20/2/10

Ποιά δημοκρατία είναι για μας; ....


της Ελίνας Γαληνού
Εχουμε πράγματι φτάσει ως εδώ.. Κάποτε ακούγαμε για εγκληματικότητα άλλων πόλεων και το θεωρούσαμε σαν κάτι μακρινό που δεν μας αφορούσε. Κάποτε η Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα της χώρας, ήταν ασφαλή μέρη. Ο κόσμος κυκλοφορούσε ανέμελος και μόνο κάποια σπάνια περιστατικά μπορούσαν να τον θορυβήσουν. Μια ληστεία τραπεζών συνέβαινε αραιά και πού ή κάποια δολοφονία που κι΄αυτά θεωρούνταν σαν κάτι το "ιδιαίτερα εξαιρετικό".
Τώρα αυτά τα "ιδιαίτερα εξαιρετικά" έχουν γίνει τόσο συνηθισμένα που δεν εκπλήσσουν κανέναν. Οσο για τα λοιπά καθημερινά (αρπαγές τσαντών, ξυλοδαρμοί κλπ) αυτά πια κοντεύουν να περνούν απαρατήρητα. Αν απευθυνθείς στην Αστυνομία γι΄αυτά, θα σε στείλει στην ΓΑΔΑ για αναγνώριση προσώπου. Δικαιούσαι βέβαια μια μύνηση κατ΄αγνώστου αλλά είναι γνωστό ότι οι περισσότερες μηνύσεις τέτοιου είδους μένουν στα αζήτητα..
Ο πολίτης είναι εντελώς απροστάτευτος. Φτάνει μόνο που ο αρμόδιος υπουργός εκφράζει την οδύνη του κάθε φορά που θα συμβεί ένα τραγικό περιστατικό και θα χαθεί άδικα μια ζωή ακόμα...Διότι ο υπουργός είναι πονόψυχος μας το έχει δηλώσει!!. Τόσο πονόψυχος που δεν επιτρέπει σε Αστυνομικό να ασκήσει την παραμικρή βία προς τους κακοποιούς. Κι΄ας κινδυνεύει η ζωή των Αστυνομικών κάθε φορά που πρέπει να επέμβουν για να αποκαταστήσουν την τάξη. Κι΄ας κινδυνεύουν οι πολίτες και οι περιουσίες τους όταν εισβάλει μια σπείρα κακοποιών σε ένα μαγαζί και υπό την απειλή όπλου, αδειάζει το ταμείο του. ΄Διότι οι πάσης φύσεως παραβάτες, ξέρουν πολύ καλά τι περιθώρια κινήσεων έχουν, αφού η ίδια η Πολιτεία είναι έτοιμη να τιμωρήσει αυστηρά οποιαδήποτε "βάρβαρη" συμπεριφορά των Αστυνομικών." Αλίμονο, να μην περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία; Να δώσουμε αέρα στην Αστυνομία και να γίνουμε "αστυνομικό κράτος"; Α παπα, αυτά είναι ανήκουστα πράγματα για μια "δημοκρατική κοινωνία". Και ο υπουργός τα προσέχει πολύ αυτά....
Ο πολίτης όμως που πληρώνει φόρους στο κράτος για να έχει μια στοιχειώδη προστασία, πώς θα τα βγάλει πέρα; Πώς θα προστατευτεί μέσα σε μια κοινωνία στην οποία-είναι πλέον σαφέστατο- ότι έχει θεριέψει η εγκληματικότητα; Πώς να υπολογίζει σε μια Αστυνομία με τα φτερά κομμένα λόγω των αναστολών που της επιβάλουν; Το μόνο ίσως που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να πέσουμε σε περίπτωση "εξαιρέτου ανδρείας" Αστυνόμου που θα αψηφήσει οποιονδήποτε κίνδυνο και θα πέσει στη φωτιά να μας σώσει... Στο μεταξύ, όσο τα οικονομικά προβλήματα θα εντείνονται, η ανεργία θα πολλαπλασιάζεται και η εγκληματικότητα θα καθίσταται ολοένα και πιό ανεξέλεγκτη. Ας μην ξεχνάμε δε, ότι το νέο ν/σ περί μετανάστευσης, θα αυξήσει τον πληθυσμό μας... με άλλους τόσους αναξιοπαθούντες. Και αναρωτιέται ο κάθε λογικός άνθρωπος όποτε ακούει τον υπουργό να εκφράζει την οδύνη του για κάθε τραγικό συμβάν. "Καλές οι αρχές της δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ποια όμως δημοκρατία είναι για μας; Γιατί μονάχα η έκφραση της οδύνης σας για τα θύματα της εγκληματικότητας που ουσιαστικά μένουν αβοήθητα, δεν μας αρκεί δυστυχώς..."

7 σχόλια:

  1. Τουτο το κρατος πρεπει να ειναι το μοναδικο στον κοσμο που δεν προστατευει τους πολιτες του , προστατευει ομως τους αλλοδαπους
    η ελλαδα απο μια ασφαλεις χωρα καταντησε ενα τεραστιο γκετο
    και οπως εχουν τα πραγματα νομιζω οτι υπαρχουν δυο δρομοι
    η αφηνουμε ετσι τα πραγματα και σε εικοσι χρονια θα ειμαστε μειονοτητα
    η κανουμε κατι και αντιδραμε για να σωσουμε τη χωρα απο αυτο το χαλι που βρισκετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια δημοκρατία είναι για μας ;
    Αυτή που ψηφίζουμε με γνώμονα το ίδιον συμφέρον
    Αυτή που πετάμε στο καλάθι για να μη κατηγορηθούμε ως φασίστες.
    Αυτή που επιλέγουμε να υμνούμε στα λόγια και να ποδοπατάμε στις πράξεις.
    Αυτή που αξίζουμε να έχουμε γιατί μάθαμε να ζητάμε χωρίς να δίνουμε και να θέλουμε χωρίς να μπορούμε .
    Αυτή που πάντα φταίει ο άλλος


    ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.

    Αυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΜΟΧΛΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ(ΜΟΥΝΤΙΖ - ΓΚΟΥΝΤΙΖ -ΤΣΟΥΝΤΖΙΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ) ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ο ΑΝΤΑΜ ΣΜΙΘ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΤΑΞΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΦΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΤ΄ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΤΩ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΤΡΩΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΧΟΛΗΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ. ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΝΔΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΕΥΘΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1907 ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ Α! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1929 ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ Β! Π.Π.,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΛΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΑΖΕΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΟΨΙΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα προτυπα της Γαλλικης Λεγεωνας των Ξενων , να μαζευτουν ολα τα εγκληματικα στοιχεια και οι παρανομοι και να σταλουν σαν προσφορα της Ελλαδας στους σκληρα δοκιμαζομενους Αμερικανους στα πεδια μαχων Αφγανισταν, Σομαλιας κλπ. Με την ρητη εντολη " Καντε τους οτι θελετε "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Θα δούμε σε λίγα χρόνια κόμματα αλλοδαπών να γίνονται μήλον της έριδος μετάξύ των "γηγενών" κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης με τα ανάλογα ανταλλάγματα βέβαια.Θα δούμε γειτονιές να οργανώνουν πολιτοφυλακές για τις προστατέψουν. Δεν αποκλείεται να έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αντάρτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 20 Φεβρουαρίου 2010 2:30 μ.μ.

    Και μετά από πέντε χρόνια να πάρουν ελληνική υπηκοότητα. Διότι, οι υπηρετούντες στην Λεγεώνα των Ξένων, μετά από πενταετή θητεία, γίνονται Γάλλοι υπήκοοι με το όνομα και την ημερομηνία γεννήσεως που δήλωσαν όταν κατετάγησαν. Ασ' το καλύτερα.

    ______________________________________


    Θα δούμε άσχημα πράγματα, διότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπ' όψιν της για τον νέο νόμο την γνώμη των καλώς ή κακώς αντιδρώντων. Και αυτοί είναι πολλοί.
    Μία από τις βασικές αρχές για την ενσωμάτωση μεταναστών σε μία κοινωνία, είναι η αποδοχή της οποίας τυγχάνουν. Τους αποδέχεται η ελληνική κοινωνία; Διότι, αυτή θα κληθεί να τους ενσωματώσει και όχι ο Γιωργάκης ή ο Ραγκούσης. Αν ναι, τότε καλώς. Αν όχι, τότε ο νόμος είναι σε λάθος κατεύθυνση και θα δημιουργήσει προβλήματα. Φοβούμαι ότι οι λαθρομετανάστες δεν είναι αποδεκτοί από την ελληνική κοινωνία. Δεν θα εξετάσω εδώ, αν και τι είναι "σωστό" και τι θα πει "σωστό". Με ενδιαφέρει το γεγονός του βαθμού αποδοχής και μόνο. Και αυτός νομίζω ότι είναι πάρα πολύ χαμηλός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και βέβαια είναι πολύ χαμηλός ο βαθμός αποδοχής που λέτε. Διότι και από ανθρωπιστική άποψη να το πάρουμε, οι δυνατότητες απορρόφησης μεταναστών από μας είναι εξαιρετικά ελάχιστες πλέον. Πόσους χωράμε, σε πόσους να εξασφαλίσουμε στέγη και τροφή όταν εμείς δεν ξέρουμε καλά-καλά αν θα τα βγάλουμε πέρα. Και όπως λέτε, τις επιπτώσεις των λάθος υπολογισμών, εμείς θα τις εισπράξουμε άμεσα-άσε που ήδη τις εισπράττουμε. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.