16/10/12

Ακυρώνεται και φέτος η άσκηση ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Τη μη διεξαγωγή της άσκησης «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 2012», για την αποφυγή περαιτέρω έντασης στην ήδη βεβαρημένη περιοχή, αποφάσισε η Κυπριακή Δημοκρατία.
SigmaLive/KYΠΕ
Σε σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΑΜ τονίζεται ότι απόφαση ελήφθη παρότι η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στην πρότασή της που διαβιβάστηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών για αμοιβαία ακύρωση των ασκήσεων «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» και «ΤΑΥΡΟΣ».
Η Κυπριακή Δημοκρατία, καταλήγει η ανακοίνωση, αναμένει από την Τουρκία να ανταποκριθεί στην πρόταση της να ακυρώσει την άσκηση «ΤΑΥΡΟΣ».
 

1 σχόλιο:

  1. Ποιός ο λόγος να ξοδευτεί χρόνος και χρήμα πάνω σε μιαν άσκηση η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις επιδιώξεις μας στο κυπριακό; Έτσι θαρρώ πως το σκέφτονται οι καραγκιόζηδες της κυπριακής πολιτικής θεατρικής σκηνής. Η στρατιωτική πολιτική μας συνάδει απόλυτα με την διπλωματική. Δηλαδή με την πολιτική του καλού παιδιού, του υποχωρητικού, του ξεφτιλισμένου. Ούτε λογαριάζουμε την απελευθέρωση πλέον, ούτε υπολογίζουμε οτι τα εδάφη απέναντι είναι κατεχόμενη ελληνική γη. Γι' αυτό ακυρώνεται ο Νικηφόρος κάθε χρόνο. Αλλά χρόνο και χρήμα για ευρωπαϊκές ασκήσεις έχουμε (Αργοναύτης 2012)...

    Ο πρόεδρος της επιτρόπης Άμυνας της Βουλής Γιώργος Βαρνάβα καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση. Είναι προς τιμήν του κυρίου Βαρνάβα. Για να δούμε την απάντηση αυτών που επιθυμούν την αποστρατικοποίηση της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.