24/4/15

Νέα μαχητικά αεροσκάφη θα παραδώσουν στο Ισραήλ οι ΗΠΑ το 2016

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν εξήγγειλε χθες Πέμπτη ότι εντός του 2016 θα παραδοθούν στο Ισραήλ νέα μαχητικά αεροσκάφη F-35, ώστε η χώρα αυτή να διατηρήσει το πλεονέκτημα της από άποψη στρατιωτικής ισχύος στη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας σε μια εκδήλωση για την ημέρα της ανεξαρτησίας του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους “τον καλύτερο που διαθέτουμε”, γεγονός που “θα καταστήσει το Ισραήλ τη μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή η οποία θα διαθέτει αυτό το αεροσκάφος πέμπτης γενεάς”.
Διαβεβαιώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εγγυώνται πως το Ισραήλ θα διατηρήσει το “ποιοτικό πλεονέκτημα” σε ό,τι αφορά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ο Μπάιντεν δήλωσε στο φιλοϊσραηλινό ακροατήριό του: “την επόμενη χρονιά θα παραδώσουμε στο Ισραήλ τα F-35”.
Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Γιατί οι φίλοι μας οι Αμερικανοί δεν μας δίνουν τα ίδια αεροπλάνα;
    Η ερώτηση είναι απλά ρητορική διότι γνωρίζω την απάντηση.


    Θ. Καρυώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα η Ελλάδα δεν ζήτησε τέτοια αεροσκάφη...Ο εκπρόσωπος της Lockheed Martin, Πλέσσας, μας τα έχει ήδη προσφέρει.

      Διαγραφή
  2. Πληθώρα δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει σοβαρώτατα προβλήματα στο software των υπολογιστών του και στον χειρισμό των πολυβόλων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει προς το παρόν πυροβόλο (και όχι πολυβόλο) στο συγκεκριμένο αεροσκάφος, αν και το σκάφος προορίζεται και για αποστολές εγγύς υποστήριξης....Εκεί κυρίως υπάρχει πρόβλημα με το λογισμικό.Τα περισσότερα προβλήματα που υπήρχαν σε avionics και στο λογισμικό διαχείρισης μάχης έχουν λυθεί, πιθανόν και όλα πλέον.

      Διαγραφή
  3. Κρίσιμο αυτό ,οταν τα πάρει η IAF θα μάθουμε επιτέλους αν αξίζουν ή αν είναι κουβάδες ,για να ξέρουμε τί θα αντιμετωπίσουμε στο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.