4/5/17

ΕΔΕΚ: Ψηφίζουν για νέα ηγεσία την Κυριακή

Ο νυν πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος διεκδικεί την επανεκλογή του
Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν την ερχόμενη Κυριακή γύρω στις 6,5 χιλιάδες ενεργά μέλη της ΕΔΕΚ, προκειμένου να εκλέξουν τη νέα ηγεσία του κόμματός τους. Τα αποτελέσματα αναμένεται ότι για τη θέση του προέδρου θα είναι έτοιμα γύρω στις 19:00 ενώ μέχρι τις 21:00 θα υπάρχει τελικό αποτέλεσμα και για τις υπόλοιπες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας.

Όσον αφορά στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται ότι το αποτέλεσμα θα ξεκαθαρίσει πολύ αργότερα.
Τη θέση του προέδρου διεκδικούν ο Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Διομήδης Διομήδους, ενώ τη θέση του αναπληρωτή προέδρου διεκδικούν οι Μαρία Βασιλειάδου, Χρύσος Τουλούπης, Ανδρέας Φιλίππου και Ξένιος Ξενοφώντος.
Τις δύο θέσεις αντιπροέδρων διεκδικούν οι Ηλίας Μυριάνθους, Έλενα Λυμπουρή, Έλενα Περικλέους και Λευτέρης Ανδρέου.
Θα εκλεγούν επίσης 35 μέλη για την Κεντρική Επιτροπή, από τα 73 που υπέβαλαν υποψηφιότητα.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 09:00 το πρωί και θα κλείσουν για μία ώρα το μεσημέρι στις 13:00. Θα ανοίξουν ξανά στις 14:00 και θα κλείσουν στις 18:00.
Κάλπες θα στηθούν στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, στο Ajax Hotel στη Λεμεσό, στο Alexander College στη Λάρνακα, στο Δημοτικό Μέγαρο Σωτήρας για την ελεύθερη Αμμόχωστο, στα γραφεία της ΕΔΕΚ στην Πάφο, στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Πόλη Χρυσοχού, στον σύλλογο της ΕΔΕΚ στον Πύργο, στο κέντρο Πανόραμα Ορκόντας για την περιοχή Σολιάς-Μαραθάσας, καθώς επίσης και στην Κυπριακή Αδελφότητα στη Βρετανία, στην Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδας για τη Θεσσαλονίκη και στην Κυπριακή Εστία στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος επαναδιεκδικεί την προεδρία του κινήματος, με μήνυμά του χθες προς τα μέλη του κινήματος, προβαίνει σε αποτίμηση της θητείας του, καλώντας τους Εδεκίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να εκλέξουν τη νέα ηγεσία τους.
«Σας καλώ να δώσετε μαζικά το παρών σας στην εκλογική διαδικασία, να συνεχίσετε να λειτουργείτε υπεύθυνα και να ψηφίσετε ελεύθερα εκείνους τους υποψήφιους που κατά την άποψή σας μπορούν να σας εκπροσωπήσουν καλύτερα», αναφέρει ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος ωστόσο σημειώνει ότι «δεν είναι καιρός για πειράματα. Το έργο που μαζί αρχίσαμε τον Μάρτιο του 2015 πρέπει να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία».
Τη δική του πρόταση για τη λειτουργία της ΕΔΕΚ κατέθεσε και ο Διομήδης Διομήδους, ο οποίος προτείνει 9 συν 1 προτάσεις για εκσυγχρονισμό του Κινήματος.
«Είναι μια πρόταση αναδόμησης της ΕΔΕΚ σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και δράση, δημοκρατικές διαδικασίες και εμπλοκή όλων, στελεχών και μελών, στην παραγωγή πολιτικής», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.