11/2/10

Ανατροπές στην Διεθνή Σκηνή. Η Εποχή της Αντεπίθεσης.

Γιώργος Σιδηρούντιος
Κάποτε κλήθηκε ο πατέρας του Γρηγόρη Αυξεντίου να αναγνωρίσει το καμένο πτώμα του γιου του. Κατα την διάρκεια της αναγνώρισης οι Άγγλοι παρευρισκόμενοι εξεπλάγησαν. Ο πατέρας του Αυξεντίου ήταν χαρούμενος. “Ε όχι και να με δουν να κλαίω,” είπε σε φίλο του όταν απομακρύνθηκε. Οι ‘παντοδύναμοι’ δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τέτοιους ανθρώπους. Αναγνώρισαν την ανωτερότητα των Κυπρίων, ανάλυσαν την κατάσταση, διαπίστωσαν ότι μόνοι τους δεν ήταν δυνατόν να κερδίσουν, και έψαξαν να βρουν συμμάχους.

Πρόσφοροι οι Τούρκοι, είχαν επιδείξει το τι μπορούσαν να προσφέρουν στους Άγγλους με το πογκρόμ στην Κων/πολη το 1955 εναντίον αμάχων. Έπειτα, έκαναν και την εισβολή. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι Αμερικανικά πλοία και αεροσκάφη σταμάτησαν τα δικά μας που πήγαιναν να πολεμήσουν στην Κύπρο.

Οι πιλότοι εκείνων των Ελληνικών αεροσκαφών ζουν ακόμα. Πρέπει επίσης να γωρίζουμε ότι Άγγλοι στρατιωτικοί καθοδηγούσαν με πληροφορίες την εισβολή του Τουρκικού στρατού. Τι κατάφεραν τελικά οι Άγγλοι στην περιοχή αθετώντας την υπόσχεσή που έδωσαν κατα τη διάρκεια του Β πολέμου για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα; Τι κατάφεραν; Την παραμονή των βάσεών τους; Μα αυτές τους τις έδιναν οι Κύπριοι έτσι και αλλιώς. Ούτε η Αθήνα είχε αντίρρηση για τις βάσεις, ούτε κανείς. Κέρδισαν την συμμαχία της Τουρκίας; Μα αυτή έγινε αδελφή της Περσίας. Τι κατάφεραν οι Αμερικάνοι; Την ενίσχυση του Ισραήλ; Μα αυτό αν συνεχίσει όπως πάει δεν έχει σωτηρία. Τι κατάφεραν; Την συμμαχία της Τουρκίας; Μα αυτή είναι στην ουσία αντιαμερικανική Ισλαμική χώρα.

Όταν λοιπόν μας πιάνει το σύνδρομο των αδυνάτων και κατατρεγμένων, που για όλα μας φταίνε οι ξένοι και οι ανίκανοι πολιτικοί μας, να παρατηρούμε κιόλας ότι πολλοί μεγάλοι διαμορφωτές της διεθνούς σκηνής δεν είναι άξιοι ούτε να προγραμματίσουν, ούτε να προβλέψουν το μέλλον. Αντίθετα, με την ανικανότητά τους αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι εχθροί των ίδιων τους των εαυτών. Οι ίδιοι, με της λανθασμένες στρατηγικές τους, αυτοκαταστρέφονται. Οι πράξεις τους μαρτυρούν ότι διακατέχονται από το σύνδρομο της υπεροψίας, της υπερεκτίμησης του εαυτού τους, και της επιφανειακής μελέτης της ιστορίας. Δηλαδή έχουν ουσιαστική έλλειψη αυτογνωσίας και κοσμογνωσίας. Όλα δείχνουν ότι η λεγόμενη Δύση δεν έμαθε τι θα πει Ισλαμικός επεκτατισμός, παρά τις αλλεπάλληλες αιώνιες Ισλαμικές επιθέσεις εναντίον της. Ο ίδιος ο φιλειρηνικός και πολιτισμένος Πάπας έσπευσε να ζητήσει συγνώμη από τους μουσουλμάνους για τα εγκλήματα των σταυροφόρων, χωρίς να διευκρινίσει ότι οι σταυροφορίες ήταν στην ουσία η απάντηση στις μακραίωνες επιθέσεις των μουσουλμάνων εναντίον των Χριστιανών της Ευρώπης, οι οποίοι μάλιστα είχαν καταλάβει και την Κρήτη, την Σικελία και την Νότια Ισπανία.

Οι Ευρωπαίοι αμύνονταν για εκατονταετίες, και τελικά αποφάσισαν να κάνουν και αυτοί αντεπιθέσεις. Καθαρά λοιπόν, πρώτα το Ισλάμ άρχισε την επίθεση ενάντια στην Ευρώπη. Για σειρά αιώνων με ιερούς πολέμους ρημάχτηκαν όλα τα παράλια της Μεσογείου, και μετά ακολούθησαν ως απάντηση οι σταυροφορίες. Αντί λοιπόν να ζητήσουν πρώτοι αυτοί συγνώμη, ζήτησε ο Πάπας. Τόσο τεράστια είναι η άγνοια στην Δύση για το Ισλάμ, που ακόμα και ο ίδιος ο Ομπάμα στο Κάϊρο παίνεσε τους Άραβες για τους αριθμούς που εφεύραν, την στιγμή που κάθε Ινδός και ο κάθε σοβαρός ιστορικός γνωρίζει ότι είναι Ινδικοί, και ότι από την Ινδία τους πήραν οι Άραβες. Το χαρτί επίσης που μας λένε αραβικό, το πήραν από την Κίνα.

Η μοναδική σοβαρή πολιτιστική συνεισφορά μερικών Μουσουλμάνων, είναι το ότι διέσωσαν ορισμένα επιστημονικά έργα Αρχαίων Ελλήνων, τα οποία μετέδωσαν στην Δύση. Κληρονόμησαν έτοιμο υλικό από τον Ελληνικό, Αιγυπτιακό και Περσικό πολιτισμό, το περισσότερο από το οποίο κατέστρεψαν. Μόνο τους πρώτους αιώνες εξάπλωσης του, το Ισλάμ είχε πολιτιστική παρουσία, και αυτό επειδή η διαδικασία του εξισλαμισμού δεν είχε καταπνίξει προηγούμενα ρεύματα της διανόησης τα οποία είχαν προ-ισλαμικές ρίζες. Σταδιακά το Ισλάμ έπεσε σε τέλμα και είχε οπισθοδρόμηση και παρακμή. ‘Ετσι δημιουργήθηκε μία τεράστια διαφορά μεταξύ Ευρώπης και Ισλαμικού κόσμου στον πολιτιστικό και άλλους τομείς. Η αυθεντική συνεισφορά του Ισλαμικού στοιχείου στον παγκόσμιο πολιτισμό είναι ελάχιστη σε σύγκριση με τους Αρχαίους Έλληνες, τους Αιγύπτιους, τον Ελληνισμό του Βυζαντίου, τους Κινέζους, τους Πέρσες, τους Ινδούς, τους Ρωμαίους, κι άλλους. Η αφέλεια λοιπόν, και η ανιστορικότητα Χριστιανών και αθέων Ευρωπαίων και Αμερικανών, επιτρέπουν στους μουσουλμάνους να προσηλυτίζουν στις χώρες τους, την στιγμή που το Ισλάμ απαγορεύει δια ροπάλου τόσο σε Χριστιανούς όσο και σε δυτικά ρεύματα διανόησης να αναπτυχθούν μέσα στα σύνορά του.

Με την αφέλεια και άγνοια αυτή πήγαν οι Αμερικάνοι, οι Ευρωπαίοι, οι Ρώσοι οι Εβραίοι, οι Αρμένιοι οι Έλληνες, οι Ινδοί και άλλοι στον πόλεμο εναντίον των Μουσουλμάνων, και χάνουν. Αυτό δείχνει η ιστορία των τελευταίων δεκαετιών. Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν μία μέρα εάν δούμε τους Μουσουλμάνους να πετυχαίνουν και άλλες μεγάλες νίκες. Αυτοί που τους πολεμούν δεν τους γνωρίζουν ποιοι πραγματικά είναι, και δεν ξέρουν πως θα τους νικήσουν.Εάν αφεθεί λοιπόν να δράσει παρεταίρω το Ισλαμικό στοιχείο, τι πρόκειται να γίνει; Η Ρωσία πως μόνη της θα κρατήσει τους μεγάλους Ισλαμικούς πληθυσμούς μακριά από τον νότο της; Εδώ τον Καύκασο δεν μπορεί να ελέγξει ακόμα. Η Κίνα έχει τεράστιο πρόβλημα με τους Τουρκογενείς Ουιγκούρους Μουσουλμάνους, οι οποίοι έχουν φτιάξει και αντάρτικο μέσα στην Κίνα και αριθμούν πολλά εκατομμύρια. Η Δύση όχι μόνο θα χάσει τα πετρέλαια, αλλά και εδάφη στα Βαλκάνια, στα οποία το Ισλαμικό στοιχείο είναι ήδη πλειοψηφία (χωρίς τον υπολογισμό του πληθυσμού της Ρουμανίας). Για να αναλογιστούμε τι μπορεί συμβεί στα Βαλκάνια, ας κοιτάξουμε την ιστορία του Κοσσόβου. Πριν εκατό χρόνια την συντριπτική πλειοψηφία εκεί την είχαν οι Χριστιανοί Σέρβοι. Σήμερα την έχουν οι Μουσουλμάνοι.

Η πορεία των Βαλκανίων θα γίνει και το μέλλον της Γερμανίας και της Γαλλίας, χώρες οι οποίες με την παράλογη εσωτερική πολιτιστική στρατηγική τους έχουν ευνουχίσει τους γηγενείς πληθυσμούς τους, όπως και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, και δεν κάνουν παιδιά. Κάθε μελετητής της σημερινής κατάστασης διαπιστώνει ότι η ανάπτυξη του φαινομένου της διασποράς του Ισλάμ ενώνει σχεδόν τους πάντες μη Μουσουλμάνους εναντίον του, ανεξάρτητα από εθνική ή πολιτική καταγωγή. Ειδικότερα στην Ευρώπη οι πληθυσμοί δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία, εν μέρει επειδή ένα μεγάλο μέρος του Ευρωπαϊκού πληθυσμού είναι απόγονοι Χριστιανών προσφύγων από χώρες τις οποίες κατέλαβε το Ισλάμ ανά τους αιώνες, και από τις περιοχές εκείνες της Ευρώπης οι οποίες για αιώνες υπέφεραν από τις Ισλαμικές εισβολές (Ισπανία, Ρωσία, Νότια Ιταλία, παράλια Ιταλίας, Γαλλίας, Αυστρία, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Μικρά Ασία, και φυσικά τα Βαλκάνια και άλλες περιοχές). Όλοι φαίνεται ότι ξεχνάμε πως το Ισλάμ από την στιγμή της γέννησής του τον 7ο αιώνα κάνει πολέμους. Όταν έχανε έδαφος στην Ευρώπη, κέρδιζε σταδιακά πολλαπλάσιο στην Ασία, και σήμερα είναι ισχυρό όπως είπαμε ακόμα και μέσα στην Κίνα.

Μπορεί οι Ευρωπαϊκοί πληθυσμοί να έχουν χάσει την ιστορική μνήμη των διωγμών που υπέστησαν, όμως έχουν διατηρήσει την Ισλαμοφοβία τους, διότι οι σφαγές όπως φαίνεται αφήνουν βαθιές μνήμες στο υποσυνείδητο λαών. Ο σημερινός πληθυσμός της Ελλάδας είναι κατα συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι οι οποίοι υπέφεραν από τον Ισλαμικό ζυγό και τους επεκτατικούς Ισλαμικούς πολέμους εδώ και δεκατρείς συνεχόμενους αιώνες. Το τελευταίο μεγάλο κύμα προσφύγων το ζήσαμε από το 1914 μέχρι το 1974. Τέτοια κύματα προσφύγων έχουν ξαναέρθει παλαιότερα στον Ευρωπαϊκό χώρο από τόπους της Χριστιανικής Ανατολής. Ας μην ξεχνάμε τους Έλληνες που ήρθαν από τη Αίγυπτο,την Συρία, την Παλαιστίνη και αλλού. Βέβαια, θα πει κανείς, εδώ έχουμε ξεχάσει το 1974, αυτά τα μακρινά θα θυμόμαστε; Αυτό που στην ουσία δίνει ιδεολογική δύναμη στους Τούρκους και άλλους Μουσουλμάνους για να κατέχουν γη την οποία άρπαξαν, είναι η θρησκεία τους, η οποία θεωρεί επιβαλλόμενο ο Μουσουλμάνος να αρπάζει από τον άπιστο. Έτσι άρπαξαν σιγά σιγά την γη, τις γυναίκες και τα παιδιά πολλών απίστων. Αυτά έκαναν οι Τούρκοι για αιώνες στην Μικρά Ασία, υπάρχουν πλήθος σχετικών συγγραμμάτων και είναι πασίγνωστα σε κάθε άνθρωπο που έχει στοιχειώδη παιδεία.

Στο θέμα μας λοιπόν, ιδιαίτερη ανησυχία παρουσιάζει το γεγονός της ραγδαίας αύξησης των Ισλαμικών πληθυσμών. Για παράδειγμα, ποτέ άλλοτε τους τελευταίους αιώνες οι Ρώσοι ή εμείς δεν είμασταν τόσο λίγοι σε σχέση με τους Μουσουλμάνους γείτονές μας. Εξαιτίας γεωπολιτισμικών εξελίξεων, ο Ισλαμικός χώρος αναδεικνύεται και πάλι σαν μία σοβαρή απειλή για τον μη Μουσουλμανικό κόσμο γενικότερα, έπειτα από πολλά χρόνια εδαφικής επέκτασής του περισσότερο προς την μακρινή Άπω Ανατολή, και αφότου εκκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό όλα αυτά τα χρόνια πολλούς Χριστιανικούς, Βουδιστικούς, Ζωροαστρικούς και άλλους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς που έζησαν μέσα σε εδάφη στα οποία αναπτύχθηκε.

Τι λοιπόν θα είναι αυτό που τελικά θα σταματήσει το Ισλαμικό στοιχείο, και θα αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση ενάντιά του; Η τεκνοποιία σαν μέσω αντιμετώπισής του φυσικά και δεν συζητείται από κανέναν. Τι άλλο υπάρχει σαν ουσιαστική λύση, αν όχι η περιόριση των συνόρων του και ο προσηλυτισμός Ισλαμικών πληθυσμών από άλλες θρησκείες ή και μη θρησκευτικές ιδεολογίες; Το δίλημμα προσηλυτισμός ή θάνατος το έθεσαν πολλές φορές οι Μουσουλμάνοι σε λαούς που κατέλαβαν, και είναι μία πρακτική την οποία έχει να εφαρμόσει ο Χριστιανισμός εδώ και πολλούς αιώνες. Είναι μία σκληρή πρακτική, αλλά απέδωσε όπως φαίνεται. Το θέμα είναι εάν ο κόσμος με το οποίο έχει διαφορές το Ισλαμικό στοιχείο, αποφασίσει να εφαρμόσει κάποτε τις ίδιες βίαιες τακτικές με αυτές που χρησιμοποίησε το ίδιο το Ισλάμ για την εξάπλωσή του. Το Ισλαμικό στοιχείο ταπεινώνει την Δύση στο Αφγανιστάν, συνεχίζει τον πόλεμο στον Καύκασο, συνεχίσει την διείσδυση στα Βαλκάνια, και κατά συνέπεια γιατί να μην δούμε μία μέρα την Ευρώπη, Ανατολική και Δυτική, να συνασπίζεται και να εισβάλει από κοινού ενάντια σε Ισλαμικό χώρο, με εξαιρετικά βίαιο τρόπο, και να επιβάλει θρησκευτικές και πολιτισμικές αλλαγές, παραμερίζοντας όλον αυτό τον παθητικό ψεθδοανθρωπισμό που οδηγεί την Ευρώπη στην σταδιακή εξισλαμοποίησή και μεσαιωνοποίησή της; Τέτοιου είδους βίαιες αλλαγές συχνά μάλιστα εκλαμβάνονται από θρησκευόμενους σαν θέλημα Θεού.

Η δύναμη του Θεού είναι αυτή που αναγνωρίζει ο Μουσουλμάνος, και ταυτίζει τον Θεό με την δύναμη, ενώ ο Χριστιανός επικεντρώνετε στην αγάπη του Θεού, και ταυτίζει τον Θεό με την αγάπη. Ο χρόνος, με τις ραγδαίες πληθυσμιακές αλλαγές υπέρ του Ισλαμικού στοιχείου, δεν είναι υπέρ των μη Μουσουλμάνων. Εάν δεν γίνει κάτι δυναμικό σχετικά σύντομα, το Ισλαμικό στοιχείο θα συνεχίσει την επέκτασή του ακόμα και με ειρηνικό τρόπο, και θα επιβληθεί μακροπρόθεσμα με την πληθυσμιακή παρουσία του στην Ευρώπη, με τραγικά αποτελέσματα για την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού. Όπως φαίνετε από την πραγματικότητα, μόνο ένας πόλεμος θα κλείσει τα σύνορα της μαζικής Ισλαμικής μετανάστευσης στην Ευρώπη, και τίποτα άλλο. Φυσικά και πρόκειται για μία οδυνηρότατη λύση, ιδιαίτερα σκληρή, η οποία με τα σημερινά δεδομένα των κινημάτων υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φαντάζει αδύνατη. Ο Ψευδοανθρωπισμός και ο Ισλαμισμός λοιπόν, προς το παρόν είναι σύμμαχοι. Να δούμε όμως τι κρύβει το μέλλον, και μέχρι πόσο θα επικρατήσουν η άγνοια και η παθητικότητα. Η ιδέα της αντεπίθεσης αντί της παθητικής στάσης αναμονής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος σε Ανατολική και Δυτική Ευρώπη, και μάλλον πρόκειται για μία περιπέτεια η οποία θα αλλάξει την παγκόσμια σκηνή, και θα ενώσει την ανθρωπότητα ενάντια στην Ισλαμική απειλή. Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη κινείται όλο και ποιο κοντά στην αναζήτηση μίας δυναμικής λύσης, η οποία μάλλον είναι αναπόφευκτη. Το θέμα είναι να μην αργήσει να δωθεί, διότι τα ενδοευρωπαϊκά πληθυσμιακά δεδομένα αλλάζουν, και κατα συνέπεια μία σύρραξη όσο αναβάλετε τόσο μεγαλύτερο εσωτερικό κόστος ασφάλειας θα έχει στο μέλλον. Η Ευρώπη έχει να επιλέξει μεταξύ δύο διλημμάτων: δυναμική λύση ή σταδιακή εξισλαμοποίησή της. Οτιδήποτε άλλο πλην της δυναμικής λύσης έχει δοκιμαστεί για αιώνες, και έχει αποτύχει. Όλα δείχνουν ότι η εντύπωσης πως το Ισλαμικό στοιχείο θα μετεξελιχθεί από μόνο του προς θετική εξέλιξη, είναι απατηλή.

Δυστυχώς, μόνο με την χρήση βίας το Ισλάμ σταμάτησε την κατάληψη της Ευρώπης αρκετές φορές στο παρελθόν, και τίποτα δεν δείχνει ότι η Ευρώπη δεν θα εκμεταλλευθεί την σημερινή υπεροπλία της, πριν ο αιώνιος αντίπαλος βρεθεί σε πλεονεκτική τεχνολογική θέση, όσον αφορά τους εξοπλισμούς του. Η πρόσφατη παρουσία των Ευρωπαίων στο Αιγαίο, για την διαδικασία φύλαξής του, έχει καταγράψει την επιθετική πολιτική της γειτονικής Ισλαμικής χώρας. Ας μην είμαστε αφελής, σχεδόν κανείς λογικός πλέον δεν επιθυμεί μία Τουρκία να γίνει ισχυρότερη από ότι είναι. Το αντίθετο μάλιστα, όλο και περισσότεροι επιθυμούν την ταπείνωσή της. Με τις ήττες των Αμερικανών, ανοίγει μία καινούργια εποχή για την δημιουργία καινούργιων διεθνών συσχετισμών και συμμαχιών. Μέσα σε αυτή την καινούργια κατάσταση η Ελλάδα βρίσκεται σαφώς σε καλύτερη στρατηγική θέση από αυτή που ήταν μέχρι πρόσφατα. Το ζήτημα είναι να αντιληφθεί ο μη Ισλαμικός κόσμος ότι εάν δεν προχωρήσει σε μαζική αποισλαμοποίηση περιοχών που τώρα κατέχει το Ισλαμικό στοιχείο, δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ ειρήνη, μέχρι που να επικρατήσει ολοκληρωτικά το Ισλαμικό στοιχείο μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Για όσους αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί η αποισλαμοποίηση, ας έχουν υπόψη τους ό,τι η σκληρή στρατιωτική επιβολή σε συνδυασμό με την επιστήμη της πλύσης εγκεφάλου μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Έτσι ακριβώς εξαπλώθηκε το Ισλαμικό στοιχείο, και μόνο έτσι ακριβώς θα καταπολεμηθεί, με δυναμική επιβολή και με πλύση εγκεφάλου.

Η τεράστια υπεροπλία που διαθέτει ο μή μουσουλμανικός κόσμος δεν χρησιμοποιείτε εναντίον του Ισλαμικού στοιχείου προς το παρόν, για ανθρωπιστικούς λόγους. Αυτοί οι ανθρωπιστικοί λόγοι όμως, κατα πόσο υπηρετούν την θετική εξέλιξη της ανθρωπότητας; Θ αφήσουμε το Ισλαμικό στοιχείο να επικτρατήσει, ή θα αφήσουμε τον ψευδοανθρωπισμό μας κατα μέρος και θα το πολεμήσουμε με τον βίαιο προσηλυτισμό του; Ποια άλλη λύση υπάρχει για να σταματήσει; Τι μας διδάσκει η ιστορία; Ας μην είμαστε σίγουροι λοιπόν ότι ο μη Ισλαμικός κόσμος θα παραμείνει το ίδιο παθητικός για πολύ ακόμα. Ο λογικός χώρος από όπου θα αρχίσει ο Ευρωπαϊκός κόσμος (Δυτική και Ανατολική Ευρώπη μαζί) την αντεπίθεση του είναι η Μικρά Ασία.

http://nationalpride.wordpress.com

20 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ALBERT PIKE, Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟΩΡΙΣΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΣΜΟΥ (ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΦΥΣΙΚΑ).

    ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ Η ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟΣ (αυτά γραφτηκαν το 1870. Οι δυο πόλεμοι έγιναν ήδη...)

    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Μουσουλμανοι παραμενουν ξενα σωματα σε οποιαδηποτε κοινωνια εχει την ατυχια να τους 'φιλοξενει' απο τα γκετο των Ευρωπαικων πρωτευουσων ως την Ινδια και τις Φιλιππινες. Ενας Ινδος καθηγητης καποτε με ειχε ρωτησει αν υπαρχουν μουσουλμανοι στην Ελλαδα γιατι, ειπε, οπου ειναι αυτοι (οι Μουσουλμανοι) εκει παντα θελουν 'ανθρωπινα' δικαιωματα με τελικο σκοπο την αποσχεση καποιου τμηματος της χωρας στην οποια διαμενουν και την επιβολη των νομων τους. Βεβαια ολα αυτα λιγο απασχολουν τον υπουργο 'προστασιας' του (αριστερου) πολιτη και διαφορες αλλους καραγκιοζηδες με 'ευαισθητες' λοκοτρυπιδες, συγγνωμη, ψυχες εννοω, των ΜΚΟ. Χρειαζεται μια ακομη τελευταια σταυροφορια μεχρι την τελικη νικη. Χωρις ελεος, χωρις ψευτο-ανθρωπισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεραπλουστευτική προσέγγιση του συγγραφέα του άρθρου.
    Χωρίς να θέλω να χαιδέψω τις ισλαμικές καταβολές και εμμονές, δεν μπορώ να αποδεχθώ το δίκαιο των σταυροφοριών με τον εκκλησιαστικό-πολιτικό-τυχοδιωκτικό μανδύα απέναντι στις οποίες είχε αντιταχθεί σύσσωμος ο βυζαντινός τότε κόσμος, γιατί προέβλεπε ότι κατά βάθος θα τον ζημίωναν, όπως και έγινε τελικά με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

    Το Ισλάμ είναι ένας άλλος κόσμος ασύμβατος πλήρως με το δικό μας. Ωστόσο η Δύση είναι που κυριολεκτικά το εξαθλίωσε και το προκάλεσε και το προκαλεί ανά τους αιώνες.

    Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τα ισλαμικά ιδεώδη ποτέ. Ούτε όμως και την υποχθόνια δυτική πλεονεξία και άκρατη υποκρισία υπό το μανδύα του ευσεβισμού μπορούμε να δικαιολογούμε, όταν έχουμε γνωρίσει και στο πετσί μας τα αίσχη του δυτικού πολιτισμού.

    Εμείς που είμαστε ανάμεσα στους δύο αυτούς κόσμους πρέπει να προστατευτούμε και από τις δύο πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να διαβάσουμε και λίγο Ιστορία. Οι Βυζαντινοί στήριξαν συχνά τους Σταυροφόρους. Διάβασε τις σταυροφορίες του Ράνσιμαν τουλάχιστον, τετράτομο. Έλεος. Μόνο το 1204 παπαγαλίζουμε. Και κάτι άλλο: Η Δύση έκανε την Οθωμανία κάρο με πατάτες; Τι παλαβά είναι αυτά; Δες το επίπεδο του Οθωμανιστάν και τα σύνορά του, δες τι δημόσια έργα έκανε, δες τα δημόσια έργα του Ισλάμ για αιώνες, ανύπαρκτα. Τους δρόμους των Βυζαντινών και των Ρωμαίων δεν επισκεύαζαν. Δες την πρόδό τους στις επιστήμες όταν το Οθωμανιστάν ήταν υπερδύναμη. Το ισλαμοσκυλάδικο τελικά έχει κάνει πλύση εγγεφάλου στην Ελλάδα. Ισλαμοσκυλάδικη κουλτούρα, έκανες λοβοτομή στον Έλληνα, και τώρα ζητά πασάδες πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λες ωρέ Κομνηνέ, εκουζουλαθήκαμε τελείως; Τον Αλέξιο Κομηνό (1081-1118) δεν προσκύνησαν οι Σταυροφόροι για αργηγό τους, και με τις διαταγές του δεν λευτέρωσαν τα παράλια της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους; Υπάρχουν και οι αληθινοί Κομνηνοί, που ξέρουν την Ιστορία των προγόνων τους. Τώρα εσύ από που κρατάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστευω πως η εξισωση του δυτικου πολιτισμου με το μουσουλμανικο "ιδεωδη" (η "death-cult") ειναι το λιγοτερο ανιστορητο και κατα πολυ αυταπατη (wishful thinking).

    Ευχαριστω για τo εξοχο αρθρο σας κ. Σιδηρουντιε !

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστευω πως η εξισωση του δυτικου πολιτισμου με το μουσουλμανικο "ιδεωδη" (η "death-cult") ειναι το λιγοτερο ανιστορητο και κατα πολυ αυταπατη (wishful thinking).

    Ευχαριστω για τo εξοχο αρθρο σας κ. Σιδηρουντιε !

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυό ήταν οι μεγάλες φάρες των Βυζαντινών. Αυτοί που θέλαν αδελφούς την Δύση, και αυτοί που θέλαν αδελφούς τους Τούρκους. Την κατάντια των τελευταίων την είδαμε. Γίνανε όλοι γιουσουφάκια και χανουμάκια, και όσοι δεν τούρκεψαν ακόμα ετοιμάζονται για αυτό χορεύοντας, άντρες πράγματα, τσιφτετέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ''Δυό ήταν οι μεγάλες φάρες των Βυζαντινών. Αυτοί που θέλαν αδελφούς την Δύση, και αυτοί που θέλαν αδελφούς τους Τούρκους. Την κατάντια των τελευταίων την είδαμε. Γίνανε όλοι γιουσουφάκια και χανουμάκια, και όσοι δεν τούρκεψαν ακόμα ετοιμάζονται για αυτό χορεύοντας, άντρες πράγματα, τσιφτετέλια.''

    Ειχα οντως καιρο να διαβασω τετοιο σχολιο, 100+, ευγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. [Καθαρά λοιπόν, πρώτα το Ισλάμ άρχισε την επίθεση ενάντια στην Ευρώπη] TO SOSTO [ Καθαρά λοιπόν, πρώτα το Ισλάμ άρχισε την επίθεση ενάντια στon ELLHNIKO gnosto tote kosmo tou B yzandiou .Pou ektinotane os tin notia Ispania O AYTOKATOR NIKIFOROS FOKAS epanakatalave tin KRITI APO TOUS AGARINOUS KAI LOGO eksafanisis ton dopion epandrose autin me Ellinikes oikogenies apo tin KON/POLIN [Ας μην ξεχνάμε τους Έλληνες που ήρθαν από τη Αίγυπτο]AS anaferoume tin poliplithi meionotita ton Ellinon poy apelathikan mazika apo ton Naser toy kaloymenous kai Aigiptiotes .Το δίλημμα προσηλυτισμός ή θάνατος το έθεσαν πολλές φορές οι Μουσουλμάνοι σε λαούς που κατέλαβαν, και είναι μία πρακτική την οποία έχει να εφαρμόσει [ο Χριστιανισμός εδώ και πολλούς αιώνες.]o xristianismos pote den epevale tin latreia toy ypoxreotika otan o xristianismos egine i thriskia tis AYTOKRATORIAS apagoreftikan ta iera ton dodekatheiston. Mia thriskia pou den itan eidolololatriki oi Ellines den pisteyan pote sta agalmata oi eidola ,pisteuan tous ideatous theous pou o kathenas andiprosopeue kati KAI EPENEVENAN stis zoes ton anthropon proxorondas stin mythologia me tous mythous kai ymitheous tis ftanontas stin prosfati istoria meso tou omirou opou katagrafete enas emfylios polemos dio megalon tmimaton ton ELLHNON TON TROON KAI TON AXAION me tous idous theous pou pernoun kai meros i epikratisii ton axaion I diafigi tou Aianda dimiourgia tou ROMAIKOU stratiotikou katestimenou.MexrI ton 6 AIONA aravikes fyles ekmetalevomenoi tis vivliothikes tis Aleksandrias KAI OLON TON eLLINIKON POLEON metafrazondas arketa keimena merika ek ton opoion diesosan anaptisontas enan kapion politismo stin notia ispania sinitheia tous vazoun apistous na sxediazounkai na dimiourgoun gia aftous .Stin Ispania einai eos tos 14 aiona metaksi 14 kai 15 aiona aposironde apo tin ispania.tORA POS KATAFERAN NA opos meriki metamoderni parousiazoun OTI I ANAGENISI egine apo tous araves einai ena periergo opos i mauri athina .

    http://www.youtube.com/watch?v=tpSJdQCQXdo na ti lene oi idoioi PERILIPTIKA.

    Oi islamistes stamatisan prosta stin VIEENI TO 12 SEPT 1683 sultan MEXMET IV ME VOITHIA tou polonou JOHN III SOBIESKI 30.000 POLONOI 18500 AYSTRIAKOI 9.000FRACONIAN SWAPIAN 9.000 SAXONS ENANDION 138.000 OTHOMANON ME TON MEGALO VEZIRI KARA MUSTAFA
    To giati einai ola ta kykladonisia kai ola ta nisia ktismena stis korifes ton vounon to sindiazoume me tous agarinous peirates pou epernan sklavou gia ta pazaria tis anatolis pou eixan apopsilosi ola ta nisia alla oxi me tzixad ton mousoulmanon enandion ton apiston opos tous emathe o profitis tous.o profitis aftos ekane mia thriskia eidaniki gia andres opou oi gynekes einai katotera onda ypo tin apoliti eksousia tou ,pbori na tis nimfeuthi apo mikres pos tin gynaikatou aisa parelave 6 eton kai oloklirose 9 eton ton gamo,an ereunithoune ta iera vivlia dinoun odigies gia tin periodo metaksi 6 kai 9 eton prosfata exoume mis diki stin s. aravia enos 12 eton koritsiou enandion 80 eton sizigou .Kathos yposxete ton paradiso gia opoion pethani stin maxi tzixad .Gia tin epikratisi tou islam oti mpori na pei psemata NA ORKISTI an einai pros to simferon tou allax .Ola gramena sta iera vivlia apo opou ekolaptete to fydi oso den pernoun apo dimosia diki gia na katadikasti afto to ektroma prokite gia theokratiko oloklirotiko kathestos pou theli na epanaferi ton kosmo ston 6 aiona mx .NA me sixorite se afirimeno epipedo skeftome yparxoun poloi kaliteroi na ta valoun se seira . Na figi to graso apo ta matia . THALASSA MANA ALMYRA MOY ESY GALAZIA MOIRA THALASSA MNIMI MAYRO MOY ASHMH http://www.youtube.com/watch?v=dHO5qHT86pY TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ για την κριτική στο σχόλιο. Δυστυχώς το ότι υπάρχουν περιορισμοί στη γενικότερη δυσκολία επαφής με τον Η/Υ με έκαναν να αργήσω να επανέλθω.

    Αρχικά αναφορικά με το όνομά μου και την καταγωγή μου είναι Θρακιώτικο με καταγωγή απο την Αδριανούπολη.

    Όταν αναφερόμαστε σε Ιστορικά γεγονότα, όπως κάνει το άρθρο, καλά είναι να γνωρίζουμε τις ιστορικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή.
    Το Ισλάμ τότε (όχι τώρα) μπροστά στη Δύση του μεσαίωνα αποτελούσε κίνημα ουσιαστικά προοδευτικό (δεν το λέω εγώ, το λένε έγκριτοι ιστορικοί και μάλιστα δυτικοί) εάν αναλογιστεί κανείς ότι τότε στην πρώιμη μετασχισματική ευρωπαική Δύση ουσιαστικά υπήρχε θρησκευτική αστυνόμευση κάθε πλευράς της ζωής. Κάτι σαν το τωρινό καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Η αντίδραση των σταυροφοριών αποτελούσε μία καλυμμένη επιχειρηματική και γεωπολιτική επέκταση της μεγαλύτερης τότε μπίζνας που δεν ήταν άλλη από το Βατικανό. Το Βυζάντιο αντέδρασε. Οι πολιτικοί (όρα αυτοκράτορες) στην αρχή όντως το εκμεταλλεύθηκαν. Στη συνέχεια όμως το έζησαν από πρώτο χέρι τί σήμαινε. Στο σχόλιό μου δεν ανέφερα πουθενά ότι τασσόμουν υπέρ της επέκτασης του Ισλάμ, αλλά ουσιαστικά δεν μπορώ να ακούω και δη από Έλληνα να επικαλείται τις σταυροφορίες ως επιχείρημα για την αέναη μάχη της χριστιανοσύνης με το Ισλάμ και της όντως επερχόμενης νέας σύγκρουσης.
    Για τον φίλο που ανέφερε ότι ουσιαστικά μόνο η Δ σταυροφορία μας έβλαψε καλά θα ήταν λίγο να μελετήσει τι έγινε και στις προηγούμενες σταυροφορίες στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή, αναφορικά με τη συμπεριφορά των "Χριστιανών" στην προσπάθειά τους να διαδώσουν τα χριστιανικά ιδεώδη. Εκτός αυτού η άλωση της Πολης το 1204 είναι λίγο? Ουσιαστικά διέλυσε τον Ελληνικό μεσαιωνικό κόσμο. Ο δρόμος πλέον προς την ισλαμική υποδούλωση ήταν δεδομένος μετά το 1204. Υπεύθυνοι όπως λέει και ο Ρανσιμαν ήταν οι Δυτικοί κατά κύριο λόγο για την επέκταση του Ισλάμ στην περιοχή μας.
    Το άρθρο με ενοχλεί γιατί ηχεί στα αυτιά μου ως τηλεευαγγελική προτροπή σε μαζικοποιημένα αμερικανάκια, επικαλούμενο ιστορικές ανακρίβεις, υπαραπλουστεύσεις και εύκολα συμπεράσματα. Σαν αυτά που φωνάζει η Halli Burton του Ντικ Τσένυ για να βρεί φθηνό κρέας για σφαγή προκειμένου να αυξήσει τη ρευστότητά της στα διεθνή χρηματιστήρια.
    Και πάλι επαναλαμβάνω το ότι δεν τάσσομαι υπέρ του Ισλάμ. Υπέρ της αυτονομίας μας φωνάζω ή τουλάχιστον της απεξάρτησής μας από τη Δύση (κοινώς τους Αγγλοαμερικανούς) και της προσκόλλησης σε άλλες δυνάμεις βορειότερα. Η αφαίμαξη της περιοχής της Μ. Ανατολής από τους γνωστούς αμερικανικούς κολοσσούς σε τί υπολείπεται από τις σταυροφορίες? Αμφιβάλλει κανείς ότι αυτή η αφαίμαξη ρίχνει λάδι παραπάνω στον ακραίο Ισλαμισμό? Δεν πειράζει βέβαια, θα βάλουνε μπροστά τους αχαρακτήριστους Έλληνες πάλι να είναι πρώτοι στο επερχόμενο τσουνάμι ισλαμισμού (όπως λέει ο κ. Σιδηρούντιος ) την ώρα που θα κάνουμε απολογισμό δολλαρίων από την επένδυση. Ο Ατλαντικός και η Μάγχη είναι δυστυχώς μακριά, ενώ εμείς ήδη νιώθουμε την καυτή ανάσα του Ισλαμισμού. Πως λοιπόν ο κ. Σιδηρούντιος μας ζητά να καθήσουμε με την πλευρά αυτών που μας ελαχιστοποίησαν ιστορικά και μας πετάει παραμυθάκια ότι τώρα που μας κυκλώνει το γιαγκίνι που δεν ανάψαμε εμείς (το παραδέχεται ουσιαστικά και ο ίδιος) η Ελλάδα θα είναι ευνοημένη από τη Δύση? Επειδή θα μας χτυπάν την πλάτη με συγκατάβαση όταν θα ορμούν οι αυτόχειρες ζωσμένοι εκρηκτικά? Ή πιστεύει όντως ότι θα μας δώσουν τη Μ. Ασία όπως λέει στο τέλος?

    Αναφορικά δε με τον σχολιαστή που αναφέρει για τις δύο φάρες του Βυζαντίου, θίγει ένα θέμα το οποίο δεν έχει απαντηθεί. Το μή χείρον βέλτιστο λέγαν οι αρχαίοι. Όντως γίναμε γιουσουφάκια, μας εκπόρνευσαν εντελώς οι Τούρκοι για τέσσερις αιώνες. Από την άλλη τουλάχιστον καταφέραμε να κρατήσουμε γλώσσα και θρησκεία. Κάποιοι άλλοι λαοί, όπως οι Ιρλανδοί υποδουλώθηκαν στους επίσης "Χριστιανούς" ευσεβείς Άγγλους για περίπου 100 χρόνια και απώλεσαν τη γλώσσα τους. Διαλέγει ο καθένας και παίρνει την υποδούλωση που του αρέσει. Απάντηση βέβαια οριστική δεν έχει δοθεί. Όπως το βλέπει ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ κ. Κομνηνέ παρακαλώ διαβάστε : Η παρακμή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού στη Μικρά Ασία και η διαδικασία Εξισλαμισμού (11ος-15ος), του Σ. Βρυώνη, του ειδικού επι του θέματος. Εκεί θα δείτε με φρίκη τι πραγματικά συνέβη, εκεί θα δείτε τον πολιτισμό του Ισλάμ. Ο κ. Βρυώνης μιλάει μέσα από την μελέτη πηγών, δηλαδή Ελληνικών κειμένων. Εσάς ποιες είναι οι πηγές σας; Μήπως άθελά σας αναμασάτε Τουρκική προπαγάνδα; Για το κρυφό σχολείο που κυνηγούσαν και τις Ελληνίδες που τους έκοβαν τις γλώσσες για μην μιλάνε ελληνικά στα παιδιά τους δεν σας είπε κανείς; Συχνά στο διάστημα της σκλαβιάς η αξία μας σε χρήμα, σαν υποζύγια, ήταν μικρότερη αυτής των ζώων.
    Όσο για την αυτόνομη Ελλάδα, φωτίστε με επι του θέματος. Από όσο γνωρίζω το Αμερικανικό κεφάλαιο έχει παραγκωνισθεί στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό, και η σχέση μας με την Ευρώπη είναι καλή. Και με τη Ρωσία καλά τα πάμε. Τέλος πάντων, για συμμαχία Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης δεν μιλάω;
    Περί Ελληνικών: Η Δύση μελέτησε τα Ελληνικά, και μάλιστα έφτιαξε και πανεπιστήμια να τα διδάσκει, όπου συχνά χρυσοπλήρωνε τους Βυζαντινούς σαν δάσκαλους. Ακόμα και σήμερα εκδίδονται πρώτα στην Δύση τα περισσότερα έργα Αρχαίων και Βυζαντινών, και μετά από καιρό γίνονται οι εκδόσεις στην Ελλάδα. Σε καμία μουσουλμανική χώρα δεν έχει γίνει ακαδημαϊκή κριτική έκδοση αρχαίου Ελληνικού ή Βυζαντινού κειμένου. Μήπως έχετε άγνοια επι του θέματος; Τα Ελληνικά διδάσκονταν μέχρι το 1960 σε όλα τα γυμνάσια της Ευρώπης. Τι Ελληνικά έμαθε το Ισλάμ;
    Γ. Σιδηρούντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μας έβαλε κανείς πρώτους, αυτή είναι η γεωγραφική μας θέση. Ή που θα κάνουμε ισχυρούς συμμάχους και θα πολεμήσουμε, ή που σε μερικές δεκατίες θα γίνουμε Ισλαμική χώρα. Το ότι οι Αμερικάνοι είναι ανόητοι, αυτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος, και το άθρο τους κατονομάζει σαν τέτοιους. Το άρθρο υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν αξίζει την συμμαχία κανενός, και ότι εμείς μόνο με πόλεμο την γλυτώνουμε, πόλεμο εκστρατία και όχι να περιμένουμε να κάνουν αυτοί επίθεση πρώτοι. Με την ειρήνη θα γίνουμε και πάλι σταδιακά υποζύγια, μειονότητα μέσα σε μερικές δεκαετίες. Θέλω να ακούσω τι άλλες προτάσεις υπάρχουν. Φυσικά αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για να σπάσει τα α....α των Τούρκων, για να κάθοντε και λίγο στα αυγά τους, που όλο ζητάνε και ζητάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Pros agapito sigafea tou arthrou :
    Eksaireiki douleia! Pantos oi ameikanoi einai gnostoi "mathiteuomenoi magoi" stin eksoteiki politiki!P.X. pios stirikse ton Santam?
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολλά ευχαρστώ κ. Βούλγαρη.
    Γ. Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Wednesday, 10 February 2010 16:44 Acharya S Religion, Spirituality & Atheism - Islam Sacked British teacher Nicholas Kafouris (Photo: Robin Bell)
    A Greek Cypriot public school teacher in Great Britain was fired from his job, allegedly because he made some comments about a Muslim girl's headscarf and the superiority of Christianity over Islam. The teacher himself, however, denies the allegation and claims that he was sacked because he wouldn't "put up with the 'racist' and anti-Semitic' behaviour of his pupils."

    Apparently, this morass of appeasing Muslim hate speech is the marvelous result of the great British experiment in tolerating all aspects of "multiculturalism." Rather than following Great Britain and Europe down the road of becoming Islamized under sharia law, Americans - also a multicultural society - must uphold their laws and Constitution, and not accept all manner of sociopathology simply because "God" or "Allah" is invoked.

    Christian teacher 'forced out' of his job denies insulting Muslim girl over headscarf
    ...Mr Kafouris, a Greek Cypriot, taught for 12 years at Bigland Green Primary School in Tower Hamlets, East London.

    He claims he was forced to leave his £30,000-a-year job because he would not put up with the 'racist' and anti-Semitic' behaviour of his pupils.The predominantly Muslim youngsters, some as young as eight, openly praised Islamic extremists in class and described the September 11 terrorists as 'heroes and martyrs'.
    One pupil said: 'Don't touch me, you're a Christian' when he brushed against him.

    Others said: 'We want to be Islamic bombers when we grow up', and 'The Christians and Jews are our enemies - you too because you're a Christian'.

    According to Ofsted 'almost all' the school's 465 pupils are from ethnic minorities and a vast proportion do not speak English as a first language.

    Mr Kafouris claims racial discrimination by the school, its headmistress and her assistant head after they failed to take action about the pupils' comments.

    He said there was a change in attitude of the pupils after the atrocities of September 11, 2001.

    They told him: 'We hate the Christians' and 'We hate the Jews', despite his attempts to stop them.

    He said he filled out a Racist Incident Reporting Sheet but claimed headmistress Jill Hankey dismissed his concerns. Pros SIDHROUNDIO poli kalo to athro sou SYNEXISE. H stratiotiki katastoli tou islamismou den exei petixi os tora , aplos mbeni se ypnosi.Pepi na voithisoume tin asoto DYSH na dei tin pragmatikotita to mikrovio exei dimiourgisi esties molinsis pou eksaplononde se olo to soma tis EE.To anosopoitiko amyndiko systima exei eksoudeterothi me embolia anosias[polipolitismikotitas,political corect,]OI EE EINAI TA METOPISTEN MAS opos kai to megalitero dimiourgima tis DYSHS i Ameriki einai se kyndino TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. [Το Ισλάμ τότε (όχι τώρα) μπροστά στη Δύση του μεσαίωνα αποτελούσε κίνημα ουσιαστικά προοδευτικό (δεν το λέω εγώ, το λένε έγκριτοι ιστορικοί και μάλιστα δυτικοί) εάν αναλογιστεί κανείς ότι τότε στην πρώιμη μετασχισματική ευρωπαική Δύση ουσιαστικά υπήρχε θρησκευτική αστυνόμευση κάθε πλευράς της ζωής. Κάτι σαν το τωρινό καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν] alo dysi Romi kai iera eksetasi ALO byzandio kai orhtothiksia o meseonas den eirthe pote stin byzandini autokratoria mono polemoi ,[ kata varvaron doroumenoi] , ekpolitisame poles fyles metaksi auton oi ROS oi apokaloumenoi kai Rosoi ek ton opoion oi leukorosi exoun aimatikoi syngenia dioti einai epimiksies Ros me katikous tis KON/POLIS [genika olous tous Slavous kai tous Boulgarous Armenious Gotthous Ostrogothus Skythes Bitsigothous tote poy o davlos tis gnosis ekee stin vasileuousa se auto stirizonde oi tis oikoumenikotitas tote omos paralamvaname eidololatres kai tous mathename mexri na trone me maxeropirouna simera oloi exoun plastiko kineziko maxeropirouno tote me tin oikoumenikotita tous diname ta fota tis gnosis .Kata tin ptosi tis metefere kai katafere tin anagenisi tis dysis .POTE TO ISLAM DEN YPIRKSE PRODEUTIKO pou ta diavasate ayta ektos an meilame gia mormonous pou vlepoun ta xaremia gia ptoodo den sinexizo gia sklavous eeeeeekai eeee arxise na meletas oxi apo tin dysi oute apo tin anatoli meletame apo oles tis piges prin ftasoume se symberasma .oso gia tis staurofories kai ekei na meletisis poli alo dynami thriseutiki alo emborio alo to pliatsiko.Ta sxedia pola , alo to sxedio tseni thamnou kai olo ton symetexondon ,alo to sxedio tou islam , alo to sxedio ton trapeziton ,alo to sxedio tou kitrinou drakou ,alo to sxedio tou BOUDA , alo to sxedio tou xsail den einai DISKOLO NA DIILISIIS kai meta analiondas ta epimerous steixia xorothetontas ta kai taksinomondas tis pithanotites simbleusis niopombis i koinis porias sinpleusis gia koinon stoxon me diaforetiko teliko proorismo epidiokondas panda na mboris toulaxiston na ksexorisis ta xromata tou kathe sxediou ta opoia me ton fotismo tous tha emfanizoun tin poria tous.[ Όντως γίναμε γιουσουφάκια, μας εκπόρνευσαν εντελώς οι Τούρκοι για τέσσερις αιώνες ]an to nomizis afto na kano paragelia ta rouxa ki san ekporneymeno giousoufaki pou esthane na dixnis kiolas . [Ο Ατλαντικός και η Μάγχη είναι δυστυχώς μακριά,]Etsi tora einai eykeria kandina tora pou mboris giati ta pragmata edo einai kai tha ginoun pio diskola.To Komninos .Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kafouris, we are with you. The English sleep deep. Wake up English, they take over your country.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απο που συνάγετε κύριε Σιδηρούντιε το συμπέρασμα ότι εγώ θεωρώ το Ισλάμ αθώο ή άμοιρο ευθυνών για βαρβαρότητες?
    Βρείτε μου σας παρακαλώ τα μέρη εκείνα των σχολίων μου που στοιχειοθετούν κάτι τέτοιο? Μήπως επειδή κατηγορώ τη Δύση και το διαχρονικά υποκριτικό της ρόλο, εσείς βγάζετε το εύκολο συμπέρασμα ότι υποστηρίζω το Ισλάμ? Αν ξαναδιαβάσετε προσεκτικά τα σχόλιά μου θα δείτε ότι από το πρώτο κιόλας σχόλιο απορρίπτω το Ισλάμ. Αλλά και την υποκρισία της Δύσης.
    Αυτό που τονίζω είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει έξω από την επερχόμενη σύγκρουση Ισλάμ - Δύσης, γιατί αυτή οργανώνεται /μεθοδεύεται τώρα για να προστατευθούν τα γνωστά συμφέροντα που καταδυναστεύουν τον κόσμο από τον 14ο αιώνα και βάλε (ο νοών νοείτω). Σε αυτήν τη σύγκρουση, στην οποία μας προσκαλείτε να συμμετέχουμε ένθερμα, η Δύση πιστή στις προαιώνιες αρχές της μας επιφυλάσσει λαμπρό ρόλο κυματοθραύστη και αναλώσιμου υλικού που θα καθυστερήσει τη λαίλαπα, προκειμένου να σώσουν το τομαράκι τους. Και μετά, την ώρα της αποπληρωμής, όχι μόνο θα μας ξεχάσουν, αλλά θα μας πατήσουν και στο λαιμό, καθότι εξουθενωμένοι και ανήμποροι πλέον. Αυτή η πεποίθησή μου ηχεί στα αυτιά σας ως υποστήριξη στο Ισλάμ? Εάν ναι, τότε σφάλλετε. Θα εκπλαγείτε εάν γνωρίζατε τις θέσεις μου περί του μεταναστευτικού κύματος από τις μουσουλμανικές και όχι μόνο χώρες.
    Η Ελλάδα αρκετά έπαιξε το ρόλο του καλού παιδιού και ας κοιτάξει πλέον στους ομόδοξους. Και οι ομόδοξοι δεν είναι στη Δύση επ ουδενί. Πάρτε παράδειγμα αυτό που γίνεται αυτές τις ημέρες στην οικονομία. Παρά το γεγονός ότι αποτελούμε μέρος του πυρήνα μίας ισχυρής οικονομικής οντότητας (ευρωζώνης) λαμβάνουμε μηδενική υποστήριξη από τη Δύση. Θα πείτε ίσως λόγω της οικονομικής μας αδυναμίας. Δεν είναι όμως έτσι! Όταν κατέρρεε η Ισλανδία σύσσωμη η ΕΕ την προσκάλεσε να συμμετέχει πάραυτα στην ΕΕ για να σωθεί. Που είναι λοιπόν αυτή η αλληλεγγύη και σε εμάς? Μήπως τελικά ο Χάντιγκτον που μας κατέτασσε τους ορθόδοξους σε ξένα σώματα προς τη Δύση, κάτι ήξερε? Αυτού του είδους την αυτονομία από τη Δύση επικαλούμαι, για να απαντήσω στο σχετικό σας ερώτημα.
    Αναφορικά δε με τις πηγές μου για τις ιστορικές αναφορές, ένας τίτλος διδακτορικού στη Βαλκανική Ιστορία, πιστέψτε με, με έχει προμηθεύσει με πλούσια βιβλιογραφία. Ενδεικτικά σας αναφέρω τους sir Steven Runciman, Donald Nicol (που έχει γράψει το μνημειώδες βιβλίο που καταδεικνύει την δυτική υποκρισία απέναντι στο Βυζάντιο, Byzantium and Venice), αλλά και τις ιστορικές αναφορές του Γρηγορίου του Παλαμά (αγίου της Ορθοδοξίας) για το Ισλάμ. Και δεν σταματούν μόνο εκεί.
    Σε μένα ιαχές ενοποίησης με την καϋμένη τη Δύση που θα κληθεί να αναλάβει τον πανανθρώπινο ρόλο της να προστατεύσει τον μοναδικό πολιτισμό της (τον αμερικανικό μήπως να λέγαμε!) δεν μπορούν να καταρρίψουν το πασιφανέστατο συμπέρασμα της Ιστορίας αιώνων ότι όταν η Δύση ήταν ισχυρή, αυτός ο τόπος στον οποίο ζούμε πάντα υπέφερε. Και μην βάζετε το ψευτοδίλημμα ή Ισλάμ ή Δύση, γιατί δεν είναι έτσι. Γιατί υπάρχουν και άλλες παράμετροι, πολύ ανατολικώτερα και πολύ βορειότερα του Ισλάμ, οι οποίες πλέον καλούνται από την ιστορική αναγκαιότητα να πρωταγωνιστήσουν και θα πρωταγωνιστήσουν νομοτελειακά (Κίνα - Ρωσία). Το λένε και οι γραφές κ. Σιδηρούντιε, αν και δεν αρέσκομαι σε προφητικές επικλήσεις. Μη μας καλείτε λοιπόν να ποντάρουμε στο εξουθενωμένο άλογο που μας κλώτσαγε, αφόδευε πάνω μας και μας έσερνε πάνω στα χαλίκια επί αιώνες έχοντας οικοιοποιηθεί πρώτα έναν κίβδηλο μανδύα συνεχιστή του αρχαίου μας(όχι βυζαντινού) πολιτισμού. Εάν υπάρχει ένας τρόπος να ξαναπάρει αυτή η χώρα τη θέση της στην Ιστορία είναι με την αποκοπή της από τη Δύση και την εργασία για τη δημιουργία ενός κοινού ομόδοξου μετώπου που τα πάντα δείχνουν ότι είναι ώριμος να δημιουργηθεί πλέον.
    Αν παρόλα αυτά εσείς ακόμα συνάγετε ότι εγώ υποστηρίζω το Ισλάμ ή αναμασώ Τουρκικές αιτιάσεις, τότε δεν έχω τι άλλο να πω.

    Ευχαριστώ πάντως για την ευκαιρία αντιπαράθεσης σχολίων και απόψεων.

    Gia tous loipous pou xethimainoun me greeklish esperantza, kali nixta sas kyrioi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ μου κ. Κομνηνέ,το άρθρο μιλάει για συμμαχία δυτικής και ανατολικής Ευρώπης. Νομίζετε ότι μόνη της η Ρωσία μπορεί να τα βγάλει πέρα; Τι είναι αυτό που κατα την άποψή σας το ρωσικό αυτό πράγμα που θα σταματήσει την εξάπλωση του Ισλάμ; Στη Ρωσία ταξιδεύω από μικρό παιδί και έχω αρκετούς συγγενείς που ζουν εκεί μόνιμα. Κάποτε ήλπιζα σαν εσάς ότι η Ρωσία θα μας σώσει. Δυστυχώς, γνωρίζω πολλά για την πραγματική κατάστασή τους. Υπάρχει τεράστια μείωση του πληθυσμού της, και η αντικατάσταση του ελλείμματος γίνετε από μουσουλμάνους. Η Ρωσική νεολαία συνεχίζει να φεύγει με μεγάλους ρυθμούς. Τα ίδια που συμβαίνουν σε εμάς συμβαίνουν και σε αυτούς. Υπό την ομηρία τους Τουρκίας λειτουργεί στην ουσία η Ρωσία σε μεγάλο βαθμό. Το Τουρκικό κεφάλαιο έχει διεισδύσει στην Ρωσία όσο κανείς. Η τουρκική μουσική ακούγετε στην Ρωσία σε κάθε σπίτι λόγο της επιβολής της Τούρκικης κουλτούρας από το φιλοτουρκικό ρεύμα. Οι Τούρκοι και οι Άραβες στην ουσία στηρίζουν το όλο Ισλαμικό κίνημα στον Καύκασο, και με αυτό εκβιάζουν την Ρωσία. Στρατόπεδα εκπαίδευσης των Ισλαμιστών αυτών είχε η Τουρκία. Το δίκτιο της επιρροής της Τουρκίας εκτείνεται όχι μόνο μέσα στις κεντρορασιατικές Ισλαμικές χώρες σε όλο το Νότο της Ρωσίας, αλλά και μέχρι τους Ουιγγούρους εντός της Κίνας. Άποψή μου είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να στηριχθεί στην Ρωσία μόνο. Μακάρι να αναστηθεί η Ρωσία και να γίνει κοσμοκράτορας, αλλά δεν το βλέπω.
    Μακάρι και εμείς να προσεγγίσουμε τους Ρώσους επιτέλους. Όπως γνωρίζετε, το Παρτιαρχείο μας συγκρούεται με τους Ρώσους σε κάθε ευκαιρία. Μάλλον, τόσο το Πατριαρχείο όσο και η προστάτης του Τουρκία, στερούν την δυνατότητα των Ρώσων να παρευρίσκονται και αυτοί ως συμμέτοχοι στα Πατριαρχικά.
    Όσο για τον Άγιο Γ. Παλαμά, διάβασα τις απόψεις του για τους Έλληνες και δεν τον συμπαθώ. Εξ αιτίας του γέμισαν τα μοναστήρια αντί να γεμίζουν οι στρατώνες. Είναι από τους πρωταγωνιστές του Βυζαντινού διχασμού, και τους πνευματικούς πατέρες της ένωσης με τους Τούρκους. Είστε τοποθετημένος καθαρά με την αντιδυτική παράταξη, η οποία χρησιμοποιούσε το όρο Έλληνας συχνά σαν βρισιά, σε αντίθεση με τους φιλοδυτικούς οι οποίοι ήταν υπερήφανοι να αυτοαποκαλούνται Έλληνες. Στη Ελλάδα έχουμε μάθει μόνο την ιστορία των φιλότουρκων υπερορθοδόξων, οι οποίοι δαιμονοποιούν την Δύση. Η Δύση του σήμερα, π.χ. Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισαπανία, είναι λοιπόν ακόμα εχθροί μας; Το πνευματικό έργο των φιλοδυτικών Βυζαντινών το έχουμε εξετάσει σε βάθος; Από ποιους προήλθε η Αναγέννηση στην Δύση; Από τους υπερορθόδοξους; Σταδιακά θα προσπαθήσω να γράψω και άλλα για να εξηγήσω την θέση μου αυτή. Μέχρι τότε, να είστε καλά, και να με συνχωρείτε αν δεν βρίσκεται τις απόψεις μου σύμφωνες με τις δικές σας. Μέσα από το διάλογο θα βρούμε τις άκρες, και το γένος μας θα αναστηθεί.
    Σας ευχαριστώ για τον διάλογο.
    Γ. Σιδηρούντιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.