9/2/12

Παραμένουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς: Να ζητήσουν από τις ΗΠΑ τα ονόματα των γιατρών που δωροδοκούσε η αμερικάνικη εταιρεία!

Δεν πέρασε το αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης
Με ψήφους επτά έναντι τεσσάρων το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι πρέπει να μείνουν στις θέσεις τους οι δύο οικονομικοί Εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.
Οι ανώτατοι δικαστές απέρριψαν το ερώτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντικατάσταση των δύο εισαγγελικών λειτουργών.

Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα για τους Έλληνες γιατρούς που λαδώνονταν και για τους οποίους περιμένουμε από τους οικονομικούς εισαγγελείς να ζητήσουν δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ, να ασκηθούν διώξεις εναντίον τους, να δώσουν πίσω τα χρήματα που εισέπραξαν και να τους πάρουν για πάντα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Δεν θέλουμε γιατρούς-γκάστερς.


 Πρόστιμο 22 εκ. δολάρια στις ΗΠΑ, σε εταιρεία που δωροδοκούσε γιατρούς στην Ελλάδα. Οι "λαδωμένοι" γιατροί γιατί δεν τιμωρούνται από τις ελληνικές αρχές;

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Πρόστιμο 22 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στην εκεί θυγατρική της βρετανικής εταιρείας ιατρικού υλικού Smith and Nephew, για την κατηγορία της δωροδοκίας γιατρών στην Ελλάδα. Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι επί μία δεκαετία έως και το 2008 κατέβαλλε «παράτυπες πληρωμές» συνολικού ύψους 9,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε Έλληνες γιατρούς μέσω ενός δικτύου υπεράκτιων εταιρειών. Οι πληρωμές αποσκοπούσαν στην εξασφάλιση παραγγελιών προϊόντων της εταιρείας, κυρίως ορθοπεδικών εξαρτημάτων και έφταναν στο 40% του κόστους των παραγγελλόμενων προϊόντων.
Σε ηλεκτρονικό μήνυμα του διανομέα προϊόντων της εταιρείας στην Ελλάδα οι μίζες δικαιολογούνται ως «αναπόφευκτο δεδομένο της ελληνικής ζωής», με την επισήμανση ότι οι ανταγωνίστριες εταιρείες πλήρωναν 30% με 40% μεγαλύτερες μίζες.
Η αμερικανική δικαιοσύνη εξετάζει παρόμοιες καταγγελίες και κατά άλλων εταιρειών ιατρικού υλικού που διατηρούσαν εμπορική σχέση με την Ελλάδα. Οι υποθέσεις αποκαλύφθηκαν μετά τις ανάλογες ενέργειες του φαρμακευτικού κολοσσού Johnson & Johnson, που οδήγησαν στη φυλάκιση στο Λονδίνο του πρώην επικεφαλής της βρετανικής θυγατρικής De Puy International.
Σε ανακοίνωσή της η Smith and Nephew τονίζει ότι οι πρακτικές του παρελθόντος δεν την εκφράζουν σήμερα. Η εταιρεία αποδέχθηκε επιτήρηση της οικονομικής λειτουργίας της επί 18 μήνες. 
Πηγή: Φίμωτρο

2 σχόλια:

  1. Κανενας δεν θα παθει τιποτα Σαββα,τζαμπα φωναζεις και θα το δεις.Ολοι τους ειναι...'αθωοι".Απο 100 φτασανε τους 13 και απο αυτους στους 7 και απο αυτους στο τελος θα φταιει ο ....χατζηπετρης (ο ασθενης του ΟΓΑ) που θα του καταλογησουν και τα εξοδα της θεατρικης παρωδιας που θα αναγκαστει να πληρωσει ο ιδιος μεσω αγορας φαρμακων απο την τσεπη του μολις υπερβει τα 23 ευρωπουλα ημερησιως.
    ΥΓ
    Δεν ξερω ποιος ειναι ο ειδικος (λοβερδος???μπα,λιγος μου φαινεται για τετοια τεχνικα στοιχεια)που αποφασιζει ποσα λεπτα του ευρω αντιστοιχουν στην μαχη 1 μγ(μικρογραμμαριου) μικροβιων η καρκινικων κυταρων.Βρε δεν πανε στο διαβολο απο δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην απόφαση του ανωτάτου δικαστικού συμβουλίου, 4 δικαστές τάχθηκαν με την άποψη του κυρίου υπουργού (οι πρόθυμοι), αυτό δείχνει κατά μία έννοια και τον βαθμό εξάρτησης της δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία αλλά και πως θα ήθελε η εκτελεστική εξουσία την δικαιοσύνη, αν στη φάση αυτή η δικαιοσύνη καταφέρει να σταθεί στο ύψος της(για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια) θα έχει κάνει ένα βήμα εξόδου από τον βρώμικο λάκκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.