19/2/10

S&P: Αναβαθμίζει την κατάταξη της Τουρκίας σε «ΒΒ»


Στην κατάταξη «ΒΒ» αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας η Standard&Poor΄s, δίνοντας μάλιστα «θετική» προοπτική, που υποδηλώνει το ενδεχόμενο νέας αναβάθμισης εντός των επόμενων 12-24 μηνών.

«Η Τουρκία περιορίζει σταθερά το δημόσιο χρέος της την τελευταία 10ετία, κάτι που προσδίδει μεγαλύτερη ευελιξία στην οικονομική της πολιτική», αναφέρει ο διεθνής οίκος, τονίζοντας ότι «ο χρηματοοικονομικός κλάδος της χώρας παραμένει σταθερός, παρά το δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον».

Η S&P αναβαθμισε επίσης σε «ΒΒ+» την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας για δανεισμό σε εγχώριο νόμισμα, ενώ επιβεβαιώνει τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση «Β».

Η αναβάθμιση από την S&P γίνεται έναν μήνα μετά την αναβάθμιση από τη Moody΄s των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας, κατά μία βαθμίδα σε «Ba2». Τον Δεκέμβριο, η Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική κατάταξη της Τουρκίας κατά δύο βαθμίδες σε «BB+» επικαλούμενη την απόδοση της οικονομίας κατά τη διάρκειας της κρίσης.

«Η επαρκής κεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος της Τουρκίας, με λόγο δανείων προς καταθέσεις στο 80%, επιβεβαιώνει τον χαμηλό δανεισμό των νοικοκυριών, σε αντίθεση με πολλούς αντίστοιχους κλάδους της Ανατολικής Ευρώπης».

Ο οίκος αναφέρει επίσης ότι η αξιολόγηση της Τουρκίας υποστηρίζεται από τις Κατά την S&P, oι επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομική και δημοσιονομική διαχείριση δικαιολογεί την αξιολόγησή της.

www.kathimerini.gr

3 σχόλια:

  1. Τι τα θέλετε, τι γυρεύετε; Η Τουρκία πηγαίνει σε όλους τους τομείς προς τα πάνω, ενώ η Ελλάδα προς τα κάτω. Η ψαλίδα ανοίγει συνεχώς εις βάρος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eikosi 20 dis dolars $$$$ mayro xrima ependithike stin tourkia oi kakes glosses lene Opio i kales Hroini.Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙ.ΠΕ. ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ;
    ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΨΙΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ. ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΤΕ Η ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΤΣΕΠΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ.
    ΠΑΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΑ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ.ΗΛΙΘΙΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΙΑΡΗ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ 7%.
    ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΟΥ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ.
    ΞΥΠΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.