ότι οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να εκμεταλευτούν την κατάσταση αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και αυτο δεν φτανει για καποιους απο τους φιλους μου εδω μεσα τοτε τι να πω εκτος του "αξιος ο μισθος μας"

    «Καθορίστε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σας με την Κύπρο, και οποιαδήποτε απειλή, αντίδραση και πρωτοβουλία της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας θα θεωρείται για εμάς Casus Belli». Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο μετέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε ανώτατα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    Όπως αναφέρει πολύ καλά πληροφορημένη πηγή, «Οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

    Είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει με τολμηρά βήματα».

    Αρχελαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -1-
    Και επιτρεψτε μου να συμπληρωσω ολοκληρο το αρθρο,αξιζει τον κοπο για την ενημερωση μας.Και να καταλαβουμε καποτε οτι η Ελλαδα δεν ειναι μονη της ουτε αυτες τις δυσκολες στιγμες μας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ισραήλ είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε στήριξη στην Ελλάδα, από την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου.
    Ιδιαίτερα δε μετά τον χαρακτηρισμό του Ισραήλ στην τουρκική «Κόκκινη Βίβλο» ως «βασική απειλή», το Τελ Αβίβ είναι αποφασισμένο όσο ποτέ να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα.
    Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες τα δείγματα στο πεδίο της προσέγγισης της Αθήνας με το Ισραήλ στον στρατιωτικό τομέα υπήρξαν θετικά.

    Η επικοινωνία και οι επαφές ανάμεσα στα ανώτατα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας και του Ισραήλ είναι συνεχείς τους τελευταίους μήνες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μυστικές συναντήσεις ανάμεσα σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών στην Αθήνα, με αντικείμενο τόσο την στρατιωτική συνεργασία, όσο και την μελλοντική προμήθεια ισραηλινών εξοπλιστικών προγραμμάτων (εννοείται όταν και αν η Ελλάδα αντιμετωπίσει με επιτυχία την σφοδρή οικονομική κρίση).
    Ενιαίος χώρος
    Το Ισραήλ επιθυμεί να δημιουργηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα ένας «ενιαίος», επί της ουσίας, χώρος Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Κύπρο και την Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.
    Εξάλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το Τελ Αβίβ με δική του πρωτοβουλία έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες με βάση τους οποίους αναγνώριζε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας.
    Η προοπτική του καθορισμού της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα αποτελέσει την βάση για την υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να αναλαμβάνει ρόλο διαμετακομιστικού κέντρου του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
    Ήδη η Ισραηλινή πλευρά από το περασμένο καλοκαίρι έχει υποβάλει αυτή την πρόταση προς την ελληνική.
    Ταυτόχρονα ο καθορισμός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την πλευρά της Ελλάδας, θα ενισχύσει την προοπτική απόκτησης του απαραίτητου για το Ισραήλ στρατηγικού βάθους στη Μεσόγειο.
    Στο Τελ Αβίβ, θεωρούν ότι στην παρούσα συγκυρία οι προϋποθέσεις είναι οι κατάλληλες, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει με τολμηρά βήματα στον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, δεδομένου ότι η κατάσταση στην ανατολική μεσόγειο, εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων στον αραβικό κόσμο και ειδικότερα στο βορειο-αφρικανικό χώρο, ευνοεί τις τολμηρές, αλλά και εξαιρετικά μεγάλης στρατηγικής σημασίας αποφάσεις.
    Κύπρος
    Το Ισραήλ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην βόρειο Κύπρο και τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού κατοχής και καθιστούν δηλωτική την επιθυμία τους για αποδέσμευση από την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -2-
    Σε αυτό το πλαίσιο το ενδιαφέρον τόσο της Αθήνας, όσο και του Τελ Αβίβ προκάλεσε η συνάντηση εκπροσώπων ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων στο ξενοδοχείο «Λήδρα Palace» στη Λευκωσία, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
    Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «Τα οφέλη των φυσικών πόρων πρέπει να προκύπτουν για όλους τους Κυπρίους και να μπορούν να συμβάλλουν στην χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού».
    Η ένταση και οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο εναντίον της Τουρκίας, μπορεί να επηρεάσουν μελλοντικά και τις εξελίξεις στο θέμα του καθορισμού των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, δεδομένου ότι επίκειται επιτάχυνση των επαφών στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού.
    Τον περασμένο Φεβρουάριο η ηγεσία του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους προανήγγειλε την διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου και ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Τουρκία και όλα αυτά εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων και των διαδηλώσεων εναντίωσης προς την τουρκική παρουσία στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
    Καλά πληροφορημένοι διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι εκείνη η απόφαση της τουρκοκυπριακή ηγεσίας, σε εκείνη τη συγκυρία αποτελούσε ένα ακόμη δείγμα εκνευρισμού.
    Σύμφωνα με τους ίδιους διπλωματικούς κύκλους «Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον τους, να αξιολογήσουν τα υπέρ και τα κατά της τουρκικής κατοχής, η οποία τους οδηγεί σε απομόνωση και σε ένα μέλλον οικονομικής καταστροφής».
    Πηγή: www.newscode.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχέλαε συμφωνώ μαζί σου .
    Εάν δεν καθορισθεί τώρα η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη Ελλάδας – Κύπρου , πότε θα καθοριστεί ; Όταν θα λυθεί το Κυπριακό , μετά από αφόρητες πιέσεις που θα ασκηθούν , πριν την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία ; Τότε θα είναι αργά διότι θα ασκήσουν το δικαίωμα βέτο οι Τ/Κύπριοι .
    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρχέλαε

    1ον,φυσικά και θα συμφωνήσω ότι πρέπει να οριοθετήσουμε ΑΟΖ άμεσα.

    2ον,έχω την αίσθηση ότι θα έρθει πακέτο με την αναδιάρθρωση,απο μέρα σε μέρα δηλαδή.

    3ον,προφανώς θα υπάρξει βίαιη αντίδραση των Τούρκων,προς την Ελλάδα όμως,το Ισραήλ τι είδους βοήθεια θα προσφέρει σε μια τέτοια περίπτωση;

    4ον,να μην ξεχνάμε ότι έχουμε πρόβλημα οριοθέτησης ΑΟΖ και με την Αλβανία,επείσης θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να σταθεροποιηθούν Αίγυπτος και Λιβύη για να γίνει οριοθέτηση και με αυτές τις χώρες.

    5ον,ας βάλει ο Θεός το χέρι του γιατί το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι πολύ καυτό.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι μιλάνε για αναδιάρθρωση του χρέους κι εγώ διερωτώμαι: Τόσα χρόνια τι κάνουμε; Μεταθέτοντας την πληρωμή των χρεών μας εντόκως, αναδιάρθρωση δεν κάνουμε; Βρήκαμε πάλι, όπως σε κάθε περίσταση, καινούριες λέξεις και "όρους", κενούς περιεχομένου (επιμήκυνση αντί παράταση, κούρεμα αντί περιστολή, αναδιάρθωση κλπ), για εντυπωσιασμό. Ρωμαίικες αρλούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες μας Κε "Γιωργακη",ως που ειναι τα Ελληνικα συνορα πριν σε απαλλαξουμε απο
    την αγγαρια που κανεις!Γνωριζεις τα συνορα της χωρας που απογοητευεις;
    Η θελεις να χωρισει η Ελλαδα σε Υπουργειο Αμυνας με τον Κο Βενιζελο και σε Υπουργειο Τουρισμου, με σενα και τον Δρουτσα ;Εχει και η Αυστρια τους εκπροσωπους της στην Ελ.Βουλη; Κατι ξερουμε και απο Μεττερνιχ!

    Συνελθε γιατι αηδιασαμε και μεις οι τελευταιοι πασοκοι,το καταλαβες;
    Αφουγκρα σου και τον κοσμο που ζει στην παραμεθοριο,γαμω το κλεινον σου αστυ!
    It´s unpossibel !(In Your Language !)

    Λεωνιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Χρήστο Χατζησσαβίδη

    Σίγουρα οι Τούρκοι θα είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την δύσκολη θέση που είμαστε.
    Αλλωστε αυτό το "Οι Ελληνες θα καταντήσουν ζητιάνοι.." μάλλον το πιστεύουν. Θα μου πείτε, δεν είναι και οι μόνοι που το πιστεύουν.
    Τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Λεωνίδα
    Μην παραπονιέστε που δεν αφουγκράζεται το λαό. Είναι γιατί δεν λογαριάζει...το πολιτικό κόστος. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε αυτο το θεμα φταιμε εμεις ευρωπαικη ενωση εχει υποχρεωση
    να προστατευση τα συνορα με καθε
    τροπο,πρεπει να δειτε τι γινετε
    οταν ρωσικα αεροπλανα πολεμικα
    περναν εντος συνορων ευρωπαικη ενωσης
    αναχετιζονται απο γερμανικα/ολλανδικα/
    βελγικα F-16 εμεις γιατι δεν γινεται
    αυτη η τακτικη ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τσιμουδια για την "ρεξονα" σε αυτα που ανεφερα απο την γνωστη ιμαμικη ομαδα ομαδεον,απελλης,φρουρος της
    μαλ....ας,και κατι αλλοι γελοιοι δηθεν "σχολιαστες".Στην πραγματικοτητα οχλος φανατισμενων που κινουνται απο την κολακια εως το μισος .Καλα σκουπιδοντενεκε μεγαλο χρειαζεται να παραγγειλει ο υπευθυνος εδω του ιστολογιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην περιμένεις απ' τους αγιατολλάχ να γράψουν κάτι εδώ. Δεν ασχολούνται. Είναι... υπεράνω!!! Ξέρεις πότε θα δεις να γράψουν για το θέμα; Αν οι ΤουρκοΚύπριοι κάνουν κανα ντου σε κανα τούρκικο στρατόπεδο και έχουμε και κανα νεκρό, τότε θα ανακαλύψουν ισραηλινό δάκτυλο. Έχει να πέσει χολή και ιμαμιλίκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 17 Απριλίου 2011 10:39 μ.μ.

    Εχεις δικαιο αλλα μου κανει εντυπωση η σταση αυτων των τυπων γιατι αγγιζει την σταση ενος κοινου προδοτη προς την χωρα του.
    Καλα δεν το καταλαβαινουν καθολου αυτο??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.