11/5/19

Το καταλαβαίνουμε ότι είμαστε πλέον σε πόλεμο με την Τουρκία;



Του Δημητρίου  Τσαϊλά
Η Τουρκία δεν αποτελεί πλέον απειλή, αλλά ενεργό μαχητή σε έναν πόλεμο σκιάς με ολόκληρη τη Δύση και αιχμή δόρατος τον Ελληνισμό. Μέρος του προβλήματος είναι ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποτιμούν την κατάσταση. Δεν αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε πλέον σε πόλεμο.
Ο Υβριδικός Πόλεμος ξεκίνησε
Ο υβριδικός πόλεμος είναι ένας πόλεμος με άλλα μέσα με στόχο να εξαναγκαστεί η Δύση και ο Ελληνισμός να παραδοθούν χωρίς να προχωρήσουν σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση. Η Τουρκία υπονομεύει ενεργά τη φιλελεύθερη διεθνή τάξη μέσω της διαφθοράς, των εγκλημάτων και των θανατηφόρων «ψεύτικων ειδήσεων», κάνοντας ευρεία χρήση της «Sharp Power» και όλοι όσοι έπρεπε να αντιδράσουν παραμένουν αδιάφοροι.΄

Η σύλληψη των 2 στρατιωτικών
Τι διδάσκει το ζήτημα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας στα σύνορα; Στον κόσμο της διπλωματίας και της στρατηγικής, η εξαπάτηση είναι βασική αρχή. Αυτό παραδέχεται ο πολιτικός ρεαλισμός. Από τη στιγμή που ο ορθολογισμός δεν αποτελεί προνόμιο για κάποιο κράτος έτσι ώστε από μόνος του να εξασφαλίζει κέρδη, τότε το πλεονέκτημα-κέρδος κάποιου κράτους θα επέλθει πράττοντας κάτι που ένα άλλο κράτος, δεν το έχει προβλέψει. Το απρόβλεπτο, στηρίζεται εν πολλοίς στην τακτική του αιφνιδασμού και αυτός με τη σειρά του, στην εξαπάτηση του αντιπάλου.
Η στρατηγική της Τουρκίας
Η Τουρκία, εφαρμόζει σε τακτικό επίπεδο πολλά από τα τεχνάσματα που παραδοσιακά εφάρμοζαν οι λήπτες αποφάσεων κατά την εποχή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο). Οεκβιασμός και η απειλή, βρίσκονται στον πυρήνα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, θα το καταλάβουμε άραγε ποτέ;
Για τη συνέχεια economy

2 σχόλια:

  1. Η στρατηγική είναι το "μαλάκωμα" του αντιπαλου με μικρες αλλά συνεχεις επιθεσεις , με αυτη τη στρατηγική, το γεγονος οτι δεν ειχαν χωρα δικια τους για να υποστεί αντιποινα και φυσικά ιππασία και τοξοβολία κατακτησαν άλλοτε μεσω Μογγόλων και άλλοτε μονοι , Ινδια, Περσία, Ανατολική Ευρώπη, Ρωσσία, Βυζαντιο και Αραβία, δεν είναι λίγο ούτε τυχαίο.

    Με λίγα λόγια πριν βγουν οι λευκοι εξω και αποικισουν τον κόσμο, αυτοι ηταν οι κυριαρχοι του πλανήτη στρατιωτικά, βασικα σε χερσαιο επιπεδο , οι Ευρωπαιοι μετά είχαν και πλοια.

    Στην Ελλάδα είμαστε σε κατάσταση σηψης , γαγγραινα, μόνο με κόψιμο/κάψιμο της πληγης γιατρευεται πλεον.

    Η αντιμετώπιση της Τουρκίας δεν θα γίνει συμβατικά , όπως συμβατικά δεν πολεμησαν και οι επαναστατημενοι του 1821 (και πιο πριν βεβαια και πιο μετα).

    Ελπιζω καπου καποιοι δικοι μας να εχουν τα σχεδια αυτα ετοιμα, ακομα καλυτερα να είναι ηδη σε εφαρμογη.

    Ένα παράδειγμα που δείχνει το επίπεδο προπαγάνδας στο εωτερικό της χωρας μας , ειναι οτι οποιαδήποτε αναφορά σε αμυνα στρατιωτική της χώρας θα απαντηθει σαν να προκειται για επίθετική εκστρατεία με υπεθνικιστικά χαρακτηριστικα και μίσος , τα οποια απεχουν της λογικής γιατι απλα μιλάμε μονο για αμυνα και ομως τα εχουν ριζωσει ακομα και στον μεσο αριστερο και δεξιο της χωρας μας.

    ΥΓ Για οποιον δεν εχει ασχοληθει με το θεμα, οι Βυζαντινοι τους γνωριζαν πολυ καλα τους Τουρκους αιωνες πριν μας ερθουν και μεινουν, στο μεγαλυτερο μερος της Ιστορίας τους χρησιμοποιουσαν , κυριως τους εστελναν για αντιπερισπασμό αλλού, ακομα και να αφανισουν αλλους Τουρκους.Το Θ στο Οσμαν αν θυμαμαι καλα είναι απο αρχαιοτερη τουρκικη προφορα που ηταν σε γνωση των Βυζαντινων. Επίσης οι Βυζαντινοι απο την εποχη των τουρκων Ούννων είχαν αφομοιώσει το ελαφρυ ιππικό στο στρατό τους και γνωριζαν τις τακτικές των νομάδων απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε όντως σε πόλεμο από το έτος 1970, για να μην πάω στα παλαιότερα έτη και αναφέρω το 1941-1944 (Τι ήταν το Βαρλίκι, δείγμα φιλικής κίνησης εκ μέρους των Τούρκων ιθυνόντων την στιγμή που η Ελλάς σφάδαζε υπό την τριπλή Κατοχή?), τότε που η Τουρκία εξεδήλωσε σαφώς την επεκτατικής της ακραία σωβινιστική (δηλαδή περισσότερο από εθνικιστική) πολιτική!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.