4/5/17

Παράξενη ανακούφιση από το κλείσιμο της αξιολόγησης

Στέφανος Κασιμάτης
Θυμάστε εκείνο το τρισκατάρατο, επονείδιστο και κατάπτυστο «μέιλ Χαρδούβελη»; Ε λοιπόν, η αξιολόγηση που έκλεισε ο Τσαλακώτος κοστίζει οκτώμισι φορές επιπλέον σε μέτρα. Τότε προς τι ο ενθουσιασμός των κυβερνητικών και η γενική ανακούφιση; Τη διαισθάνεσαι στους περισσότερους, ακόμη και σε όσους έχουν πλήρη επίγνωση των καταστροφικών συνεπειών από την εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Ηταν αισθητή και στη συγκρατημένη αντίδραση του Σόιμπλε: «Επρεπε να είχε κλείσει εδώ και έξι μήνες», σχολίασε – δηλαδή, καιρός ήταν επιτέλους.
Είναι η ανακούφιση ότι τουλάχιστον προχωρούμε, έπειτα από στασιμότητα τόσων μηνών. Ας είναι και στον λάθος δρόμο, ας είναι με τον λάθος τρόπο, αρκεί ότι προχωρούμε. Διότι προχωρούμε σημαίνει ότι πλησιάζουμε προς το τέλος της περιπέτειας, καλό ή κακό. Δεν εννοώ την έξοδο από το μνημόνιο και ό,τι άλλο πανηγυρίζει η κυβέρνηση, αλλά το τέλος της φάρσας που ζούμε με τους ανίδεους και ανίκανους κομμουνιστές στην εξουσία. Η συμφωνία που επετεύχθη δεν μπορεί να πετύχει τα αποτελέσματα που υπόσχεται· ούτε διανοούμαι ότι οι εταίροι πιστεύουν στη λειτουργικότητά της – απλώς μπαλώνουν μια τρύπα, για όσο η Ευρώπη χρειάζεται ηρεμία ώστε να αντιμετωπίσει τα θέματά της, που είναι πολύ σοβαρότερα από την Ελλάδα.
Ανακούφιση, λοιπόν, όσο και αν η θεραπεία είναι λάθος, διότι το λάθος είναι προϋπόθεση της γνώσης. Πρέπει να πληρώσουμε το κόστος του, αν έτσι καταλάβουμε, επιτέλους, τι κοστίζουν η αριστερή διακυβέρνηση και η συντήρηση του τεράστιου και διεφθαρμένου κράτους. Εμείς είμαστε το πρόβλημα, οι αξίες μας και οι πολιτικές επιλογές στις οποίες αυτές μας οδήγησαν. Αν αυτό είναι το κόστος της απαλλαγής από την Αριστερά, ειλικρινά χαλάλι! Μόνο, όμως, υπό την προϋπόθεση αυτή.
Καθημερινή

8 σχόλια:

  1. Δηλαδη το Mail Χαρδουβελη ειχε γινει αποδεκτο απο τους δανειστες? Αν με τετοιες υποθεσεις, γινονται τα παραπανω σχολια δεν υπαρχει καμια σοβαροτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βάση εκείνο πηγές και ψήφισες όμως αλλά αφού δεν το παραδέχεσαι καλά σου κάνει και άλλα πρεπει

      Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Συνεπώς στο πλαίσιο της νεοταξικής «λογικής» των Αδωνίδος και Χρυσοχοϊδη «όλοι ίδιοι είμαστε και κακώς μας λέγανε γερμανοτσολιάδες, ενοχοποιήθηκε και το mail Χαρδούβελη. Αφού Στέφανος Κασιμάτης ο γνωστός ούτω έφη.
    Για όποιον δεν τον γνωρίζει, ίσως αν και αμφιβάλλω και ο κ. Καλεντερίδης, ας θυμηθεί και «θαυμάσει» τον εν λόγω «πατριώτη φιλοσκοπιανό» που εμπλούτισε και αυτός τον Ινφογνώμονα, στο κατωτέρω του 2008:

    From: E. Billis [euri@central.ntua.gr], Sent: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 3:00 μμ
    To: 'Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum', Cc: 'mayor@cityofathens.gr'
    Subject: Μίκης Θεοδωράκης, Σκοπιανοί και ραδιόφωνο του Δήμου της Αθήνας

    Κατωτέρω (και συνημμένα) μπορείτε να δείτε τη σημερινή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στην εφημερίδα τα ΝΕΑ. Την επιστολή αυτή είχα «την τύχη» να την πληροφορηθώ από μία εκπομπή του ραδιοσταθμού του δήμου της Αθήνας που μεταδίδεται καθημερινά μετά τις 12.00 από δύο δημοσιογράφους καταφανώς «νεοταξικούς». Τον Στέφανο Κασιμάτη και τον Ηλία Κατσούλη. Οι δύο αυτοί «κύριοι» πριν από καιρό είχαν καλέσει τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ ….. (πέθανε) για να λοιδορήσουν μαζί του όσους δεν ήθελαν να δεχθούν να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.
    Σήμερα στην εκπομπή τους (από όπου πληροφορήθηκα την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη) ειρωνεύονταν τον άξιο συνθέτη ότι βλέπει το θέμα με τα παλιά μυαλά του (κάπως έτσι το είπαν), ότι καθαρόαιμα είναι μόνον τα άλογα και ότι και οι έλληνες της Μακεδονίας μας δεν είναι και αυτοί τόσον καθαρόαιμοι, κτλ.
    Με λίγα λόγια ντροπή για το Δήμαρχο της Αθήνας που εν γνώσει του (του έχει επισημανθεί η περίπτωση Παπα … πέθανε) διατηρεί αυτούς τους δύο «κυρίους» να βάλλουν εναντίον της χώρας μας (όχι της χώρας τους γιατί προφανώς δεν το αισθάνονται).
    Το παρόν κοινοποιείται και στον Έλληνα Δήμαρχο της Αθήνας Κακλαμάνη, με την ελπίδα να επιληφθεί του θέματος. Δεν νομίζω όμως ότι θα ασχοληθεί (πιθανόν λόγω «φόρτου» για «σοβαρότερα» θέματα) εάν δεν ακολουθήσουν πολλά άλλα μηνύματα διαμαρτυρίας για το θέμα.
    Ευριπίδης Μπίλλης
    Συνταξιούχος Καθηγητής ΕΜΠ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη αλλά υπάρχει μεγαλύτερος γερμανοτσολιας από αυτόν που έχουμε τώρα; Κατά βάση αυτός είναι αμερικανοτσολιας γερμανοτσολιας τουρκοτσολιας ρωσοτσολιας σαουδαραβοτσολιας εμείς στο χωριό μου κάπως αλλιώς το λέμε αλλά ....Ο άνθρωπος είναι ανθελληνες πάρτε το χαμπάρι πάντοτε έτσι ήταν σε τέτοιο περιβάλλον μεγάλωσε και δεν θα αλλάξει για κανένα λόγο τις δικαιολογίες για να δικαιολογήστε τα σφάλματα ενός ακόμα λάθους σας όλοι μπορείτε να τις λέτε αλλά μόνον χειρότερα θα κάνετε τα πράγματα αν δεν αναλάβετε ευθύνη . Η μη ανάληψη ευθύνης από τον Ανδρέα και μετά μας έφερε εδώ και προφανώς το τέλος θα είναι πολύ άσχημο

      Διαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    Συνεπώς στο πλαίσιο της νεοταξικής «λογικής» των Αδωνίδος και Χρυσοχοϊδη «όλοι ίδιοι είμαστε και κακώς μας λέγανε γερμανοτσολιάδες, ΑΠΕνοχοποιήθηκε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ αυτοί οι ανίκανοι κομμουνιστές στην εξουσία.

    Αναπολούμε τις περήφανες ημέρες των πατριωτών που μας κυβέρνησαν μέχρι το 2014, με τα τεράστια επιτεύγματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην αυταπατασαι και οι τωρινοί κυβερνούσαν γιατί αλλιώς πως κραταγανε τα παιδιά τους εκτός φυλακής πως έκανε ο Αλέξης ναυτικο πως έβρισκε λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει ποσοι νεολεοι ΣΥΡΙΖΑ έγιναν υπουργοι κτλπ

      Διαγραφή
  5. Οχί δεν ειναι όλοι ίδιοι οι αριστεροί είναι πολύ πολύ χειρότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.