5/9/17

Μα ποιά χαρτιά…

Άκουσα στο ραδιόφωνο πως ο κύριος Ιωσήφ Σηφάκης (βραβευθείς με το αντίστοιχο νόμπελ πληροφορικής) είχε πει σε κάποιον κινέζο επιχειρηματία, ο οποίος κάνει επενδύσεις στη Ρουμανία, να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα. Ο Κινέζος επιχειρηματίας του απάντησε  «μου είπαν οι σύμβουλοί μου ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα για επενδύσεις». Και έχει δίκιο, συνεχίζει ο κ. Σηφάκης, όταν χρειάζεσαι τόσα χαρτιά, τόσες υπογραφές, διαδικασίες κ.λπ…
Μα, ποιά χαρτιά κύριε Σηφάκη μου. Εδώ δυσκολεύεσαι με το που θα ξεκινήσεις την προσπάθεια, ψάχνοντας να βρεις το σωστό νούμερο τηλεφώνου, της αρμόδιας υπηρεσίας, με τον υπεύθυνο, που θα σε ενημερώσει για το τι χαρτιά χρειάζεσαι για ένα απλό πρόγραμμα. Και αν βρεις το τηλέφωνο και καλέσεις, θα πρέπει να είσαι τυχερός για να απαντήσουν.
Το ζιζάνιο
υ.γ.
Και μια μικρή χαρακτηριστική ιστορία.
Πρόσφατα, πριν 2-3 χρόνια περίπου, ένας ηλικιωμένος κύριος, φίλος της οικογενείας, πλήρως εξοικειωμένος με την τεχνολογία, μου ζητά να επιβεβαιώσω το email που είχε βρει, μιας εφορίας των Αθηνών, για να τους στείλει ένα μήνυμα και να κάνει μια ερώτηση. Καλώ στο πρώτο τηλέφωνο που βρίσκω και με παραπέμπουν στο επόμενο και από αυτό σε ένα άλλο (αν θυμάμαι καλά στο πρωτόκολλο), όπου κι εκεί δεν γνωρίζουν.

Με κείνα και με τα άλλα, στο έκτο τηλέφωνο κατά σειρά, μου λένε να επικοινωνήσω με το γραφείο του δ/ντη της εφορίας (έβδομο τηλέφωνο). «Μα», τους λέω, «είναι δυνατόν να πάρω τον δ/ντη για να μου δώσει το email της εφορίας;». Καλώ τον δ/ντη (τι να έκανα) αλλά, τι έκπληξη, ούτε ο δ/ντης ξέρει το email της εφορίας και με παραπέμπει να πάρω ξανά στο πρωτόκολλο. Του εξηγώ πως πήρα και δεν το γνωρίζανε. «Πάρ’ τε τώρα», μου λέει «θα σας το πούνε». Καλώ και πάλι στο πρωτόκολλο και το σηκώνει η κυρία που είχα μιλήσει νωρίτερα και μου λέει «μισό λεπτό να σας δώσω κάποια που το ξέρει». Στην ερώτησή μου «και γιατί δεν μου τη δίνατε πριν», δεν πήρα απάντηση. Η άλλη κυρία αρχίζει να προφέρει ένα-ένα τα γράμματα του email (το οποίο είχα μπροστά μου και έβλεπα, αλλά ήθελα να επιβεβαιώσω πως είναι αυτό), χωρίς να αναφέρει το @. Τη ρωτώ «ανάμεσα στην τάδε λέξη και την άλλη, μήπως γράφει και ‘ατ’, ‘παπάκι’, κάτι τέλος πάντων;», «ναι», μου απαντά εκείνη και τη ρωτώ «τότε, γιατί δεν μου το λέτε;» για να πάρω την εξής, αφοπλιστική απάντηση «δεν ξέρω από υπολογιστές κυρία μου, ούτε να τους ανοίξω δεν ξέρω»!
Καλύτερα, αυτή τη μικρή ιστορία να μην τη μάθει κανείς Κινέζος. Ας μείνει το μικρό, εθνικό μας, μυστικό.

10 σχόλια:

  1. Το αν γνωρίζουν πάντως ή δεν γνωρίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτού του κράτους από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θα έπρεπε να ήταν πρωτίστως μέλημα του ίδιου του κράτους να τους εκπαιδεύσει κατάλληλα, αυτό όμως είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και είκοσι χρόνια περίπου από την εμφάνιση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στη δημόσια διοίκηση, κάποιοι λοιπόν κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι και δεν έκαναν τη δουλειά τους όπως φαίνεται, δεν είναι τωρινό φαινόμενο όλο αυτό ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα,οχι, οχι! Ο ...ΣΥΡΙΖΑ φταιει!!!

      Διαγραφή
    2. Αν θυμαμαι καλα επι Εβερτ εστελναν αρχικα κατα δεκαδες την εβδομαδα Δημοσιους Υπαλληλους να μαθουν πληροφορικη. Το αποτελεσμα ηταν, επι χρονια να εχουν υπολογιστες στα γραφεια τους, που ποτε δεν ανοιγαν διοτι ποτε δεν ειχαν καποιο σερβερ σταθερο με τα προγραμματα του κρατους, που επι Μητσοτακη ακομα ειχαν αγοραστει για πολλα εκατομμυρια δραχμες. Επι Σημιτη δε, το ετος 2002 με την εισοδο μας στην ΟΝΕ αρχισαν να δουλευουν καποια προγραμματα, νεοαγορασθεντα για πολλα εκατομμυρια ευρω, ωστε να τα επεξεργασθουν οι υπαλληλοι στους παλαιου τυπου υπολογιστες και εκει δεν λειτουργισε το συστημα, διοτι οι τοτε υπαλληλοι δεν γνωριζουν τα νεα προγραμματα, αλλα ουτε τα μειλς της υπηρεσιας. Τα βλεπανε μεν καμμια φορα, αλλα δεν ειχαν την αναγκη να τα ανοιξουν διοτι αυτο σημαινε.....ευθυνη...!!!

      Διαγραφή
    3. ΠολιτηΧ κακομοιρε χορευτη ουτε η ειρωνεια σε σωζει.ΝΑΙ φταιει ΚΑΙ ο συριζα.ΦΤΑΙΝΕ οι πρωην πασοκ που σημερα ειναι στελεγχη του,ΦΤΑΙΝΕ οι συριζαιοι ππου χρονια συμπλεουν με αποψεις συνδικαλιστων κ αργομισθων που μαχονται κατα εξυγχρονισμου του δημοσιου.Αρκουνε?θες κ αλλο?....Για ψαξε παλαιοτερη αναρτηση του ιστολογιου απο καθηγητη πανεπιστημιου που εξηγουσε τι ακριβως αντιδραση συναντησε απο αριστερο συνδικαλιστη(νυν συριζα)οταν προσπαθησε να εισαγαγει τη χρηση ηλεκτ υπολογ για την καλυτερη διαχειριση κ μηχανογραφηση.Αρκετα με την ανοησια.

      Διαγραφή
    4. Κακομοιρος εισαι και φαινεσαι - εκτος απο αμορφωτος - ακου κει ...στελεΓχη! Η ειρωνια ποτε δεν πειραξε κανενανε βλαμμενε - παρεκτος ισως απο κοιμισμενες συνειδησεις και αξιους μισθους πληρωμενων πολεμιστων του πληκτρολογιου & της υπογας σαν και του λογου σου!

      Διαγραφή
  2. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι στην ουσία ευνουχισμένοι από τα κόμματα.
    Τα κόμματα και κυρίως την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ρωτήσετε γιατί η τεχνολογία στην Ελλάδα δεν δουλεύει για τον πολίτη; Τον επενδυτή;
    Γιατί δεν υπάρχει διασταύρωση στοιχείων σε πραγματικό χρόνο.
    Την ευθύνη την έχουν τα κόμματα εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ)και μετά οι συνδικαλιστές.
    Όταν βλέπεις επίορκους υπαλλήλους να γυρίζουν ξανά στην δουλειά τους, καταλαβαίνεις ότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι σάπιο με ευθύνη των κομμάτων εξουσίας που νομοθετούν και εφαρμόζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ρ έλεος πια με την προπαγάνδα των..."επίορκων" υπαλλήλων, που ξαφνικά ανακαλύφθηκαν απο τη μια στιγμή στην άλλη επί εποχής Σαμαρά, ενώ μέχρι τότε όλα ήσαν μέλι-γάλα, για να τροφοδοτήσουν την δεξαμενή των απολύσεων, επειδή έτσι είχε αποφασίσει η τρόϊκα τότε και η τότε κυβέρνηση έσπευδε να της ικανοποιήσει τα βίτσια! Επίορκοι υπάλληλοι εκείνη την εποχή κόντευαν να βαφτιστούν ξέρεις όλοι όσοι είχαν νομικές εκκρεμότητες με δικαστήρια, έστω κι αν αυτές αφορούσαν την μη εξόφληση των κοινοχρήστων της πολυκατοικίας που διέμεναν!

      Διαγραφή
    2. Πάντα υπήρχαν επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι, μετά το 1980 έγιναν περισσότεροι. Και εγώ δεν μιλώ για μικροπτέσματα, μιλώ για καραμπινάτες περιπτώσεις που είδαν και το φως της δημοσιότητας. Δε τα βγάζω από το μυαλό μου τα διάβασα στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο και σε διαφορετικές πηγές πληροφόρησης και με αντίθετη ιδεολογία.
      Μιλάμε για περιπτώσεις που δεν επιδέχονται παρερμηνείες.
      Δεν είναι τυχαίο, ότι οι συνδικαλιστές, πέτυχαν να ξεδοντιάσουν την Θέση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης γιατί με τον Ρακιτζή στην θέση είχαν βρει τον μπελά τους οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Τα έργα μιλούν από μόνα τους.
      Τώρα καθώς το γράφω αυτό, μου ήρθαν στο μυαλό οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
      Εγώ αγαπητέ δεν αναφέρομαι σε δικαστικές αποφάσεις για κοινόχρηστα ή τέτοιου είδους υποθέσεις.
      Αν εγώ ήμουν συνδικαλιστής, θα είχα λύσει το θέμα των επίορκων υπαλλήλων σε χρόνο dt. Καταρχήν όσοι πιάνονται με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, θα απολύονται μέσα σε 15 μέρες. Τελεία και παύλα.

      Διαγραφή
  3. Ενας υπολογιστης κοβει 5 καρεκλες και 20 ψηφους περιπου.
    Απο τον 1ο οροφο για να πανε τα χαρτια στον 3ο διδεται επιδομα.
    Ειπαμε,πωλητικοι ειμαστε,οχι μακακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχως δεν ειναι μοναχα οι πολιτικοι αλλα κ το ιδιο το συστημα μεσο του συνδικαλισμου....αυτοι αποτελουν το βασικοτερο αναχωμα στον εξυγχρονισμο

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.