11/9/12

Η Τουρκία έχει έλλειμμα δημοκρατίας και περίσσευμα υπευθυνότητας και εθνικισμού, ενώ η Ελλάδα έχει περίσσευμα δημοκρατίας και έλλειμμα σοβαρότητας, υπευθυνότητας και πατριωτισμού. Το γιατί δείτε το παρακάτω!

Διχόνοια, η κατάρα του έθνους
Διχόνοια πο βαστάει
να σκπτρο δολερ
καθενς χαμογελάει,
«πάρ' το», λέγοντας, «κα σ»
Από τον Εθνικό Ύμνο, του Διονυσίου Σολωμού
του Σάββα Καλεντερίδη
Είναι τραγικό να αναγκάζεσαι να συγκρίνεις την πατρίδα σου με την Τουρκία, όμως είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε. Στο άρθρο μας της 24ης Ιουνίου με τίτλο «Το οικονομικό θαύματης Τουρκίας και η στρατηγική ‘τύφλα’ της Ελλάδος», είχαμε αναφερθεί στη στρατηγική εξαγωγών και εξωτερικού εμπορίου της Τουρκίας, στην οποία πειθάρχησαν όλοι οι φορείς του τουρκικού κράτους και την οποία δεν σαμποτάρισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Με βάση τη συγκεκριμένη στρατηγική, την πειθαρχία των κρατικών φορέων, όπου τα στελέχη και οι υπάλληλοι υπηρετούν πρώτιστα την πατρίδα και όχι τα κόμματά τους, και την υπευθυνότητα των πολιτικών ηγεσιών και των κομμάτων, η Τουρκία κατόρθωσε να αυξήσει τις εξαγωγές της κατά 500% σε μια δεκαετία, αγγίζοντας τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια. Για όσους δε ενδιαφέρονται να μάθουν για τους μελλοντικούς στόχους, η στρατηγική προβλέπει περισσότερο από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια εξαγωγές. Ναι, καλά διαβάσατε, ένα τρισεκατομμύριο εξαγωγές.
Αυτήν την κρίσιμη δεκαετία, που η Τουρκία χάρασσε και έθετε σε εφαρμογή τη στρατηγική που -αν επιτύχει- μέχρι το 2023 θα την κατατάξει στις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι πολιτικές ηγεσίες, τα κόμματα και ο συνδικαλισμός του δημοσίου, σε συνεργασία με ένα εξ ίσου διεφθαρμένο και σάπιο εκδοτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο, διεμοίραζαν μεταξύ τους τα «ιμάτια» της Ελλάδος και έθαβαν βαθιά στο ιερό χώμα της πατρίδος μας το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών.
Τις ημέρες αυτές γίνονται στην Τουρκία προετοιμασίες και συζητήσεις για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2013 και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ και ο Υπουργός Οικονομικών Ζαφέρ Τσαγλαγιάν βρίσκονται σε συνεχή επαφή και εξετάζουν μία προς μία τις δημόσιες δαπάνες, για να μην ξεφύγει το έλλειμμα του 2012 πάνω από το 1,5%!!! Μάλιστα, εξετάζονται περικοπές στις δαπάνες, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, καθώς και ορισμένες αυξήσεις στη φορολογία τις επόμενες ημέρες, για να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου και να συγκρατηθεί το έλλειμμα κάτω του 1,5%. Μιλώντας για το θέμα στο Ρόυτερς, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι είναι στο πρόγραμμα η πώληση της άδειας εκμετάλλευσης του Εθνικού Λαχείου της Τουρκίας, καθώς και η παραχώρηση σε ιδιώτες των γεφυρών της Κωνσταντινούπολης και των εθνικών οδών.
Επαναλαμβάνουμε για να μην παρεξηγηθούμε. Λυπούμαστε που παίρνουμε ως παράδειγμα την Τουρκία, μια χώρα που είναι σε όλους γνωστό ότι έχει έλλειμμα δημοκρατίας, αλλά μάλλον δεν έχει έλλειμμα εθνικής υπευθυνότητας και πατριωτισμού.
Τη στιγμή που η Τουρκία έχει προχωρήσει σε ένα ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και ενώ προετοιμάζονται αυξήσεις στη φορολογία, απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικοποιήσεις σε κρίσιμους τομείς του δημόσιου τομέα, δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα που να έχει «ανέβει στα κάγκελα», δεν έχει κατακάψει την Άγκυρα ή την Κωνσταντινούπολη το καταστροφικό συνοθύλευμα κομματικών, συνδικαλιστικών και άλλων παραγόντων που έχει καταστρέψει την Αθήνα αλλεπάλληλες φορές.
Γιατί κάναμε αυτήν την αναφορά;
Η πατρίδα μας και ο ελληνικός λαός αυτά τα τρία χρόνια έχει υποστεί ανείπωτη καταστροφή, ακριβώς επειδή τα τελευταία τριάντα χρόνια πολιτικές ηγεσίες, κόμματα, συνδικαλιστές, ΜΜΕ και επιχειρηματικός κόσμος παίζουν ένα ανεύθυνο παιχνίδι εξουσίας και ιδιοτελών συμφερόντων στις πλάτες του ελληνικού λαού. Και το χειρότερο, κανείς δεν δείχνει να έχει αντιληφθεί ότι έχουμε φθάσει κυριολεκτικά στο «τέρμα του δρόμου» και οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες πρωταγωνιστές της εθνικής καταστροφής συνεχίζουν το «ίδιο βιολί».
Κόμματα χαϊδεύουν τα αυτιά του εξαθλιωμένου λαού με συνθήματα του 1981, αμόρφωτοι και ανεύθυνοι πολιτικοί, για να πάρουν ψήφους και να καβαλήσουν το καλάμι της εξουσίας, υιοθετούν συνθήματα και πρακτικές της δεκαετίας του ’80, τότε που μπήκαν στα στέρεα θεμέλια της καταστροφής της Ελλάδος. Συνδικαλιστές του αμαρτωλού δημοσίου, με τεράστιες ευθύνες στην παρατηρούμενη διαφθορά και στην καταστροφή της δημόσιας διοίκησης, αλλάζουν στρατόπεδο εν μια νυκτί και παίρνουν θέσεις μάχης με νέο καπετάνιο του αντάρτικου. Στάση που είναι πολύ κοντά στο προαναφερθέν αντάρτικο τηρούν και καθηγητές πανεπιστημίου, ένστολοι, ακόμα και δικαστικοί, που κι αυτοί, με τις τεράστιες αυξήσεις που πέτυχαν λόγω ηλιθιότητας των πολιτικών, είναι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα μια ώρα αρχύτερα στη χρεοκοπία.
Φέραμε δυο παραδείγματα. Από τη μια πλευρά μια χώρα με έλλειμμα δημοκρατίας που δείχνει μια διάθεση προσαρμογής στα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν διεθνώς, που χαράσσει στρατηγική και πειθαρχεί, προστατεύοντας τα συμφέροντα των πολιτών και του τόπου, και από την άλλη μια χώρα με δημοκρατία που έχει έντονα στοιχεία οικογενειοκρατίας, αναξιοκρατίας, τυφλού κομματισμού και διαφθοράς, δηλαδή ένα σύστημα που αγγίζει τα όρια της οχλοκρατίας, που αδυνατεί να υπηρετήσει τους πολίτες και την πατρίδα.
Κανείς δεν λέει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν πολιτικές αντιπαλότητες και ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ένα υγιές συνδικαλιστικό κίνημα, που θα αγωνίζεται για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Όμως, όλα αυτά, αυτοί οι κομματικοί, πολιτικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες, θα πρέπει να έχουν μια κοινή συνισταμένη. Την υπευθυνότητα απέναντι στο έθνος και την πατρίδα. Η πρακτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα ήταν καταστροφική, αφού είχε τραγικά αποτελέσματα. Είναι μια πρακτική που πρέπει να αλλάξει.
Όπως προαναφέραμε, ως χώρα βρισκόμαστε στην κυριολεξία στο τέρμα του δρόμου, την ώρα που η Ευρώπη μάλλον ξυπνά από τον τριετή λήθαργο και φαίνεται ότι θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει τις χώρες του Νότου, η οποία αν εκδηλωθεί και λάβει όλες της τις διαστάσεις, θα παρασύρει και το Βορρά, που σημαίνει πλήρη καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τότε που εκδηλώθηκε η κρίση, ένα μεγάλο μέρος των πολιτικών και του ελληνικού λαού αντιμετωπίσαμε την Ευρώπη με τη λογική «Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Δηλαδή, απευθυνθήκαμε στους Ευρωπαίους λέγοντας επί της ουσίας: «Θέλετε-δεν θέλετε, θα μας βοηθήσετε να σωθούμε, γιατί αν δεν μας σώσετε, θα καταστραφείτε κι εσείς». Όμως, αυτές οι λογικές δεν έχουν θέση στην Ευρπωαϊκή Ένωση, που είναι ένας χώρος διαπραγματεύσεων, διαμόρφωσης ισορροπιών και επίτευξης συναίνεσης. Με άλλα λόγια, είναι ένας χώρος που δεν έχουν θέση οι εκβιασμοί και οι ψευτοπαληκαρισμοί της δεκάρας.
Από τη μια πλευρά δεν πρέπει παραδοθούμε αμαχητί στις απαιτήσεις των δανειστών και της Τρόικας, από την άλλη, όμως, έχουμε τεράστια ευθύνη να δείξουμε εθνική υπευθυνότητα και «να παραμείνουμε στη βάρκα, μέχρι να έλθει το ναυαγωσωστικό», όπως είπε παλιός πολιτικός που παρατηρεί κοντά τις διαδικασίες σε επίπεδο Ε.Ε., προσθέτοντας: «Καλύτερα βρεγμένος παρά πνιγμένος»!
KYΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Για του λόγου το αληθές.
Όταν έπρεπε να πάρουμε μέτρα, για να μειώσουμε το έλλειμμα, κοιτάξτε τί έγραφε το ΕΘΝΟΣ και τι έλεγε η αντιπολίτευση:

53 σχόλια:

  1. @ skal όπως πάντα επίκαιρος.

    Και με την ευκαιρία τι λένε εδω: http://www.youtube.com/watch?v=-q31XKaendI&feature=endscreen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα,είναι αδύνατον για τα κομματόσκυλα και τους συνδαιτυμόνες τους,να στραφούν εναντίον των συμφερόντων τους.

    Για τους πολίτες,ειδικά για αυτούς που έπιασαν πάτο,είναι αδύνατον να ανεχθούν για πολύ ακόμη τα ίδια κόμματα και πρόσωπα να διαφεντεύουν τις τύχες τους.

    Πολλές φορές έχω προτείνει μεταβολή του Πολιτειακού μας Μοντέλου.

    Η Ελλάδα χρειάζεται Πρόεδρο,Κοινοβούλιο δίχως κόμματα,παρά μόνο ανεξάρτητοι Βουλευτές,και όλα αυτά να χτιστούν πάνω στα θεμέλια της Δικαιοσύνης και της Αξιοκρατίας.

    Είχα προειδοποιήσει ότι το παρόν σύστημα,ακόμη και αν κάνει εκλογές,ΔΕΝ έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει,για ένα πολύ απλό λόγο.Το σύστημα αυτό ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ να λειτουργεί καταναλώνοντας υπερβολικά χρηματικά ποσά και παράγοντας φαυλότητα,διαφθορά,διαπλοκή κλπ.

    Όσο το τάιζαν αφειδώς με πελατειακά ψηφαλάκια λειτουργούσε,χάλια βέβαια,αλλά λειτουργούσε.

    Οι σημερινοί πολιτικοί και τα κόμματα είναι ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ με τη νοσηρή κατάσταση του ΧΘΕΣ.

    Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία,και λυπάμαι ειλικρινά για αυτό,ότι η κυβέρνηση θα αποτύχει,και η χώρα θα τσακιστεί στα βράχια.

    ΆΜΕΣΑ

    1)Αλλαγή Πολιτειακού Μοντέλου,κατάργηση όλων των κομμάτων εντός κοινοβουλίου.Εκλογή Προέδρου απο τον ίδιο το λαό.

    2)Ορισμό Ανακριτικής Επιτροπής με πλήρεις ανακριτικές αρμοδιότητες,και δίχως χρονικό περιορισμό,που θα ελέγξει τα αίτια της καταστροφής.

    Δικαιοσύνη και Άξιο πολιτικό σύστημα χρειάζεται,και όχι τώρα,αλλά ΧΘΕΣ.

    ΥΓ
    Πρίν απορρίψετε ως αδύνατα αυτά που γράφω,σκεφτείτε ότι κάποτε,σε αυτή τη χώρα,ανακάλυψαν και εφάρμοσαν τη Δημοκρατία,για το οποίο μας θαυμάζει ολόκληρη η ανθρωπότητα,και μέχρι και σήμερα άνθρωποι σκοτώνονται για να την αποκτήσουν.Τίποτα δεν είναι αδύνατο,όρεξη και φαντασία θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης,η διαφορά με την Τουρκία είναι ότι η Ελλάδα,σχεδόν ασταμάτητα εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκεται υπό τεράστια πίεση,η οποία λογικό είναι να προκαλεί πολλά προβλήματα.

    Η πίεση είναι απίστευτη,και σίγουρα δεν είμασταν προετοιμασμένοι για αυτό.

    Να σταματήσουμε να λύνουμε επιφανειακά ή καθόλου τα προβλήματα,και να αναζητήσουμε τη ρίζα όλων,και είναι γνωστό που αναφέρομαι,στην πηγή όλων των κακών.

    ΥΓ
    Αναλογιστείτε πόσα καλά έχουν κάνει τα κόμματα στον τόπο,και πόσα κακά,ξεκινώντας απο τα Ρωσικό,Αγγλικό κλπ,μέχρι και σήμερα.Ο απολογισμός είναι τραγικός,και η ζυγαριά γέρνει μονόπατα.Ο θεσμός των κομμάτων δεν είναι συμβατός με την Ελληνική πραγματικότητα,είναι σαν ατομική βόμβα στα χέρια ενός τετράχρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύστοχο άρθρο κ. Καλλεντερίδη. Όμως η Τουρκία απειλείται με το φάσμα του διαμελισμού σε βαθμό που δεν απειλείται η σύγχρονη Ελλάδα παρά τα όποια προβλήματα δημιουργεί το Προξενείο στην Θράκη. Επίσης, η κλιμάκωση του πολέμου στο Κουρδιστάν αργά ή γρήγορα θα αποτελέσει την Αχίλλειο πτέρνα της οικονομίας της Τουρκίας. Ο Αύγουστος υπήρξε ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας μείωσης των εξαγωγών, ενώ ο τουρισμός και η βιομηχανική παραγωγή σημειώνουν κάμψη. Πρέπει όμως να ομολογήσει πως η Τουρκία δεν υποφέρει από την δράση της Άκρας Αριστεράς όπως η Ελλάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. * το ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι δεν αναφέρομαι στο πολιτειακό μοντέλο της Τουρκίας και το έλλειμμα Δημοκρατίας.

    Ξεκινήσαμε τα μέτρα που έφερε η τρόικα με μπουσουλα την μείωση μισθών στα επίπεδα Βουλγαρίας σαν λύση στα δημοσιονομικά μας προβλήματα.
    Προσεγγίζοντας τα επίπεδα της Βουλγαρίας και διαπιστώνοντας ότι λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα θέτουμε νέο στόχο τα επίπεδα της Τουρκίας (αν δεν είχαν προηγηθεί σχόλια για τα Τούρκικα σήριαλ θα πίστευα ότι η εξιδανίκευση της οικονομίας της πηγάζει από τις επιροές αυτών).
    Το επόμενο στάδιο ποιό θα είναι ? αυτό της Κίνας ? της Κορέας ? κάποιας τριτοκοσμικής της Αφρικής ή της Λ. Αμερικής?

    ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ?

    ένα εργάτη σαν αυτόν της Τουρκίας?
    έναν αγρότη σαν αυτό της Τουρκίας?
    έναν πανεπιστημιακό σαν αυτόν της Τουρκίας ?
    έναν συνταξιούχο σαν αυτόν της Τουρκίας?

    ας μην γελιόμαστε !

    το μόνο αξιοζήλευτο για μερικούς εδώ μέσα είναι το στρατοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας.

    Κοινωνικό μοντέλο όμως χωρίς την προοδευτική Αριστερά, χωρίς σοσιαλισμό , χωρίς κοινωνικές ευαισθησίες δεν γίνεται να υπάρξει στην Ευρώπη. Η Αριστερά θα αντισταθεί στην μετατροπή της Ελλάδας σε αποικιακό προτεκτοράτο του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας.

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης,και η Ελλάδα έχει έλλειμμα Δημοκρατίας αλλά δεν το ξέρει,ότι χειρότερο δηλαδή.

    Όλοι αυτοί που ψήφισαν ΧΑ έγιναν ξαφνικά ακροδεξιοί;

    Όλοι αυτοί που ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ ήταν σοσιαλιστές;

    Όλοι αυτοί που ψήφιζαν ΝΔ ήταν δεξιοί;

    Όλοι αυτοί που ψήφιζαν ΚΚΕ ήταν κομουνιστές;

    Ή μήπως όλοι αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ,που μόνο αυτοί γνωρίζουν ποια είναι τελικά,φαντάζομαι.

    error 404 democracy not found!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -Η στρατηγική εξαγωγών και εξωτερικού εμπορίου της Τουρκίας υπηρετεί και εξυπηρετεί τον νεο-οθωμανισμό της αυτό σημαίνει ότι τα χρηματικά κεφάλαια που την στηρίζουν εισρέουν απο πολύ υποπτες πηγές

    -η στρατηγική προβλέπει περισσότερο από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια εξαγωγές...
    Ο παραγομενος πλούτος νέμεται και διανέμεται σε μια κυρίαρχη ελίτ και δεν φτάνει εύκολα στα μεσαία και οικονομικά ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα

    -Οι οποίες διαρθωτικές αλλαγές είναι συνέπεια εξωτερικών πιέσεων και καμιάς εκσυγχρονιστικής αντίληψης , πολλές δε αποτελούν απόρροια της σύγκρουσης της πολυπρόσωπης τουρκίας

    -Η Ανάπτυξη δεν ορίζεται μόνο με ποσοτικά κριτήρια πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές και η τουρκική οικονομία είναι μια φούσκα

    Οι δομές της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας είναι διαφορετικές δεν χρειάζεται να υιοθετήσει κάποιο μοντέλο.Το μόνο που χρειάζεται απο πλευράς πολιτειας και πολιταικής ηγεσίας είναι πολιτική βούληση να σταματήσει δηλαδή το Κράτος και οι κρατικοί μηχανισμοί να αποτελούν το μέσο της αλλοίωσης της λαικής θέλησης και βούλησης

    Απο την πλευρά του Λαού η αναβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου

    Και για τους δύο μαζί ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ η οποία θα παράγει την ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >>Ο/Η εξ ευωνύμων είπε...
    Κοινωνικό μοντέλο όμως χωρίς την προοδευτική Αριστερά, χωρίς σοσιαλισμό , χωρίς κοινωνικές ευαισθησίες δεν γίνεται να υπάρξει στην Ευρώπη. Η Αριστερά θα αντισταθεί στην μετατροπή της Ελλάδας σε αποικιακό προτεκτοράτο του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας.
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
    9 Σεπτεμβρίου 2012 8:49 μ.μ.<<

    Γελαει ο καθε Τουρκοφασιστας με το "Κοινωνικό μοντέλο" Οθωμανο-Σοβιετ, και τον Εθνομηδενισμο της "προοδευτικής Αριστεράς" .

    - Μελέτης Μελετόπουλος 17.12.2010, "Το τελευταίο σοβιετικό μοντέλο στην Ευρώπη"
    http://neo.antibaro.gr/node/2396
    - Ο Χρηστος Ιακωβου για τον Παναγιωτη Κονδυλη (1997): Προς εναβρυνομένους «εξευρωπαϊστές» και «προοδευτικούς»
    http://infognomonpolitics.blogspot.de/2012/06/blog-post_9354.html
    - Γερμανικό αφιέρωμα στον "προφήτη" Κονδύλη
    http://infognomonpolitics.blogspot.de/2012/08/blog-post_243.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εξ ευωνύμων είπε...

    Όταν ακόμη στη σύγρονη κατρακύλα μας υπάρχουν άνθρωποι που εκφράζουν αυτά που ουσιαστικά (και αυτά ) στο βάραθρο, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο πάτος απέχει πολύ.
    Διαβάστε ρήση
    "Η Αριστερά θα αντισταθεί στην μετατροπή της Ελλάδας σε αποικιακό προτεκτοράτο του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας."
    Χριστέ μου είναι δυνατόν να κυριαρχούν τέτοιες σκέψεις ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Όμως, αυτές οι λογικές δεν έχουν θέση στην Ευρπωαϊκή Ένωση, που είναι ένας χώρος διαπραγματεύσεων, διαμόρφωσης ισορροπιών και επίτευξης συναίνεσης. Με άλλα λόγια, είναι ένας χώρος που δεν έχουν θέση οι εκβιασμοί και οι ψευτοπαληκαρισμοί της δεκάρας."

    Εσύ καλά τα λες, αλλά οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες δεν το βλέπουν καθόλου έτσι. Όταν ας πούμε σού τραινάρουν τις προκαθορισμένες δόσεις απειλώντας σε έτσι με στραγγαλισμό, ή όταν σπεκουλάρουν κατά βούληση περί εκδίωξης από την Ευρωζώνη (ενώ εσύ ψάχνεις απεγνωσμένα για επενδύσεις), ή όταν σε βρίζουν και σε δυσφημούν προσπαθώντας να σού φορτώσουν την ευθύνη για όλη (!) την κρίση τής Ευρωζώνης (για να κρύψουν έτσι τις δικές τους ευθύνες) ή όταν σε εκβιάζουν ευθέως για το τι να ψηφίσεις και τι να μη ψηφίσεις, ή, ή, ή...

    Και το κυριότερο είναι ότι σού έχουν φορέσει ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει με τίποτα και το ξέρουν, αλλά σού λένε: "δεν έχει σημασία, εσύ θα το τηρήσεις"! Από εκεί κι έπειτα, δεν περιμένεις ότι θα αντιδράσει ο κόσμος; Ή μήπως θα σκεφτεί να μην αντιδράσει για να μη τον συσχετίσουν με τούς υψηλόμισθους δικαστικούς ας πούμε; Και τι άλλο θα τού μείνει να κάνει; Μόνο να βάζει λουκέτο στο μαγαζάκι του; Να απολύεται και να ψάχνει στα σκουπίδια ή να συστοιχίζεται στα διάφορα φιλανθρωπικά γεύματα; Να τον πετάνε έξω επειδή δεν έχει να πληρώσει το νοίκι και να κοιμάται στα παγκάκια; Να αφήνει τα παιδιά του να λιποθυμάνε στα σχολεία; Να αυτοκτονεί ίσως για να γλιτώσει μιά και καλή; Τι θα κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιγκουίνε,στα πολύ εύστοχα ερωτήματα που θέτεις,σχετικά με το τι θα κάνουν όλοι αυτοί,η απάντηση απο πλευράς πολιτείας είναι να μη κάνουν απολύτως τίποτα,παριστάνοντας τους υπεύθυνους.

    Οι φτωχοί δεν είναι απλά πολλοί,αλλά αυξάνονται και με γεωμετρική πρόοδο.

    Ακόμη όμως και όσοι εργάζονται,με εξαίρεση το προστατευόμενο είδος των υπαλλήλων της Βουλής,αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα.

    Όμως,το πόσα κερδίζει ο καθένας,το εισόδημα του δηλαδή,δεν έχει μεγάλη σημασία.Το βασικό,στο οποίο αποτύχαμε ως χώρα,είναι το κόστος ζωής,το οποίο είναι δυσανάλογο με τα εισοδήματα των περισσότερων Ελλήνων.Για παράδειγμα,μια οικογένεια θα μπορούσε να ζήσει και με 600 ευρώ,αν και τα πάγια έξοδα ήταν ανάλογα.Καύσιμα,ενέργεια,ενοίκια,δόσεις δανείων,είδη πρώτης ανάγκης κλπ.

    Αντιθέτως,όλα τα παραπάνω αυξάνονται,με αποτέλεσμα την μαζική καθίζηση ολόκληρης της οικονομίας και την εξαθλίωση των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πιγκουίνε
    να το ξαναγράψω: Η Ε.Ε. είναι ένα νομικό κατασκεύασμα, στο οποίο οι αποφάσεις λαμβάνονται με διαδικασίες που περιγράφω στο άρθρο.
    Η λογική "θέλετε δεν θέλετε θα μου δώσετε χρήματα για να συντηρώ το πιο άθλιο και διεφθαρμένο κράτος και σύστημα της Ευρώπης και μάλιστα σε έκδοση ΝΕΟΠΑΣΟΚ, που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν δεν μου δώσετε, θα σας καταστρέψω και θα σας πάρω μαζί μου στον πάτο", δεν περνά.
    Οι αποφάσεις της Ε.Ε. μπορεί να φαντάζουν εκβιαστικές και ίσως να είναι, μπορεί να είναι καταστροφικές και ίσως να είναι, όμως δεν αλλάζουν με την τακτική που έμαθε ο Τσίπρας από μικρός.
    Καταλήψεις, καταστροφές της ίδιας της Πατρίδας μας από ό,τι πιο οπισθοδρομικό και αντιδημοκρατικό έχει γεννήσει αυτός ο τόπος.
    θα έλεγα δε ότι τέτοιες πρακτικές, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία του κράτους, γέννησαν τη Χ.Α., που δεν είναι τίποτε άλλο από το αντίστροφο είδωλο αυτού του καταστροφικού μείγματος, που αυτοαποκαλείται αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό, τρομάρα τους.
    Εν κατακλείδι, η Ελλάδα, οι κοινωνία μας, πρέπει να απαλλαγεί από όλα τα αντιδημοκρατικά στοιχεία που την καταδυναστεύουν και την καταστρέφουν μέρα με τη μέρα.
    Η Δημοκρατία, η πραγματική Δημοκρατία είναι η μοναδική λύση στα προβλήματα της αγαπημένης μας πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα,ένα ερώτημα και αν θέλεις απαντάς.Πιστεύεις ότι έχουμε πραγματική Δημοκρατία; Πιστεύεις ότι το σημερινό μοντέλο,μπορεί να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απερίφραστα ΟΧΙ.
    Για να την αποκτήσουμε πρέπει να ενεργοποιηθεί η κοινωνία των πολιτών, να επιβάλλει ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ αλλαγή μέσω ριζικής αλλαγής του Συντάγματος, για να απαλλαγεί επιτέλους η χώρα μας από τα αντιδημοκρατικά στοιχεία που την καταστρέφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απευθυνόμενος προς όλους,θέτω το ερώτημα,ΠΩΣ θα μπορούσε η κοινωνία των πολιτών να κινηθεί προς την επιβολή μιας Πολιτειακής αλλαγής;

    Όλοι εδώ μέσα είμαστε πολίτες,και οφείλουμε,εκτός απο κριτική,να προτείνουμε κιόλας.Πάντοτε πίστευα ότι η κριτική πρέπει να συνοδεύεται και με αντιπρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. * Σημειολογικά μόνο:
    Από τον "Ύμνον Εις την Ελευθερίαν" κι όχι από τον Εθνικό Ύμνο, ο οποίος αποτελείται από τις 2 πρώτες στροφές μοναχά του "Ύμνου εις την Ελευθερίαν". Μιλάω για τους στίχους που παρουσιάζονται στην προμετωπίδα του άρθρου.
    Κατά τα άλλα ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. skal, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το πρόβλημα αλλά το σύμπτωμα (το ίδιο ισχύει και για τη Χ.Α.). Πήρε ένα 27%. Τι είναι όλοι αυτοί; Ριζοσπαστικοί αριστεροί; Πότε προλάβανε και γίνανε; σε 4-5 μήνες; Άντε να έγινε κάποιο ποσοστό από αυτούς. Οι υπόλοιποι; Και έστω ότι βάζει κάποιος μιά τάπα και κλείνει το στόμιο τής ψηφοδόχου τού ΣΥΡΙΖΑ. Λύθηκε το πρόβλημα;

    Δε νομίζω. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η τεράστια κοινωνική κρίση που βιώνουμε και παίρνει όλο και πιο έντονα τα χαρακτηριστικά τής ανθρωπιστικής κρίσης. Σε τέτοιες συνθήκες πάντα ένα σημαντικό τμήμα τής κοινωνίας ριζοσπαστικοποιείται (και προς τις δύο κατευθύνσεις). Επομένως, ακόμα και αν ξαφνικά αυτοδιαλυόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και έπαυαν τα στελέχη του να έχουν οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα, το κενό θα καλυπτόταν από άλλους που θα ξεπηδούσαν στο προσκήνιο. Πιθανότατα ακόμα πιο ανεξέλεγκτους. Απλά και μόνο γιατί θα συνέχιζε να υπάρχει και να αυγατίζει η δεξαμενή αυτών που υποφέρουν λόγω τής κρίσης και τού μνημονίου. Και το πρόβλημα επιτείνεται ακόμα περισσότερο όταν έχει γίνει πια κοινή συνείδηση ότι μιά ζωή την πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, δηλαδή τα φτωχά στρώματα (κι από κοντά και η τέως μεσαία τάξη). Τα σκληροπυρηνικά κομματόσκυλα όμως στις ΔΕΚΟ δεν τα έχουν ζορίσει καθόλου. Τούς δε μεγαλο-οφειλέτες, μεγαλο-φοροφυγάδες, μεγαλο-εισφοροφυγάδες, μεγαλοδιαπλεκόμενους, αυτούς που βγάζουν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό (πού τα βρήκαν άραγε;) δεν τούς έχουν αγγίξει στο ελάχιστο. Αυτά όλα οδηγούν σε τεράστια κοινωνική πόλωση και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

    Χρήστο, για να αρχίσει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα κάποια απάντηση στο ερώτημά σου, χρειάζεται να φάμε καμμιά 20αριά ακόμα δισεκατομμύρια μέτρων στο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κατά την άποψη μου το "περίσσευμα Δημοκρατίας" δεν περιγραφει σωστά αυτό που θέλει να πει ο αρθρογράφος, άλλωστε ένα τέτοιο περίσσευμα δεν είναι μάλλον κακό, εκείνο που είναι αρνητικό και έχει η Ελλάδα είναι η αναρχία! Αυτή η λέξη περιγραφει σωστά την κατάσταση, μπορεί να την αποφεύγουν πολλοί, αλλα δυστυχώς αυτό ισχύει και αυτό μας δημιουργεί τόσα προβλήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΙΓΚΟΥΙΝΕ
    ασφαλώς και δεν είναι το πρόβλημα, είναι το σύμπτωμα όπως λες.
    Όμως το σύμπτωμα κάνει τις παράνομες ενέργειες, όπως καταλήψεις και καταστροφές δημοσίων κτιρίων, δρόμων και πλατειών ή από την άλλη "αστυνομεύσεις" και άλλα τοιαύτα, που δηλητηριάζουν την Δημοκρατία.
    Όλα αυτά, αποτελούν ύβρι για την Πατρίδα μας, όπως αποτελεί ύβρι το σύστημα εξουσίας και τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο, ανάγοντας την οικογενειοκρατία, την κομματοκρατία, την αναξιοκρατία και την κατασπατάληση του δημοσίου πλούτου στο δημοφιλέστερο σπορ.
    Χρήστο, δεν κρατώ το μαγικό ραβδί.
    Τη λύση σου την είπα.
    Το πως το είπα.
    Ποιοι θα το κάνουν το είπα.
    Τον μόνο που δεν είπα είναι αυτούς που θα ηγηθούν και το πότε.
    Αυτό εξαρτάται από τον σπόρο που κυοφορείται στην ελληνική κοινωνία.
    Αν υπάρχει, θα πάρουμε αυτόν το δρόμο και θα σωθούμε.
    Αν όχι, θα κωλοσουρνώμαστε, όπως είπε ο Κολοκοτρώνης, και θα βλέπουμε τους μεν, τους δε και τους άλλους να καταστρέφουν τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Αντεξουσιαστής" έγδυσε ανήλικο επειδή είχε στη μπλούζα του την ελληνική σημαία και όχι ένα κόκκινο αστέρι...
    [Κι ο μαλάκας ο πιτσιρίκος! Χάθηκε βρε παιδί μου να βάλεις ένα σφυροδρέπανο... άντε έστω ένα κόκκινο αστέρι ή έναν Τσε;]

    Αντεξουσιαστής" έγδυσε ανήλικο επειδή είχε στη μπλούζα του την ελληνική σημαία!
    Η θέα της ελληνικής σημαίας και του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα στην μπλούζα ενός ανήλικου αγοριού… «ερέθισε» έναν 35χρονο αντιεξουσιαστή, που δεν δίστασε να αναγκάσει το 12χρονο παιδί να… γδυθεί σε κεντρική πλατεία της....

    Λάρισας!

    Το απίστευτο περιστατικό συνέβη τη στιγμή που ο 12χρονος έκανε βόλτα στην πλατεία μαζί με έναν φίλο του. Όταν το παιδί είδε τον 35χρονο να έρχεται οργισμένος προς το μέρος του και να του ζητά επιτακτικά να βγάλει αμέσως τη μπλούζα, τα έχασε και δεν τόλμησε να αντιδράσει, Έβγαλε την μπλούζα και αναγκάστηκε να επιστρέψει ημίγυμνος στο σπίτι του με δάκρυα στα μάτια!

    Mόλις τον είδαν έτσι οι γονείς του, υπέβαλαν αμέσως μήνυση κατά του 35χρονου δράστη στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

    Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ξεκίνησαν έρευνες, δεν άργησαν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν, ενώ στο σακίδιό του βρήκαν και την μπλούζα του 12χρονου που είχε κρατήσει ως… τρόπαιο του «κατορθώματός» του!

    http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=222083
    http://taxalia.blogspot.com/2012/09/blog-post_4216.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευχαριστώ για την ανάλυση-συμπλήρωση του σχολίου από τον Ακρίτα που κάλυψε με τον δικό του τρόπο την ουσία .

    @ Δημόκριτε ,

    ο Τουρκοφασίστας γελάει με τους ντόπιους φασίστες που προβάλλουν την Τουρκία σαν πρότυπο. Σε πληροφορώ ότι η ΓΝΗΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Τουρκία βρίσκεται σε δίωξη από το καθεστώς θα τολμήσω να πω παρόμοια με αυτή των Κούρδων (δες παλιότερα σχόλια στον Ινφογνωμων σχετικά)

    @ Καλλιμάχειε ,

    ευτυχώς υπάρχουν οι Αγώνες της Αριστεράς και μπορείς να σκέφτεσαι ακόμα αλλιώς θα είχες μετατραπεί σε ένα φασιστικό ρομποτάκι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κ Καλεντερίδη,

    >>Η λογική "θέλετε δεν θέλετε θα μου δώσετε χρήματα για να συντηρώ το πιο άθλιο και διεφθαρμένο κράτος και σύστημα της Ευρώπης και μάλιστα σε έκδοση ΝΕΟΠΑΣΟΚ, που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ,<<

    γιατί δεν βλέπετε ποιά λογική κυβερνάει ?
    Το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνηση ?
    δώστε μου χρήματα να είναι το ΠΑΣΟΚ εις αεί με τον ένα ή άλλο τρόπο στην κυβέρνηση .
    Το ΠΑΣΟΚ που κυβερνάει τώρα είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ ? το βαθύ ΠΑΣΟΚ ? ποιες είναι οι διαφορές με το νεο ΠΑΣΟΚ?

    Η "Δημοκρατία " που επικαλείστε διατηρεί την διαφθορά, την φαυλοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση .

    Η Αριστερά θα σταματήσει την συνέχεια του ΠΑΣΟΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Χρήστο Χ.

    την πολιτειακή αλλαγή μόνο η Αριστερά μπορεί να την εγγυηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ πιγκουίνε

    >>Τι είναι όλοι αυτοί; Ριζοσπαστικοί αριστεροί; Πότε προλάβανε και γίνανε; σε 4-5 μήνες; <<

    και οι άλλοι οι "μαντρωμένοι" για δεκαετίες "έχουν " γίνει δεξιοί ?

    >>Πιθανότατα ακόμα πιο ανεξέλεγκτους. <<

    γνωστό από παλιά ότι το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία θελουν ελεγχόμενους πολιτικούς.
    Κρίμα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους χαλάσει την συνταγή !

    κρίμα . που έχεις τέτοιες απόψεις , νόμιζα ότι είσαι πιο προοδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δυστυχώς η καπήλευση της Ιστορίας και συμβόλων από τους φασίστες δημιουργεί ανεξέλεγκτα προβλήματα .
    Σας θυμίζω μια παρόμοια καπήλευση με κάτι πιστόλια που πάνω έγραφαν "μολών λαβέ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σχετικά με την μπλούζα του 12-χρονου και τον αντιεξουσιαστή..

    @ εξευωνυμων...
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  27. @ εξ ευωνύμων


    Ο ΣΥΡΡΙΖΑ θα χαλάσει τη συνταγή της πλουτοκρατίας? Αφού αυτός είναι η πλουτοκρατία. Το πιο χρήσιμο όπλο του συστήματος είναι ο ΣΥΡΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Αντιεξουσιαστές, οποτε πάει να γίνει κάποια σοβαρή αντίδραση είτε στιγματίζουν την αντίδραση με "σημαιστολισμους" η με επεισόδια μονο προς τα εκεί που θέλουν όμως και τελειώνουν έτσι αγώνες και αντιστάσεις. Οι αγώνες της αριστεράς είναι κάτι πολύ γενικό, καταρχάς θα πρέπει να προσδιορίσεις ποια αριστερά και έπειτα ποίους αγώνες.

    Η αριστερά τι είπε για την επίσκεψη των Γκρίζων Λύκων στην Ελλάδα και τι είπε για τη βύθιση των 60 ανθρώπων στα Τουρκικα παραλια? Μήπως φοβήθηκε μην προσβληθεί ο χρηματοδότης τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μα δεν ζήτησα κάτι περισσότερο απο εσένα Σάββα,απλά απευθύνθηκα και προς όλους τους άλλους.

    Πιγκουίνε,πρώτον,θα ήθελα μια πρόταση απο εσένα,και δεύτερον,σκέψου λίγο πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να αρθρογραφείς,γιατί ''το έχεις''.Μην πάει χαμένο.Σκέψου το,φιλική συμβουλή.

    Εξ ευωνύμων,πες μου σε παρακαλώ,ειλικρινά,πέρα απο την Αριστερά,έχεις τίποτα άλλο,δικό σου να μας πεις;Δική σου γνώμη δεν έχεις; Εσύ δεν υιοθέτησες την αριστερή ιδεολογία,την παντρεύτηκες.

    Αν είναι δυνατόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. >>Ο/Η εξ ευωνύμων είπε...
    @ Δημόκριτε ,
    ο Τουρκοφασίστας γελάει με τους ντόπιους φασίστες που προβάλλουν την Τουρκία σαν πρότυπο.<<

    Και λοιπον;

    >>Σε πληροφορώ ότι η ΓΝΗΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Τουρκία βρίσκεται σε δίωξη από το καθεστώς θα τολμήσω να πω παρόμοια με αυτή των Κούρδων (δες παλιότερα σχόλια στον Ινφογνωμων σχετικά)
    10 Σεπτεμβρίου 2012 2:25 μ.μ.<<

    Και τι σχεση εχουν αυτα με την εφιαλτικα διεστραμμενη, "Γνησια Αριστερα" του ΤσυριζοΠασοΚΚισταν μας;

    "Islam enjoys a large and influential ally among the non-Muslims: A new generation of “Useful Idiots,” the sort of people Lenin identified living in liberal democracies who furthered the work of communism. This new generation of Useful Idiots also live in liberal democracies, but serves the cause of Islamofascism—another virulent form of totalitarian ideology."

    - Amil Imani, "Islam's Useful Idiots"
    http://amilimani.com/2006/08/islams-useful-idiots-3/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "...στο σακίδιό του βρήκαν και την μπλούζα του 12χρονου που είχε κρατήσει ως… τρόπαιο του «κατορθώματός» του!"

    "Σπουδαίο κατόρθωμα" έκανε ο τύπος. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν θεωρεί τον εαυτό του αντιεξουσιαστή-αντιφασίστα όταν προβαίνει σε μια καθαρά φασιστική συμπεριφορά και μάλιστα σε ένα πλάσμα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να αντισταθεί.
    Αν μπορούσε να αντισταθεί και του έδινε ένα ακαριαίο χτύπημα στο "αντιφασιστικό" κεφάλι του ή πουθενά αλλού να πονάει μια βδομάδα, θα τον χαρακτήριζε φασίστα.
    "Σπουδαία κατορθώματα", όπως πχ το να γράφουν σε πόρτες και τοίχους πολιτιστικών συλλόγων επειδή απλά δεν τους αρέσουν οι εκδηλώσεις. Όποια εκδήλωση δεν τους αρέσει πολιτικά είναι φασιστική. Είναι οι μόνοι γνήσιοι αντιφασίστες.
    Γράφουν πάνω στη περιουσία του άλλου, πετάνε μολότοφ, σπάνε και νομίζουν ότι κρύβονται. Είναι πολύ γελασμένοι. Απλώς η Δημοκρατία, τους σέβεται ακόμα κι όταν αυτοί την πληγώνουν. Εδώ απλοί πολίτες, μη ασφαλίτες και μέσα σε 24 ώρες μπορούν να μάθουν ποιοι, πως, πότε έκαναν κάτι στο τάδε σημείο ενώ η αστυνομία ψάχνεται.
    Από Δημοκρατία καταλήξαμε σε Αναρχία. Αυτός ο τόπος έχει πολύ καιρό να δει το μέτρο.
    Κάποτε η ακροδεξιά με τα φασιστόμουτρα της κυνηγούσε τα "αντεθνικά στοιχεία".
    Αργότερα φτάσαμε η ακροαριστερά να κυνηγάει τους "φασίστες".
    Σήμερα πια το "βελτιώσαμε".
    Η αστυνομία ευνουχισμένη δεν μπορεί ουσιαστικά να εφαρμόσει το νόμο σε πολλές περιπτώσεις(είτε λόγω ανεπίσημων πολιτικών εντολών, είτε νομικό πλαίσιο, είτε υλικοτεχνική αδυναμία), οι ακροαριστεροί έχουν αυτοανακηρυχθεί σε "κυνηγούς φασιστών" και οι ακροδεξιοί το παίζουν "σερίφηδες" και οι μόνοι "γνήσιοι" πατριώτες.
    Ελλάς το μεγαλείο σου.
    Εδώ χρειάζεται ψυχρή και απόλυτη εφαρμογή του νόμου. Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
    Δεν μπορεί ο άλλος να καταστρέφει πχ πανεπιστημιακή κοινωνική περιουσία. Ούτε από την άλλη να το παίζει "σερίφης".
    Από άσπρος μαύρος και στη κλούβα "πακέτο".
    Αν θέλει να σπάει τα "κρατικά της πλουτοκρατίας" ή να κάνει "περιπολία σερίφη", να το κάνει στο σπίτι του. Δημοκρατικό ξύλο και στη κλούβα σηκωτοί.
    Τα αυτονόητα συζητάμε που δεν εφαρμόζονται σε αυτό το τόπο.
    Γι'αυτό κατάντησε έτσι η Ελλάδα.
    Καιρός να γίνει η αστυνομία λίγο Γερμανική. Γερμανοί μας διοικούν ας τους πάρουμε τουλάχιστον μερικά καλά που έχουν.
    Η Γερμανία Δημοκρατία έχει. Οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται.
    Όταν βλέπουμε την Ελλάδα του σήμερα καταλαβαίνουμε ότι ζούμε μέρες προ κατάρρευσης ενός δυτικού προτεκτοράτου με ανατολίτικη νοοτροπία.
    Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Η επανεκκίνηση θεσμών είναι απαραίτητη και θα φτιαχτεί μια νέα Ελλάδα. Όπως πάντα στην ιστορία μας εκεί θα οδηγηθούμε. Μετά το αρνητικό έρχεται το θετικό.
    Άλλωστε, εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε τη πραγματικότητα μας αρκεί να το πιστέψουμε και να επιμείνουμε.
    Δεν υπάρχουν μονόδρομοι, υπάρχει πίστη στον σκοπό και αγώνας για τον στόχο. Για να ανοίξει ένας δρόμος πρέπει κάποιοι να τον φτιάξουν αλλιώς ούτε οι μονόδρομοι θα υπήρχαν.
    Οι πάσης φύσεως εγκλωβισμοί είναι εγκλωβισμοί επειδή το θέλουμε.
    Δεν υπάρχουν καλούπια. Δεν υπάρχει υποταγή αν δεν τη θέλουμε.
    Υπάρχει η Ελλάδα!
    Το να μάχεσαι με πίστη για την Ελλάδα είναι ότι το πιο Ανθρωπιστικό, πιο Δημοκρατικό, πιο Αντιεξουσιαστικό.
    Μια καλή αρχή είναι να φοράς μικρός, στα 12 σου μια μπλούζα με την Ελληνική σημαία και το βασιλιά Λεωνίδα. Σε πείσμα πολλών. Με επιμονή αλλά και με προσοχή να μην γίνεις πραγματικός φασίστας-εργαλείο-"σερίφης".
    Καλή αρχή λοιπόν έκανε ο 12χρονος.
    Την επόμενη φορά μπλούζα με τον ήλιο της Βεργίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

    Ο Αιμίλιος Λιάτσος,Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Μέχρι που θα φτάσει η διαπλοκή;

    Επειδή στήριξε τον Σαμαρά,είμαστε υποχρεωμένοι να τον πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ;;;

    Τα σκυλάκια του συστήματος τρώνε με δέκα μασέλες,και καθίστε τώρα εσείς να μιλάτε για ψευτοιδεολογήματα.

    Ο κάθε αποτυχημένος,με λίγη παροχή υπηρεσιών στους πολιτικούς,παίρνει αντιπαροχή υψηλές θέσεις στη δημόσια τηλεόραση.

    Να δω εγώ τώρα,πόσοι θα αντιδράσουν για τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΡΤ.

    Αριστερός και αυτός;

    Η ΕΡΤ,τρόπαιο του κάθε νικητή των εκλογών.

    ΥΓ
    Ποια η διαφορά με τη Σοβιετική Ένωση;Ότι εμείς έχουμε δύο κόμματα δυνάστες αντί για ένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η Δημοκρατία, η πραγματική Δημοκρατία είναι η μοναδική λύση στα προβλήματα της αγαπημένης μας πατρίδας.

    Ακριβώς έτσι είναι, αλλά η πραγματική δημοκρατία προϋποθέτει, αφενός ΗΓΕΤΗ, αφετέρου λαό με παιδεία, τα οποία στις μέρες μας δεν υπάρχουν και ναι μεν ο ΗΓΕΤΗΣ μπορεί να προκύψει κάποια στιγμή έστω και ουρανοκατέβατος, ο λαός όμως;
    Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολύ δρόμο να περπατήσουμε μέχρι ν'αντιληφθούμε τι πρέπει να γίνει και να βάλουμε φρένο στο δημοκρατικό μας κατήφορο.
    Τα αγαθά λοιπόν ''κόποις κτώνται'' και σίγουρα όχι με καιροσκοπικές πολιτικές, κόμματα της πλάκας και ηγετίσκους τύπου ΤΣΙΠΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εξ ευωνύμων, πού βλέπεις το παράξενο σ' αυτό που είπα; Μέσα σε 4-5 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε από το 4.7% σε πρώτη φάση (6/5) στο 17% και σε δεύτερη φάση (17/6) στο 27%. Αν όλοι αυτοί ήταν ριζοσπαστικοί αριστεροί θα τον είχαν ψηφίσει και στις 6/5 και δεν θα περίμεναν τις 17/6. Και βέβαια το p.H. τού 27% είναι διαφορετικό από το αρχικό p.H. τού 4.7%. Γι αυτό προφανώς πάει ο Τσίπρας σε πρώτη φάση σε συνδιάσκεψη το φθινόπωρο και σε δεύτερη φάση σε συνέδριο την άνοιξη. Πράγμα που έμμεσα μού λέει ότι δεν τρελλαίνεται να πάρει αύριο την κυβέρνηση και να σκάσει ο μουτζούρης τής χρεωκοπίας στα χέρια του, άρα μάλλον θα φάμε στη μάπα τη συγκυβέρνηση για κανά χρόνο ακόμα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

    Και για τούς μαντρωμένους που είπες, ισχύει αυτό ακριβώς που αναρρωτιέσαι, δηλαδή οι δεκαετίες. Κατά κανόνα, αν γεννήθηκες από δεξιά οικογένεια γίνεσαι δεξιός και από αριστερή οικογένεια αριστερός, άσχετα με την οικονομική σου κατάσταση. Και αν όλη η ζωή σου γυρίσει τούμπα, όπως ακριβώς γίνεται τώρα για εκατομμύρια Έλληνες, και πάλι η ριζοσπαστικοποίηση/μετάβαση/υπέρβαση (όπως θες πές το) δεν γίνεται ακαριαία, πρέπει να ματώσεις πολύ.

    Για τούς ανεξέλεγτους τι να πώ; Εσύ δεν βλέπεις ότι τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ελεγχόμενα από την Κουμουνδούρου τούς τελευταίους μήνες και ότι δεν ακούγονται τόσο πολύ (σε σχέση με το παρελθόν) οι συνιστώσες;

    Από την άλλη μεριά κι εγώ θέλω κάποιους πολιτικούς που να είναι ανεξέλεγκτοι από την πλουτοκρατία - τραπεζοκρατία - διαπλοκή που πρώτα φούσκωσε τη φούσκα και μετά την έσκασε (ιδιοποιούμενη πολλά - πολλά δισεκατομμύρια και που συνεχίζει να το κάνει μέσω τής ανακεφαλαιοποίησης τών τραπεζών). Αλλά οι πολιτικοί μας με έχουν εκπαιδεύσει καλά τόσα χρόνια να μην εμπιστεύομαι κανέναν τους. Εσύ λες ότι θα είναι ο Τσίπρας αυτός. Μακάρι, σίγουρα είναι πιο συγκροτημένος από τον Αλαβάνο, αλλά περιμένω πιο χειροπιαστή κυβερνητική πρόταση γιατί δεν μπορώ μιά ζωή να ψηφίζω στη λογική τού "μη χείρον βέλτιστον". Και επειδή έχω μερικά περίεργα δικά μου κριτήρια, ακόμα περιμένω να δω από κάποιον πολιτικό να επεξεργάζεται και ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που σκάσει το κανόνι. Δηλαδή, τροφοδοσία - σίτιση πληθυσμού, προμήθειες, καύσιμα, αποτροπή χάους, χειροπιαστά πράγματα. Όποιος αποδείξει ότι τον βασανίζουν όλα αυτά και διαθέτει τέτοιο σχέδιο, αυτός θα είναι πραγματικός πατριώτης και φιλολαϊκό στοιχείο.

    Υ.Γ. Οι λέξεις "προοδευτικός" και "αντιδραστικός" πολιτικά δεν μού λένε τίποτα. Κυριολεκτικά, με την πραγματική σημασία τους, ναι μού λένε. Σαν πολιτική ορολογία όμως όχι, γιατί ο καθένας ορίζει πολιτικά την πρόοδο και την αντίδραση όπως τον βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. skal, για το περιστατικό που ανέφερες (2:09μμ), όταν ένας 35άρης βουτάει τη μπλούζα ενός 12χρονου (για οποιοδήποτε λόγο) είναι μαλάκας. Αλλά η ομαδική μαλακία είναι όταν αυτό γίνεται σε κεντρική πλατεία μεγάλης πόλης και δεν τρέχει τίποτα, δεν κουνιέται κανείς. Αυτή είναι η ντροπιαστική γύμνια και όχι η γύμνια τού πιτσιρικά που δεν έφταιγε σε τίποτα. Είναι το στριπτίζ τής κοινωνίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρήστο, αντί οτιδήποτε άλλου, παραθέτω ένα "επαναστατικό μανιφέστο" που δεν είναι δικό μου και λέγεται:

    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Ενδεικτικά:

    'Αρθρο 2: (Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας)

    1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

    'Αρθρο 21: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)

    1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.
    2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.
    3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
    4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.


    'Αρθρο 22: (Προστασία της εργασίας)

    1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
    Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

    (και άρα στο διάολο οι Ε.Ο.Ζ.)

    'Αρθρο 25: (Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων)

    1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
    (και άρα ξεκινάμε από τούς μεγαλοκαρχαρίες και όχι από τούς συνταξιούχους τών 400 και 500 Ευρώ).

    'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

    4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

    Δεν είναι ένα καλό κείμενο - βάση για οποιαδήποτε συζήτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ελληνας Αξιωματικός υγιειών εθνικών φρονημάτων τραβούσε μετά μανίας να ξεκολήσει την ελληνική σημαία απο το μπράτσο ενός Ελληνα στρατιώτη με την αιτιολογία οτι ως κομμουνιστής έπρεπε να φορά το σφυροδρέπανο και οτι η υπηρεσία δεν προέβλεπε να φέρει κάτι τέτοιο στην στολή του

    η ΒΛΑΚΕΙΑ δεν γνωρίζει απο ιδεολογικά και πολιτικά όρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ Χρήστο Χατζησαββίδη (10 Σεπτεμβρίου 2012 11:49 π.μ.)

    Όπως έχω επισημάνει κι άλλοτε, φαίνεται να είσαι ο μόνος που έχει πιάσει το νόημα. Αν δεν απεγκλωβισθούμε από την κομματική νοοτροπία, αν δεν καταλάβομε ότι τα κόμματα δημιουργήθηκαν για να διχάζουν και ότι (περισσότερο στην Ελλάδα) λειτουργούν με λογική συμμοριών, ουδέν δύναται γενέσθαι των δεόντων.

    Μόνον όταν γίνει αυτό αντιληπτό, θα αρχίσομε να κινούμεθα προς την σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει, όπως καταλαβαίνεις, πάρα πολύς δρόμος μπροστά, τόσος που δεν ξέρω αν μας παίρνει πια ο χρόνος. Φοβούμαι πως όχι.

    Μην ζητάς να βρεις μέσα από τα σχόλια ενός ιστολογίου με τι θα αντικατασταθούν τα κόμματα και προπαντός πώς. Τέτοιες αλλαγές προϋποθέτουν βαθιά γνώση και επισταμένη μελέτη των πραγμάτων, που δεν είναι δουλειά του καθενός. Τέτοιες αλλαγές δεν γίνονται με δημοκρατικά μέσα και με εκλογές, διότι ποτέ οι αλλαγές στην Ιστορία και δη οι μεγάλες, δεν ήλθαν εκ των κάτω. Ακόμη και όταν κάτι τέτοιο φαινόταν (π.χ. Γαλλική Επανάσταση και όχι μόνο), οι αλλαγές είχαν ηγέτες που καθοδηγούσαν τον λαό. Ο τελευταίος πάντα έπεται και ποτέ δεν ηγείται. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει, είναι να ενστερνισθεί την ανάγκη κατάργησης του φαύλου κομματικού συστήματος. Όταν γίνει αυτό, όταν και αν οι καιροί ωριμάσουν, τότε ίσως φανούν οι συντελεστές της αλλαγής.

    Το κοινοβουλευτικό σύστημα, βρετανικής εμπνεύσεως, δι ο και «παρλιαμενταρισμός» ονομαζόμενο στο παρελθόν, ασφαλώς δεν είναι το μόνο που υπήρξε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ Πιγκουϊνε ,

    Καταρχάς μνα σε ενημερώσωσ ότι με την ισχυρή πλέον παρέμβαση της Αριστεράς το νέο αναθεωρημένο σύνταγμα θα είναι σίγουρα πιό προοδευτικό και Δημοκρατικό.

    Οσον αφορά το προηγούμενο σχόλιο σου αυτό που έλεγα είναι ότι για να βγει ένα κόμμα κυβέρνηση δεν είναι αναγκαίο ότι το ποσοστό που το ψήφισε απέκτησε και τα προσόντα του κυβερνητικού εκπροσώπου του .

    Δηλαδή τ1 40 -45 % των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παλιότερα εξέφρζαν ότι το αντιστοιχο ποσοστό είχε γίνει "Δεξιο" ή "Σοσιαλιστικό"?

    Σου λέω αρκεί το 3% μέσα στο 40 % και μετά όταν γίνει κυβέρνηση με την σωστή διαπαιδαγώγηση ενημερώνεται πληρέστερα και το υπόλοιπο ποσοσοστό.

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    Ή μάζα θα ακολουθήσει τον ηγέτη που εμπιστευεται , έτσι συνέβαινε πάντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τι έγινε ρε παιδιά; Όλοι απαντάμε στον εξευωνύμων και αυτός είναιε ξαφανισμένος.

    Που είσαι; Εξευωνύμωωωωωωωωνννν;

    Έλα να μας πεις στην περίπτωση του 12-χρονου και του αντιεξουσιαστή ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πιγκουίνε,ειδικά σε ότι αφορά την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος,νομίζω ότι ενέχει κινδύνους.Πρώτον γιατί ο καθένας μπορεί να την ερμηνεύσει κατά το δοκούν.Δεύτερον γιατί η αναφορά περί της κατάλυσης του περιορίζεται στη μέθοδο της βίας,και όχι στη μη τήρηση του.

    Επίσης,η τήρηση του Συντάγματος,δεν θα έπρεπε να στηρίζεται αποκλειστικά στον πατριωτισμό των Ελλήνων,αλλά πρωτίστως σε Συνταγματικό Δικαστήριο.

    Είναι επικίνδυνο κατά τη γνώμη μου,και σε καλώ να σκεφτείς ότι δεν διαθέτουν όλοι τη λογική τη δική σου.Δεν το βλέπουν όλοι όπως εσύ,δυστυχώς.Υπάρχουν άνθρωποι,που βασιζόμενοι στην εν λόγω διάταξη,μπορεί να αποδειχτούν άκρως επικίνδυνοι.

    Στα υπόλοιπα ασφαλώς συμφωνώ,ειδικά στο σχόλιο για τον δωδεκάχρονο.Πραγματικά,δεν βρέθηκε ούτε ένας να τον......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σχετικά με αυτό που έγραψες Nativist,ότι προϋποθέτει βαθιά γνώση και μελέτη,έχω ένα τεράστιο ερώτημα,καιρό τώρα:

    ΠΟΥ στο διάολο είναι τόσο καιρό η Ακαδημαϊκή κοινότητα,οι διανοούμενοι,οι στοχαστές,και γενικά όλοι εκείνοι,που θεωρητικά θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει προ πολλού να προσφέρουν κάτι σε όλη αυτή την καταιγίδα;

    Λάμπουν δια της απουσίας τους,εκτός απο μεμονωμένες περιπτώσεις,ελάχιστες θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ r+w


    σου έχει τύχει να διαγραφούν σχόλια ?
    ή μόνο σε εμένα συμβαίνει ?
    Να γράφω σχόλια και να τα διαγράφουν χωρίς αιτία ?

    *χωρίς υβριστικές αναφορές βέβαια

    άλλος βάζει τους νόμους
    άλλος εφαρμόζει κατά βούληση

    Δημοκρατία α λα καρτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    Μην τα μπερδεύεις όλα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν είναι ένας άνθρωπος. Ποιος σου είπε ότι βλέπουν όλοι ότι τα κόμματα πρέπει να καταργηθούν; Κι αν το βλέπουν, ποιος σου εγγυάται ότι το θέλουν; Μήπως δεν είναι πολλοί κομματόσκυλα;

    Ακαδημαϊκή κοινότητα είναι και η Ρεπούση, η Δραγώνα, η Φραγκουδάκη.

    Πόσοι πιστεύουν και λένε για την κατάργηση των κομμάτων; Τόλμησε να το υπαινιχθεί ο Γιανναράς και κόντεψε να τον φάνε. Τα κόμματα, αμύνονται σθεναρά, για να μην χάσουν την εξουσία. Επιπλέον, ζούμε σε έναν κόσμο, που το κομματικό σύστημα υπάρχει και διαιωνίζεται. Έτσι κυβερνώνται τα ανεπτυγμένα κράτη, στα οποία κι εμείς φιλοδοξούμε να συγκαταλεγόμαστε, έστω κι αν ο δικός μας κοινοβουλευτισμός είναι απλή καρικατούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ε, όχι και περίσσευμα δημοκρατίας στην Ελλάδα! Εκτός αν το "δημοκρατία" μπει μέσα σε πολλάααα εισαγωγικά.
    Δυστυχώς σε πολλές χώρες η έλλειψη δημοκρατίας συμβαδίζει με την ανάπτυξη και η "δημοκρατία" με την διαφθορά και την συγκέντρωση πλούτου
    από ολίγους.
    Για αυτό δεν φταίει το πολίτευμα της δημοκρατίας αλλά η διαστρεύλωση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ε, όχι και περίσσευμα δημοκρατίας στην Ελλάδα! Εκτός αν το "δημοκρατία" μπει μέσα σε πολλάααα εισαγωγικά.
    Δυστυχώς σε πολλές χώρες η έλλειψη δημοκρατίας συμβαδίζει με την ανάπτυξη και η "δημοκρατία" με την διαφθορά και την συγκέντρωση πλούτου
    από ολίγους.
    Για αυτό δεν φταίει το πολίτευμα της δημοκρατίας αλλά η διαστρεύλωση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χρήστο, είδα την απάντηση στον Τσίμα αλλά έχω μιά μικρή ένσταση. Δεν μπορούμε (δυστυχώς) να συγκριθούμε με την Αργεντινή και αυτό που είπε ο Τσίπρας στη βουλή μόνο σαν ρητορικό σχήμα μπορώ να το δω. Πολύ απλά γιατί η Αργεντινή δεν είχε απαξιώσει τόσο πολύ τις δικές της πηγές. Είχε συγκριτικά καλύτερη βιομηχανία, καλύτερη αγροτική παραγωγή και παρασάγκας καλύτερη κτηνοτροφική παραγωγή. Εμείς, πριν μπούμε στην ΕΟΚ ήμαστε σχεδόν αυτάρκεις από διατροφική άποψη. Μετά από 30 χρόνια Ε.Ο.Κ. - Ε.Ε., με τις κοινοτικές πολιτικές, την ισχυρή πίεση τών μεγάλων χωρών (ιδιαίτερα τής Γερμανίας) και την περιορισμένη ενδοευρωπαϊκή διαπραγμάτευση από ελληνικής πλευράς, καταντήσαμε να εισάγουμε το 85% τών διατροφικών αγαθών που χρειαζόμαστε! Άρα, ούτε με σφαίρες δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι ακολουθούμε το δρόμο τής Αργεντινής. Από Καζαμπούμπου και πέρα...

    Γι αυτό αναρρωτιέμαι επανειλημμένα σε σχόλιά μου: "Έχει κάτσει κανάς μλκας να ασχοληθεί με την περίπτωση που σκάσει ο μουτζούρης;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο/Η εξ ευωνύμων
    Ξύνεσαι και για αυτό συμβαίνει.Ελάχιστα σχόλια σου έχουν διαγραφεί.Η ουσία είναι οτι η Βλακεία δεν έχει ιδεολογικό χρώμα , τα υπόλοιπα δεν σε αφορούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ Ακρίτα ,

    Εσύ τρώγεσαι με τα ρούχα σου , δείξε στους αναγνώστες ποιά έχουν διαγραφεί και προσπάθησε να τεκμηριώσεις την διαγραφή σου με τις προυποθέσεις που έχει βάλει ο κ Καλεντερίδης .

    Εγώ έχω εμπιστουνη στους αναγνώστες και ας έχω δεχτεί τόσα αρνητικά σχόλια , εσύ τολμάς να τα βάλεις ?
    Ξέρεις μόνο να χαρακτηρίζεις εκ του ασφαλούς και να διαγράφεις τις απαντήσεις .
    Οι χαρακτηρισμοί δείχνουν την ποιότητα του χαρακτήρα .

    *θα το διαγράψεις και αυτό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Nativist,δεν τα μπερδεύω,γιατί δεν ζήτησα να κάνουν κάτι ειδικά για την κατάργηση των κομμάτων.Απορώ,που δεν έχουν αρχίσει ακόμη να εργάζονται,έστω να προβληματίζονται,σχετικά με την ανάγκη Πολιτειακής αλλαγής.

    Η μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων.

    Το σίγουρο είναι ότι το παρόν σύστημα καταρρέει,και πολύ φοβάμαι ότι αν δεν δημιουργήσουμε εμείς,το νέο που θα το διαδεχθεί,θα το κάνουν και πάλι άλλοι για εμάς,χωρίς εμάς.

    Ο λόγος που δεν γίνεται δημόσια συζήτηση επί του θέματος,πιστεύω ότι είναι η αναμονή μιας Ευρωπαικής ενοποίησης.Φρούδες ελπίδες,για άλλη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πιγκουίνε,η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες σε αγροτικά προϊόντα,τα βασικά ειδικά.

    Απο την άλλη,η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα που δεν τα είχε η Αργεντινή.

    Κατά τη γνώμη μου,η κάθε χώρα είναι μοναδική περίπτωση,και δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλη περίπτωση.

    Προσωπικά πιστεύω ότι αν και δύσκολα,μπορούμε να αντέξουμε μια έξοδο,είτε με τη βούληση μας,είτε όχι.Με τις κατάλληλες ενέργειες,που και εγώ διαπιστώνω πως δεν γίνονται,θεωρώ ότι μπορούμε να αντέξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. >έστω να προβληματίζονται,σχετικά με την ανάγκη Πολιτειακής αλλαγής<

    Θα ήταν άσκοπο να σού πω πάρε τούτο ή το άλλο, για να σου δείξω ότι κάνεις μεγάλο λάθος. Ίσως δεν έχεις παρακολουθήσει.

    Προβληματισμός υπήρξε και υπάρχει και δεν οραματίζονται όλοι της ευρωπαϊκή ενοποίηση. Ο δημόσιος διάλογος είναι ελεύθερος, δεν τον οργανώνει κανένα κόμμα, ή άλλος φορέας. Διαλέξεις και διάλογοι γίνονται συνεχώς. Αλλά εκεί μένει το πράγμα, αφού κανείς δεν θέλει/μπορεί να κάνει την αλλαγή. Σού εξήγησα τους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.