1/3/12

Την αναβίωση αντιγερμανικών ενστίκτων φοβάται το Βερολίνο

thumb
Ο κίνδυνος επανεμφάνισης «παλαιών προκαταλήψεων» κατά της Γερμανίας, εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, απασχόλησε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο στο Βερολίνο.Συγκεκριμένα, συζητήθηκε σχετικό πρόγραμμα αντιμετώπισης αυτού του κινδύνου, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε παρουσίασε στους συναδέλφους του 12σέλιδο έγγραφο όπου τονίζεται ότι με την παρούσα ευρωπαϊκή κρίση «οι αναμοχλεύσεις κακών ιδεών από το παρελθόν αλλά και οι προκαταλήψεις επανεμφανίστηκαν... Συγχρόνως, αφυπνίστηκαν σε αρκετά γειτονικά μας κράτη οι φόβοι απέναντι σε μία πανίσχυρη Γερμανία».

Στο πρόγραμμα, μάλιστα, σημειώνεται το κάψιμο της σημαίας της Γερμανίας, καθώς και ναζιστικών συμβόλων στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα υπογραμμίζεται την εκτίμηση πως «κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν έχει να αποκομίσει κέρδη από την απάρνηση της Ευρώπης», ενώ τονίζεται πως η σημερινή Γερμανία θέλει να βελτιώσει την εικόνα που παρουσίασε στη διαδρομή τού 20ου αιώνα και να πρωτοστατήσει πλέον σε μια εκστρατεία υπέρ «της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα σε γειτονικά ευρωπαϊκά κράτη», τιμώντας παρόμοια δέσμευσή της και εντός των ορίων της ΕΕ, αλλά και διεθνώς.

Παράλληλα, σημειώνεται πως η γερμανική κυβέρνηση θέλει «να πολεμήσουμε τα στερεότυπα. . . ιδίως τα βρετανικά».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου πως: «Καμία πρόθεση δεν έχουμε να υιοθετήσουμε ρόλο κυριαρχίας στην Ευρώπη».
«Έχουμε και θα έχουμε, πάντως, ηγετικό ρόλο...σήμερα και στο μέλλον, όμως είναι σπουδαίο αυτός ο ηγετικός ρόλος να μην παρερμηνευθεί» κατέληξε.
http://topontiki.gr/article/31181 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.