9/2/10

Ο βρώμικος ρόλος των Άγγλων μετά το Κυπριακό επεκτείνεται και στο Σκοπιανό!


Ο Ντέιβιντ Κάμερον θεωρείται ένθερμος υποστηρικτής της ευρωατλαντικής πορείας των Σκοπίων

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα
Επιχειρηματική συμφωνία στα Σκόπια εγείρει ερωτήματα για τις προθέσεις των Τόρις
Στο επίκεντρο επικρίσεων, αναφορικά με τη στάση των Συντηρητικών στην ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ, βρίσκεται ο ηγέτης των Τόρις, Ντέιβιντ Κάμερον, την ώρα βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι κορυφαίο στέλεχος του κόμματος έκλεισε συμφωνία για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου στα Σκόπια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Τelegraph, που αναδημοσιεύουν τα Νέα, ο Αντριου Φέλντμαν, κορυφαίο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος και στενός φίλος του ηγέτη του Ντ. Κάμερον, συμμετέχει σε κονσόρτσιουμ, το οποίο το 2007 κέρδισε συμβόλαιο για την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην ΠΓΔΜ.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο Ντέιβιντ Κάμερον, ένθερμος υποστηρικτής της ευρωατλαντικής πορείας των Σκοπίων, τέσσερις μήνες αφότου υπεγράφη η συμφωνία, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ζήτησε την υποστήριξη των Αμερικανών για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης, τον περασμένο Νοέμβριο είχε τετ-α-τετ συνάντηση με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, πρόσωπο-κλειδί στη συμφωνία, στην οποία επανέλαβε την υποστήριξή του στην ενσωμάτωση των Σκοπίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Σε ανακοίνωσή τους, οι Τόρις αρνούνται ότι ο Αντριου Φέλντμαν επηρέασε την πολιτική στα Σκόπια, καθώς και ότι ενεπλάκη σε συνάντηση ανάμεσα στον Ντ. Κάμερον και τον Ν. Γκρούεφσκι που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο. Από την πλευρά του, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έχει δεχτεί επικρίσεις από μέλη της αντιπολίτευσης ότι κακώς έδωσε το συμβόλαιο στον Α. Φέλντμαν και μάλιστα σε χαμηλότερη τιμή από την αρχική προσφορά.
Σύμφωνα με την «Daily Τelegraph», o Ν. Γκρούεφσκι ασχολήθηκε προσωπικά με την εν λόγω συμφωνία, ενώ εθεάθη με τον Α. Φέλντμαν στο ακίνητο κατά την τελετή έναρξης των εργασιών.
«Πρόκειται για παράνομη συμφωνία» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα η πρόεδρος του γραφείου της Διεθνούς Διαφάνειας στα Σκόπια, Σλαγκζάνα Τάσεβα. Η Τάσεβα υποστηρίζει οτι η εταιρεία που κέρδισε το συμβόλαιο δεν πληρούσε τους όρους του διαγωνισμού και ότι δεν θα έπρεπε καν να της έχει επιτραπεί να συμμετάσχει σε αυτόν.
Newsroom ΔΟΛ

11 σχόλια:

  1. Περαστικά στα αμερικανάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2003 η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε άρθρο του D. Cameron με τίτλο «The Macedonian job» όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται υποτιμητικά για την χώρα μας ως εξής: «…Yet as far as I could see, the country - and I am determined to call it Macedonia - has a perfect right to exist. The population is overwhelmingly Macedonian, with a distinctive language, culture and history. It is poorer than some of the other old Yugoslav republics, but considerably richer than Albania. The people are civilised, friendly and highly educated. Even my tour guide had an MBA.

    It is always difficult to know how to answer the question: "What will you do to help us?" But on this occasion, I had the answer. From now on I will call our esteemed EU partner "the former Ottoman possession of Greece (FOPOG)….».

    Για τον κ.Cameron δεν είμαστε Έλληνες αλλά FOPOG´s.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καμερον μπορεί να λέει ο΄τι θέλει,άλλωστε γιαυτό πληρώνεται και, ναι να μπουν τα σκόπια στο ΝΑΤΟ,γιατί όχι, ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.Και ο κάμερον,και οποιοσδήποτε κάμερον καλά θα κάνει να διαβάσει ιστορία,και η προσφατη καλό θα τους κάνει,για να μας πουν τι ήταν η Vardarska Banovina.Kαι τις αηδίες του ο κάμερον στα αφεντικά του.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περαστικά στα αμερικανάκια!
    09 Φεβρουαρίου 2010 9:06 π.μ.'

    Γεια σου 'Ανατολικε' με τα βαθυστοχαστα σχολια σου! Ξεχασες ρε οτι τα ρωσακια αναγνωρισαν τη 'Μακεδονια' πριν χρονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον ανεγκέφαλο αντι-Ρώσο:

    Ο Γιέλτσιν που αναγνώρισε τα Σκόπια, διέλυσε την Ρωσία και την έκανε προτεκτοράτο της Δύσης.

    Τι σχέση έχει η σημερινή Ρωσία του Πούτιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Καλεντερίδη θα ανεχόμαστε για πολύ ακόμα τα αντι-ρωσικά τρολαρίσματα;

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 'Προς τον ανεγκέφαλο αντι-Ρώσο:

    Ο Γιέλτσιν που αναγνώρισε τα Σκόπια, διέλυσε την Ρωσία και την έκανε προτεκτοράτο της Δύσης.

    Τι σχέση έχει η σημερινή Ρωσία του Πούτιν;'


    Προς τον ανεγκέφαλο φωνακλα του πατριαρχειου Μοσχας:
    Μπα σοβαρα? Και γιατι δεν ανακαλει την αναγνωρηση ο Πουτιν? Κι ο Γιελτσιν δεν διελυσε καμια Ρωσια, την ΕΣΣΔ διελυσε (ευτυχως). Η μηπως δεν ηταν Ρωσος αυτος?
    Πρωην κνιτης εισαι μαλλον που το γυρισε στην υπερορθοδοξια οπως πολλοι αριστεροι. Απο διεθνισμο σε οικουμενισμο. Περαστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζοντας πολλά από τα προηγούμενα σχόλια, ασυναίσθητα μπήκα προς στιγμήν στις "διαφορές" φιλορώσων - αντιρώσων, φιλορθόδοξων - αντιορθόδοξων, κλπ. Αμέσως μετά όμως συνειδητοποίησα ότι το θέμα της ανάρτησης ήταν τελείως άσχετο με αυτά και αφορούσε την υπονομευτική για εμάς πολιτική της Αγγλίας.

    Το ίδιο έχει συμβεί και σε πάρα πολλές άλλες αναρτήσεις του μπλογκ (αλλά και σε άλλα μπλογκ) το τελευταίο διάστημα. Είναι μια αρκετά βολική κόντρα αυτή. Σε ένα πατριωτικό μπλογκ είναι αναμενόμενο να μπαίνουν πολλοί επισκέπτες με πατριωτική συνείδηση. Μπορεί κάποιοι να είναι αντιρώσσοι βασικά λόγω καταλοίπων του παρελθόντος (κομμουνισμός - αντικομμουνισμός) ή φιλορώσσοι σαν αντίπαλο δέος προς τον εχθρικό αγγλοσαξωνικό παράγοντα. Μπορεί επίσης κάποιοι να είναι φιλορθόδοξοι λόγω θρησκείας και σύνδεσης Ελληνισμού - Ορθοδοξίας και κάποιοι φιλοδωδεκαθεϊστές λόγω του ένδοξου παρελθόντος του Ελληνισμού. Έτσι, ανάβει εύκολα η φυτιλιά της κόντρας και αποσπάται η προσοχή από το νόημα της κάθε ανάρτησης.

    Δεν παραείναι βολικό να ξεθωριάζουν τα μηνύματα των αναρτήσεων και σαν τελική γεύση να μένουν οι ενδοπατριωτικές κόντρες; Ενδεχομένως φίλε Σάββα μια "στατιστική" των εμφανίσεων αυτής της κόντρας (ανά κατηγορία θεμάτων) να μας έλεγε και τίποτα παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "στις "διαφορές" φιλορώσων - αντιρώσων, φιλορθόδοξων - αντιορθόδοξων, κλπ. Αμέσως μετά όμως συνειδητοποίησα ότι το θέμα της ανάρτησης ήταν τελείως άσχετο με αυτά και αφορούσε την υπονομευτική για εμάς πολιτική της Αγγλίας."

    Γιατί αγαπητέ φίλε του Σάββα είναι άσχετα;

    Η Αγγλία (και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και η ΕΕ) που υπονομεύει την Ελλάδα δεν ανήκει στην Δύση;

    Σε κάθε θέμα, τίθεται ένα γενικότερο θέμα, για οποίον μπορεί να το δει φυσικά.

    Μπορούμε να λέμε "επιδερμικά" σχόλια, αλλά μπορούμε να μπαίνουμε και στην ουσία.

    Ένα ιστολόγιο, εφόσον θέλει να λέγεται ανεξάρτητο, δεν μπορεί να "κόβει" μονόπλευρα μία άποψη.

    Δηλαδή αν λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να ισχυροποιηθεί ΜΕΣΑ στην ΕΕ, ή απλά περιγράφουμε τα προβλήματα είναι σοβαρές αναλύσεις αυτές;

    Το ιστολόγιο γράφει 20 άρθρα την ημέρα για την Τουρκία. Εμείς τι πρέπει (ή τι θέλει το ιστολόγιο) να γράφουμε σαν σχόλια; "τι κακή που είναι η Τουρκία"; ή να γράψουμε την ουσία ότι η Τουρκία τα κάνει αυτά γιατί έχει την στήριξη της Δύσης;

    Και μετά, η Τουρκία έχει νεο-Οθωμανική πολιτική. Γνωστός ο φανατισμός των Κεμαλιστών, αλλά γιατί δεν μπορούμε να συζητήσουμε για "νεο-Βυζαντινή" πολιτική από την Ελλάδα;

    Γιατί πρέπει να κοιτάμε ΠΑΝΤΑ τον Σαρκοζί την Μέρκελ τον Ομπάμα και το Ισραήλ, και όχι άλλες δυνάμεις, με τις οποίες έχουμε συγγένεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον Καμερον απο την Χααρετζ

    Tory leader calls himself 'Zionist'; U.K. Jews campaign against boycott


    The leader of Britain's Conservative party, David Cameron, called himself a "Zionist" Tuesday as he slammed a British initiative for an academic boycott against Israel.

    Cameron, responding to questions at the annual luncheon of Conservative Friends of Israel, said the academic boycott was completely uncalled for, and that attacks against Israel often slid into anti-Semitism.

    "If by Zionist you mean that the Jews have the right to a homeland in Israel and the right to a country then I am a Zionist," the Tory leader said, adding that support for Israel is "in the DNA" of members of his party.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.