15/2/10

Οι ΗΠΑ δεν διαπραγματεύονται με το Ιράν όσο αυτό συνεχίζει το πυρηνικό του πρόγραμμα

Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, μεταβαίνει σήμερα στη Σαουδική Αραβία όπου θα συζητήσει τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.Η κ. Κλίντον θα συναντηθεί με Σαουδάραβες αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένου και του βασιλιά Αμπντάλλα.

Την Κυριακή, στα πλαίσια του Διεθνούς Αμερικανο-Ισλαμικού Φόρουμ στην Ντόχα του Κατάρ, η κ. Κλίντον δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει μία ειρηνική επίλυση της διαμάχης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά δεν θα διαπραγματευτεί με τους Ιρανούς όσο αυτοί «κατασκευάζουν τη βόμβα τους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι το Ιράν δεν δίνει πολλές εναλλακτικές λύσεις στη διεθνή κοινότητα από το να επιβάλει μεγαλύτερες κυρώσεις για τις «προκλητικές ενέργειες του».

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ Μπιν Γιασσίμ αλ Θανί, δήλωσε ότι οι χώρες του Περσικού Κόλπου συμμερίζονται τις Αμερικανικές ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Απάντηση Μπάιντεν σε επικρίσεις Τσέινι για πολιτική κατά τρομοκρατίας O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι ο πρώην ομόλογός του Ντικ Τσέινι, είναι είτε «παραπληροφορημένος» ή «παραπληροφορεί» τον Αμερικανικό λαό επικρίνοντας τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που διεξάγει η κυβέρνηση Ομπάμα.

Σε συνέντευξη σε Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο την Κυριακή ο κ. Μπάιντεν επεσήμανε ότι ο κ. Τσέινι προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία.

Ο κ. Τσέινι υπεραμύνθηκε της στάσης του λέγοντας ότι δεν βλέπει το λόγο να μην εκφράσει τη γνώμη του σε θέματα εθνικής ασφάλειας τώρα που δεν είναι πλέον μέρος της κυβέρνησης. Ο πρώην αντιπρόεδρος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα φέρεται σαν οι ΗΠΑ να μην βρίσκονται σε πόλεμο με τρομοκράτες και για το λόγο αυτό ο Αμερικανικός λαός είναι λιγότερο ασφαλής.
voanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.