10/2/12

Λούφα και παραλλαγή για το γιο του Υπαρχηγού της Ε.Φ.-Προς διερεύνηση, καταγγελία

Λευκωσία: Ενώπιον του Υπουργείου Άμυνας βρίσκεται προς διερεύνηση, καταγγελία, που αφορά την ευνοϊκή μεταχείριση που τυγχάνει ως στρατιώτης, ο γιος του υπαρχηγού της Ε.Φ. αντιστράτηγου Ανδρέα Πετρίδη. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιος του υπαρχηγού, κατατάγηκε στην Ε.Φ. το 2010. Από τότε μέχρι και σήμερα, η θητεία του εξαντλείται στο ΓΕΕΦ (Τάγμα Στρατηγείου). Σήμερα εκτελεί χρέη οδηγού του διευθυντή του 2ου Επιτελικού Γραφείου, που ηγείται της Ομάδας Ασφάλειας Στρατοπέδων (ΟΑΣ).Όπως μας λέχθηκε, η τοποθέτησή του στο ΓΕΕΦ έγινε μέσω του συστήματος μοριοδότησης!

Ο γιος του Υπαρχηγού, μαζί του στο ΓΕΕΦ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΕΝΩΠΙΟΝτου Υπουργείου Άμυνας βρίσκεται προς διερεύνηση, καταγγελία, που αφορά την ευνοϊκή μεταχείριση που τυγχάνει ως στρατιώτης, ο γιος του υπαρχηγού της Ε.Φ. αντιστράτηγου Ανδρέα Πετρίδη. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιος του υπαρχηγού, κατατάγηκε στην Ε.Φ. το 2010. Από τότε μέχρι και σήμερα, η θητεία του εξαντλείταιστο ΓΕΕΦ (Τάγμα Στρατηγείου). Σήμερα εκτελεί χρέη οδηγού του διευθυντή του 2ου Επιτελικού Γραφείου, που ηγείται της Ομάδας Ασφάλειας Στρατοπέδων (ΟΑΣ).
Όπως μας λέχθηκε, η τοποθέτησή του στο ΓΕΕΦ έγινε μέσω του συστήματος μοριοδότησης! Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, στις πρόσφατες μεταθέσεις στρατιωτών, ο γιος του υπαρχηγού, μετατέθηκε στο 212 τάγμα πεζικού, με έδρα το «ΒΜΗ» και με δεκάδες φυλάκια υπό τον έλεγχό του κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής. Προτού καν βγει το φύλλο πορείας, αποφασίστηκε η απόσπαση του στο… ΓΕΕΦ, όπου και συνεχίζει να υπηρετεί τη θητεία του. Πέραν όμως της ευνοϊκής μεταχείρισης του γιου, εγείρεται και θέμα για τον ίδιο τον κ. Πετρίδη, ο οποίος, με βάση τα όσα επιτάσσει η δεοντολογία, θα έπρεπε με το που ανέλαβε τη θέση του υπαρχηγού, να ζητούσε ο ίδιος τη μετακίνηση του γιου του και όχι, βεβαίως, να τον έχει υπό τις διαταγές του στο ΓΕΕΦ. Δεν είναι νομικό αλλά ηθικό το ζήτημα. Θυμίζουμε πολύ πρόσφατη περίπτωση αξιωματικού, όπου ο γιος του υπηρετούσε σε μονάδα, όπου ήταν διοικητής. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, πριν δυο εβδομάδες, περίπου, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης έδωσε αμέσως οδηγίες για να μετατεθεί ο συγκεκριμένος στρατιώτης. Όπως και έγινε. Υπήρξαν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Η αντίδραση του υπουργείου και του ΓΕΕΦ και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ήταν η ίδια. Μετατίθετο, αμέσως, ο στρατιώτης.

Κατά τη διερεύνηση του θέματος από τον «Φ» διαπιστώσαμε χθες και το εξής εκπληκτικό: Ότι αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί σε ΓΕΕΦ και Υπουργείο Άμυνας, γνωρίζουν για την περίπτωση του γιου του υπαρχηγού, αλλά ουδείς τόλμησε να εγείρει το θέμα. Να σημειωθεί ότι, όπως μας ελέχθη κατά τη διερεύνηση του θέματος, ο Υπαρχηγός Πετρίδης είναι πολύτεκνος και ως εκ τούτου ο γιος του έχει αυξημένα μόρια. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να δικαιολογεί το γεγονός.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.