19/2/10

Ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν, αφού θα διατεθούν για άλλες... συναφείς εκδηλώσεις!!
Με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο για λόγους... οικονομίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους... συμβολισμού».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (η εγκύκλιος υπογράφεται από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπο), έτσι δεν αφήνει περιθώρια ούτε και για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης εκ των ενόντων ή από κατά τόπους ομογενείς της καθιερωμένης δεξίωσης για την εθνική επέτειο, καθώς επισημαίνεται το στοιχείο του... «συμβολισμού». Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν καν, καθώς όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο θα διατεθούν για κάλυψη άλλων... συναφών εκδηλώσεων!!

Τα ποσά τα οποία θα εξοικονομηθούν φυσικά είναι ασήμαντα για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς συνήθως πρόκειται για τυπικές δεξιώσεις που όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τις περιοχές όπου ζουν ομογενείς, αλλά και σε άλλες χώρες όπου δίνεται η ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, ενώ ο εορτασμός της εθνικής εορτής σε μια πρεσβεία έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα για τη διεθνή παρουσία και το κύρος μιας χώρας.

Εξάλλου μάλλον αρνητικό μήνυμα εκπέμπει για τη χώρα μας το γεγονός ότι φέτος μόνο οι πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο δεν θα εορτάσουν την εθνική επέτειο της χώρας τους...

Ν. ΜΕΛΕΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ

37 σχόλια:

  1. Αυτό που δεν υπολογίζουν όλοι αυτοί που προσπαθούν να επιβάλλουν μέτρα απεθνοποίησης είναι ότι ο Έλληνας από αντίδραση μέχρι που μπορεί και να ...ξυπνήσει όταν προσπαθεί κάποιος να του επιβάλλει πράγματα με το έτσι θέλω...

    Φίλιππος - Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας γίνεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Με σχεδόν όλες τις ηγεσίες των κομμάτων να ανήκουν σε αυτό το ανθελληνικό μέτωπο. Με προπαγανδιστική Παιδεία και όλα τα ΜΜΕ να συμπληρώνουν. Το ελληνόφωνο κράτος θέλει να μας αφανίσει.
    Πρέπει να ξαναγίνει επανάσταση και ότι έγινε στην Τριπολιτσά να γίνει σε όλη την επικράτεια.
    Αλλιώς χανόμαστε.
    Αλλιώς πέφτουμε στο Φασισμό, στο Μεσαίωνα και στο σκότος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω βρεθεί σε τέτοια δεξίωση σε μια μακρινή χώρα πριν πολλά χρόνια...Μου είχαν κάνει εντύπωση δύο πράγματα: Ο τότε Πρέσβης δεν είχε βγάλει ούτε μισό λόγο για ποιό λόγο....τρώμε... και δεύτερον ότι μία Ελλαδίτσα είχε δημιουργηθεί εκεί από το πουθενά με φοιτητές,επιχειρηματίες...Είχαμε φορέσει και τα καλά μας τότε για να δούμε την σημαία ...τουλάχιστον έτσι ένιωθα εγώ. Και τώρα....Μπράβο ΓΑΠ. Αλλά ρε Π....στην πατρίδα σου την Αμερική θα κόβανε ποτέ την μέρα της γαλοπούλας;....Oh sorry την μέρα των Ευχαριστηρίων...αναρωτιέμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mόνοι μας υποβαθμίζουμε-δυσφημίζουμε τη χώρα μας καθημερινά και μάλιστα σε πολύ λεπτά θέματα (οικονομία-εθνική κυριαρχία), Tώρα θα πεισθούν και οι τελευταίοι ιθαγενείς του αμαζονίου ότι η χώρα μας γκρεμίζεται και μετά ψάχνουμε για κερδοσκόπους που μας επιβουλεύονται, τι ωραία...
    τώρα βάζουν χέρι και στις εθνικές επετείους (συμβολισμός γαρ) αφού από την πρώτη στιγμή αφαίρεσαν τη λέξη ''εθνικής'' απο τα υπουργεία, παιδείας και άμυνας και κατήργησαν το Μακεδονίας-θράκης, αλήθεια τι άλλο περιμένουμε για να καταλάβουμε που πάει το πράγμα; όπως λέει ο λαός ''ο λύκος στην αντάρα χαίρεται''. προσωπικά πιστεύω ότι ήρθε η εποχή να δούμε χαστούκια, πολλά χαστούκια, θυμάσται τι ωραίο συμβολισμό που είχε το χασούκι στη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν εχουμε σαν λαος ιερό και όσιο. αν ανεχτούμε και αυτό και όχι να μειωθούν οι μισθοί των πολιτικών και των αλητών πάσης φύσεως δεν έχει λόγο ύπαρξης το ελληνικό κράτος.
    κατελύθηκε εκ των έσω.
    δεν στιγματίζω πλέον τους αλήτες πολιτικούς και το συναφι τους αλλά το λαό που ανέχεται αυτά.
    σε τέτοιο λαό αξίζουν 400 νέα χρόνια σκλαβιάς μήπως συνέλθει.
    η εξαθλίωση σε όλο της το μεγαλείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με αυτή την τοποθέτηση, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ουσιαστικά αποτρέπει την χρηματοδότηση των εκδηλώσεων από ομογενείς ή από οποιοδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να συνεισφέρει οικονομικά.
    http://tiresias-press.blogspot.com/2010/02/25.html
    Kαμια συνεργασια με αυτους.Προκειται για εθνικους μειοδοτες.Λεηλατουν τη χωρα μου ανοιχτα και απροκαληπτα,παραχωρουν εθνικα κεκτημενα παριστανουν τον κουφο και δρομολογουν καταστασεις.Καμια συνεργασια και καμια συγχωρεση,αυτοι θα δικαστουν και απο "θεους" και απο ανθρωπους.
    qsl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O gm2263, ειπε (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1071243) :

    "[...] Το πρόβλημα πολλών φίλων εδώ μέσα είναι ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε οι προδομένοι και τα θύματα ενός ανήθικου κράτους του οποίου οι πράξεις αντανακλούν και πάνω μας εδώ πέρα. Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι σε οικτρή κατάσταση και όποιος κακόπιστος θέλει πραγματικά να μας στριμώξει στον τοίχο, θα μας βρει με τα βρακιά κατεβασμένα από πλευράς επιχειρημάτων. Τώρα το αν θα του αντιτάξουμε τι είπε ο Κικέρων, πολύ φοβούμαι πως λίγο τον ενδιαφέρει.

    Επιμένω πως η ένταση της επίθεσης στο αναφερόμενο thread καθώς και η κακία ορισμένων (τι στο διάολο έχουμε να χωρίσουμε με τους Πολωνούς; ) μου προξενεί κατάπληξη, ίσως διότι δεν ασχολούμαι με το DLM, πολύς φανατισμός και από δικούς μας και ξένους, αλλά κυρίως ξένους βέβαια.

    Από την άλλη βέβαια, αν και αντιλαμβάνομαι τα αίτια τόσου φανατισμού από μερικά Ελληνόπαιδα της αλλοδαπής, κα΄ποιος θα πρέπει να τους πει να ηρεμήσουν λιγάκι γιατί οι mainland Greeks την έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας δυστυχώς.

    Δεν ξέρω τι απάντηση μπορώ να δώσω σε ένα Γερμανό (μετριοπαθείς συζητητές αλλά αυστηροί) όταν μου λέει "γιατί να σας πληρώσω κι' άλλο" τη στιγμή που ως δια μαγείας κανείς Έλληνας κλέφτης δεν έχει πάει φυλακή. Δεν έχω τι να πω όταν ρωτάνε, ακόμα και φίλοι γιατί δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ή γιατί η Αθήνα από ψηλά μοιάζει με τη Βυρηττό του 1970.

    Δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα λαό που είναι απλά σφετεριστής και εκμεταλλευτής της μνήμης των προγόνων του. Και θεωρώ ΥΒΡΙ να αναφερόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είμαστε σαν κι' αυτούς, δε μας αξίζει να τους μνημονεύουμε όταν μας πιάνουν κάθε φορά με το δάχτυλο στο μέλι. Ας αντιληφθούμε ότι αυτό που έκανε η Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια ονομάζεται "απάτη". Και ότι τώρα θα πληρώσουμε.

    Αν βγω στο DLM και σε μια έκρηξη αγακάκτησης φωνάξω ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΚΙ' ΑΥΤΟΥΣ, κάποιοι θα δυσφορήσουν και θαμ με πουν προδότη. Από την άλη όμως, τους έχω φάει στη μάπα 30 ολόκληρα χρόνια. Ούτε έκλεψα, ούτε καταχράστηκα, ούτε ενόχλησα κανέναν. Δεν είμαι σαν κι' αυτούς οπότε λυπάμαι, δεν μπορώ να τους υπερασπιστώ, και μιλάμε για τους Έλληνες πολιτικούς και κατεστημένο πάντα.

    Αυτά."

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα κάνουν εκδηλώσεις γιά την 25η Μαρτίου λέει, γιά εξοικονόμηση χρημάτων... Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι απλά το πρόσχημα γιά να ξεριζώσουν κάθε τι που σχετίζεται με το έθνος. Και γιά να μη βρεθούν τίποτα 'τρελλοί' και μαζέψουν χρήματα από 'δω κι' από 'κεί ή τα βάλουν μόνοι τους, πετάνε και ένα 'γιά λόγους συμβολισμού'.

    Και ποιός είναι ο (ψευτο)συμβολισμός; Ο περιορισμός της σπατάλης υποτίθεται. Λες και αυτή είναι η σπατάλη του ελληνικού κράτους. Εδώ κι' ο πιό φτωχός ακόμα, όταν γιορτάζει καλεί 5 φίλους στο σπίτι και τους φιλεύει. Ότι έχει, ας είναι κι' ελάχιστα, δεν έχει σημασία. Ο (αληθινός) συμβολισμός όμως είναι ισχυρός κι' αυτό είναι που έχει σημασία.

    Τελικά, ο μόνος συμβολισμός που εκπέμπει αυτή η συμμορία (κάποιοι τη λένε και 'ελληνική' κυβέρνηση) είναι ότι της τη δίνει οτιδήποτε το ελληνικό (εθνικό). Και φροντίζει αυτή την απέχθειά της να τη δείχνει σε κάθε ευκαιρία (προφανώς γιά να ικανοποιήσει και τα αφεντικά της).

    Το μόνο καλό είναι ότι πρόκειται περί φαιδρής συμμορίας, κάτι σαν τους 'γενναίους του Μπρανκαλεόνε'. Θα μπορούσαν ακόμα να αποτελέσουν χαρακτήρες γιά την καινούρια ταινία των Μόντυ Πάιθονς με τίτλο: "Ο Θατσερικός σοσιαλισμός". Γιά να κυβερνήσουν όμως χλωμό το βλέπω. Στο πρώτο δυνατό φύσημα του ανέμου τους πήρε και τους σήκωσε. Και η κρίση όλο και δυναμώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΣΑ. ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

    <>

    <>

    <>

    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ;
    ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;;;;;;;

    ΑΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Σ'ΕΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ;

    Μ Η Π Ω Σ Θ Ε Λ Ε Τ Ε Κ Α Ι
    Ν Α Μ Η Ν Λ Ε Μ Ε Σ Τ Ο
    Ε Ξ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο Ο Τ Ι
    Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ;

    ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ, ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντροπή σας ξεπουλημένα ανθρωπίδια που θεωρείτε εαυτούς ηγέτες..Αίσχος ντενεκέδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΚΟ ΠΟΥ "ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΤΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΑ ΤΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΧΟΝΤΡΑ..

    ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλήτες,προδότες,τουρκολάγνοι,ανθέλληνες.
    Εκείνοι εδωσαν τό αίμα τους....εμείς δέν μπορούμε ούτε λίγα ευρώ;
    Αλήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό τό γεροντάκι ο πρόεδρος τής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ δημοκρατίας τί κάνει;
    Συμφωνεί καί αυτός;
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ...οπως λεει και το ασμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Πατρίς, να μακαρίζεις γενικώς όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν για σένα, να σαναστήσουνε, να ξαναειπωθείς άλλη μια φορά ελεύθερη πατρίδα, που ήσουνα χαμένη και σβησμένη από τον κατάλογο των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζεις. Όμως να θυμάσαι και να λαμπρύνεις εκείνους που πρωτοθυσιάστηκαν στην Αλαμάνα, πολεμώντας με τόση δύναμη Τούρκων· κι εκείνους που αποφασίστηκαν και κλείστηκαν σε μια μαντρούλα με πλίθες, αδύνατη, στο Χάνι της Γραβιάς· κι εκείνους που λιώσανε τόση Τουρκιά και πασάδες στα Βασιλικά· κι εκείνους που αγωνίστηκαν σα λιοντάρια στη Λαγκάδα του Μακρυνόρου, όπου πολεμήθηκαν συνχρόνως σαυτές τις δυο θέσες πούναι τα κλειδιά σου -ένα η Πόρτα του Μακρυνόρου, και τάλλο των Θερμοπύλων. Κι αφού πήγανε κι από τα δυο μέρη νανοίξουνε δρόμο οι Τούρκοι, εκείνοι οι αθάνατοι, τόσοι λίγοι, ογδόντα ένας στη Λαγκάδα, γιόμωσαν τον τόπο κόκαλα εκεί. Και τους καταδιάλυσαν, εκείνοι οι ολίγοι, στάλλο μέρος των Θερμοπύλων κι άλλού. Αυτήνοι σε ανάστησαν και δεν μπήκε δύναμη και ζαϊρέδες και πολεμοφόδια. Αυτήνοι ψύχωσαν εκείνους που πολιορκούσαν τους ντόπιους Τούρκους και φρουρές· και νηστικούς κι αδύνατους τους περιλάβαν και τους σφάξαν σαν τραγιά. Και τέλος πάντων, πατρίδα, αυτήνοι κατατρέχονται από τους Εκλαμπρότατους, τους Εξοχώτατους, από τον Κυβερνήτη σου κι αδελφούς του. O Αγουστίνος κι ο Βιάρος αυτήνων των σκοτωμένων τις γυναίκες και κορίτσια κυνηγούν. Αυτούς τους αγωνιστάς κατατρέχουν και τους λένε να πάνε να διακονέψουν: «Ποιος σας είπε» τους λένε «να σηκώσετε άρματα να δυστυχίσετε;»
    Στρατηγός Μακρυγιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τα χρηματα με τα οποια χρηματοδοτουνται οι διαφορες μκο ειναι Ελληνικα ή ευρωπαϊκα ;

    σε αυτα θα γινουν περικοπες ;

    δεν κανω αυτη την ερωτηση για λογους οικονομιας ...

    αλλά καθαρα για λογους συμβολισμου

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γι'αυτο ψηφιστηκε αυτη η Κυβερνηση; Για να μαs καταστρεψει; Δεν εχουν αλλα ζητηματα να τουs απασχολουν; Οι Εθνικεs γιορτεs τουs φταινε; Δηλαδη αν εγω θελω να πληρωσω απο την τσεπη μου και να εορταστει η 25η Μαρτιου στην πολη που ζω στο εξωτερικο τι θα μου συμβει;

    Η Ελλαδα αυτη τη στιγμη εχει 3 εχθρικουs γειτονεs (Αλβανια, Σκοπια, Τουρκια) και μια βομβα στο εσωτερικο που μπορει να εκραγει ανα πασα στιγμη, τουs λαθρομεταναστεs. Κι εχουμε και μια κυβερνηση που προκαλει τον λαο με τιs αποφασειs τηs. Λεs και το κανει επιτηδεs. Δεν θελω να φανταστω το τι θα συμβει οταν ο λαοs αυτοs αγανακτησει.

    ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο εθνομηδενισμος, με το προσχημα της οικονομιας, προχωρα ακαθεκτος.

    Προετοιμαζεται το εδαφος για την εισβολη χωρις τελος και ελληνοποιηση λαθρομεταναστων και κατοπιν των Τουρκων, Ευρωπαιων πια, εποικων. Μια τετοια γιορτη, ειναι αλλωστε μισαλλοδοξη και εθνικιστικη, που παραλειπει να καταδειξει το μεγαλειο της Οθωμανικης αυτοκρατοριας. Κι αν καποιος εχει αμφιβολια, ας ρωτησει την κ. Δραγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σαν προοδευτικοι εθνομηδενιστες, τυπου αριστερο-φασιστικου σχεδιου Αναν, καταφεραμε να φτιαξουμε μια κοινωνια, ενα κρατος λουφα και παραλαγη.

    Πιο θλιβερο ομως ειναι, πως διαμαρτυρομαστε και απο πανω επειδη δεν μας περνει κανεις στα σοβαρα !

    Ακομα γελανε με τα χαλια και την ψευδαισθηση μας.

    “ … Αν λάβουμε υπ ‘όψιν μας μόνον όσα πράττονται και αφήσουμε εντελώς στην άκρη την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους οι πράττοντες, τότε φαίνεται να βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας, υπό τον όρο να σκηνοθετηθούν έτσι τα πράγματα, ώστε κανείς να μην έχει την άμεση ευθύνη, και επίσης υπό τον όρο να τεχνουργηθούν απροσμάχητες ανακουφιστικές  εκλογικεύσεις («ελληνοκεντρικές» ή «εξευρωπαϊστικές», αδιάφορο). Τις τραγωδίες ή τις κωμωδίες, που μπορούν να περιγράψουν με τις αρμόζουσες αποχρώσεις αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση, θα τις γράψουν ίσως άλλοι. Εμένα μου έρχεται στον νου η τετριμμένη, αλλά πάντοτε ευθύβολη θυμοσοφία: όπως στρώνει ο καθένας, έτσι και κοιμάται».
    (Παναγιώτης Κονδύλης, 1996, 1.2.2010. Καλό μήνα με αντί-αρλουμπολογικά κείμενα: Προφητικά αποσπάσματα του Παναγιώτη Κονδύλη, http://www.ifestos.edu.gr/)

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό τό γεροντάκι ο πρόεδρος τής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ δημοκρατίας τί κάνει;
    Συμφωνεί καί αυτός;

    Αν δεν κάνει κάτι, προφανώς συμφωνεί, φίλε; Γιατί όχι; Μήπως τον θεωρείς κανένα σπουδαίο πατριώτη; Και ο "δυναμικός" Αντώνης Σαμαράς, άραγε, θα κάνει ή θα πει τίποτε; Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η κυβέρνηση αυτή ψηφίστηκε απλά και μόνο για να υλοποιήσει όσα δεν μπόρεσαν οι ξένες δυνάμεις τόσα χρόνια.
    Παρά το γεγονός ότι είναι άθλιο η απαγόρευση των εορτασμών διότι έτσι το βλέπω προσωπικά καθότι το οικονομικό είναι κουραφέξαλα σαν λαός έχουμε μερίδιο ευθύνης και μάλιστα μεγάλο.
    1. Νοούμαι δημοκρατία την δυνατότητα να λέει ο καθένας ό,τι θέλει να διεκδικεί ο,τι του αρέσει στο όνομα της ελευθερίας και να φέρεται όπως νομίζει.
    2.Κατηγορούμαι όσους λένε η Ελλάδα στους Ελληνες και τους '' διώκομαι '' ώς σοβινιστές φασίστες και ένα σωρό άλλα κοσμητικά επίθετα.
    3. Δεν ασχολούμαστε με την διάδοση και μετάδοση στης ιστορίας μας, που είναι αιματοβαμμένη εκατοντάδες χρόνια , στα παιδιά μας και περιμένουμε από έναν ανιστόρητο ιστορικό που θα γράψει το βιβλίο ιστορίας του σχολείου να μάθουν κάποια στοιχεία.
    4.Φροντίσαμε ακόμα και τον στρατό να τον διαλύσουμε παντιοτρόπος είτε σε επίπεδο ηθικού , εξοπλισμού και εκπαίδευσης.
    5. Μας ενοχλεί τώρα και δικαίως που καταργούν τις παρελάσεις γιατί αυτό σημαίνει ''ουδέν μονιμότερο του προσωρινού'' αλλά μεγάλο μερίδιο κόσμου έλεγε ότι είναι φασιστικές κινήσεις και εμείς !!!! εμείς που τώρα ουρλιάζουμε τι κάναμε συνεχίσαμε να ουρλιάζουμε δεν φτιάξαμε κοινό μέτωπο.

    Έμαθα ότι στην ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο όλα έχουν λόγο αιτία και αποτέλεσμα. Η σημερινή κίνηση λοιπόν είναι το αποτέλεσμα της προδοσίας των απάτριδων και της δικής μας αδιαφορίας ...Δεν φτάνουν τα λόγια για να δείξουμε ότι αγαπάμε την Ελλάδα χρειάζονται και έργα και όλοι εμείς συμεριλαμβανομένου και του εαυτού μου (ποτέ δεν με εξαιρώ) μείναμε στα ουρλιαχτά.
    Το δίκαιο θέλει πόλεμο και όχι απο μεμονομένα άτομα αλλά απο ενωμένα. Ο πόλεμος έχει κόστος σε πολλά επίπεδα και δεν είναι στην σημερινή εποχή σωματικός μόνο...

    Δεν αρκεί να παγώνουμε να φωνάζουμε να φτύνουμε ,δεν έχει πια αποτέλεσμα. Ισα ισα θα έλεγα ότι έχουμε γίνει γραφικοί.

    Το Ουράνιο Τόξο επι παραδείγματι πόσα μέλη έχει; και όμως παντού το ακούς παντού μέσα είναι..
    Φωνάζουμε όλοι για το αποτέλεσμα που ακομα δεν είδαμε γιατί οι παρελάσεις είναι η αρχή...
    Ενώ ακόμα και σε αυτή την ιστοσελίδα που υποτίθεται ότι μπαίνουν άτομα που νοιάζονται δεν θέλει και πολύ να ανάψει ο καβγάς και η διχόνια να βγει μπροστά.

    Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας και συνεχίζουμε ακόμα...

    Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος λίγος μεν αλλά υπάρχει. Ποτέ δεν ήμουν απαισιόδοξη.
    Δεν θέλουν την παρέλαση και καλά να κάνουν ο κόσμος μπορεί να κατέβει όμως στον άγνωστο στρατιώτη. Ο ίδιος κόσμος να παραταχθεί μπροστά.
    ΝΑ δώσει το παρόν. Να κατεβάσει και τους καρεκλοκένταυρους των καναλιών που μόνο να μασουλάνε ξέρουν από το κοσμάκη...
    Αλλά δυστηχώς βλέπω ότι η Ελλάδα αν πεθάνει δεν θα είναι από τους πολιτικούς της όχι αλλά από τον αδιάφορο λαό της που ψηφιζει για την πάρτη του.
    Εναν λαό που κουράστηκε να πολεμάει και απλά μένει στο να φωνάζει για την πάρτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μένω ενεός και κραυγάζω μαζύ με τον Σφακιανάκη:
    Ώς πότε στης Ελλάδος τον κόρφο θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες;
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ti einai ena ETHNOS xroris tin Istoria tou?Moni epi Germanikis katoxis den eginan ekdiloseis tin imera tis 25 Martiou!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η έννοια της λέξεις εθνικής εορτής είναι στρεβλή, πρέπει να προσδιορίσουμε τι είναι εθνικό πάλι, όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει μια διολίσθηση προς το ψευδορωμαίικο έξωστρακίζοντας ότι πολιτισμικό στοιχείο μας καθορίζει χιλιάδες χρόνια, παράδειγμα, βλέπω στις αναρτήσεις το κυρίαρχο σύμβολο να είναι η φουστανέλα, το οποίο σύμβολο διεκδικείτε από Αλβανούς και Βουλγάρους ως εθνικό τους ένδυμα, λοιπόν, είρθε νομίζω ο καιρός με ειλικρίνεια από όλες τις πλευρές αφού ζητηθεί συγνώμη από όσους αδικήθηκαν, να επαναπροσδιορίσουμε τι εννοούμε εθνική εορτή, και τι εορτάζουμε, κάποιον άγιο, την ανεξαρτησία μας, τι? Ποιοι συμμετέχουν ? Έτσι δοθείσες αφορμής ,λόγω της οικονομικής κρίσης, να συμμαζέψουμε κάπως αυτό το έθνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. θελει Αρετη και Τολμη η Ελευθερια.Να μπορεις ,να περπατας να σκεφτεσαι και να αναπνεεις τις προσευχες των αρχαιων προγονων που σε συνοδευουν.Να σου λενε οτι πρεπει να ντρεπεσαι και εσυ να τους κοιτας με υπεροψια,αγερωχα και υπερηφανα.Ο,τι και να κανουν το μπαρουτι του 21 θα συνοδευει το DNA μας στο αιμα για πολλα χρονια ακομη(Δημητσαναίϊκο μπαρουτι).
    sql

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΡΝΗΣΗ , ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ; ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΣΑΒΒΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΥΦΟΠΑΣΟΚΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ. ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ. ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΜΩΣ,ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Aπλα επιβεβαιωνεται οτι η συμερινη κυβερνηση αποτελειται απο ανθελληνες και προδοτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλο ειναι να ειμαστε ενωτικοι και οχι ανθενωτικοι.Ο Σαββας και τοσοι αλλοι το εκαναν το χρεος τους και πληρωσαν καλα.Αλι απο τους τσαμπα μαγκες.Αντε καλο κουραγιο και υπομονη!
    qsl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ακόμα και το πρόσχημα "για λόγους οικονομίας" είναι χοντροκομμένο. Καλή...αρχή!!! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΒΡΕΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΘΕΩΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ:

    A. ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ), ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΜΠΡΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΟΤΟΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.
    Β. ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΑΗΔΟΝΙ.

    ΓΙ¨ΑΥΤΟ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η πιο κακή συγκυρία εγινε τώρα. Το ΠΑΣΟΚ κυβερνά την Ελλάδα και το ΑΚΕΛ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Και τα δυο κομματα είναι υποτελείς των αμερικάνων και των άγγλων. Υλοποιούν με θρησκευτική ευλάβεια το ΔΟΓΜΑ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, που έλεγε ότι πρέπει τον έλληνα να τον πατήσουμε στις ρίζες του, στη γλώσσα του,κ.λ.π.
    Αχ καυμένη Ελλάδα και Κύπρος μας τις σας περιμένει από όλους αυτούς τους αντίχριστους που σας κυβερνάνε, αν δεν βάλει το χέρι το Ο Θεός και να πάνε στο πυρ το εξώτερον όλοι τους...οι καρνάβαλοι και οι καννίβαλοι. Γιατί για καρνάβαλους και καννιβαλισμούς (σούβλες και φαγωτόπια) είναι πρώτοι.
    Α! στο αγύριστο όλοι σας, προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς Χριστινα

    Παρακαλω δειτε το 'κλεισιμο' μου στα σχολια 'Οικονομια και εθνικα θεματα' της 16ης/2ου/2010 και δειτε τη θετικη παραινεση προς την Ελληνιδα γυναικα του σημερα, που εχει αμεση σχεση με το παρον αρθρο.

    Τα σεβη μου και παλι

    Ενας Χανιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΝΩΝΥΜΕ 10:10,
    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ.
    (ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στό Ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν <>.Τάδε ἔφη Πάγκαλος
    Ὁ νοῶν νοεῖτο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στό Ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν << δέν
    ὁμιλοῦν Ἑλληνικά >>.Τάδε ἔφη Πάγκα-
    λος.Ὁ νοῶν νοεῖτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπάρχουν 3 εκατομμύρια Ελλαδίτες και νομιμοποιημένοι λαθροεισβολείς που ψήφισαν GAP.
    Έναν άνθρωπο που κατ' επανάληψη στο παρελθόν είχε δηλώσει πως δε πιστεύει στην εθνοκρατία, στην παιδεία που καλλιεργεί εθνική συνείδηση κλπ κλπ.
    Kαι καλά οι λαθροεισβολέις τι δουλεία τους κάνουν, οι "Ελληνες" που τον ψήφισαν τι περίμεναν να κάνει ο GAP όταν θα έπερνε εξουσία; Αλήθεια που ειναι ο GREVENA IQ και ο άλλος νεοπασόκος ΚΟΥΡΙΕΡ Χ που θεωρεί τον Γιωργάκη Γιώργαρο; Είμαι πεπεισμένος πως θα συμφωνούσαν με το μέτρο και θα το θεωρούσαν και πατριωτικό!

    Ρε μας πετάνε κάτι στο νερό...δεν εξηγείται αλλίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.