22/2/10

«Κρεμάμε στα μανταλάκια όσα μας εκθέτουν σαν χώρα»


Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση από το βήμα προσυνεδριακής συνδιάσκεψης της Ν.Δ.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς πρότεινε τέσσερις αξιακούς άξονες για τη μετατροπή της Ν.Δ. σε κόμμα των «αξιών και των αξίων».
Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της πρώτης προσυνεδριακής συνδιάσκεψης του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και για «τέσσερις μήνες κυβερνητικής αβουλίας».
«Η κυβέρνηση "πρωταγωνιστεί" με τα μέτρα που δεν παίρνει. Κι εμείς με τα μέτρα που προτείνουμε. Και που πολλοί εισηγούνται στην κυβέρνηση να τα υιοθετήσει. Ακόμα και αντίπαλοί μας», είπε ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε δριμεία κριτική για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, επαναφέροντας το ενδεχόμενο η εξέλιξη αυτή να οδηγήσει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για δανεισμό.
«Μας ρωτούν: Θα στηρίξετε την Εξεταστική για την οικονομία; Απαντώ: Τέτοια ώρα είναι λάθος. Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Κρεμάμε "στα μανταλάκια" των ξένων πρωτευουσών όσα μας εκθέτουν σαν χώρα. Αλλά αν η κυβέρνηση προχωρήσει, βεβαίως και θα δεχθούμε την Εξεταστική. Ακριβώς γιατί δεν μας φοβίζει τίποτε.
Ολα στο φως. Και προσέξτε: όταν λέω δεν καλύπτουμε κανέναν, το εννοώ. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι άλλο πράγμα είναι η πολιτική ευθύνη της αντιπολίτευσης και άλλο πράγμα η συνυπευθυνότητα στα σφάλματα της κυβέρνησης
», δήλωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Ταυτόχρονα επέκρινε την κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει ήδη λάβει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν "μέτρα" και "μέτρα". Ομως, δεν υπάρχουν μέτρα στραγγαλισμού της οικονομίας. Μέτρα νοικοκυρέματος έπρεπε να έχουν παρθεί από τις 5 Οκτωβρίου. Γιατί όσο καθυστερούμε σφίγγει η θηλιά με ευθύνη της κυβέρνησης.
Και οι Βρυξέλλες θα ανεβάζουν τη σκληρότητα των μέτρων. Ηδη καθυστερήσαμε απίστευτα. Ηδη τα μέτρα προμηνύονται εξουθενωτικά. Και άδικα. Θα μας βρουν απέναντι. Οπως απέναντι θα μας βρουν, αν τελικά μας οδηγήσουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που είναι μια λύση αντιευρωπαϊκή και επικίνδυνη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς πρότεινε τέσσερις αξιακούς άξονες για τη μετατροπή της Ν.Δ. σε κόμμα των «αξιών και των αξίων»: Ελευθερία, προσωπική και συλλογική· Δικαιοσύνη με δημόσιο και προσωπικό ήθος· Ισονομία και, τέλος, ανταγωνιστικότητα.
Νωρίτερα, από το ίδιο βήμα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εμφανίστηκε ενωτικός, καλώντας όλους να ξεπεράσουν «τις πικρίες του παρελθόντος».
«Μας ενώνει η κοινή μας ιστορία, η κοινή μας πορεία, η κοινή μας προοπτική. Πάνω απ' όλα, όμως, μας ενώνει η κοινή μας συνείδηση. Προχωράμε μπροστά, όλοι μαζί, σε πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας, αφήνοντας πίσω τις πικρίες, τις απογοητεύσεις και τις αποτυχίες.
Το μήνυμά μας ξεπερνάει τα όρια της παράταξης και απευθύνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία, χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις, χωρίς αναφορές στο διχαστικό παρελθόν», τόνισε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Σημειώνεται ότι στην προσυνεδριακή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας οι σύνεδροι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, όταν προσήλθε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Επίσκεψη σε Κύπρο
Στην Κύπρο αφίχθη χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης. Στη συνέχεια παρακάθισε σε δείπνο, που θα του παρέθεσαν ο πρόεδρος και το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ
Σήμερα ο κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστόφια και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

13 σχόλια:

  1. Οταν θυμάται χαιρεται ο αντωνάκης... ξεχνάει όμως τι έκανε στην παράταξη το 93 ;;;Και ο,τι δεν έχει διαλύσει το κόμμα του ,ακόμη.Κοροϊδεύει μόνον τα βόδια-οπως λέει ο Β.Λεβέντης-.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν διασχίσετε τα βορειοκορεατικά σύνορα παράνομα παίρνετε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.
    Εαν διασχίσετε τα ιρακινά σύνορα παράνομα, τίθεστε υπο κράτηση επ'αορίστον.
    Εάν διασχίσετε τα αφγανικά σύνορα παράνομα, σας πυροβολούν.
    Εάν διασχίσετε τα σαουδαραβικά σύνορα, θα...


    φυλακιστείτε.
    Εάν διασχίσετε τα αμερικάνικα σύνορα, θα χτυπηθείτε απο την αστυνομία.
    Εάν διασχίσετε τα κινέζικα σύνορα δεν θα ξανακούσουμε νέα σας..

    Εάν διασχίσετε παράνομα τα σύνορα της Ελλάδας παίρνετε :
    θέση εργασίας, κάρτα κοινωνικής ασφάλισης, άδεια οδήγησης, πιστωτικές κάρτες, επιδοτήσεις, επιδότηση ενοικίου ή στεγαστικό δάνειο, επιδότηση αν δηλώνετε αγρότης, επίδομα αλληλεγγύης, δωρεάν εκπαίδευση και περίθαλψη,δωρεάν έξοδο απο την φυλακή και σε πολλές περιπτώσεις,μπορείτε και να ψηφίσετε!

    (Ανέκδοτο που μέχρι τώρα λεγόταν για τις ΗΠΑ κυκλοφορεί παγκοσμίως σε παραλλαγή του συρμού για την Ελλάδα).

    Αυτά δεν τα παίρνει τσάμπα ούτε Έλληνας!!
    Ελάτε λαθρομετανάστες , εδώ δίνονται όλα τσάμπα για έσας και τα πληρώνουν Έλληνες."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαμαρά, συνυπεύθυνος για την διάλυση του ελληνικού έθνους πας να γίνεις.

    Τόσα χρόνια στην ΝΔ έβλεπες τον Παυλόπουλο να νομιμοποιεί αθρόα λαθρομετανάστες, να γίνεται κράχτης νέων κι εσύ δεν μίλησες ποτέ.

    Τόσα χρόνια στην ΝΔ έβλεπες τον Κωστάκη και την Ντόρα να τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, παρά τα απανωτά σκαμπίλια που έτρωγε η χώρα μας κι εσύ δεν μίλησες ποτέ.

    Τόσα χρόνια στην ΝΔ έβλεπες την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να αδιαφορούν πλήρως για τους αδελφούς μας στην Β. Ήπειρο, να βάζουν την Αλβανία στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ κι εσύ δεν μίλησες ποτέ.

    Άντε τράβα στο σπίτι σου επαγγελματία της πολιτικής, που αποτυχημένος καθόσουν αδούλης 10 χρόνια, διότι δεν ξέρεις να κάνεις καμμία άλλη δουλειά, δεν έχει ποτέ σου δουλέψει και σε τάιζε η γυναίκα σου.

    Αι σιχτίρ, εν ολίγοις, Αντωνάκη, που θυμήθηκες στα 60 σου πια να το παίξεις ηγέτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο πανικός στο ΛΑΟΣ ειναι προφανώς τόσο μεγάλος που πλέον θα αρχίσουν να χτυπάνε σε προσωπικό επίπεδο τον Αντώνη Σαμαρα.Γνωστή φασιστική πρακτική.Ανάλογη πικρία και μαίνος και απο τη πλευρά της επίτιμης κόρης.Να γνωρίζετε πάντως αμφότεροι πως στο διαδίκτυο ουσιαστικά δεν υπάρχει ανωνυμία και οι βρισιες που πετάτε δεξια και αριστερά σε blogs,facebook κλπ καταλογίζονται στο καθένα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αντωνάκης είναι επίσης φιλοδυτικός. Και οπαδός του Δυτικού μοντέλου οικονομίας. Τι το διαφορετικό έχει να πει από το ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον Αντωνη τον βγαλαμε προεδρο.Τωρα θα παλεψουμε να τονε βγαλουμε Πρωθυπουργο.Θελουμε ενα τιμονιερη καλον,γιατι το ταξιδι ειναι μακρυ και τα νερα αγνωστα.Α..!Κι οσοι ειναι εξω απ το χορο πολλα τραγουδια λενε.
    (13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην πολιτική μπορεί να είσαι ανένταχτος (ή εν πάσει περιπτώσει χαλαρά κομματικοποιημένος και να κρατάς τις αρχές σου) και μπορεί να είσαι κομματόσκυλο (και πολλές φορές να ξεχνάς τις αρχές σου προς χάριν του κομματικού συμφέροντος).

    Ο Σαμαράς, αν πράγματι εννοεί τα περί νέας μεταπολίτευσης, θα πρέπει να στηριχτεί στους πρώτους που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και να περιορίσει τους δεύτερους γιατί είναι μέρος του προβλήματος. Στο συνέδριο που θα κάνει θα κριθεί αν πέτυχε να περιορίσει τα κομματικά φέουδα μέσα στο κόμμα του και να αναδείξει νέα στελέχη από τους 800.000 που ψήφισαν. Αν τα κάνει αυτά θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει το κόμμα του περισσότερο αποδεκτό από την κοινωνία. Αν όχι, τότε θα παραμείνει στα γνωστά της μεταπολίτευσης.

    Το ότι το '93 έριξε την ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να στενοχώρησε τους αθεράπευτα κομματικούς και βολεμένους, αλλά χαροποίησε αφάνταστα την ελληνική κοινωνία, πράγμα που το πιστώθηκε προσωπικά. Η κοινωνία του το αναγνώρισε και του το ξεπλήρωσε στις 29/11/2009. Μένει να φανεί αν θα το διαχειριστεί σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 22 Φεβρουαρίου 2010 12:05 μ.μ.

    O ΛαΟΣ θα ήταν σε πανικό, αν ο Σαμαράς δεν συμμεριζόταν τις απόψεις του ΠαΣοΚ σε όλα, ακόμη και στο μεταναστευτικό, έστω και ελαφρώς διαφοροποιημένα.
    Όμως, η άρνησή του να στηρίξει το πανελλήνιο πια αίτημα για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και η ουσιαστική σύμπλευση της ΝΔ με το ΠαΣοΚ από τη εποχή του Καραμανλή ήδη, δεν ενθαρρύνουν όσους έφυγαν προς ΛαΟΣ μεριά να ξαναγυρίσουν.

    Ο Σαμαράς δεν είναι ο πατριώτης ηγέτης που θα τολμήσει την ρήξη με το παρελθόν της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 12:05 Καμία σχέση ο ΛΑΟΣ.Η ίδια η ΝΔούλα κατάφερε να με διώξει,μετά από 40 χρόνια υποστήριξής της..και φταίει ο ΛΑΟΣ;;;.Και αφού δεν είμαι αγελαίος και ετερόφωτος την επόμενη φορά θα ψηφίσω τον Β.Λεβέντη γιατί είχε την ευθύτητα να με μουντζώνει και να μου λέει "βόδι,να βόδι" και είχε δίκιο.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 12:05 μ.μ. είσαι και εσύ ακόμα ένας ανόητος από αυτούς που θεωρούν πως ο μεγαλύτερος εχθρός της ΝΔ είναι το ΛΑ.Ο.Σ. Όχι το ΠΑΣΟΚ, όχι το ΣΥΡΙΖΑ, όχι το ΚΚΕ, αλλά το ΛΑ.Ο.Σ.

    Λυπάμαι που το λέω αλλά ο Σαμαράς (τον οποίο και ψήφισα για να μη βγει η Μητσοτάκαινα) είχε την ευκαιρία να μείνει στην ιστορία μπαίνοντας μπροστάρης στον αγώνα κατά της ισλαμοποίησης/αφρικανοποίησης της Ελλάδος. Δυστυχώς έμεινε στα λόγια και ακόμα και αυτά τα μασάει.

    Λυπάμαι πολύ για τη παράταξη...λυπάμαι που για πολλοστή φορά έλπιζα ότι κάτι θα άλλαζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ?

    McDonalds ή Burger King?

    Σιγά την επιλογή!

    Μην φας! Θα σφάξουμε γλάρο...

    Κάνουν δήθεν ότι αρπάζονται... τα τσιράκια του... Ο Σπίλβεργ τους γρπαφει τα σενάρια?

    Αν είσαστε Έλληνες ρε κάντε την Ελλάδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Οι Ελβετοί δηλαδή είναι τόσο βλάκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οταν ενας ηγετης φωναζει να μην βγαλουμε τα απλυττα στη φορα ποιον κοροιδευει;Μα φυσικα τον λαο ,αυτον που θα πληρωσει τα απλυττα.Αυτοι ειναι οι αξιοι με αξιες;Αληθεια πως λεξεται αυτη η αξια;Μηπως αρετη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κωστας Θεσσαλονικευς.25 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:03 μ.μ.

    Τα απλυτα πρεπει να πληρωθουν, και εδω θα ηθελα να δω τον Σαμαρα να το προσπαθει οταν (κι αν ποτε) ερθει στα πραγματα η ΝΔ. Οχι οπως τοτε με το Χρηματιστηριο που οι δειλοι και μοιραιοι Παυλοπουλοι της κυβερνησης οχι απλως δεν τολμησαν αλλα κυριολεκτικα τα εκαναν γαργαρα.
    Αλλα τα απλυτα στην Ευρωπαικη φορα, οχι, ειναι εγκληματικο λαθος τακτικης. Για θεματα σαν κι αυτο εχει εφευρηθει ο ορος ``μυστικη διπλωματια``. Εδω χρειαζοταν απολυτα, και το μυστικη και το διπλωματια, για να μην πω μεχρι και παραπλανηση. Οχι των Ευρωπαικων ηγεσιων, μ'αυτους ΕΠΡΕΠΕ να συνεννοηθουμε, αλλα με τροπο που ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ (ή το λιγοτερον δυνατον εν πασει περιπτωσει). Οχι να βγαινει ο υπουργος και να μιλαει για Τιτανικους και περιορισμενες πια εθνικες κυριαρχιες. Εδω εχουμε κανονικο οικονομικο πολεμο εναντιον μας, και σε καθε πολεμο πρωτο ρολο εχουν πια οι ψυχολογικες επιχειρησεις. Η σημερινη κυβερνηση τις χρησιμοποιει αλλα...εναντιον μας. Αλλο αληθεια και ΠΟΥ, ΠΩΣ και, προπαντος, ΠΟΤΕ και σε ΠΟΙΟΝ θα την πεις, και αλλο ΑΦΕΛΕΙΑ.

    Αυτο πιστευω οτι εννοει ο Αντωνης Σαμαρας λεγοντας την συγκεκριμενη φραση και ο καλοπιστος νοων, νοειτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.