21/2/10

Για όσους βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν: 75,8% «Όχι» στις απεργίες μέχρι να περάσει η κρίση

«Όχι» στις απεργίες μέχρι να περάσει η κρίση

Προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και καθυστερημένα, θεωρεί η πλειονότητα των Ελλήνων ότι είναι τα κυβερνητικά μέτρα, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της Marc για το Εθνος της Κυριακής, που διαπιστώνει επίσης ότι τα τρία τέταρτα των πολιτών είναι κατά των απεργιών μέρχι να περάσει η κρίση.
Συγκεκριμένα, το 57,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 74,2% ότι καθυστέρησαν αδικαιολόγητα, το 64,1% πιστεύει ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις δεν είναι δίκαιες, ενώ το 75,8% λέει όχι στις απεργίες ώσπου να περάσει η κρίση.
Ως προς τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη με το 49,5% να πιστεύει ότι θα επιβαρυνθεί η εικόνα της χώρας και το 42,3% ότι είναι απαραίτητη.
Στο ερώτημα ως προς τις αιτίες της κρίσης, πρώτη με 32,7% είναι τα κερδοσκοπικά παιγνίδα και ακολουθούν η έλλειψη αξιοπιστίας και η προσπάθεια υπονόμευσης του ευρώ, ενώ στην ερώτηση αν η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση, το 51,3% απαντά "ναι" και το 43% "οχι".
Ως προς τις ευθύνες για τη ραγδαία επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ, το 30,1% επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό και το 41,6% στην κυβερνητική ομάδα αποτελούμενη από τους πρώην υπουργούς Οικονομίας.
Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 74% έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, το 69,8% για τον Α. Σαμαρά, το 45,7% για τον Γ. Καρατζαφέρη, το 25,4% για την Α. Παπαρήγα και το 24,6% για τον Α. Τσίπρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Nαυτεμπορική

36 σχόλια:

  1. του ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ένα ρητό που λέει ότι «η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέματα».


    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/#ixzz0gAYHVJ3w


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΡΙΣΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ;;; òH EINAI H AΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟYΣ;


    Ανακάλυψαν νέο «κρυφό» έλλειμμα

    Προκειμένου να δείξει «έργο» στο Γ’ ΚΠΣ, η ΝΔ επιδόθηκε σε ένα σπριντ ένταξης έργων που τελικά έμειναν απλήρωτα


    Ωρολογιακή βόμβα 7 δισ. ευρώ, προίκα του Γ’ ΚΠΣ, τείνει να εξελιχθεί σε νέο κρυφό έλλειμμα του προϋπολογισμού και να τινάξει στον αέρα κάθε προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης το 2010.


    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10364961

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μέτρα δεν είναι σε καμία περίπτωση για την κρίση. Γιατί αν ήταν θα είχαν κοπεί οι υπερογκοι μισθοί κάποιων στην ΕΡΤ και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και δεν θα μιλούσαμε για το δημόσιο υπάλληλο των 1000 ευρώ.
    Επίσης θα είχαν περιοριστεί τα προνόμια των βουλευτών, η χρηματοδότηση των κομμάτων, οι προμήθειες των νοσοκομείων, οι επιδοτήσεις ΜΚΟ, το τάισμα λαθρομεταναστών και η δωρεάν ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Επίσης θα είχαν φορολογήσει και τα εμβάσματα τους που είναι πολλά δις το χρόνο.
    Αντι αυτού αυτό που γίνεται είναι να χρησιμοποιείται ο μπαμπούλας της κρίσης προκειμένου να μας εξομοιώσουν με τους Πακιστανούς λαθρομετανάστες και να δεχθούμε παραχωρήσεις στην Εθνική μας ταυτότητα και στα σύνορα μας. Για αυτά γίνονται όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι θεε μου,να κοβεις ευρώ από το λαό και να δίνεις χρόνια στη σοσιαλιστική μας κυβέρνηση.Ολοι αυτο παρακαλαμε.Αν δεν βαλει αμεσα νεα μετρα,θα κλεισουμε τους δρομους.Απεργια μεχρι να μας βαλουνε νεους και μεγαλους φορους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρεις πόσες τέτοιες "δημοσκοπήσεις" έχω γράψει με τα χέρια μου, κατοπιν εντολής φυσικά και με προσδιορισμό της στόχευσης. Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο, ο οποίος βλέπει πότε με τι συχνότητα και από που έρχονται τα γκάλοπ. Η τωρινή "στατιστική", απλώς φανερώνει την πρεμούρα τους να μη φουντώσει απεργιακό κύμα τώρα. Γι αυτο το σκοπό είναι ικανοί μαζυ με τους πάτρωνές τους στην Πρεσβεία να κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! Τα εθνοεκμηδενιστικά τους μέτρα κινδυνεύουν με αναστολή, ακόμα και με ματαίωση αν ξεσηκώσουν τον κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΗΚΑΤΕ 76 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ 100 ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ, ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΥΠΕΡΟΓΚΗ ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ , ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΝΕ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ. ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΒΒΑ ΟΙ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ ΠΟΛΥ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ. ΟΠΟΥ ΨΩΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To σίγουρο είναι ότι ο λαός δεν πρόκειται να πρσοφέρει καμία υποστήριξη στις απεργιακές κοινοτοποιήσεις κάποιων γραφικών τύπων όπως των τελωνειακών ή πολύ περισσότερο των ταξιτζήδων.
    Σε λίγο θα απειλήσουν με κινητοποιήσεις οι μεγαλογιατροί, οι δικηγόροι, οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί, οι υπάλληλοι της βουλής, οι ίδιοι οι βουλευτές και κάθε άλλος καημένος που προσπαθεί να μας πείσει ότι στενάζει απο το βάρος της προσφοράς του στη πατρίδα. Έλεος. Και ντροπή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 21 Φεβρουαρίου 2010 3:19 μ.μ.
    Μπαίνεις εδώ μέσα και λες διάφορους χαρακτηρισμούς, όπως κρυφοπασόκος κλπ.
    Μάλλον δεν ξέρεις σε ποιόν απευθύνεσαι ή συμβαίνει κάτι άλλο.
    Αν και δεν οφείλω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, διάβασε το βιβλίο μου για να σου λυθούν οροσμένες απορίες.
    Όσον αφορά το ξεπέρασμα τις κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας, έχω απόψεις τις οποίες εκφράζω και τις υπογράφω.
    Δεν χρωστάω τίποτα και σε κανέναν.
    Η δημοσκόπηση έγινε από το ΕΘΝΟΣ και δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο.
    Τί θέλεις να πεις πές το καθαρά, να σου απαντήσω υπεύθυνα και επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Μέχρι να περάσει η κρίση ". Ωραίο αστείο . Το χρέος είναι σε τέτοια ύψη και γίνεται πλέον ανατροφοδοτούμενο ( τροφοδοτείται/αυξάνεται από μόνο του λόγω των υψηλών επιτοκίων) , οπότε αποκλείεται να αντιμετωπιστεί με την φοροεπιδρομή .Το μόνο που θα κάνουν είναι να σταματήσουν την οικονομία τελείως .Αυτό άλλωστε επιδιώκουν . Οικονομία σημαίνει παραγωγή ,κίνητρο .Ουδείς δουλεύει για να πληρώνει την εφορία,μήπως και ξεχρεώσει σε 50 γενιές... Θέλουν να εξοντώσουν τους μικρομεσαίους. Ο κόσμος θα αποτελείται από τους πολύ πλούσιους και τους εξαθλιωμένους ,όπως στον Μεσαίωνα. Ποια οικονομικά μέτρα και βλακείες. Ποια οικονομική θεωρία λέει ότι σε καιρό ύφεσης τρελαίνεις τον κόσμο στους φόρους ! Ο κόσμος δεν είναι χαζός να πιστεύει τις δημοσκοπήσεις τους .Είναι εργαλείο ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ της κοινής γνώμης και όχι ενημέρωσης . Ας μην κάνουν τον κόπο να μας περνάνε για ηλίθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑ ΣΤΟ ΛΕΩ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ.ΛΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ "ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ". ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΚΑΠΟΤΕ ΦΙΑΧΝΟΥΝ , ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ (ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΙΓΑΙΟΥ,ΘΡΑΚΗΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ) ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ (Μ.ΑΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, Β.ΗΠΕΙΡΟΣ).ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ (ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ)ΒΑΖΕΙ ΜΙΑ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ Ψ.ΕΠ.(ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΨΥΛΛΙΑΖΟΜΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΥΠΝΟΣ)
    Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ "ΜΠΟΥΚΩΣΕΙ" Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΑΛΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.
    ΣΟΥ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ"ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ "ΦΑΣΗ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ".ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ; ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΤΣΙ; ΠΟΥ ΕΧΩ ΛΑΘΟΣ;ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ 99 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 2010. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ 99.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΟΝΤΑ ΣΟΥ (ΕΠΩΝΥΜΑ) ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ MAIL ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΡΥΒΟΜΑΙ. ΙΣΩΣ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σώστε την πατρίδα μην απεργείτε, μην αντιδράτε εξάλλου όπως λέει και ο Παπαχελάς υπάρχει μια δυναμική μεσαία τάξη κομπιναδόρων που αν δεν συμμορφωθούμε θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της (άραγε όπως το 67;). Μην απεργείτε δείτε τους Ιρλανδούς (και κανένας δεν λέει ότι ο κατώτατος μισθός στην Ιρλανδία ήταν κοντά 1500 ευρώπουλα ενώ εδώ στην ισχυρή Ελλάδα μια 800 και αν τη βρείς). Μην απεργείτε σώστε τους επιχειρήματίες που φοροκλέπτουν , άλλωστε είναι γνωστό ότι πεινάνε (το λέει και η φορολογική τους δήλωση , μικρότερα εισοδήματα και απο μισθωτό). Εγώ πάλι λέω ότι αν είναι να σώσω μια πατρίδα της μίζας και της αρπαχτής να κάνω το γιωργάκη ήρωα με το αίμα μου και να δημιουργήσω νέες στρατιές λαμόγιων (π.χ. γνωστών ανθρώπων του ολυμπισμού που χτίζουν στον αιγιαλό και κατά τα άλλα είναι συνομιλητές Προέδρων Δημοκατίας, πρωθυπουργών κ.λ.π.) καλύτερα χρεωκοπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΡΟΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ(ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ)
    Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό άκουσαν οι παροικούντες το Στρατόπεδο Παπάγου ΥΕΘΑ ότι τώρα,κάτω από τις τραγικές οικονομικές συνθήκες, δρομολογείται η επανέκδοση του περιοδικού "Η ΘΗΤΕΙΑ".

    Η στρατιωτική αυτή έκδοση έχει μακρά,ερεβώδη ιστορία. Όταν το πρώτο εκδόθηκε το περιοδικό εξυπηρετούσε απλώς και μόνο επικοινωνιακούς του υπουργείου, απασχολούσε ελάχιστο προσωπικό και κυκλοφορούσε ακανόνιστα. Το 1996 με την ίδρυση του θρυλικού ΕΠΥΕΘΑ (Επιτελείο Υπουργού Εθνικής Άμυνας) έγινε αντιληπτό με το πνεύμα που κυριαρχούσε οτι το περιοδικό θα μπορούσε να γίνει φορέας προσωπικής προβολής του υπουργού και παράλληλα αφαίμαξης χρημάτων από το ΠΥ του υπουργείου. Τα έξοδα έκδοσης του περιοδικού υπήχθησαν στον Γενικό τίτλο : Bιβλία-εκδόσεις (ΚΑ 1131) και αξίζει να τα παρακολουθήσουμε στον πίνακα :
    1997 24 εκατ. δρχ
    1998 91 εκατ δρχ
    1999 194 εκατ δρχ
    2001 94 εκατ δρχ
    2004 140.000 ευρώ
    2005 170.000 ευρώ

    Αν είχε κανείς την περιέργεια να ψάξει πώς διετίθετο όλος αυτός ο πακτωλός θα πάθαινε εγκεφαλικό! Η ΘΗΤΕΙΑ άρχισε χρόνο με τον χρόνο να απασχολεί ή μάλλον να μισθοδοτεί δεκάδες "δημοσιογράφους"ή δημοσιογράφους με χοντρούς μισθούς και με περιεχόμενο λίαν αμφιλεγόμενο για στρατευμένους. Κάπου το 2007 σταμάτησε να κυκλοφορεί γιατί δημιουργήθηκε θέμα για κάποιο ρεπορτάζ σεξιστικού περιεχομένου, αν θυμάμαι καλά. Από το περιοδικό λάμβαναν αντίδωρο όλα τα παπαγαλάκια που λιβάνιζαν τον υπουργό. Η εκτύπωση του καίτοι το ΓΕΣ διαθέτει εντελώς σύγχρονα τυπογραφεία, είχε ανατεθεί εκτός για να εξυπηρετούνται και άλλοι.
    Γράφει η Ελευθεροτυπία : " Στην ΘΗΤΕΙΑ έγραφαν δημοσιογράφοι διαπιστευμένοι στο υπουργείο για να ...ελέγχουν τον υπουργό...Έφτασε εποχή που οι δημοσιογράφοι ξεπερνούσαν τις σελίδες του περιοδικού. Ήταν τόσοι πολλοί που δεν έφθαναν οι σελίδες για να γράψουν όλοι.."

    Τώρα λένε από το υπουργείο, ότι θα ασχολείται με τον πολιτισμό. Θα κλείσω με μια φαιδρά ιστοριούλα σχετικά με το περιοδικό : Στις 25/5/7 ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ.Ματζαπετάκης υποβάλλει ερώτηση στον κ Μειμαράκη ζητώντας να πληροφορηθεί τους εργαζόμενους και τις αποδοχές τους κατ' έτος από το 2000 εώς το 2006. Ο κ υπουργός προθυμότατα απαντά Φ 900α/5483/9157 δίνοντας τη λίστα των εργαζομένων τον συγκεκριμένο χρόνο. Ο βουλευτής πείσμων επανέρχεται με την 9576/21/6/7 ερώτηση απαιτώντας όλα τα στοιχεία. Ιδού η υψηλού κοινοβουλευτικοί ήθους απάντηση του κ Μειμαράκη (Φ900α/552θ/9207/6/7/7) "Σας δηλώσαμε ότι είχαμε..Ο λόγος που δεν κατατίθενται στοιχεία από το 2000 εώς το 2004 είναι ότι δεν παρελήφθησαν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και δεν υπάρχουν στα σχετικά αρχεία.."

    Αν ήμαστε στην Σικελία θα μιλούσαμε για ομερτά συντεχνιών "Χάθηκαν τα χαρτιά" ή καήκανε τα χαρτιά" έλεγαν παλιά για να δικαιολογήσουν τις ατασθαλίες. Να ευχηθούμε καλή επανέκδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ" :
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜ.ΠΟΝΤΙΚΙ
    Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για τα αεροπορικά ταξίδια των μελών της κυβέρνησης με τα VIP κυβερνητικά αεροσκάφη ξοδεύτηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αυτό αποκαλύπτει με το σημερινό πρωτοσέλιδό του το «Ποντίκι», επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση πετάει με 6.000 ευρώ την ώρα».

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φορολογούμενοι πολίτες έχουμε πληρώσει από τις 5 Οκτωβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ για ταξίδια του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών με τα τρία VIPαεροσκάφη.

    Το «Gulf Stream» έχει χρησιμοποιηθεί εννιά φορές από τον Γ. Παπανδρέου και μία φορά από τον Ευ. Βενιζέλο για μετακινήσεις σε προορισμούς όπως η Κωνσταντινούπολη, η Λάρνακα, το Λονδίνο, το Βερολίνο και τρεις φορές για τις Βρυξέλλες, δηλαδή για πόλεις όπου υπάρχουν και σαφώς πιο φθηνοί τρόποι μετάβασης. Επίσης, έχει χρησιμοποιηθεί για τα ταξίδια του Γ. Παπανδρέου σε Αγιο Δομίνικο, Κοπεγχάγη και Μάλμοε, όπου δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση από την Ελλάδα.

    Το «Embrair 209» έχει χρησιμοποιηθεί για πέντε κυβερνητικές αποστολές και το «Legacy 484» για άλλες δεκαπέντε που αφορούσαν προορισμούς όπως οι Βρυξέλλες, η Βιέννη, το Λουξεμβούργο, το Βερολίνο, η Φραγκφούρτη, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Μαδρίτη, η Σόφια, η Λιουμπλιάνα, το Βελιγράδι, η Ποντγκόριτσα, το Σεράγεβο, τα Τίρανα αλλά και... η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Καστοριά και η Ανδραβίδα.
    Με τις συγκεκριμένες πτήσεις των VIP κυβερνητικών αεροσκαφών φέρονται να έχουν πετάξει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ δύο ταξίδια για Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα φέρεται να έκανε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Το συνολικό ποσό του 1,1 εκατ. είναι πάνω – κάτω το ίδιο με εκείνο που είχε ξοδευθεί το αντίστοιχο περσινό διάστημα για τα ταξίδια της προηγούμενης κυβέρνησης, ωστόσο αίσθηση προκαλεί ότι δεν μειώθηκε σε περίοδο ύφεσης, παρόλο που υπήρχε η δυνατότητα σε κάποιους προορισμούς να αποφευχθεί η χρήση του «Gulf Stream» που κοστολογείται με 5.811,20 ευρώ την ώρα και των «Embrair 209» και «Legacy 484» για τα οποία πληρώνουμε 5.660,80 ευρώ για κάθε ώρα χρήσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΤΟ "ΕΘΝΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 76% (ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ :
    by Alex Zachus in Athens

    Greece is a boiling pot ready to explode. Things are going to turn ugly and soon as society here is fed up with illegal immigration and the deconstruction of our founding values. And I dont mean the “orange” riots of December 2008. I mean real riots… Here is how we got to this crisis:

    After the military dictarorship ended in 1974, the Greek political scene has been dominated by two families (Papandreou and Caramanlis). The Papandreou clan has been the oldest political clan in Greece starting its involvement with public life at around 1923 in the royal court of Greece

    This clan was established by George Papandreou senior. He rose to political .....
    ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ
    http://olympia.gr/2010/02/20/greece-is-ready-to-explode/#more-13230

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. υτή η αφόρητη φαρσοτραγωδία που επικρατεί στην διεθνή σκηνή , με πρόσωπα του συστήματος να πλειοδοτούν σε ηθικολογίες και να επιδίδονται σε καλλιστεία υποκριτικής, έχει φθάσει σε τέτοιον βαθμό, που ….προκαλεί!

    Προχθές η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ επέκρινε δριμύτατα τις τράπεζες που βοήθησαν να καλυφθεί το έλλειμμα της Ελλάδας και να προκληθεί τώρα κρίση σε όλη τη ζώνη του ευρώ.
    Αλλά όταν αναφέρεται συνήθως στις τράπεζες είναι σαν να αναφέρεται σε κάτι εντελώς αόριστο και αφηρημένο. Προσπερνά με υποκρισία ότι η ανάβαση από το αφηρημένο στο συγκεκριμένο είναι ο τρόπος απεικόνισης της ουσίας.

    Στην περίπτωση μας η ουσία έχει και ονοματεπώνυμο. Αυτό που υποκρύπτει η κα Αγκέλα Μέρκελ ονομάζεται ….Deutsche Bank! Πολλές εφημερίδες της Γερμανίας πράττουν το ίδιο, συμμετέχοντας και αυτές στην καλλιέργεια ψευδαισθήσεων στην Γερμανική κοινή γνώμη.

    Και εξηγούμε. Κύριο εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι το CDS (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων credit default swaps). Πρόκειται για ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν. Απλοϊκά μπορούμε να το περιγράψουμε ως μια ασφάλιση κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους.

    Κυρίαρχοι «παίχτες» παγκοσμίως σε αυτό το προϊόν είναι μόνο τρείς τραπεζικοί κολοσσοί που κατέχουν συνολικά το 76.2% της παγκόσμιας αγοράς των CDS. Οι Αμερικάνικες JP Morgan και Goldman Sachs ( επιμένω ότι για την σχέση της τελευταίας με την σημερινή κυβέρνηση της χώρας μας θα γίνει κάποια στιγμή εξεταστική επιτροπή) και η …..Γερμανική Deutsche Bank!

    Στις αρχές λοιπόν του χρόνου , λίγες ημέρες-όλως …τυχαίως- πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές ομόλογό της , δημοσιοποιήθηκε από την Deutsche Bank μια ύποπτη έκθεση- φωτιά ,όπου ανέφερε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται υπό ….κατάρρευση.

    Αμέσως το τμήμα CDS της ίδιας τράπεζας αρχίζει να ζητά πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος ( Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει!)
    Τα διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως «παπαγαλάκια» αρχίζουν να ουρλιάζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει. Έτσι δίδεται το σήμα στους κερδοσκόπους ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονομικό «γδάρσιμο».

    Το κέρδος για την Γερμανία είναι πολλαπλό. Από τη μια επιτυγχάνεται η αναταραχή που ζητούσε , ώστε να επιτευχθεί η καθίζηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και να μπορούν τα Γερμανικά προϊόντα να είναι ανταγωνιστικά στην διεθνή αγορά.

    Από την άλλη η Deutsche Bank μαζί με την Goldman Sachs αναλαμβάνουν να… πουλήσουν ( …?) τα ελληνικά ομόλογα σε πελάτες τους που έχουν ειδοποιηθεί για το κερδοσκοπικό colpo grosso, αποκομίζοντας οι μεν πρώτοι (Deutsche Bank και Goldman Sachs) τεράστια κέρδη, οι δε πελάτες τους το θηριώδες επιτόκιο 6.2%, που δεν θα αποκόμιζαν ούτε από τριτοκοσμικές χώρες.

    Συγχρόνως η Γερμανία τοποθετείται σε πλεονεκτικό «διαπραγματευτικό» επίπεδο στη σχέση της με την χώρα μας, αποκομίζοντας πολιτικά και οικονομικά οφέλη ( υποβρύχια που γέρνουν, τανκ σε τραυματισμένους πυργίσκους, Σκαραμαγκάς, eurofighter, αλλά και στο βάθος την κατάλληλη «αδράνεια» για τις πολεμικές αποζημιώσεις κλπ).

    Την ίδια ώρα σ` αυτή την φαρσοτραγωδία ,η κυβέρνηση της χώρας μας έχει δεχθεί (ηθελημένα όπως αποδεικνύεται συν τω χρόνω) τον ρόλο της «Ιφιγένειας του ευρώ».

    Έτσι όμως επιβεβαιώνεται ( για ακόμη μια φορά) ο καθηγητής και διανοητής Ρομπέρτο Μπόμιο, που υποστήριξε ότι η ηθική είναι έννοια ασύμβατη με την πολιτική και συνιστά αμετροέπεια και ουτοπία ο οποιοσδήποτε συσχετισμός τους.

    Θα υποταχθούμε λοιπόν στις πρακτικές και στην υιοθέτηση αυτής της θεωρίας ή θα πρέπει να αναζητήσουμε θεσμούς και τρόπους δράσεις προς τα φιλοσοφικά μονοπάτια του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη , όπου η ηθική συνιστά την ουσία της πολιτικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά λεφτά υπάρχουν ή όχι; Το ρωτώ γιατί την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας και ψαλίδισμα των αποδοχών, ανταμείβει με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τους συνεργάτες των υπουργών…
    Όπως αποκαλύπτει η Α. Σταθάκου, υπερωρίες ύψους 330.000 ευρώ εγκρίθηκαν… προκαταβολικά (?) για τους επόμενους μήνες σε ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας!

    Συγκεκριμένα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η έγκριση δαπάνης 330.000 ευρώ, για υπερωριακή εργασία 100 υπαλλήλων που απασχολούνται στα γραφεία της υπουργού, της υφυπουργού και των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας.

    Πρόκειται για 100 άτομα τα οποία δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις και θα απασχοληθούν μέχρι 60 ώρες ο καθένας το μήνα, για υπερωριακή εργασία από την 1-1-2010 έως τις 31-12-2010.

    Ωστόσο, κατά το σύνηθες, οι υπερωρίες δεν προσδιορίζονται εκ των προτέρων αλλά προκύπτουν εκ των υστέρων, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έσπευσε να εξασφαλίσει τη δαπάνη για τις μελλοντικές υπερωρίες των συνεργατών της!

    Ειδικότερα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύεται ότι:
    «Εγκρίνεται δαπάνη ύψους 330.000 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού.

    Έχοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες των Πολιτικών Γραφείων του υπουργείου Υγείας, εγκρίνεται υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων που υπηρετούν στα γραφεία της υπουργού, της υφυπουργού και των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις και θα απασχοληθούν μέχρι εξήντα ώρες ο καθένας το μήνα για υπερωριακή εργασία ως εξής:

    -Είκοσι υπάλληλοι στο Γραφείο της υπουργού Υγείας.
    -Είκοσι υπάλληλοι στο Γραφείο της υφυπουργού Υγείας.

    Από είκοσι υπάλληλοι στα Γραφεία των γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας (σ.σ. οι γ.γ. είναι τρεις, ήτοι σύνολο υπαλλήλων 60).

    Υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της πραγματικής παροχής της υπερωριακής απασχόλησης των ανωτέρων υπαλλήλων ορίζονται οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων».

    Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η απασχόληση 100 (!) μετακλητών υπαλλήλων στα 5 γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

    Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή λοιπόν ψάχνω για στοιχεία που να στηρίζουν αυτήν την άποψη. Αλλά φευ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η επικαιρότητα τρέχει , όμως η πληροφόρηση των πολιτών κινείται στο γνωστό δόγμα της «σαλαμοποίησης». Μικρό μέρος της αλήθειας κάθε φορά προκειμένου να μην υπάρξει κοινωνική αναταραχή και … «έκρηξη».

    Συντονισμένα τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου. «Ψαλίδι στον 14ο μισθό». Σαν να …γράφηκαν από την ίδια πένα. Περισσότερο….τρόμαξαν παρά πληροφόρησαν. Ο τρόμος ως γνωστόν μέσω του εθισμού εξελίσσεται σε ….φυσιολογική αδιαφορία, και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που κινούν να νήματα. Κομμάτι και αυτό του πάζλ .

    Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει πραγματικά. Ο 14ος μισθός μπαίνει στην «κρησάρα» των Βρυξελλών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καθώς αντιμετωπίζεται από τους Αμερικανούς (ΔΝΤ) και τους περισσότερους Ευρωπαίους ως μισθολογικό προνόμιο των Ελλήνων που δεν συνάδει με τις προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή.

    Δεν είναι κάτι καινούργιο. Η πρόταση για την περικοπή του 14ου μισθού έχει γίνει από πέρσι με το αιτιολογικό ότι είναι μέτρο απαραίτητο για τον περιορισμό του παραγωγικού κόστους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

    Η ανάμιξη του ΔΝΤ προκάλεσε εύλογες και έντονες αντιδράσεις. Είναι γνωστές οι συνταγές του . Άγρια νεοφιλελεύθερες και ανάλγητες ακολουθούν το δόγμα «κατάργηση του βασικού μισθού, περιορισμός των κοινωνικών παροχών».

    Όμως για τον παρατηρητή στα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα τόσο της χώρας μας , όσο και της Ε.Ε , η ανάμειξη του ΔΝΤ δεν προκαλεί εντύπωση. Το ΔΝΤ το ήθελαν ( και το θέλουν) οι «εκσυγχρονιστές» του ΠαΣοΚ. Αυτό μάλιστα το έχουν δηλώσει και από το βήμα της Βουλής εδώ και ενάμιση χρόνο.

    Για όσους απαντούν ότι … «έχουμε ένα άλλο ΠαΣοΚ τώρα, το ΠαΣοΚ του Γιώργου», θα συνιστούσα να ρίξουν μια προσεκτική ματιά πόσα στελέχη των κυβερνήσεων Σημίτη κατέχουν κρατικές και υπουργικές θέσεις (αρχομένης από την πρωταρχική και κυρίαρχη , αυτή του υπουργού Οικονομικών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το αποτέλεσμα θα τους εκπλήξει. Είναι πάνω από 35 οι στενοί συνεργάτες του κ. Σημίτη που ανέλαβαν κρατικές θέσεις μετά τις πρόσφατες εκλογές. Ακόμα και τα νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή είναι … συστημικά. Τρανό παράδειγμα η «ουρανοκατέβατη» στο Επικρατείας του ΠαΣοΚ κ. Παναρίτη, της Παγκόσμιας Τράπεζας ( ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αλλά και άλλοι οργανισμοί ελέγχονται από το ίδιο κέντρο. Τις ΗΠΑ). Με πολύ απλά λόγια το σημερινό κράτος είναι με περιεχόμενο Σημίτη και διακοσμητικό…περιτύλιγμα Παπανδρέου.

    Για όσους δε παρακολουθούν από κοντά και τα δρώμενα στο εσωτερικό της Ε.Ε η επίσημη ανάμιξη του ΔΝΤ δεν τους προκαλεί καμία έκπληξη ή απορία. Εδώ και πολλά χρόνια (από τον Μάριο του 1994) το ΔΝΤ έχει στραφεί και προς την Ευρώπη, αφού πρώτα η …..«τεχνογνωσία» του δοκιμάστηκε με καταστροφικά αποτελέσματα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής .

    Όσον αφορά τώρα τον 14ο μισθό είναι γεγονός ότι θα ανοίξει κι άλλο την ψαλίδα μεταξύ των ετήσιων συνολικών αποδοχών των Ελλήνων μισθωτών και των υπολοίπων Ευρωπαίων. Και αυτό γιατί όπως τονίζουν οι ειδικοί της αγοράς παρά τους δυο επιπλέον μισθούς που παίρνουν, οι Έλληνες έχουν τους χαμηλότερους μισθούς από όλους τους συναδέλφους τους στην ευρωζώνη, εκτός από τους Πορτογάλους.

    Στην Ελλάδα με υπολογισμένο και τον 14ο μισθό οι κατώτατες αποδοχές φθάνουν τα 803 ευρώ τον μήνα όταν στην Αγγλία είναι 1.148 ευρώ, στη Γαλλία 1.321 ευρώ, στην Ολλανδία 1.357 ευρώ και στο Λουξεμβούργο 1.620 ευρώ.
    Το χαμηλό ύψος των μισθών είναι ο λόγος ύπαρξης του 14ου μισθού μόνο στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Στη Γαλλία όπου επίσης οι εργαζόμενοι έπαιρναν επιπλέον μισθό αυτός καταργήθηκε αλλά οι συνολικές τους αποδοχές δεν μειώθηκαν καθώς ενσωματώθηκε στο βασικό.

    Και κάτι τελευταίο και σημαντικό. Τα μέτρα λιτότητας που επεξεργάζονται για λογαριασμό μας οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ , μπορούν να μας τα επιβάλλουν ερήμην μας με βάση τη συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία ισχύει για όλα τα κράτη – μέλη της όταν αυτά μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης, όπως συνέβη με τη χώρα μας.
    Αυτό που βλέπουμε λοιπόν σήμερα να εξελίσσεται στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο της χώρας μας δεν είναι οπωσδήποτε …Σοσιαλισμός. Ούτε καν ωραιοποιημένο αντίγραφό του. Είναι ένας αποχαλινωμένος ακραίος νεοφιλελευθερισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειλικρινά, είναι δυνατόν να μη φρίττει, φρικυά, ή και φρικάρει η ψυχή μερικών μερικών που έχουν γνώση και χρόνους στην καμπούρα τους μπροστά στο έγκλημα που συντελείται ? Δεν το χωράει το μυαλό...
    Ιδίως μη νομίσετε πως όλοι τα πήραν, ή όλοι τα παίρνουν τ' αργύρια εννοείται. Η ότι φοβόμαστε οι έλληνες. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων γράφουν στο ίντερνετ γνωρίζει πως εκτίθεται και δείχνει πως δεν φοβάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κόστος τουλάχιστον 250.325 ευρώ, μέσα σε μόνο δύο ημέρες είχε για τα δημόσια ταμεία η σταθερή επιλογή των περισσότερων βουλευτών να απουσιάζουν, επί της ουσίας, από τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

    Το προαναφερθέν ποσό αντιστοιχεί στα δύο μεροκάματα (ημερήσια «αποζημίωση επί δύο) που εξασφάλισαν οι 300, που όμως, στη συντριπτική πλειονότητά τους, βρίσκονται στην Ολομέλεια για μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα: όσο χρειάζεται, δηλαδή, για να υπογράψουν στο «παρουσιολόγιο». Μια υπογραφή η οποία αποτελεί «προϋπόθεση», προκειμένου οι οικονομικές υπηρεσίες της Βουλής να δικαιολογήσουν την καταβολή του μεγάλου αυτού ποσού στους λειτουργούς του ναού της δημοκρατίας.
    Και τούτο δεν περιλαμβάνει, πάντως, τα επιπλέον έξοδα που συνεπάγεται το λειτουργικό κόστος της μεγαλοπρεπούς –πλην όμως μονίμως άδειας– αίθουσας της Ολομέλεια (όπως κλητήρες, στενογράφοι, πρακτικογράφοι κ. ά.), ή και τα «έξοδα μετακίνησης, δεδομένου ότι πολλοί προσέρχονται και φεύγουν από τη Βουλή με τα λοιπά βουλευτικά αυτοκίνητα. Εξοδα τα οποία προφανώς ανεβάζουν το ημερήσιο συνολικό κόστος σε πολύ μεγαλύτερο ύψος.

    Ο υπολογισμός, βεβαίως, αφορά μόνο δύο από τις ημέρες λειτουργίας της Βουλής: τις συνεδριάσεις 17/2 και 18/2. Το ηθικό μέρος του ζητήματος που ανακύπτει, αφορά το γεγονός ότι, ενώ οι συγκεκριμένες συνεδριάσεις είχαν ως επίκεντρο θέματα οικονομικού περιεχομένου (σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, ανατιμήσεις σε καύσιμα και τέλη κυκλοφορίας), σχεδόν οι 250 εκ των 300 βουλευτών έλαμπαν διά της απουσίας τους!
    Οι ελάχιστοι εναπομείναντες έλεγαν σε υψηλούς τόνους ότι «πρέπει να ματώσουμε» για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, και ότι η πολιτική πρέπει να κάνει τα πάντα για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της. Οι δύο πολύωρες συζητήσεις, έτσι, εξελίχθηκαν σε «τηλεοπτικών όρων» μονομαχία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

    Η συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης ξεκίνησε με παρόντες τρεις βουλευτές και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, και ολοκληρώθηκε με κατά μέσον όρο παρόντες 10 βουλευτές – στην καλύτερη περίπτωση. Ζήτησαν να λάβουν το λόγο συνολικά 22 βουλευτές. Χθες, μόνον οκτώ ζήτησαν να μιλήσουν, με μόνο 18 να βρίσκονται στις θέσεις τους.

    Η απογοητευτική αυτή εικόνα δεν γίνεται αισθητή όταν οι πολίτες βλέπουν τηλεοπτικά πλάνα μόνο των ομιλητών. Μπορεί, ωστόσο, να αποτυπωθεί, προκειμένου να εξαχθούν και χρήσιμα συμπεράσματα, αν «συγκριθούν», από τη μια το προαναφερθέν «παρουσιολόγιο» και από την άλλη η εικόνα του εσωτερικού κυκλώματος της Βουλής από κάμερα που είναι στραμμένη στα βουλευτικά έδρανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ
    http://deltio11.blogspot.com/
    Όταν τα πρόβατα απαντούν σε γκάλλοπ

    Πανηγυρίζουν οι εργολάβοι. Πανηγυρίζει και ο Σάββας ο Πόντιος.
    «Όχι» στις απεργίες μέχρι να περάσει η κρίση, είπαν στηνMarc για το Εθνος της Κυριακής του Μπόμπολα και ο Σάββας το έκανε σημαία. «Για όσους βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν: 75,8% «Όχι» στις απεργίες μέχρι να περάσει η κρίση».
    http://infognomonpolitics.blogspot.com

    Για την «απεργία» των λαθρομεταναστών την 1 Μαρτίου θα ρώταγαν.

    Έκαναν Γκάλοπ, την ώρα της απεργίας των τελωνειακών και το 75% απάντησε «θέλω βενζίνα για να πάω στο περίπτερο για τσιγάρα».

    Η «πλειονότητα των Ελλήνων» (και λαθρομεταναστών) που ρώτησε ο Μπόμπολας, (που θέλει παράταση 5 χρόνια στα διόδια για να κάνει και αυτός την κρίση ευκαιρία του) θεωρεί, « Προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και καθυστερημένα, τα κυβερνητικά μέτρα».

    Ποια είναι η κατεύθυνση ρε μαλάκες;

    Ρώτησαν τα πρόβατα: « Είναι στη σωστή κατεύθυνση;» Και τα πρόβατα έκαναν Μπεεεε, οπότε ΝΑΙ. Και θα πάρουν (ακριβή) βενζίνα για να πάνε βόλτα, το σαββατοκύριακο.

    Και ο Σάββας ο Πόντιος Πανηγυρίζει.Το 75% συμφωνεί να κάνουν την κρίση ευκαιρία τους και να μας πάρουν οι τραπεζίτες και τα σώβρακα. «Ολα για την …..Πατρίδα τους».

    Ποια κρίση ρε πρόβατα;

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το Ενεργητικό του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα ανερχόταν στα τέλη του 2000 στα 233 δισ. ευρώ. Στα τέλη του 2009, το σύνολο του Ενεργητικού του τραπεζικού τομέα, δηλαδή ο συνολικός πλούτος που έχουν ενθυλακώσει οι Τράπεζες, υπερδιπλασιάστηκε και εκτοξεύτηκε στο αστρονομικό ποσό των 579 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση ρε ηλίθιοι.

    Σύμφωνα με «σφυγμομέτρηση» της (έγκυρης) Marc για το Εθνος της Κυριακής, το 57,6% των ερωτηθέντων προβάτων θεωρεί ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 74,2% ότι καθυστέρησαν αδικαιολόγητα, το 64,1% πιστεύει ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις δεν είναι δίκαιες, ενώ το 75,8% λέει όχι στις απεργίες ώσπου να περάσει η κρίση.

    Τα πρόβατα ,βλήτα έφαγαν από τα χουντοκάναλα και βλήτα αναμάσησαν.
    Η επιτυχία της πλύσης εγκεφάλου ήταν πλήρης. Αγαπητοί ηλίθιοι καληνύχτα σας. Αύριο μπορεί να έχετε βενζίνη, και μπόνους ,ποτήρια μπύρας.

    Σπύρος Χατζάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. To oxi tis apergies einai oxi stous Dimosious Apergous [pou ta masane apo pandou kai theloun kai epipleon araliki]otan rotas ton allon genika an einai kala ta metra afou tou exeis pei oti allos falirizoume kala tha sou pei.To provlima egite oti ta lamogia exoun valei tous tembelides sto dimosio kai me tous psifous tous kyvernoun etsi apla ,oi tembelides tous piran xambari kai kanoun kammia apergia na ksekourastoun .An den stamatisi i monimotita ton dimosion me ta krifa epidomata kai i dinatotita ton politikon na prosllanvanoun kosmo tipota den tha alaksi oi tembelides glipsimaties tha pernoun kala oi politikoi tha ta masane e tora pou tous evalan posta apo tin EE oti exoun pollous dimosious ypalillous kai den exei allOUS psifalakia sxedio B NOMIMOPOIOISI latreon gia psifothiria.Talos YG oi agrotes mas dimosioi einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΚΑΛ αν και νονίζω ότι σε γνωρίζω αρκετά καλά,ειλικρινά αρχίζω να μην σε αναγνωρίζω, δηλαδή ποιόν περιμένεις να στηρίξει το ΕΘΝΟΣ, τον καρατζαφέρη;
    Είσαι πανέξυπνος και έμπειρος και θ΄'έπρεπε να έχεις αντιληφθεί ότι με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης παίζονται πολλά και άσχημα παιχνίδια σε βάρος του λαού και της χώρας μας
    Μαθαίνω ότι οσονούπω αποφασίζονται συνομιλίες με την τουρκία εφ'όλης της ύλης σου λέει τίποτε αυτό; εγώ άρχισα να τρέμω από τώρα.
    Νομίζω ότι πρέπει να συνέλθεις, μην αναπαράγεις ΣΤΗΜΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ στα οποία ο ΓΑΠ σε λίγο θα ξεπεράσει και τον μακαρίτη τον ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ
    Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά σε λίγο χρόνο ο ΛΑΟΣ θα δείξει πραγματικά τι πιστεύει, μόλις συνέλθει απο το ΣΟΚ και τότε θα δούμε αν κινδυνεύει η ΠΑΤΡΙΔΑ ή το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ με τους πάτρονές του.

    Φιλικά

    Απαθής Συγκάτοικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ντροπή και ανάθεμα σε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει το ιερό δικαίωμα στην απεργία ! Το ιερό δικαίωμα κυρίως των κρατικοδίαιτων συντεχνιών του δημοσίου τομέα που αντί να φροντίσουν να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, να διδάξουν ή να επιβάλλουν τον σεβασμό στον πολίτη, να μειώσουν την αλαζονεία και την αγένεια του δημοσίου υπαλλήλου και να μάθουν επιτέλους να εργάζονται, γιατί μερικοί ούτε αυτό κάνουν, ορέγονται απεργίες ως μέσο εκβιασμού για να διατηρήσουν τις αργομισθίες τους και να γίνουν ακόμα πιο πλαδαροί, απείθαρχοι και οκνηροί. Όχι όλοι, αλλά μάλλον η πλειοψηφία.
    Ιερό το δικαίωμα στην απεργία, τόσο ιερό που ακόμα κι αυτός που δεν επιθυμεί να απεργήσει εκδιώχνεται από την εργασία του από βαλτούς του άνω συστήματος.
    Αναρωτήθηκαν ποτέ για τα δικαιώματα των υπολοίπων πραγματικά εργαζόμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των ιδιωτικών υπαλλήλων, που είναι και οι πραγματικοί εργοδότες τους ? Για τα δικαιώματα των των ανέργων, των συνταξιούχων, κ.λ.π.
    Σκέφτηκαν ποτέ ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν είναι ήδη υπερτιμημένες, και ότι ήρθε η ώρα για εργασία, κι όποιος διαφωνεί, ας παραιτηθεί. Το δικαίωμα στην απεργία αναφέρεται τελικά μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους, αν και σε μερικές υπηρεσίες είτε απεργούν είτε όχι, το ίδιο είναι. Και συνήθως απεργούν ημέρα Παρασκευή ή Δευτέρα, γιατί άραγε?
    Έχασαν οι λέξεις το νόημά τους, ιερό το δικαίωμα στην απεργία (του δημοσίου υπαλλήλου εννοείται), ιερό το πανεπιστημιακό άσυλο (όχι πλέον των ιδεών, αλλά το άσυλο της παρανομίας και της καταστροφής δημόσιας περιουσίας), όλα ιερά και η ζωή μας πλέον ανίερη σε βαθμό κακουργήματος, και ο χορός καλά κρατεί. Άντε περαστικά μας !
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!
    Γιατι είμαστε Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δωρεαν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη για ολουs τουs μεταναστεs;;;;;;
    Εγω που ειμαι Ελληνιδα στα 24 μου την εκοψαν. Οταν η μητερα μου ειπε στον ΟΠΑΔ γιατι να μην συνεχισουν τιs κρατησειs σ'αυτην για να ασφαλισει η ιδια το παιδι τηs τηs ειπαν οτι μετα τα 24, κι αυτο λογω σπουδων, κοβεται. Και πιο παιδι σημερα τελειωνει τιs σπουδεs του και εχει αμεσωs δουλεια ωστε να αυτοασφαλιστει;;;;;;;;

    Και η μητερα μου ειπε: "πληρωνω και εγω για τουs ξενουs και το παιδι μου ειναι ανασφαλιστο"; Και μαλιστα κατι ρωσοι ειχαν βιβλιαρια ασφαλισηs του δημοσιου ενω δεν ειχαν ουτε καν ελληνικη καταγωγη.

    Δεν θελησα να το τραβηξω το θεμα, εκανα ιδιωτικη ασφαλιση και εφυγα απο την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαs αρεσει το "Βορεια Μακεδονια" για τουs γειτονεs; Ετσι τελικα βαφτιστηκε το βρεφοs. Αντε να ανακοινωθει και επισημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όλοι πέφτετε στην παγίδα και ασχολείστε με τους υπαλλήλους του Δημοσίου των 1000 ευρώ. Πόσοι νομίζετε πώς είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται υπέρογκα; Ελάχιστοι είναι και αποτελούν κομματόσκυλα. Οι οποίοι είναι και οι διεφθαρμένοι.
    Εγώ σας λέω όμως οτι αύριο το πρώί καταργώ 1 εκατομμύριο υπαλλήλους.
    Που θα εργαστούν; Θα μου απαντήσετε;
    Πλέον ούτε ως εργάτες δεν μπορούν αφού τις θέσεις τις έχουν πιάσει οι λαθρομεταναστες.
    Όλα αυτά σας τα λέει υπάλληλος (απολυμένος) του ιδιωτικού τομέα.
    Και πηγαίνοντας να πληρωθώ στο ταμείο ανεργίας βλέπω το 99,9% να είναι λαθρομετανάστες.Οι οποίοι ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
    Πληρώστε κορόιδα φόρους και κάνετε θυσίες για να θρέφετε τους λαθροέλληνες, τους τραπεζίτες, τους Εθνομηδενιστές και τις ΜΚΟ.
    Και να τρώμε τις σάρκες μας για τους "κακούς" δημοσίους υπάλληλους.
    Άρε κορόιδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ουκ εν τω πολλώ τω ευ, αλλ' εν τω ευ το πολύ. Ζήνων ο στωικός.
    Έτσι και ο Παρθενώνας δεν ήταν ποτέ στα 7 θαύματα του κόσμου γιατί είναι απλούστατα εκτός συναγωνισμού από αυτούς που ξέρουν για την συμπαντική αρμονία με καμπύλες.

    Στην συμπαντική αρμονία δεν υπάρχουν εξαιρέσεις όλοι αξίζουν , εκτός από τις σύγχρονες προγραμματισμένες αυτοκαταστροφές με πολιτισμικό (οικονομικό) ζουρλομανδύα.
    Μας δώσανε λεφτά και τα συνηθίσαμε, μας τα πήρανε... αρρωστήσαμε.
    Μας δώσανε ομοίως ΜΜΕ και αρρωστήσαμε αν μας τα πάρουν ή τα χέσουμε, θα βρούμε πολύ υγιέστατες χαρούμενες λύσεις..

    ΚΑΛΟ ΞΑΛΑΦΡΩΜΑ…

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. υπαρχειμια αναρτηση -προτροπη στην παρακατω ιστοσελιδα , απο καποιον που δηλωνει μαθηματικος. αναζητηση του ερωτηματολογιου
    http://deltio11.blogspot.com/2010/02/blog-post_1554.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν πρέπει να αμφισβητεί κανείς τον συντάκτη του ιστολογίου. Απλώς το αρχικό άρθρο της εφημερίδας είναι πρόχειρο και κατευθυνόμενο όπως και σε όλα τα πουλημένα, καθώς λένε οι φήμες, ΜΜΕ. Υπόψιν ότι δεν είναι καιρός να αντιδικούμε, ειδικά για τρίχες. Ξεμπροστιάστε την εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΑΚΡΙΤΑ ΟΤΙ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ"ΠΛΑΣΣΑΡΟΥΝ ΟΙ "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ" ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. , ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΠΑΡΑΠΕΙΣΤΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ, ΑΛΛΑ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΛΕΓΟΜΕΝΑ Η ΠΡΑΞΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΣΕ ΠΟΥ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΙΚΟΥΜΕ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λόγια και πράξεις, ναι. Αλλά και η ΠΡΟΘΕΣΗ, δεν μετράει; Φοβάμαι περισσότερο τις πράξεις και τα λόγια που είναι φτιαγμένα να με ευχαριστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.