22/2/10

Πιέστε τους Έλληνες τώρα που σας έχουν ανάγκη

  • * Αποκάλυψη. Οι μυστικές συνομιλίες του Γκρούεφσκι με ευρωβουλευτές.
  • * Τελική προθεσμία μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το Νοέμβριο.
  • * Πρόταση των Σκοπίων για “Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

- Στην ελληνική δημοσιονομική κρίση επενδύει η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, διεκδικώντας ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σκοπιανό, με τη φιλοδοξία η ελληνική πλευρά, επειδή βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία, να είναι ευεπίφορη σε κοινοτικές πιέσεις ως προς το πρόβλημα της ονομασίας.

- Ο Μάθιου Νίμιτς θα βρίσκεται στα Σκόπια την Τετάρτη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αθήνα για συνομιλίες με την κυβέρνηση, στην οποία θα μεταφέρει τα μηνύματα που έλαβε από την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Της Αγγελικής Σπανού

Στην ελληνική δημοσιονομική κρίση επενδύει η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, διεκδικώντας ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σκοπιανό, με τη φιλοδοξία η ελληνική πλευρά, επειδή βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία, να είναι ευεπίφορη σε κοινοτικές πιέσεις ως προς το πρόβλημα της ονομασίας.

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε στα Σκόπια αντιπροσωπεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι μετέφερε στους ευρωπαίους συνομιλητές της το μήνυμα: “Τώρα που σας έχουν ανάγκη για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, πατήστε τους στον λαιμό για το Σκοπιανό”.

Αυτή η… πρωτόγονη σκέψη διατυπώθηκε άλλοτε με έμμεσους και άλλοτε με άμεσους τρόπους κατά τις επαφές που είχαν οι ευρωβουλευτές με υπουργούς και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΠΓΔΜ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι διατύπωσε την προσβλητική εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει διαλλακτικότητα επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και πως θα χρησιμοποιήσει το εθνικό θέμα για αποπροσανατολισμό.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου συμφωνούσαν στη διαπίστωση ότι τώρα είναι η ώρα για τη λύση, κάτι που επεσήμαναν και αμερικανοί γερουσιαστές που επισκέφθηκαν τα Σκόπια τις ίδιες μέρες.

Μάλιστα, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις διαλλακτικότητας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ παρουσίασε -σύμφωνα με πληροφορίες- πρόταση η οποία περιλαμβάνει το όνομα “Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας” για χρήση στους διεθνείς οργανισμούς, εντατικοποίηση των συνομιλιών μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και τεμαχισμό της διαδικασίας, δηλαδή πρώτα το όνομα και μετά όλα τα άλλα.

Ο συντάκτης της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΠΓΔΜ κ. Τάλερ, ο συμπροεδρεύων της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ, ομογενής γερμανός ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γ. Χατζημαρκάκης και το μέλος της επιτροπής, πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας, κ. Πέτερλε μετά τη συνάντησή τους την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Γκρούεβσκι και τους αντιπροέδρους της χώρας, κ. Ναούμοσκι και Αντέμι, είπαν ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή τη σύντομη περίοδο λίγων μηνών ώστε να επιλύσει το ζήτημα με την Ελλάδα και να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Είπαν επίσης ότι θα αυξηθεί η άσκηση πίεσης τόσο στα Σκόπια όσο και στην Αθήνα για τη διευθέτηση του προβλήματος, ότι το ζήτημα δεν είναι πλέον διμερές αλλά περιφερειακό και ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ “έδειξε θετική διάθεση, την οποία, εάν αποδειχτεί πραγματική, θα πρέπει να δείξει και ο έλληνας ομόλογός του”.

Κρατώντας ίσες αποστάσεις, καταλόγισαν ευθύνες για το αδιέξοδο και στις δύο πλευρές, ενώ τάχθηκαν υπέρ της ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στο Σκοπιανό, χωρίς να συμμερίζονται την εκτίμηση ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα ως μοχλός πίεσης.

“Αναμένουμε αποτελέσματα στις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαρκάκης. Δεν θέλουμε να βαλκανιοποιήσουμε την Ευρώπη αλλά να εξευρωπαΐσουμε τα Βαλκάνια. Εάν αυτή η ευκαιρία, η οποία θα διαρκέσει 3 με 4 μήνες, δεν αξιοποιηθεί, η καθυστέρηση θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα”.

Η επιτάχυνση των εξελίξεων υιοθετήθηκε από όλα τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου -και όχι μόνο ενόψει της επίσκεψης που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Νίμιτς θα βρίσκεται στα Σκόπια την Τετάρτη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αθήνα για συνομιλίες με την κυβέρνηση, στην οποία θα μεταφέρει τα μηνύματα που έλαβε από την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.

* Αμετακίνητη η κυβέρνηση Γκρούεφσκι.
Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, αν και διαφημίζει την -σε θεωρητικό επίπεδο- διαλλακτικότητά της, δεν δείχνει να έχει μετακινηθεί σοβαρά επί της ουσίας του προβλήματος από την άκαμπτη στάση της. Φαίνεται ότι μπορεί να αποδεχτεί σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση στους διεθνείς οργανισμούς, ενώ δεν συζητά την κατάργηση του συνταγματικού της ονόματος, “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών προσπαθούν να αμβλύνουν τις προσδοκίες από την επικείμενη αναθέρμανση της διαδικασίας Νίμιτς, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την εθνική κόκκινη γραμμή υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων.

Προθεσμία μέχρι το Νοέμβριο
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το χρονοδιάγραμμα που ατύπως υπάρχει είναι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στη Λισσαβόνα. Τότε, όπως υποστηρίζουν ενημερωμένες διπλωματικές πηγές, θα επιχειρηθεί η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με κάθε τρόπο, προκειμένου να αποφευχθεί κίνδυνος αποσταθεροποίησης λόγω των σοβαρών εσωτερικών εθνοτικών εντάσεων μεταξύ της αλβανικής και της σλαβομακεδονικής πλευράς. Μέχρι τον Νοέμβριο η πίεση διαρκώς θα κλιμακώνεται, με πρώτο σταθμό τον Μάρτιο, όταν θα τεθεί εκ νέου το θέμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-ΠΓΔΜ στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής, και με δεύτερο σταθμό τον Ιούνιο, όταν θα εκπνέει η ισπανική προεδρία που έχει εκφράσει αισιοδοξία για διευθέτηση της εκκρεμότητας στο τρέχον εξάμηνο.

Είναι ενδεικτική η δήλωση του αμερικανού πρέσβη στα Σκόπια Φίλιπ Ρίκερ, ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ “είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί το μέλλον της ‘Μακεδονίας’ ως σταθερής, ευημερούσας και πολυεθνοτικής δημοκρατίας”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-Makthes.gr

12 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Νίκο,

    Μην ανησυχείς. Αυτό ακριβώς κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. North Macedonjia και άλλες ανοησίες.... μα ποιός άσχετος χειρίζεται το θέμα από ελληνικής πλευράς ;;; Ποια Μακεδονία ;; μόνο το 11% του κρατιδίου είναι Μακεδονία.Είμαστε καλά ;;;Και φυσικά ο γρουεφσκι,εγγονός έλληνα κατσαπλιά από κοντά στην Εδεσσα θέλει να εκπληρώσει το όνειρο του παππού του για μια βουλγάρικη Ματσεντόνια.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. <<<<>>>>

    Σωπα ρε Γκρουεφσκι που ζηταs να μαs πατησουν στο λαιμο οι Ευρωπαιοι!!! Ε ρε δεν θα σ'εβαζα ποτε ουτε σε ΕΕ ουτε σε ΝΑΤΟ. Και θα τραβουσα και τιs ελληνικεs επιχειρησειs απο την χωρα σου να δωσω δουλεια στον λαο μου. Εχω και δικαιολογια, περναω κριση. Οσο για τουs Ευρωπαιουs θα τουs ελεγα βοηθηστε την Ελλαδα γιατι το δικο μου προβλημα θα σαs παρει παραμαζωμα κι εσαs και το ΕΥΡΩ σαs. Δεν ασχολουμαι προs το παρον με το σκοπιανο, εχω πιο σοβαρα προβληματα.

    Τωρα οσο για την κριση επειδη ακουω διαφορα και βλεπω οτι επικρατει φοβοs στην Ελλαδα, κι επειδη ο φοβοs παραλυει τον ανθρωπο θα'θελα να σαs πω τα οσα ειπε ο Berlusconi ηγετηs μιαs χωραs 60.000.000 με 1.800 διs χρεοs. Ποτε δεν μιλησε για χρεοκοπια. Ειπε οτι δεν πρεπει να πεσει η ψυχολογια του κοσμου. Ειπε οτι πρεπει να πεσουν λεφτα στην αγορα ακομα κι αν αυτο σημαινει μεγαλυτερη εκτοξευση του χρεουs, γιατι η αγορα πρεπει να κινηθει. Δεν εκανε περικοπεs σε μισθουs γιατι αυτο σημαινει μειωση τηs αγοραστικηs δυναμηs του λαου. Ειπε στουs μισθωτουs και συνταξιουχουs να μην φοβουνται να καταναλωσουν γιατι το εισοδημα τουs ειναι σιγουρο. Για τουs ιδιωτικουs υπαλληλουs ειπε οτι θα κανει το παν η κυβερνηση βοηθωνταs τουs επιχειρηματιεs ωστε οι υπαλληλοι να μην απολυθουν. Η FIAT εκλεισε ολα τα σημεια παραγωγηs στην Ιταλια για 2-3 βδομαδεs και το κρατοs πληρωσε το 80% του μισθου των εργατων. Ειδα μειωση τιμων στα Super Market 40% η' παιρνω 2 πληρωνω 1. Ποτε δεν ειπε οτι η χωρα εχει προβλημα δανεισμου. Δεν ανεφερε ποτε το πωs θα αντιμετωπισει τα προβληματα, το μονο που ζητησε απο τον λαο του ειναι η αισιοδοξια.

    Εμαs γιατι μαs τρομοκρατουν; Γιατι μειωνει το εισοδημα; Δεν ξερει οτι θα γκρεμισει την αγορα;
    Ουτε και συμβολα πιστηs η' εθνικα αφαιρεσε ο Berlusconi, αντιθετα πηγε κοντρα σε ολουs. Και εβγαλε και στρατο στουs δρομουs, τον ειπε κανεναs εθνικιστη; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

    Εσειs ποιον εχετε εμπιστοσυνη; Τον Γιωργακη, επαγγελμα μια ζωη πολιτικοs με ετοιμη καρεκλα και ετοιμο κομμα η' εναν σαν τον Berlusconi που απο το τιποτα και κομμα εφτιαξε και προσωπικη οικονομικη αυτοκρατορια;

    Δεν μαs παρατανε λεω εγω τα μαιμουνια; Απο τοτε που γεννηθηκα ΠΑΣΟΚ ακουω και διορισμουs για ψηφουs. Αντι να δημιουργησουν νεεs θεσειs εργασιαs φορτωναν σε μια καρεκλα του δημοσιου 3 υπαλληλουs και τωρα εχουν την απαιτηση να πληρωσει ο λαο τιs μ...... τουs.

    Ε ΟΧΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
    ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
    ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω επιμενω στην προταση μου (σε σχολιο μου στιs 13 Φεβρουαριου στο Μακεδονια:δεν θα παραδοθουμε ποτε) για το ονομα τηs FYROM. Με το να λεμε "καμμια υποχωρηση" δεν λυνεται το προβλημα.

    Ενα σημειο (σειρα 13) τηs επιστοληs που εστειλε Η Παμμακεδονικη Η.Π.Α στον Κυριο Posner λεει για τη FΥROM οτι ειναι: "κράτος που καταλαμβάνει μόνο ένα μικρό μέρος της αρχαίας γεωγραφικής Μακεδονίας". Ε αυτο το μικρο μεροs KAI MONO AYTO λεω εγω να ονομασουν Περιφερεια η' Επαρχια Μακεδονιαs οι γειτονεs.

    Αs ονομαστουν ΣΛΑΒΙΑ σαν χωρα, η' οπωs αλλιωs τουs αρεσει, αρκει η ονομασια να μην περιεχει τον ορο Μακεδονια γιατι η οποια συνθετη ονομασια στο τελοs θα καταληξει στο σκετο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΛΩΣΣΑ ΣΛΑΒΙΚΗ και να εχουν και μια επαρχια που να λεγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    ΟΥΤΕ Ο ΟΗΕ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΙΚΕΙ ΤΗΝ "ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ" ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ.

    Το πιο σημαντικο ομωs ειναι κατι αλλο. Τι; Αν το δεχτουν, αυτοματα θα υπαρχει μια χωρα Η ΣΛΑΒΙΑ που μια επαρχια τηs ονομαζεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    Ε ΑΥΤΗ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    Αυτο ειναι στο χερι τηs Ελλαδαs. Σ'αυτη την επαρχια, εγω σαν Ελλαδα, θα εκανα επενδυσειs. Τουs Αμερικανουs τουs ενδιαφερουν αλλεs περιοχεs τηs FYROM.

    Μπορει βεβαια αυτη η χωρα καποτε να διαλυθει, οπωs λενε πολλοι, το προβλημα ομωs με το ονομα ειναι τωρα. Οταν διαλυθει, η επαρχια που θα παρουμε θα ειναι ηδη ετοιμη. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας... και η Νότια Δημοκρατία της Μακεδονίας (μετά τον Χαλικράτη) με κάποιον τρόπο θα ενωθούν. Το πώς θα γίνει αυτό, θα το δούμε από την τηλεόραση!
    Γιατί βλέπουμε πολύ τηλεόραση..., όπως είχει πει και ο Καραμανλής ο Μικρός, μετά την "διαμαρτυρία" της Νεολέρας κατά τα Νεοδεκεμβριανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. “Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας”

    ή
    “Β.Δημοκρατία της Μακεδονίας”

    ή (προς συντομία)
    Δημοκρατία της Μακεδονίας”

    Επιμενίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μην ασχοληθουμε με τα τοσο ευαισθητα εξωτερικα θεματα τωρα. Γιατι να φροντισουμε να λυθει το προβλημα των Σκοπιανων τωρα; Αν οι αμερικανοι και οι ευρωπαιοι εχουν ζορι αs του βρουν ενα ωραιο, μοντερνο, νεοταξικο ονομα ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και εμειs θα το δεχτουμε εδω και τωρα. Αλλιωs ο κυριοs Νιμιτs να μην ξαναπατησει στην χωρα μαs και μαs απασχολει γιατι δεν μπορουμε να χανουμε χρονο με τιs βλακειεs τουs.

    Δουλεια δεν ειχε ο διαολοs........
    Να κι αυτοι. Ντε και καλα να βαφτιστουν Μακεδονεs.
    Βρε τι παθαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O BASTARDOS POU THELEI NA LEGETE MAKEDONAS.VITSA .OUTSA KAI STRAVA PAPOUTSIA AFTO THELEI.Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O χρόνος κυλάει υπερ μας, οι Αλβανοί των Σκοπίων έχουν δώσει προθεσμία στον Γκρουέφσκι για να λύσει το θέμα της ονομασίας μέχρι το Νοέμβρη, διαφορετικά θα αποσυρθούν από την κυβέρνησή του και θα προκαλέσουν πολιτική κρίση όπως το 2001.Εφόσον η Ελλάδα αντέξει στις πιέσεις, τα Σκόπια είτε θα "λογικευθούν" είτε θα διχοτομηθούν και θα οδηγηθούν σε δορυφοριοποίηση από Αλβανία και Βουλγαρία.Εαν κρατήσουμε τα Σκόπια εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ μέχρι το 2018-2020, προβλέπω ότι τα βόρεια σύνορά μας θα ανέβουν αρκετά χλμ βορειότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ‘H (προς συντομία)

    «Βόρεια Δημοκρατία»

    and let them explain to Norway!

    «BARDASKA» RE PAIDES!

    TI «ΠΓΔΜ» KAI PRASINA ALOGA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε δεν θα σ'εβαζα ποτε ουτε σε ΕΕ ουτε σε ΝΑΤΟ. Και θα τραβουσα και τιs ελληνικεs επιχειρησειs απο την χωρα σου να δωσω δουλεια στον λαο μου. Εχω και δικαιολογια, περναω κριση.
    SODI IDEA! `EXOUME OMOS TA `KOTSIA NA TIN KANOUME; GIATI AMA KANOUME TIN XORA MAS SKOUPIDI AS MIN PAPAPONIASTE AN I ALLI MAS PATANE!
    Chrsitos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΒΡΕΕΕΕΕΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΟΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ ΤΟ ΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΑΝ ΟΠΩΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
    ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΛΩΣΤΕ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.