1/1/11

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ*: Ιθάκη ή Σούσα;


του Σάββα Καλεντερίδη
το άρθρο δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Όπως πληροφορούμεθα από τουρκικές εφημερίδες και ΜΜΕ, στις 7 Ιανουαρίου 2011, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Γιώργος Παπανδρέου, πρόκειται να παραστεί στην 3η Σύνοδο των Πρέσβεων της Τουρκίας, που τη χρονιά αυτή πρόκειται να λάβει χώρα στο μακρινό και παγωμένο Ερζερούμ, τη βυζαντινή Θεοδοσιούπολη και την καρδιά της Αρμενίας. Την περιοχή που αποτέλεσε τον πιο ...'δημοφιλή' τόπο εξορίας των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, τα μαύρα χρόνια της Γενοκτονίας (1914-1924), τότε που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στα Αμελέ Ταμπουρού. Τα Τάγματα Εργασίας ανασυστάθηκαν και πάλι την περίοδο 1942-1943 για να ‘φιλοξενήσουν’ τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, εκείνους που δεν είχαν τη δυνατότητα να ξεπληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους του Βαρλίκ Βεργκισί. Τον τόπο που υπέστη την καθοριστική ήττα ο Ρωμανός ο Διογένης από τον Αρπαρσλάν, το 1071 (Ματζικέρτ), και οδήγησε στην εδραίωση των Τούρκων στην Ανατολή, που κατέληξε στην Άλωση της Πόλης και την υποδούλωση του συνόλου του Ελληνισμού για τέσσερις αιώνες.
Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, στη Σύνοδο του Ερζερούμ, που πρόκειται να παραστεί και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος και της Τουρκίας, Γ. Παπανδρέου και Ρ.Τ. Ερντογάν, πρόκειται να προβούν σε πολύ σοβαρές ανακοινώσεις για επικείμενη συμφωνία των δυο χωρών στα θέματα της υφαλοκρηπίδας, των θαλασσίων συνόρων και των άλλων ελληνοτουρκικών διαφορών. Να σημειωθεί ότι οι ελληνοτουρκικές διαφορές για την Ελλάδα περιορίζονται στην εξής μια, τον καθορισμό των ορίων της υφαλοκρηπίδας, ενώ για την Τουρκία είναι ένας μακρύς κατάλογος παράλογων τουρκικών απαιτήσεων, στον οποίο, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο σύνολο του Αιγαίου, τουλάχιστον 151 ελληνικότατα νησιά, η εξωτική Γαύδος και, φυσικά, η ελληνικότατη ΑΟΖ του Καστελορίζου, που αποτελεί ένα από τα τελευταία ...ορεκτικά του τουρκικού μενού.
Θεωρούμε ότι θα ήταν καλό να υπενθυμίσουμε στον κ. Πρωθυπουργό από αυτήν εδώ τη στήλη, σε περίπτωση που δεν τον έχουν ενημερώσει ακόμη αρμοδίως, ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το νέο Πρωτόκολλο Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, το γνωστό Κόκκινο Βιβλίο, που αποτελεί ένα ιδιότυπο μυστικό υπερσύνταγμα και δεσμεύει νομικά την κυβέρνηση και τα όργανα του κράτους να το υπηρετούν κατά γράμμα. Στο κείμενο αυτό, μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά και στο αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται επί λέξει το εξής:
"Δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια".
Με άλλα λόγια, όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις, όσο ισχύει το προσφάτως εγκριθέν υπερσύνταγμα, δεν θα έχουν δικαίωμα να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, όπως για παράδειγμα υπογραφή συμφωνιών, που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως δικαιούται με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας,
Επίσης, όσο βρίσκεται και συνομιλεί με το Τούρκο ομόλογό του στο Ερζερούμ, τον τόπο του μαρτυρίου δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Ανατολής, θεωρούμε ότι καλό θα ήταν να έχει υπόψιν του ο κ. Πρωθυπουργός το γαϊτανάκι των ελληνικών υποχωρήσεων στο Αιγαίο, με ‘κορυφαίες στιγμές’ το Πρωτόκολλο της Βέρνης, που υπέγραψε το 1997 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με το οποίο η Ελλάδα δεσμευόταν να μην κάνει έρευνες στις αμφισβητούμενες από την Τουρκία περιοχές του Αιγαίου, μέχρι την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, το Νταβός, όπου το 1987, ο τότε πρωθυπουργός και πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου, υπέγραψε με τον Τούρκο ομόλογό του, Τουργούτ Οζάλ, συμφωνία με την οποία η Ελλάδα δεσμευόταν να αποφύγει έρευνες και οποιαδήποτε άλλη ‘προκλητική’ ενέργεια στο σύνολο του Αιγαίου, και τη Μαδρίτη, όπου η χώρα μας, δια χειρός Κωνσταντίνου Σημίτη, διεκήρυσσε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει νόμιμα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο διανοούμενος που μελέτησε την ιστορία των Ελλήνων ίσως όσο κανείς άλλος, έγραψε δυο ποιήματα, που σχετίζονται με ιστορικά ταξίδια που έκαναν οι Έλληνες στο παρελθόν. Το ένα είναι η Σατραπεία, και σχετίζεται με τους Έλληνες που εμήδιζαν και έπαιρναν ως αντάλλαγμα τη θέση του ηγεμόνα σε μια περιφέρεια της Περσικής Αυτοκρατορίας. Στο ποίημα αυτό γίνεται λόγος για τη φρικτή η μέρα που ενδίδεις, (η μέρα που αφέθηκες κ’ ενδίδεις), και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα.
Το άλλο, είναι η Ιθάκη, που μας θυμίζει το δρόμο που καλείται να πάρει ο κάθε Έλληνας στις μέρες μας, ανεξάρτητα από τη θέση και το αξίωμα που κατέχει, δρόμος που είναι ακόμα πιο δύσκολος κι απ’ αυτόν που διήνυσε ο Οδυσσέας, αφού η Ελλάδα διαβαίνει ένα από τα πιο δύσκολα δρομολόγια της ιστορίας της, με Σειρήνες, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες που δημιουργήσαμε και καλέσαμε εμείς οι ίδιοι χρόνια τώρα, με πρώτους και καλύτερους τους πολιτικούς, τους υπουργούς και τους πρωθυπουργούς μας, μη εξαιρουμένου και του ιδίου του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Εμείς, που έχουμε ακόμα μπροστά μας την αποτρόπαια εικόνα της κατάθεσης στεφάνου του κ. Γιώργου Παπανδρέου στον τάφο του σφαγέα του Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ -εξ ίσου αποτρόπαια είναι και η εικόνα του Κ. Καραμανλή να πράττει το ίδιο- ζητούμε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος να επισκεφθεί το Άσκαλε του Ερζερούμ, τόπο εξορίας-εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου και έδρα ταγμάτων εξορίας και να αποτίσει φόρο τιμής στους δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων, που χάθηκαν απροστάτευτοι από την Ελλάδα.
Τέλος, ευχόμαστε η επίσκεψη στο Ερζερούμ να είναι ένα ταξίδι προς την Ιθάκη και όχι προς τα Σούσα, που βρίσκονται λίγο πιο πέρα, στα νοτιοανατολικά της Θεοδοσιούπολης.

Ερζ ε ρούμ*: λέξη αρμενική, που σημαίνει τόπος Ελλήνων (Ρωμηών)

57 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά κ.Καλεντερίδη σε εσας, τους συνεργάτες σας και όλους όσους διαβάζουμε το ιστολόγιο αυτό.
    Θέλω, παίρνοντας αφορμή απο αυτό που αναφέρατε για το ταξίδη στην Ιθάκη και τα Σούσα,ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΗΔΙΖΟΥΝ, να ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΗΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΑΠ,ΞΑΝΑ.ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΤΥΠΟΥ BILDEBERG,ΣΕ "ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Ο ΓΑΠ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟΥ (Παπανδρέου- Ερντογάν:Φλερτ στο προσκήνιο, αγκάθια στο παρασκήνιο) ΠΩΣ ΧΑΙΡΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ. Τι σχέση έχει θα μου πείτε , αν πίανουν και με το αριστερό τους, το χέρι ο ένας του άλλου. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ! ΕΞ ΟΝΥΧΟΣ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΕΒΡΑΙΟ-ΜΑΣΣΟΝΟ ΓΑΠ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΗΔΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΕ ΩΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ!!!!

    ΥΓ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Skal,Εύχομαι σε όλους το 2011 να είναι έτος ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ για την Ελλάδα μσς.
    Σχετικά με το άρθρο σας για το ταξίδι του ΓΑΠ στην "φίλη" και "σύμμαχο" Τουρκία, μήπως θα έπρεπε να γνωρίζει ο πρωθυπουργός μας τις συνέπειες που θα έχουν όσες υποτελείς συμφωνίες υπογράψει από τον ελληνικό λαό για τον ίδιο και τις συμφωνίες του;
    Μήπως έγκαιρα πρέπει να τον προειδοποιήσουμε;
    Χωρίς φαγητό μπορούμε να ζήσουμε. Χωρίς πατρίδα ΠΟΤΕ!
    Και πάλι, ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους και στον Ελληνισμό ολόκληρο!

    κ.Σάββα να είστε καλά κι εσείς κι οι συνεργάτες σας να μας ενημερώνετε και το 2011!

    Εύχομαι καλή φώτιση στον ελληνικό λαό,να δει τους προσκυνημένους επιτέλους και να τους αποδώσει τα πρέποντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!

    (στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΙ 100,3
    του Ανδρέα Μαζαράκη, μεταδόθηκε σε επανάληψη η εκπομπή που παρουσίασε το γνωστό πλέον σε όλους κείμενο του Σάββα Καλεντερίδη γιά την (μη) γεωπολιτική συνείδηση των σημερινών Ελλήνων!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε Καληντεριδη Χρονια Πολλα.
    Το "μηδιζειν" ειναι μια λεξη πολυεπιπεδη και ποικιλλης αξιας και εξηγουμαι.
    Παρα πολλοι Ελληνες και μεχρι σημερα ακομα περασαν σε διαφορα "κεντρα" εξουσιας αλλοι συνειδητα εξ αρχης και αλλοι στην αρχη ασυνειδα με σκοπο να ωφελησουν την Πατριδα τους εκ των εσω οπως και εγινε σε διαφορες ευκαιριες που τους δοθηκαν.Επισης καποιοι αρνηθηκαν αυτην την τυποις "συνθηκολογηση" με τα ξενα κεντρα,κρατησαν τις "αρχες" τους και γινανε τελικα ανθρωποι που ενω μπορουσαν δεν προσεφεραν τιποτα στον τοπο τους και μπορει να συμπεριφερθηκαν και ζημιογονα.Την πρωτη σταση την θεωρω κοπιωδη και επωδυνη ενω την δευτερη την θεωρω συναισθηματικα σωστη αλλα χωρις πραγματικη προσφορα και τελικα την ευκολοτερη.Ποια η γνωμη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΙΛΟΙ,
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ KΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι τόσο αποκαρδιωτική η ελληνική εξωτερική πολιτική, πού δέν θέλω κάν νά τήν σχολιάσω.

    Εύχομαι στούς υπεύθυνους του διαδικτυακού ιστότοπου καί σέ όλους τούς σχολιαστές καλή χρονιά καί στόν ελληνικό λαό μυαλό, γιά νά μήν ψηφίζει τά θλιβερά όντα πού ψηφίζει.

    Οι αμερικάνοι ετοίμαζαν χρόνια αυτό τό ανθρωπάκι γιά νά κάνει τήν πολιτική τους στήν περιοχή. Γι'αυτό καί διάλέξαν αυτήν τήν περίοδο νά μας χτυπήσουν οικονομικά γιά νά έχουν τόν απόλυτο έλεγχο της χώρας μας. Μπορεί κανένας άλλος νά πήγαινε νά δανειστεί από καμμιά Κίνα ή νά έφερνε τίς ρώσικες εταιρείες στό Αιγαίο. Μέ τό θλιβερό αυτό υποκείμενο έχουν εξασφαλίσει τήν απόλυτη υποταγή του προτεκτοράτου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. " Ότι αφυπνίζει δημιουργεί, ότι δημιουργεί αξίζει". Πάντα με λίγα λόγια, αποδίδεις το μεστό. Σάββα, να είσαι πάντα γερός και δυνατός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Σάββα και σε ευχαριστούμε για τον εμπνευσμένο λόγο σου.
    Με μελαγχολεί μόνο, που την Ιθάκη την επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός την ώρα που ανακοίνωσε την είσοδό μας στο ΔΝΤ-με φόντο το Καστελόριζο... "Ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη, αλλά εχουμε χαρτογραφήσει τα νερά".
    Το μήνυμα από την Ιθάκη του Καβάφη όμως, είναι για λεβέντες, γιατί ο δρόμος είναι δύσκολος και θέλει γερά κότσια.
    Οσο για τους προσκυνημένους, δυστυχώς πάντα υπάρχουν μέσα στην Ιστορία μας και τέτοιοι. Καλή χρονιά. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Σάββα,Καλήν Χρονιά!


    Πού το πάς ,πού το φέρνεις...
    να μας βάζεις τήν Μνήμη να δουλεύει...καί να θυμόμσαστε
    "τίς μορφές εκείνων πού έφυγαν...
    μορφές αγαπημένες..."
    Η αείμνηστη μάνα μου έφυγε μ'αυτό το παράπονο.
    Δέν γνώρισε τον εθελοντή Πατέρα της,πού έπεσε εις το φοβερόν ύψημα
    Καλέ Γκρότο!(18-81921)!
    Τούς ξεχάσαμε όλοι...
    Καί νά ξέρεις ήλθε από την Αμερική γιά να υποστηρήξει τούς συμπατριώτες όπως έλεγε,πού κινδύνευαν από τους Τούρκους εις τήν Μικρασίαν!
    Οι φίλοι Αμερικάνοι τό ξέρουν αυτό καλα!!!κάνουν όμως την "νήσσα"πάπια δηλαδή...
    Γνωρίζουν τά πάντα καί τις φρικιαστικές "γενοκτονίες"!!!
    Καί τόν φοβερό "ξεριζωμό"!!!

    Αλλά τολμώ να το πώ .Δεν έχουμε καθαρή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
    Είναι καπελωμένη από τους ίδιους και τούς ίδιους!
    Παραθέτω αποσπασματα από τόν "Πολιτεία"του Αριστοτέλους!
    "τούς γάρ πολλούς ενδέχεται συνελθόντας είναι βελτίους εκείνων(τών λίγων),ουχ ως έκαστον,αλλ'ως σύμπαντας"(Πολ.Γ'1-5).
    {Είναι ενδεχόμενο,οι πολλοί,οι πολίτες ,συγκεντρωμένοι σε Συνέλευση,νά είναι καλύτεροι στίς κρίσεις-αποφάσεις τους από τους λίγους".
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή Χρονιά σε όλους!
    Δυστυχώς κάτι μου λέει ότι
    ο ειλικρινέστατος πρωθυπουργός
    από εκεί θα μας ανακοινώσει
    τα περί της συνεκμετάλλευσης.

    Όσο για την Κύπρο και το ξεπούλημα που σχεδιάζει ο ζειμπεκοχορευτής... ας ορέγεται. Η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ότι ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του μεγαλύτερου εχθρού και σφαγέα του Ελληνισμού στη νεότερη Ιστορία δείχνει την υποτακτικότητα και το ραγιαδισμό μας απέναντι στους Τούρκους.

    Δυστυχώς αυτούς ψήφιζαν και αυτούς ψηφίζουν στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι σύγχρονοι Έλληνες.

    Τώρα οι περισσότεροι για τον Καραμανλή και τους συν αυτώ λένε ότι δεν τον ήξεραν...και πολλοί ψήφισαν τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σαν εναλλακτική λύση.

    Μετά από λίγο καιρό, τι θα λένε ότι δεν τον ήξεραν κι΄αυτόν και τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που κυβερνάνε τώρα και μας οδηγούν στην καταστροφή...;

    Μα δεν βλέπουν που οδηγείται η Ελλάδα και από την σημερινή κυβέρνηση στα Εθνικά θέματα, στην Οικονομία, στη Παιδεία, στην Άμυνα, στη λαθρομετανάστευση, στην εγκληματικότητα;

    Πότε θα ξυπνήσουν τέλος πάντων οι Έλληνες για να καταλάβουν την καταστροφή που προκάλεσαν και προκαλούν στην Ελλάδα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα από την μεταπολίτευση και μέτα;

    Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και ας ελπίσουμε ότι στις επόμενες εκλογές που μάλλον έρχονται σύντομα, οι Έλληνες θα επιλέξουν νέα πρόσωπα και νέα κόμματα που θα μπορέσουν να βγάλουν την Ελλάδα από την Ηθική και Οικονομική κρίση.

    Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Σάββα Καλεντερίδη και όλους τους συνεργάτες του Ινφογνώμονα για όλη την προσπάθεια τους να συντηρούν το Blog, που είναι ένας από τους καλύτερους και σοβαρότερους ιστοχώρους για τα Εθνικά μας θέματα στο Διαδίκτυο.

    Αχιλλέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά, Σάββα και συγχαρητήρια για το άρθρο.

    Μικρό παρόραμα: Το Πρωτόκολλο της Βέρνης υπεγράφη τον Νοέμβριο του 1976.

    Καλείς τον Γιωργάκη να επισκεφθεί τους "το Άσκαλε του Ερζερούμ, τόπο εξορίας-εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου και έδρα ταγμάτων εξορίας και να αποτίσει φόρο τιμής στους δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων, που χάθηκαν απροστάτευτοι από την Ελλάδα."

    Ίσως προσποιείσαι ευγενώς ότι δεν γνωρίζεις ότι όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτε για έναν άνθρωπο που δεν είναι Έλληνας. Εκείνος είναι πολίτης του κόσμου (η ζωή του τα έφερε έτσι, δεν ήταν δική του επιλογή) και γι αυτό μόχθησε και μοχθεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος πολυπολιτισμικό, έτσι ώστε και ο ίδιος να είναι σε οικείο περιβάλλον.

    Όπως σωστά έλεγε κάποτε ο Γιανναράς, ο άνθρωπος αυτός αισθάνεται πιο κοντά στον Πακιστανό, τον Αφγανό, τον Τούρκο, απ' ό,τι στον Μικρασιάτη, τον Πόντο και τον Βορειοηπειρώτη.

    Τέλος, πολύ φοβούμαι ότι φιλοδοξία του είναι να εξασφαλίσει δι εαυτόν ή τον υιό του θέση σατράπη, αφού βλέπει ότι το κράτος που εκλήθη να κυβερνήσει οδεύει προς το τέλος.

    "Παρέλαβε κράτος και θα παραδώσει σατραπεία" (για να παραφράσω τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο), αλλά αυτό ουδόλως τον ενοχλεί, ως φαίνεται τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Αχιλλέα, Καλή χρονιά !!!
    Αλλά μου φαίνεται ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει καταθέσει στεφάνι στο κεμαλομνημείο όπως σίγουρα έχει κάνει το γιωργάκι.
    Ο Θείος είχε αφήσει εντολή/έκκληση να μη γίνει ποτέ τέτοιο πράγμα από Έλληνα πολιτικό και ο ανιψιός το τήρησε.
    Το ίδιο είχε πει και ο Αντρέας, ο οποίος ουδέποτε πήγε στην Τουρκία.
    Αλλά το είχε πει στα ελληνικά και το γκιόργκος δεν το κατάλαβε...

    Όταν στην κηδεία του πατέρα του έλεγε συνεχώς "άκουσες πατέρα, άκουσες πατέρα" το έλεγε για να βεβαιωθεί ότι ο Αντρέας όντως είχε ...πεθάνει και δεν θα σηκωνόταν κάποια στιγμή να τον πάρει με τις πέτρες.
    Δεν ξέρω τι ήταν ή δεν ήταν ο Αντρέας (εβραίος κλπ) αλλά τέτοιο πράμα σαν τον γιό, δεν ήταν !!!
    Οταν είχε πει "βυθίσατε το Χόρα", η μάνα του είχε μεταφράσει στον μικρό γκιόρκος ..."Καλώς ήρθες Χόρα" !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ολόψυχες ευχές Κύριε Καλεντερίδη το 2011 να είστε πάμπλουτος από ΧΑΡΕΣ , και πάμφτωχος από πόνο .
    καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Τζίμη, επίσης εύχομαι χρόνια πολλά.

    Αλλα δες το παρακάτω βίντεο από το Youtube με τίτλο: Greek Prime Minister visιts Ataturk, για να δεις ότι και ο Καραμανλής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ.

    http://www.youtube.com/watch?v=3LCobYYh094&NR=1

    Και μάλλον φίλε Τζίμη, τελικά απ' ότι φαίνεται έχουν πολλά κοινά το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στα Εθνικά θέματα, και όχι μόνο.

    Φιλικά,
    Αχιλλέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 1 Ιανουαρίου 2011 5:10 μ.μ.

    Και ο Καραμανλής έχει καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, όπως και όλοι οι επισήμως επισκεπτόμενοι την Τουρκία στην Άγκυρα. Είναι μέσα στο πρωτόκολλο και δεν γίνεται διαφορετικά.

    Τα περί εντολής θείου είναι απλώς φανταστικά.

    Μοναδική εξαίρεση που εγώ γνωρίζω, είναι αυτή του Αχμεντινατζάντ, ο οποίος αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στον Ατατούρκ, διότι στο Ιράν θεωρείται μέγα εχθρός του Κορανίου. Για να μην ματαιωθεί η επίσκεψή του στην Τουρκία, άλλαξε το πρόγραμμα και η επίσκεψη έγινε στην Κων/λη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχω βιντάκι (13 mbytes) από τά Επίκαιρα της εποχής, στό οποίο ο γέρος Καραμανλής καταθέτει στεφάνι στό μαυσωλείο του Κεμάλ.

    Ολοι οι πολιτικοί πού πέρασαν από τήν Ελλάδα είναι προδότες. Μέ καμμία εξαίρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τότε να βάλουμε και εμείς στο πρωτόκολλο οι Τούρκοι επίσημοι να καταθέτουν στεφάνι στον άγαλμα του Κολοκοτρώνη και οι Σκοπιανοί στο άγαλμα του Παύλου Μελά.

    Αλλά τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Σκοπιανοί τα βρίσκουν και τα κάνουν και περνάει το δικό τους.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!
    Οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, ενδιαφέρονται κυρίως να παίρνουν και να διατηρούν την εξουσία και προτιμούν να δίνουν γη και ύδωρ σε Εθνικά Θέματα μη τυχόν και αγριέψουν οι εχθροί μας (βλ. σύνθετη ονομασία στο Μακεδονικό, Αιγαίο, Ιμια, Θράκη, Σχέδιο Ανάν, AOZ, κ.λπ.).

    Με λίγα λόγια και τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν την ίδια ή παραπλήσια πολιτική στα Εθνικά Θέματα.

    Άσε την οικονομία που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ευλόγησαν και ευλογούν τον υπερδανεισμό, τη μίζα και την κακοδιαχείριση και μας κατέστρεψαν οικονομικά.

    Πότε θα ξυπνήσετε τελικά, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις θα πάνε στα 100 Ευρώ;
    Ή όταν οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί θα φτάσουν να διεκδικούν την Ελλάδα μέχρι και την Λαμία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επισκέφτηκε την Άγκυρα το 1959. Βγάζεις τόσο εύκολα συμπέρασμα, χωρίς να λαμβάνεις υπ' όψιν σου:

    α) Το πρωτόκολλο και
    β) Τις κρατούσες συνθήκες;

    Προδότης ο Καραμανλής θείος, προδότης ο Ελευθέριος Βενιζέλος που πρότεινε τον Ατατούρκ για Νόμπελ Ειρήνης, προδότης ο Μεταξάς, που δώρισε το σπίτι (;) του Ατατούρκ στο τουρκικό κράτος και μετονόμασε στην Θ/νίκη την Απ. Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ;

    >Μέ καμμία εξαίρεση<

    Ή απόλυτος, ή ανώριμος είσαι. Εκτός από ανελλήνιστος, διότι το "Μέ καμμία εξαίρεση" είναι λάθος ελληνικά.

    @ 8:32 μ.μ.

    >Τότε να βάλουμε και εμείς στο πρωτόκολλο οι Τούρκοι επίσημοι να καταθέτουν στεφάνι στον άγαλμα του Κολοκοτρώνη και οι Σκοπιανοί στο άγαλμα του Παύλου Μελά.<

    Καταθέτουν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Ό,τι ανοησίες θέλει λέει ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αχιλλέα δεν ήθελα να αμφισβητήσω αυτό που έλεγες και φαίνεται ότι έχω επιφύλλαξη και όχι σιγουριά.
    Αυτά παθαίνει όποιος δεν μπορεί να είναι ...κάθε μέρα στην Ελλάδα.

    Ο Καραμανλής ήταν όλος καμάρι μέσα στην αποθήκη που έχουν τον Μουσταφά.
    Και δίπλα του η Ντόρα με το δρακουλοχαμόγελο (επειδή κοντά υπήρχε ...τάφος) !!!

    Ο ΓΑΠ πρέπει να ήταν ΥΠΕΞ και όχι πρωθυπουργός όταν πήγαινε στην ξεφτίλα αυτή.
    Και είναι χειρότερο, αφού δεν πρέπει να ήταν υποχρεωμένος από το πρωτόκολλο να το κάνει.

    Άσε που κάλυψε και τον Ερντογάν που όταν ήλθε στην Αθήνα επισήμως, δεν τον πήγε στον Άγνωστο Στρατιώτη να καταθέσει στεφάνι.
    Εκτός κι αν κάνω πάλι λάθος!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια Πολλά Σάββα και υπόλοιποι συναγωνιστές στο παρόν ιστολόγιο.

    Να σας έχει ο Θεός καλά εσάς και τις οικογένειές σας.


    Τέλος...ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΉΠΕΙΡΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανόητοι είναι αυτοί που κάθονται και συζητάνε με τους Τούρκους ενώ οι Τουρκοι πετάνε πάνω από τα νησιά μας, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το διεθνές δίκαιο, διεκδικούν Θράκη, Αιγαίο, δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, κ.λπ.

    Ανόητοι είναι αυτοί που δέχονται την σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια.

    Ανόητοι είναι αυτοί που κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδας και οδήγησαν και οδηγούν στην φτώχεια και στην ανεργία την πλεοψηφία των Ελλήνων (Εδώ εξαιρούνται τα λαμόγια και οι βολεμένοι των κομμάτων εξουσίας, δηλ. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ).

    Τώρα όποιος θέλει να πηγαίνει να μιλάει με τους Τούρκους υπ' αυτές τις συνθήκες και να συνδιαλέγεται την εθνική μας κυριαρχία ας το κάνει. Να ξέρει όμως ότι κινδυνεύει να μείνει στην Ιστορία σαν τον Νενέκο, τον προδότη από την Αχαϊα που προσκύνησε τον Ιμπραήμ στην επανάσταση του '21.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πρός 1 Ιανουαρίου 2011 8:42 μ.μ.

    Ποιός ξέρει πόσους κ... πολιτικών έχεις γλύψει γιά νά διοριστείς σέ καμμία θεσούλα. Σέ πειράζει όταν θίγουμε τούς πολιτικούς καί πάντα θά βρίσκεις δικαιολογίες γιά νά δικαιολογείς τά αδικαιολόγητα. Mέ καμμία εξαίρεση είσαι και εσύ ένας από τά εκατομμύρια των Ελλήνων πού μάς φόρτωσε στίς πλάτες αυτό τό άθλιο πολιτικό σύστημα.

    Ο ένας δέν μπορεί, ο άλλος έχει άλλες κρατούσες συνθήκες, τόν άλλον τόν πιέζουν, μιά τό πρωτόκολλο, μιά τό ένα μιά τό άλλο καί οι πολιτικοί διέλυσαν τήν χώρα.

    Του Βενιζέλου τά λάθη τά πλήρωσαν οι Πόντιοι. Αν ζούσες αυτά πού έζησαν οι Πόντιοι δέν θά τόν υποστήριζες. Τό να προτείνει τόν Κεμάλ γιά νόμπελ ειρήνης μετά τήν σφαγή εκατομμυρίων Ελλήνων από αυτόν τό χασάπη είναι πολιτικό έγκλημα.

    Ο γέρος Καραμανλής πούλησε Κωνσταντινούπολη (1955, 1964) καί παρέδωσε τήν μισή Κύπρο αμαχητί. Θά μου πείς νά κάνει πόλεμο. Οχι γιατί η Κύπρος κείται μακράν... Καλώς έκανε καί τήν πούλησε. Μέ καμμία εξαίρεση ...

    Τό μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου είναι ανώνυμο. Οι Τούρκοι επειδή είναι, μέ καμμία εξαίρεση, υπερήφανοι πολιτικοί δέν θά κατέθεταν ποτέ στεφάνι στό μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο Τζέμ μάλιστα είχε απαιτήσει σέ ξενοδοχείο πού διέμενε νά κατεβάσουν τά πορτραίτα των αγωνιστών του 1821 γιατί τους θεωρούσε ληστές. Μέ καμμία εξαίρεση ...


    Καί μόνο ότι γράφεις μονοτονικό σημαίνει ότι είσαι και εσύ ανελλήνιστος. Θά μου πείς βρέθηκε ένας πουλημένος σάν τόν Ανδρέα νά χαλάσει τήν γλώσσα μας! Τί μπορούσε όμως νά κάνει μέ τίς κρατούσες συνθήκες ο κακομοίρης!!!! Τό να μας αποκαλείς καί ανόητους υποδηλώνει ότι είσαι κι εσύ απόλυτος. Μέ καμμία εξαίρεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 8:57 μ.μ.
    Άντε, αργά είναι, πήγαινε να κοιμηθείς. Φοβάμαι ότι θα σου κόψουν το σημερινό μεροκάματο.
    Γιατί ο Ερντογάν δεν κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κοπελιά 10:15 μ.μ., είμαι ο τζιμης και όχι ο 8:57, δηλαδή ένα νούμερο όπως θέλεις να είσαι εσύ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι φοβερό και τρομερό έχει αυτή η συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων; Χεστήκαμε κι η βάρκα γέρνει. Γιωργάκη κάθε τρεις και πέντε αφορμή γυρεύεις να πας μέχρι τον αυθέντη. Δεν κρατιέσαι πια, δεν κρύβεσαι. Μόνο, ό,τι κάνεις κάν'το για την πάρτη σου. Κοντά τα χέρια από το Αιγαίο και την υφαλοκρηπίδα του. Την δική σου κάν'την ό,τι θέλεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
    Ας μας φωτίσει ο Θεός να αναδείξουμε κάποιο Πατριωτικό κίνημα(πχ΄΄ΣΠΙΘΑ΄΄ κλπ)συλλογικό και Πανεθνικό μακριά απο σκοπιμότητες.
    Ακόμη και σήμερα μετά τη πτώχευσή μας δεν έχουμε θεσπίσει ενιαία Εξωτερική Πολιτική με αποτέλεσμα ο κάθε τυχάρπαστος ή κάποια γελαστή Κυρία να αυτοσχεδιάζει εκτελώντας προφανώς εντολές σκοτεινών κύκλων ή προσωπικών με κάποιο ΄΄όφελος΄΄.
    Δέν γνωρίζω εάν υπάρχει άλλο κράτος στην ΕΕ με αυτή τη πολιτική αλλά οι Τουρκομογγόλοι έχουν τη Κόκκινη Βίβλο όπως προαναφέρθηκε.
    Επιτέλους σ΄αυτό το διεφθαρμένο κράτος δεν θα βρεθεί ένας εισαγγελέας όπως στην Ιταλία(Ντι Πιέτρο)και να κλείσει στη φυλακή όλους τους παρανομούντες της εκτελεστικής εξουσίας;
    Εάν δεν γίνει αυτό έχω την εντύπωση ότι η οργή που φουντώνει θα πετάξει το ΄΄καπάκι της χύτρας΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ , ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

    Του Αη-Γιάννη θα φανούν τα πρώτα σημάδια κατάρρευσης του Νεοθωμανισμού.
    Για αυτό βέβαια μπορεί να φταίει και η προηγούμενη μέρα , Των Φώτων , που ίσως πράγματι το Άγιο Πνεύμα έδωσε φώτιση στους κυβερνώντες της Ελλάδος να μην ξεπουλήσουν αυτή την Αγιασμένη Θάλασσα του Αιγαίου όσο- όσο.
    Και να σοβαρολογήσουμε περισσότερο , οι εντολές στον Γιωργάκη είναι «καμία υποχώρηση σε τίποτα με την γειτόνισσα και μην φοβάστε τίποτα, εμείς είμαστε δίπλα σας, με το αζημίωτο βέβαια».
    Το «παιχνίδι» του Αιγαίου το αναλαμβάνουμε εμείς με τον Mr Aggelopoulos & CORP . Αν η γειτόνισσα θέλει να γίνει ενεργειακός παίχτης , μπορεί κάλλιστα να διαχειριστεί τα αποθέματα καβαλίνας από τα χιλιάδες βουστάσια που έχει στο έδαφός της.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κον Σαββα Καληντεριδη

    Επαναφερω ενα ερωτημα που σας εκανα και θα επιθυμουσα να απαντησετε σε αυτο με ολη την ευαισθησια και γνωση των γεγονοτων που σας διακρινει.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Κυριε Καληντεριδη Χρονια Πολλα.
    Το "μηδιζειν" ειναι μια λεξη πολυεπιπεδη και ποικιλλης αξιας και εξηγουμαι.
    Παρα πολλοι Ελληνες και μεχρι σημερα ακομα περασαν σε διαφορα "κεντρα" εξουσιας αλλοι συνειδητα εξ αρχης και αλλοι στην αρχη ασυνειδα με σκοπο να ωφελησουν την Πατριδα τους εκ των εσω οπως και εγινε σε διαφορες ευκαιριες που τους δοθηκαν.Επισης καποιοι αρνηθηκαν αυτην την τυποις "συνθηκολογηση" με τα ξενα κεντρα,κρατησαν τις "αρχες" τους και γινανε τελικα ανθρωποι που ενω μπορουσαν δεν προσεφεραν τιποτα στον τοπο τους και μπορει να συμπεριφερθηκαν και ζημιογονα.Την πρωτη σταση την θεωρω κοπιωδη και επωδυνη ενω την δευτερη την θεωρω συναισθηματικα σωστη αλλα χωρις πραγματικη προσφορα και τελικα την ευκολοτερη.Ποια η γνωμη σας.

    1 Ιανουαρίου 2011 1:29 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. skal, ρητορικό το δίλημμά σου σε ότι έχει να κάνει με τον ΓΑΠ. Αυτός δεν έχει να επιλέξει, επιλέγουν άλλοι γι αυτόν και θα πάει όπου του πουν. Έτσι κι αλλοιώς, και στην Ιθάκη να του έλεγαν να πάει, αυτός θα έχανε το δρόμο, πολύ απλά γιατί δεν ξεκίνησε από καμμία Ιθάκη και επομένως δεν γνωρίζει το δρόμο.
    Είναι όμως πολύ εύστοχο το δίλημμα (Ιθάκη ή Σούσα), από τη στιγμή που στην πραγματικότητα το άρθρο απευθύνεται στους αναγνώστες και όχι στον ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ 2 Ιανουαρίου 2011 12:11 π.μ
    Σιγά που δεν είσαι νούμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Aνώνυμε
    θα σου απατούσα, αν καταλάβαινα απολύτως τι θέλεις να πεις.
    Αν θες την άποψή μου, δεν είμαι σύμφωνος με τέτποιου είδους επιλογές και διαδικασίες που υπονοείς, αν κατάλαβα καλά.
    Καθαρά και ξάστερα, ο κάθε Έλληνας και ο κάθε άνθρωπος αυτού του Κόσμου που αγπά την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, πρέπει να την/τον υπηρετεί, χωρίς να καταφεύγει σε μυστικές εταιρείες, κλπ.
    Καθαρά και ξάστερα, γιατί αυτό επιβάλλει η Ελληνική Ιδέα.
    Τα άλλα είναι για άλλους... και ο νοών νοείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Skal
    2 Ιανουαρίου 2011 11:30 π.μ.
    Σε θεωρω εξυπνο ανθρωπο και πιστευω
    να καταλαβεις καλυτερα το ερωτημα μου με τα παραδειγματα που θα σου δωσω.
    Την εποχη της Οθωμανικης κυριαρχιας
    στην ελλαδα τοτε καποιοι βολευονταν
    με τα προνομοια τους ενω ταυτοχρονα
    υπηρχαν Ελληνες στο φρονιμα που ειχανε εισχωρησει σε ξενα υπουργεια,σε μυστικες εταιρειες οπως το παραδειγμα της Φιλικης Εταιρειας που ητανε κατασκευασμα Τεκτονων και εκ των εσω στα ξενα κεντρα "συνομωτουσαν" υπερ της Ανεξαρτησιας μας.
    Στην εποχη παλι των οθωμανων Ελληνες κρυφοχριστιανοι φτασανε μεχρι Βεζυριδες και βοηθησαν την ανεξαρτησια.
    Την εποχη του δραματος της Κυπρου Ελληνες που ανηκανε σε "ξενο κεντρο"
    "συνομωτησαν"και απετραπει η εισβολη των αδηφαγων τουρκων και σε αλλα Ελληνικα νησια και στον απροετοιμαστο Εβρο.
    Ο Ελευθεριος Βενιζελος που ειχε αμεση επαφη και καθοδηγηση απο Αγγλικο Κεντρο εφτασε την Ελλαδα στον Εβρο.
    Ο πρωην αρχηγος της CIA Ελληνας στην καταγωγη αλλα και στο φρονημα,διοτι αυτα ειναι "χουγια" που δεν λησμονουνται,γνωριζω πολυ καλα οτι προεβει επανειλημμενα σε ενεργειες που αποσοβησαν καταστροφες στην Ελλαδα.
    Ο μεγαλος αρχηγος της CIA στην Νοτιοανατολικη Ευρωπη Τομ Καραμεσινης οτι και αν του φορτωθηκαν απεσοβησε τα χειροτερα για τον τοπο μας,οσα μπορουσε χωρις να εκτεθει.
    Υπαρχει πληθος μεγαλο παρομοιων με τα πανω.
    Τελικα θελω να σε ρωτησω παλι ευθεως
    Ειναι προτιμοτερος για τον Τοπο αυτο ενας Ελληνας που ανηκει σε ξενο κεντρο και βοηθα τον Τοπο του εκ των εσω η ειναι προτιμοτερος αυτος ο Ελληνας που απορριπτει τους παντες και εχει απορριφθει απο τους παντες με αποτελεσμα η συνισταμενη της προσφορας του να ειναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ για την Ελλαδα αν οχι και αρνητικη διοτι μπορει με την σταση του να δρασει αθελα του ακομα και προβοκατορικα για τον Τοπο αυτο.Νομιζω οτι η αναλυση ητανε αρκετη για να γινω πληρως κατανοητος σε αυτο το θεμα και να λαβω και την δικη σου συγκεκριμμενη απαντηση.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θεωρώ ανάξιο σχολιασμού το υβριστικό σου παραλήρημα.

    Όμως, επιβεβαιώνεις ότι γράφεις, χωρίς να κάνεις τον ελάχιστο κόπο να δεις, αν αυτά που γράφεις είναι έτσι:

    >Ο γέρος Καραμανλής πούλησε Κωνσταντινούπολη (1955, 1964)<

    Το πογκρόμ στην Κων/λη έγινε στις 6-7/9/1955. Ο Καραμανλής ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας την 5η Οκτωβρίου 1955. Το 1964, πρωθυπουργός της Ελλάδος ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου.

    Άνοιξε κανένα βιβλίο, ή έστω την Βικιπαίδεια, για να μην γράφεις αρλούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμε 2 Ιανουαρίου 2011 1:05 μ.μ.
    τα πράγματα είναι απλά.
    Κρατάς την άποψή σου και γω τη δική μου και κρινόμαστε.
    Όσοι ακολουθούμε καθαρή και ξάστερη πολιτική κρινόμαστε από το λαό και από την Ιστορία.
    Όσοι πάλι ακολουθούν τον άλλο δρόμο, που υπονοείς, κρίνονται από τους Μεγάλυος Διδασκάλους και από τους ομοίους τους. Όμοιος τον όμοιο και η ... στα λάχανα, που λέει κι ο λαός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ 1 Ιανουαρίου 2011 10:15 μ.μ.

    >Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι και να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη λόγω των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η εικόνα αυτή στην Τουρκία.<

    Σωστά τα λέει και αποτελεί ένδειξη έσχατου ραγιαδισμού ότι η Αθήνα δέχτηκε αυτή την παραβίαση του πρωτοκόλλου. Απ' όσο γνωρίζω, δεν έχει ξαναγίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πάντως πριν τον δεύτερο Αττίλα (15 Αυγούστου 1974) ο Καραμανλής και οι συν αυτώ είπαν το περίφημο: "Η Κύπρος κείται μακράν" και απέφυγαν να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στην μαρτυρική Κύπρο, ενισχύοντας την άμυνα του νησιού για να σωθούν αθώες ψυχές και εδάφη που χάθηκαν με τις επιχειρήσεις των Τούρκων στον δεύτερο Αττίλα.

    Ολους θα τους κρίνει η Ιστορία και ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Skal
    2 Ιανουαρίου 2011 1:25 μ.μ.

    Πολυ καλα και εδωσες και το ευρος
    των συντεταγμενων σου.
    Φυσικα δεν αναφερθηκαμε και στο παλληκαρι με το ονομα Λαλας που θυσιαστηκε ανηκοντας σε ξενη υπηρεσια και μεταφεροντας κρισιμη πληροφορηση στην Πατριδα του μεχρι που τον προδωσαν οι ενταυθα κατοικουντες "ελληναραδες"(αυτη ειναι η 2η κατηγορια που αναφερθηκα).Καλα που υπαρχει και η 1η κατηγορια που ηδη αναφερθηκα και ζει ακομα αυτος ο Τοπος.
    Καλημερα και ελπιζω να μη πιστευεις
    100% αυτα που εγραψες διαφορετικα αλλοιμονο!Και να ξερεις ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ οπως και εσυ νομιζω.Η Ελλαδα ζει απο αυτους που υπερβαινουν το ατομο τους και δεν το διαλαλουν ΠΟΤΕ και παραμενουν θυσιαστηρια στην σκια!
    Δεν επιθυμω την συνεχιση αυτου του διαλογου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πρός 2 Ιανουαρίου 2011 1:24 μ.μ.

    Κρίμα νά γράφεις ανώνυμα καί από πάνω νά μας βρίζεις. Οι εγγλέζοι οργάνωσαν τά σεπτεμβριανά όταν πέθαινε ο Παπάγος γιατί μέ τόν Παπάγο δέν θά τήν έβγαζαν καθαρή η Τούρκοι καί έγινε πρωθυπουργός από τό πουθενά, ένας άνθρωπός τους: ο γέρο Καραμανλής. Καί τόν έφεραν γιαυτόν ακριβώς τό λόγο: νά μήν αντιδράσει στήν εξόντωση των Ρωμιών της Πόλής, όπως καί δέν αντέδρασε.

    Παρόμοια ιστορία ζήσαμε μέ τόν Σημίτη καί τά Ιμια. Τά Ιμια έγιναν μέ την αλλαγή εξουσίας από τόν κύριο "Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους".

    Τό 1964 είχε εδραιωθεί ο καραμανλισμός καί οι δεξιά πολιτική. Ο γέρος Παπανδρέου δέν είχε παγιωθεί στήν εξουσία καί ούτε πρόλαβε. Τού έκαναν τή ζωή πατίνι.

    Η Δεξιά είναι υπόλογη γιά τίς εθνικές ξεφτίλες μέχρι τό 1974, όπως τό ΠΑΣΟΚ καί η ΝΔ είναι υπόλογοι γιά τήν χρεωκοπία καί τίς εθνικές ξεφτίλες από το 1981 καί εντεύθεν.

    Ο έρωτάς σου μέ τό σόϊ των καραμανλήδων δέν μπορεί νά κρυφτεί. Νά μήν ξεχάσουμε καί τήν εύνοια πού έδειξε στούς προδότες στρατηγούς πού αρνήθηκαν νά παράσχουν βοήθεια στήν Κύπρο πού στέναζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ fstav

    Εγώ σε βρίζω ή εσύ παραληρείς και βρίζεις όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου και σού υποδεικνύει την εξόφθαλμη αμάθειά σου;

    Οι συνωμοτικές, τύπου αστυνομικού μυθιστορήματος της κακής ώρας, ιστορίες που πλάθεις, δεν καλύπτουν εκ των υστέρων τις ανιστόρητες γκάφες σου.

    Δεν χρειάζεται να έχει κανείς "έρωτα" (sic!) με κάποιον, για να λέει τα ιστορικά γεγονότα όπως έχουν.

    Ο ημιθανής Παπάγος δεν είχε ορίσει διάδοχο και ο Καραμανλής ασφαλώς δεν μπορούσε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του να αποκάνει αυτό που είχε γίνει (το γιγνόμενον ουκ απογίγνεται). Καμαρώνω συγκρότηση λογικής σκέψης!!

    Ανακατεύεις άλλα τώρα στην μέση, σε μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσεις το θέμα, αλλά μάλλον δεν θα το καταφέρεις.

    Διερωτώμαι τι μπορούσε να είχε κάνει για την Κύπρο ο Καραμανλής τον Αύγουστο του 1974, έχοντας αναλάβει μόλις προ μηνός την πρωθυπουργία σε μία χώρα, όπου το δικτατορικό καθεστώς είχε καταρρεύσει, ο στρατός ήταν αμφιβόλου μαχημότητος, λόγω διασαλεμένης εμπιστοσύνης (ποιος ήταν τι;) και πειθαρχίας στις τάξεις του.
    Οι Τούρκοι είχαν καταλάβει το μέρος που είχαν καταλάβει και είχαν εδραιωθεί. Ο εφοδιασμός και ανεφοδιασμός τους ήταν ευχερής, λόγω μικράς αποστάσεως από την Τουρκία και οι στρατιωτική δύναμή τους στο νησί μεγάλη. Τι θα έκανε ο ελληνικός στρατός; Απόβαση και πόλεμο να τους διώξει; Ήταν σε θέση, μπορούσε; Ή μήπως έπρεπε να στείλει πρόβατα επί σφαγή ο Καραμανλής; Διότι αυτό τελικά θα έστελνε. και να μην λησμονούμε ότι η Τουρκία είχε την υποστήριξη των Αμερικανών, των Βρετανών. Ακόμη και οι κυονόκρανοι φερόταν φίλα προς τα τουρκικά στρατεύματα.

    Με τα λόγια όλα είναι εύκολα και προπαντός οι εκ των υστέρων κρίσεις, ειδικά όταν δεν κοστίζουν τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. //...να μην λησμονούμε ότι η Τουρκία είχε την υποστήριξη των Αμερικανών, των Βρετανών. Ακόμη και οι κυονόκρανοι φερόταν φίλα προς τα τουρκικά στρατεύματα.
    Με τα λόγια όλα είναι εύκολα και προπαντός οι εκ των υστέρων κρίσεις, ειδικά όταν δεν κοστίζουν τίποτε.
    2 Ιανουαρίου 2011 4:33 μ.μ.//
    --------------
    Γι΄αυτό, πατριωτική κυβέρνηση και έξω από το ΝΑΤΟ τώρα!!!
    Συμμαχία με Ρωσία το συντομότερο, διότι μετά από 30 χρόνια θα λέμε τα ίδια για αυτό που μπορεί να μας συμβεί σήμερα...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Όχι στην μασονία !!!
    Απλά πράγματα !!!
    Όλα να γίνονται στο Φως...
    Όπως πάντα στις μεγάλες μέρες της Ελλάδας !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Όλα να γίνονται στο Φως...
    Όπως πάντα στις μεγάλες μέρες της Ελλάδας !!!
    τζιμης

    2 Ιανουαρίου 2011 5:58 μ.μ.

    Βρε Τζιμη αυτα ειναι μονο ευχες.Παντοτε ολα τα σχεδια γινονται κατω απο το τραπεζι και εν αγνοια σου.Δεν θα προσγειωθεις καποτε στη γη να δεις την πραγματικοτητα και οχι το ονειρο που παρακολουθεις πανω απο τα συννεφα.ευκολο το ονειρο και μπορει να το ζουμε ολοι μας αλλα δυσκολη η πραγματικοτητα που δεν σηκωνει παιδικες ματιες.προσγειωσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Διάβασα τα σχόλια για το καραμανλέικο. Και είναι κάτι που δε μπορώ να καταλάβω. Οι Καραμανλήδες έφυγαν με ανταλλαγή από την Τουρκία, ή κάνω λάθος; Εκεί άφησαν όλο κι όλο ένα ταπεινότατο σπιτάκι.
    Πως γίνεται και απέκτησαν τεράστια περιουσία χωρίς κανείς να έχει εργαστεί από αυτούς ποτέ,
    ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο τζιμης είναι ουφο ή μου φαίνεται;
    όχι στη "μασονία", ναι στο Φως;;;
    αυτός και η Βίσση δηλαδή (σχιζοφρένεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Άρα καλά έκανε ο Καραμανλής και δεν έστειλε στρατό και δεν βοήθησε την Κύπρο το '74, όπως την εγκατέλειψε και η Χούντα που έφερε πίσω τα υποβρύχια που θα μπορούσαν να βουλιάξουν τους Τούρκους.

    Ούτε 2-3 αεροπλάνα φάντομς δεν έστειλαν στην Κύπρο για να προσφέρουν μια στοιχειωδη αεροπορική κάλυψη, ούτε η Χούντα στον 1ο Αττίλα αλλά ούτε και ο Καραμανλής στον 2ο Αττίλα, μπράβο τους.

    Μράβο τους λοιπόν και αλοίμονο σ' αυτούς που εγκαταλείφθηκαν ανυπεράσπιστοι στους Τούρκους και γέμισαν τα νεκροταφεία και τις λίστες με τους αγνούμενους.

    Τι φοβήθηκαν, ότι θα μας έκαναν πόλεμο και θα μας κτυπούσαν ανοικτά ακόμη και η Βρεττανία και οι ΗΠΑ αν πηγαίναμε να υπερασπίσουμε τα αδέλφια μας στην Κυπρο, για να μην στεναχωρηθούν οι Τούρκοι; Το ΝΑΤΟ δεν ήθελε κλιμάκωση των επιχειρήσεων και η όποια σύγκρουση θα γινόταν τοπικά στην Κύπρο, όπως και τελικά έγινε.

    Έτσι και αλλιώς είμασταν υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τους Κυπρίους με κάθε κόστος και να μην τους εγκαταλείψουμε.

    Ρωτήστε τους ηρωϊκούς πιλότους μας που ήταν έτοιμοι να πετάξουν με τα φάντομς από την Κρήτη. Αυτοί ξέρουν περισσότερα για το τι έγινε εκείνες τις τραγικές μέρες του 1974, που ενώ ήταν έτοιμοι στους διαδρόμους απογείωσης τους σταμάτησαν την τελευταία στιγμή με άνωθεν εντολές. Ψάξτε τα ιστορικά ντοκουμέντα της εποχής για να δείτε πως αντέδρασε η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία εκείνων των ημερών.

    Έλεος πια !!!
    Μήπως θα πρέπει να φερθούμε ανάλογα και σήμερα αν οι Τούρκοι επιτεθούν στη Θράκη ή σε κάποιο νησί; Να τους εγκαταλείψουμε και αυτούς στα πλαίσια των διεθνών σχέσεων, ισορροπιών, μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, κλπ.;
    Ήδη βέβαια οι Τούρκοι σουλατσάρουν στο Αιγαίο και πάνω από τα νησιά μας και εμείς κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα. Δηλαδή μας φτύνουν και διεκδικούν ξεδιάντροπα και εμεις λέμε ότι ψιχαλίζει, κάνουμε κουμπαριές και χορεύουμε ζεϊμπέκικα.

    Σημ.: Πάντως ούτε η ΝΔ ούτε και το ΠΑΣΟΚ ανοίγουν το φάκελλο της Κύπρου και δεν συνεργάζονται πλήρως με την Κυπριακή Κυβέρνηση σ' αυτό το θέμα ακόμη και σήμερα 36 χρόνια μετά.
    Ρωτήστε τους Κυπρίους αν δεν είναι έτσι.

    Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Απάντηση σέ έναν καραμανλικό ανώνυμο από έναν ανιστόρητο.

    T;o 1974, oι στρατιωτικοί Μπονάνος, Αραπάκης, Γεωργίτσης έδιναν εντολές στά υποβρύχια τσέπης, στά φάντομ καί στά πλοία νά επιστρέψουν από τήν Κύπρο γιατί οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι νά εισβάλλουν ...στή Χίο.

    Υπήρχε στρατιωτική δύναμη, ικανή νά αποτρέψει τόν Αττίλα. Απλά οι εντολές άνωθεν διεύκολυναν τούς Τούρκους καί καταδίκασαν τούς λίγους μαχητές σέ θάνατο. Εκείνοι οι ελάχιστοι σταμάτησαν τόν τουρκικό στρατό, ο οποίος κατέλαβε μόνο τό 4% τής νήσου. Φαντάσου νά έμπαιναν στή μάχη τά σύγχρονα γιά τήν εποχή γερμανικά υποβρύχια καί νά βύθιζαν τά αποβατικά σκάφη των Τούρκων.

    Καί ήρθε ο "εθνάρχης" πού δέν μπορούσε!!! καί χάρισε στούς Τούρκους τό 40% της Κύπρου. ΑΜΑΧΗΤΙ... Σού ξαναέγραψα ότι βαρέθηκα νά ακούω ότι οι έλληνες πολιτικοί δέν μπορούν, τούς πιέζουν κ.ο.κ.


    Οποιος δέν μπορεί πάει σπίτι του.

    Για τό σχέδιο Αννάν τούς πίεζαν τούς πολιτικούς μας γιά νά τό δεχτούν;;;; Τούς πίεζαν τά εκατομμύρια δολλάρια καί δέν μπορούσαν νά τά κουβαλήσουν;;; Ολο το πολιτικό σύστημα τά πήρε χοντρά καί ήθελε νά επιβάλλει τόν Αττιλά 3, πού ηταν στήν πραγματικότητα το σχέδιο Αννάν.

    Βρέθηκε ένας έντιμος ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ καί είπε όχι, ενώ αυτός ο έντιμος ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ξεκίνησε καί τό θέμα της ΑΟΖ γιά τήν χώρα του. Κάτι που δέν τολμούν νά τό κάνουν οι δικοί μας. Επέιδή προφανώς δέν μπορούν!!!

    Οσο γιά τίς συνομωτικές ιστορίες πού πλάθω νά ξέρεις ότι η πραγματικότητα είναι πιό σκληρή καί ξεπερνάει καί τό μυθιστόρημα πολλές φορές. Ποτέ τό μυαλό μου δέν θά φανταζόταν ότι η Τουρκία θά κατάφερνε νά αλλάξει τήν ιστορία των παιδιών μας, ότι θά έμπαιναν τά τουρκικά στά σχολεία καί τα θρησκευτικά θά γίνονταν προαιρετικό μάθημα, ότι θά εξυμνούσαν τόν Κεμάλ καί την τουρκοκρατία ανοιχτά στήν τηλεόραση, ότι θά παραδίδαμε τόν ηγέτη των Κούρδων, ότι θά μάς έστελνε η Τουρκία 3 εκ μουσουλμάνους καί η Ελλάδα θά τούς προωθούσε κατευθείαν στό κέντρο της Αθήνας, ότι θά μοιραζόμαστε τό Αιγαίο μέ τούς τουρκαλάδες, ότι θά κάνανε τσάρκες τα καράβια τους καί τα αεροπλάνα τους στά νησιά μας, ότι θά έβγαινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης νά λέει ότι η Μακεδονία δέν είναι ελληνική, ότι θά έβγαιναν αρχηγοί κομμάτων νά στηρίζουν τούς τούρκους πράκτορες στήν Θράκη καί νά τούς κανουν βουλευτές, ότι θά ξεχνούσαμε τό έγκλημα της κατοχής ελληνικού εδάφους καί θά παρακαλούσαμε τήν Ευρώπη νά δεχτεί τήν Τουρκία, ότι θά επιτρέπαμε στήν Τουρκία νά παίρνει δισεκατομμύρια ευρό από τήν Ευρώπη χωρίς νά ασκούμε βέτο...


    Μέχρι τό 1980 δέν είχε γίνει ούτε μία παραβίαση στόν εναέριο χωρό καί μάλιστα σέ μία πού είχε γίνει τά δικά μας αναγκασαν τό τουρκικό νά στραφεί δυτικά καί νά συντριβεί. Εκτοτε ταπεινώσεις, παραχωρήσεις, κλέψιμο του δημοσίου χρήματος, χρεωκοπία. Γίναμε ο καρπαζοεισπρακτορας των Βαλκανίων. Ακόμα καί οι σκοπιανοί των 2 εκατομμυρίων μάς δουλεύουν.


    Θά μου πείς βέβαια ότι οι κακόμοιροι πολιτικοί δέν μπορούν νά κάνουν διαφορετικά. Ισως νά έχεις δίκηο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Απάντηση σέ έναν καραμανλικό ανώνυμο από έναν ανιστόρητο.

    T;o 1974, oι στρατιωτικοί Μπονάνος, Αραπάκης, Γεωργίτσης έδιναν εντολές στά υποβρύχια τσέπης, στά φάντομ καί στά πλοία νά επιστρέψουν από τήν Κύπρο γιατί οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι νά εισβάλλουν ...στή Χίο.

    Υπήρχε στρατιωτική δύναμη, ικανή νά αποτρέψει τόν Αττίλα. Απλά οι εντολές άνωθεν διεύκολυναν τούς Τούρκους καί καταδίκασαν τούς λίγους μαχητές σέ θάνατο. Εκείνοι οι ελάχιστοι σταμάτησαν τόν τουρκικό στρατό, ο οποίος κατέλαβε μόνο τό 4% τής νήσου. Φαντάσου νά έμπαιναν στή μάχη τά σύγχρονα γιά τήν εποχή γερμανικά υποβρύχια καί νά βύθιζαν τά αποβατικά σκάφη των Τούρκων.

    Καί ήρθε ο "εθνάρχης" πού δέν μπορούσε!!! καί χάρισε στούς Τούρκους τό 40% της Κύπρου. ΑΜΑΧΗΤΙ... Σού ξαναέγραψα ότι βαρέθηκα νά ακούω ότι οι έλληνες πολιτικοί δέν μπορούν, τούς πιέζουν κ.ο.κ.


    Οποιος δέν μπορεί πάει σπίτι του.

    Για τό σχέδιο Αννάν τούς πίεζαν τούς πολιτικούς μας γιά νά τό δεχτούν;;;; Τούς πίεζαν τά εκατομμύρια δολλάρια καί δέν μπορούσαν νά τά κουβαλήσουν;;; Ολο το πολιτικό σύστημα τά πήρε χοντρά καί ήθελε νά επιβάλλει τόν Αττιλά 3, πού ηταν στήν πραγματικότητα το σχέδιο Αννάν.

    Βρέθηκε ένας έντιμος ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ καί είπε όχι, ενώ αυτός ο έντιμος ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ξεκίνησε καί τό θέμα της ΑΟΖ γιά τήν χώρα του. Κάτι που δέν τολμούν νά τό κάνουν οι δικοί μας. Επέιδή προφανώς δέν μπορούν!!!

    Οσο γιά τίς συνομωτικές ιστορίες πού πλάθω νά ξέρεις ότι η πραγματικότητα είναι πιό σκληρή καί ξεπερνάει καί τό μυθιστόρημα πολλές φορές. Ποτέ τό μυαλό μου δέν θά φανταζόταν ότι η Τουρκία θά κατάφερνε νά αλλάξει τήν ιστορία των παιδιών μας, ότι θά έμπαιναν τά τουρκικά στά σχολεία καί τα θρησκευτικά θά γίνονταν προαιρετικό μάθημα, ότι θά εξυμνούσαν τόν Κεμάλ καί την τουρκοκρατία ανοιχτά στήν τηλεόραση, ότι θά παραδίδαμε τόν ηγέτη των Κούρδων, ότι θά μάς έστελνε η Τουρκία 3 εκ μουσουλμάνους καί η Ελλάδα θά τούς προωθούσε κατευθείαν στό κέντρο της Αθήνας, ότι θά μοιραζόμαστε τό Αιγαίο μέ τούς τουρκαλάδες, ότι θά κάνανε τσάρκες τα καράβια τους καί τα αεροπλάνα τους στά νησιά μας, ότι θά έβγαινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης νά λέει ότι η Μακεδονία δέν είναι ελληνική, ότι θά έβγαιναν αρχηγοί κομμάτων νά στηρίζουν τούς τούρκους πράκτορες στήν Θράκη καί νά τούς κανουν βουλευτές, ότι θά ξεχνούσαμε τό έγκλημα της κατοχής ελληνικού εδάφους καί θά παρακαλούσαμε τήν Ευρώπη νά δεχτεί τήν Τουρκία, ότι θά επιτρέπαμε στήν Τουρκία νά παίρνει δισεκατομμύρια ευρό από τήν Ευρώπη χωρίς νά ασκούμε βέτο...


    Μέχρι τό 1980 δέν είχε γίνει ούτε μία παραβίαση στόν εναέριο χωρό καί μάλιστα σέ μία πού είχε γίνει τά δικά μας αναγκασαν τό τουρκικό νά στραφεί δυτικά καί νά συντριβεί. Εκτοτε ταπεινώσεις, παραχωρήσεις, κλέψιμο του δημοσίου χρήματος, χρεωκοπία. Γίναμε ο καρπαζοεισπρακτορας των Βαλκανίων. Ακόμα καί οι σκοπιανοί των 2 εκατομμυρίων μάς δουλεύουν.


    Θά μου πείς βέβαια ότι οι κακόμοιροι πολιτικοί δέν μπορούν νά κάνουν διαφορετικά. Ισως νά έχεις δίκηο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Απάντηση σέ έναν καραμανλικό ανώνυμο από έναν ανιστόρητο.

    T;o 1974, oι στρατιωτικοί Μπονάνος, Αραπάκης, Γεωργίτσης έδιναν εντολές στά υποβρύχια τσέπης, στά φάντομ καί στά πλοία νά επιστρέψουν από τήν Κύπρο γιατί οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι νά εισβάλλουν ...στή Χίο.

    Υπήρχε στρατιωτική δύναμη, ικανή νά αποτρέψει τόν Αττίλα. Απλά οι εντολές άνωθεν διεύκολυναν τούς Τούρκους καί καταδίκασαν τούς λίγους μαχητές σέ θάνατο. Εκείνοι οι ελάχιστοι σταμάτησαν τόν τουρκικό στρατό, ο οποίος κατέλαβε μόνο τό 4% τής νήσου. Φαντάσου νά έμπαιναν στή μάχη τά σύγχρονα γιά τήν εποχή γερμανικά υποβρύχια καί νά βύθιζαν τά αποβατικά σκάφη των Τούρκων.

    Καί ήρθε ο "εθνάρχης" πού δέν μπορούσε!!! καί χάρισε στούς Τούρκους τό 40% της Κύπρου. ΑΜΑΧΗΤΙ... Σού ξαναέγραψα ότι βαρέθηκα νά ακούω ότι οι έλληνες πολιτικοί δέν μπορούν, τούς πιέζουν κ.ο.κ.


    Οποιος δέν μπορεί πάει σπίτι του.

    Για τό σχέδιο Αννάν τούς πίεζαν τούς πολιτικούς μας γιά νά τό δεχτούν;;;; Τούς πίεζαν τά εκατομμύρια δολλάρια καί δέν μπορούσαν νά τά κουβαλήσουν;;; Ολο το πολιτικό σύστημα τά πήρε χοντρά καί ήθελε νά επιβάλλει τόν Αττιλά 3, πού ηταν στήν πραγματικότητα το σχέδιο Αννάν.

    Βρέθηκε ένας έντιμος ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ καί είπε όχι, ενώ αυτός ο έντιμος ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ξεκίνησε καί τό θέμα της ΑΟΖ γιά τήν χώρα του. Κάτι που δέν τολμούν νά τό κάνουν οι δικοί μας. Επέιδή προφανώς δέν μπορούν!!!

    Οσο γιά τίς συνομωτικές ιστορίες πού πλάθω νά ξέρεις ότι η πραγματικότητα είναι πιό σκληρή καί ξεπερνάει καί τό μυθιστόρημα πολλές φορές. Ποτέ τό μυαλό μου δέν θά φανταζόταν ότι η Τουρκία θά κατάφερνε νά αλλάξει τήν ιστορία των παιδιών μας, ότι θά έμπαιναν τά τουρκικά στά σχολεία καί τα θρησκευτικά θά γίνονταν προαιρετικό μάθημα, ότι θά εξυμνούσαν τόν Κεμάλ καί την τουρκοκρατία ανοιχτά στήν τηλεόραση, ότι θά παραδίδαμε τόν ηγέτη των Κούρδων, ότι θά μάς έστελνε η Τουρκία 3 εκ μουσουλμάνους καί η Ελλάδα θά τούς προωθούσε κατευθείαν στό κέντρο της Αθήνας, ότι θά μοιραζόμαστε τό Αιγαίο μέ τούς τουρκαλάδες, ότι θά κάνανε τσάρκες τα καράβια τους καί τα αεροπλάνα τους στά νησιά μας, ότι θά έβγαινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης νά λέει ότι η Μακεδονία δέν είναι ελληνική, ότι θά έβγαιναν αρχηγοί κομμάτων νά στηρίζουν τούς τούρκους πράκτορες στήν Θράκη καί νά τούς κανουν βουλευτές, ότι θά ξεχνούσαμε τό έγκλημα της κατοχής ελληνικού εδάφους καί θά παρακαλούσαμε τήν Ευρώπη νά δεχτεί τήν Τουρκία, ότι θά επιτρέπαμε στήν Τουρκία νά παίρνει δισεκατομμύρια ευρό από τήν Ευρώπη χωρίς νά ασκούμε βέτο...


    Μέχρι τό 1980 δέν είχε γίνει ούτε μία παραβίαση στόν εναέριο χωρό καί μάλιστα σέ μία πού είχε γίνει τά δικά μας αναγκασαν τό τουρκικό νά στραφεί δυτικά καί νά συντριβεί. Εκτοτε ταπεινώσεις, παραχωρήσεις, κλέψιμο του δημοσίου χρήματος, χρεωκοπία. Γίναμε ο καρπαζοεισπρακτορας των Βαλκανίων. Ακόμα καί οι σκοπιανοί των 2 εκατομμυρίων μάς δουλεύουν.


    Θά μου πείς βέβαια ότι οι κακόμοιροι πολιτικοί δέν μπορούν νά κάνουν διαφορετικά. Ισως νά έχεις δίκηο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η μασονία δουλεύει στο σκοτάδι σαν τον αρουραίο.
    Ο Πολιτισμός δουλεύει στο φώς του ήλιου.
    Εάν δεν υπήρχε το φώς αυτό να φωτίσει τα πράγματα, ώστε να τα δούμε καθαρότερα, θα είμασταν επάνω στα δέντρα σήμερα...
    Μαζί μας και η υπόλοιπη ανθρωπότητα !!!
    (ψιλοκλεμένο αυτό από κάποιον άλλο ...συνάδελφο! Τον Ελύτη;;;)
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Χρονια πολλα στον Ινφογνομωνα και σε ολους τους συντελεστες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δεν πρόκειται να ανοίξουν το φάκελο της Κύπρου γιατί θα καταρεύσουν οι ''Εθνάρχες''και οι''ΣοσιαΛΗΣΤΕΣ'' και γιατί οι ''σπόροι''τους έχουν να ξεπουλήσουν το πλούτο του ΑΙΓΑΙΟΥ.
    Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο μόνος ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ήταν ο 1ος Κυβερνήτης που παρέλαβε χάος και έφτιαξε κράτος.Ήταν ο μοναδικός που μπήκε στη πολιτική πλούσιος και έφυγε φτωχός και στη ''κάσα''.
    Παρόλο που ήταν μασόνος όταν επέλεξε το συμφέρον της Πατρίδας τον φάγανε.
    Απο τότε μας κυβερνουν οι Κοτσαμπάσηδες και οι τραπεζίτες.
    Τί περιμένεις απο ένα λαό και ένα κράτος που καταδίκασε σε θάνατο τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,τον ΝΙΚΗΤΑΡΑ τον άφησε να πεθάνει τυφλός και ζητιάνος στο Πειραιά και τοσους άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. (ψιλοκλεμένο αυτό από κάποιον άλλο ...συνάδελφο! Τον Ελύτη;;;)
    τζιμης

    3 Ιανουαρίου 2011 12:28

    Τζιμη
    Αυτο επρεπε να το αναρτησεις αλλου
    εκει που γραφει για τα Νομπελ.
    Εδω αδικεις το τρελεντο σσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.