24/10/19

Μετά την Συρία έρχεται η σειρά μας



Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος

Η Τουρκία μέσα σε μια εβδομάδα κατάφερε να πετύχει δυο χωριστές συμφωνίες με τις δυο υπερδυνάμεις, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, για την κρίση στην Συρία. Η πρώτη συμφωνία με τις ΗΠΑ αντικαταστάθηκε εν πολλοίς από τη δεύτερη που έγινε μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχθές στο Σότσι.

Είναι σαφές πως η Μόσχα δεν ικανοποίησε όλες τις τουρκικές επιδιώξεις, διατήρησε ωστόσο ζωντανούς τους στόχους της Άγκυρας στην περιοχή. Τα συμφέροντα των δυο χωρών, Ρωσίας και Τουρκίας, συμπίπτουν, αλλά και αποκλίνουν.

Σε αυτή τη φάση, εκείνο που προέχει και για τις δυο πλευρές είναι η αξιοποίηση των κοινών επιδιώξεων και η διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου. Η Τουρκία θέλει να απομακρύνει τους Κούρδους, να παραμείνει στη Συρία και η Ρωσία να σπάσει για καλά τον άξονα Άγκυρας και Ουάσινγκτον.

Ποιοι είναι κερδισμένοι από τις εξελίξεις αυτές; Πρωτίστως η Ρωσία, που φαίνεται να κάνει παιχνίδι επιρροής και ελέγχου. Αλλά και η Τουρκία, που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της. Στους νικητές, λόγω Ρωσίας και ο Άσαντ. Χαμένοι οι Κούρδοι αλλά και οι Αμερικανοί, που συμπεριφέρθηκαν ως μεσαία δύναμη, που ικετεύει σημασία από τον Ερντογάν.


Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

4 σχόλια:

  1. Και ενώ μέσω άλλων αυτών των ανακατατάξεων κάποιοι από μας φωνάζουν γι αυτό που έρχεται και οι Κυβερνήσεις (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με τους 300 (όχι του Λεωνιδα - αλλά ενοίκους της αίθουσας της μασας) ωοιαζονται για Novartis, ψηφο Ελληνων εξωτερικου, εκλογη ΠτΔ και μετακομιση λαθρο απο τα νησια στην ενδοχωρα για να εχουμε χωρο και για αλλους.
    Δεν την αξίζουμε αυτή τη χώρα φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως ξέρουμε πόσοι εἶναι οἱ Ἕλληνες μέ δικαίωμα ψήφου καί πόσοι οἱ ἀλλοδαποί πού "ἑλληνοποιήθηκαν" μέ διαδικασίες ἐξπρές,
      καί χωρίς κανένα ἔλεγχο κοινωνικῆς καί κυρίως πολιτισμικῆς ἐνσωματώσεώς τους,
      ἤ καί μέ πλαστά πιστοποιητικά;
      Δέν ἀξίζουμε τέτοιο πολιτικό καί οἰκονομικό ξεχαρβάλωμα.
      Οὔτε παράλογες αὐστηρότητες, μέ ἐπαναστατική προοπτική,
      ὅπως τήν ἀκριβῆ καταγραφή καί φορολόγηση τῆς ἀκινήτου περιουσἰας ὅλων, ἀκόμη καί ἀπρόσοδη, χωρίς ὅμως ἀντίστοιχη καταγραφή καί φορολόγηση (κερδῶν) ἐκ τραπεζικῶν καταθέσεων πολλῶν, καἰ δή στο ἐξωτερικό, καί δή των πλουσιοτέρων.

      Πῶς μέ τέτοιες ἀδικίες, μποροῦν νά ἀξιώσουν αὐτοί πού συμμετέχουν στό πάρτυ τῆς πάρτης, θυσίες γιά τήν ἐθνική μας ἄμυνα;
      Ἔ δέν μποροῦν, καί γι' αὐτό δέν κάνουν τίποτα, παρά μόνο προσπάθειες γιά νά ψηφισθοῦν ἀκόμη καἰ ἀπό ..."πρόσφυγες"!

      Διαγραφή
  2. Να τελειωνουμε ...μ αυτην την ελιτ..της πλακας..αφου εμεις δεν μπορουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν γινει κατι..κακο...θα ανοιγουν οι τραπεζες να πληρωνουν...οτι πληρωνουν τωρα ρελσντι ?? Χμμμμμ...
    Αντε να τελειωνουμε και με την αλλη ...ασθενεια...μπας και δουλεψει κανεις...και δεν ζει απ τα δανεια...Τις σιγουρατζες ολες...της αιωνιοτητος...και βλεπουμε μετα αν σηκωνεσαι απ τον καναπε..αρον αρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.