23/2/10

Ραούφ Ντενκτάς: Η Κύπρος θα γίνει σαν την Κρήτη

«Επέμβαση της Άγκυρας θα μετατρέψει την Κύπρο σε Κρήτη», προειδοποιεί ο τέως «πρόεδρος» της τουρκοκυπριακής διοίκησης, Ραούφ Ντενκτάς.

Ο Ντενκτάς διαβλέπει ότι οι συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών θα λήξουν χωρίς αποτέλεσμα. «Αρκεί η Τουρκία να μην επέμβει στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση στην Κύπρο, διότι σε περίπτωση ανάμειξης, η Κύπρος θα γίνει σαν την Κρήτη», δήλωσε μιλώντας σε συνάντηση της υπερσυντηρητικής οργάνωσης «Σύνδεσμος Σκέψης του Ατατούρκ», που συστάθηκε από σκληροπυρηνικούς φιλοπραξικοπηματίες απόστρατους αξιωματικούς.

«Ο διακοινοτικός διάλογος στην Κύπρο έχει στόχο την απόσυρση του τουρκικού στρατού από το νησί, την κατάργηση των Συμφωνιών Εγγύησης, την κατάργηση των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο νησί και τη διάρρηξη των δεσμών μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας», υποστήριξε ο Ντενκτάς και δήλωσε ανακουφισμένος από το αδιέξοδο, στο οποίο ο ίδιος διαβλέπει ότι οδηγούν οι συνομιλίες.

«Οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να εξοπλίσουν, μέσα σε 24 ώρες, 80.000 άτομα», τόνισε ο Ντενκτάς στο ακροατήριο του για να υπογραμμίσει τους «κινδύνους» από μια ενδεχόμενη επιτυχία του διακοινοτικού διαλόγου και λύση του Κυπριακού.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

9 σχόλια:

  1. ΜΑΚΑΡΙ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στενή συνεργασία Ν.Δ. - ΔΗΣΥ για το Κυπριακό

    Το ΠαΣοΚ συνεργαζόταν και συνεργάζεται με τον ανανικό ΔΗΣΥ (Αναστασιάδης).
    Ο Σαμαράς τώρα το ίδιο.

    Άρα, πού είναι η διαφορά Γιωργάκη-Σαμαρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9:26 εύλογο το ερώτημα σου , υπάρχει σχετική παράθεση με άρθρο του Λάζαρου Μαύρου απο την στήλη ειρήσθω της Σημερινης (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_9977.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο εθνικισμός τύφλωσε τον Ντεκτάς, ο οποίος δεν μπορεί να δει ότι με το σχέδιο Ανάν, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Κύπρος Βοσνιοποιείται και γίνεται προτεκτοράτο της Δύσης και της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γεώργιος Παπανδρεου είχε αποστείλει στην Κύπρο την μεραρχία Μενέλαος. Τότε Τουρκικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης θεωρούσαν ότι η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα είχε συντελεστεί. Η κυβέρνηση του Παπανδρέου έπεσε πραξικοπηματικά για να παραδόσει στη συνέχεια η χούντα των "εθνικοφρόνων" την Κύπρο στους Τούρκους. Τον Οκτώβριο του 67 απέσυραν την Μεραρχία μας. για να εξυπηρετηθούν, με την Τουρκική εισβολή, τα συμφέροντα των Αμερικανών στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή. Βλέποντας την μεραρχία μας να αποχωρεί, οι Κύπριοι έκλαιγαν και οι Τούρκοι χλεύαζαν. Τότε τα διεθνή μέσα σημείωναν ότι η Ελλάδα υπέστη μια δεύτερη Μικρασιατική καταστροφή. Περιμένετε, όμως, το σήριαλ έχει πολλά επεισόδια ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός ο παραλληλισμός με την Κρήτη, σαν περίεργα ακούγεται. Γιατί τον αναφέρει; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήταν μια εποχή που μας έσωζε ο Ντενκτάς με την αδιαλαξία του. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τα πράγματα και φορτωνόμαστε εμείς την εικόνα του αδιάλλακτου.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Κωνσταντίνο εκ Κύπρου. Είναι φαίνεται της μόδας να αποκαλείται "αδιάλλακτος" όποιος δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τα δίκαιά του, γιατί έτσι ελπίζουν ότι αποθαρρύνεται να τα υποστηρίξει. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Signimi alla apo pou kai os pou o Nrektas theoreitai aksiopistos? Kanonima autos gia ton rolo tou 1974 tha epepe na kathetai styo skamni tou katigorumenou stin Hagi gia eglimata polemou (an ka` prosopika gia tin pwripttosi tou eggo tha protimousa na dkastei stin Nuremberg gia profaneis logous)Zito i ellada ikdikaoisynu kai i Alitheia!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.