4/3/16

Νίκος Αναστασιάδης: Εφικτή η λύση του Kυπριακού μέχρι το τέλος του έτους

Διαπιστώνει πρόοδο σε σημαντικά θέματα

Λευκωσία: Είναι εφικτή η λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, εκτιμά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι με την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί, ξεκίνησε ένας εντατικός διάλογος που έφερε πρόοδο σε πολλά σημαντικά θέματα.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επαναλαμβάνει ταυτόχρονα ότι διαπιστώθηκαν και διαφορές. Χαρακτήρισε σημαντικό το ότι υπάρχει η αλληλοκατανόηση για τις ανησυχίες και τις δυσκολίες της άλλης πλευράς.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι με την εντονότερη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεπεραστούν επιφυλάξεις και φόβοι που έχουν οι δύο κοινότητες εξαιτίας των εμπειριών τους στο παρελθόν, αλλά και ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει τον Μουσταφά Ακιντζί στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης.
Ως δυσκολότερα σημεία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε το ζήτημα των περιουσιών και των αποζημιώσεων για τους πρόσφυγες, τις εδαφικές διορθώσεις στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου ομοσπονδιακού κράτους καθώς και το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια και τα δικαιώματα των δύο κοινοτήτων είναι η συμμετοχή ως κράτος-μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο ΠτΔ.
 Πηγή: philenews

2 σχόλια:

  1. Ωχ...Ο Θεός να βάλει το χέρι του μη μας βασανίσουνε που λένε και στο χωριό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αντασιάδης έχει γίνει πολύ γραφικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.