19/4/11

Ρωσία: 183 δικαστικοί καταδικάστηκαν για διαφθορά το 2010

Le Figaro




Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 183 ανακριτές, δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι, καθώς και 227 εκλεγμένοι αξιωματούχοι καταδικάστηκαν το 2010 για διαφθορά, ένα κακό που μαστίζει τη χώρα.


«Εκατόν είκοσι ερευνητές, δώδεκα εισαγγελείς, 48 δικηγόροι (...) και τρεις  δικαστές καταδικαστήκαν για εγκλήματα διαφθοράς», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής Αλέξανδρος Μπαστρικίν μπροστά στα μέλη της Διπλωματικής Ακαδημίας του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.Επιπλέον, 225 βουλευτές τοπικών συνελεύσεων και δύο βουλευτές  του ρωσικού κοινοβουλίου έχουν καταδικαστεί για διαφθορά το περασμένο έτος, σύμφωνα με τον κ. Μπαστρικίν.

Ένα πρώην μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου), ο Ίγκορ Ιζμετιεβ μεταξύ άλλων καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί  κατεύθυνε μια «εγκληματική ομάδα που διοργάνωσε δύο τρομοκρατικές επιθέσεις, δεκατέσσερις δολοφονίες και πέντε επιθέσεις κατά των ανταγωνιστών» του εκλεγμένου, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής, δήλωσε επίσης ο Αλέξανδρος Μπαστρικίν.


Ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει θέσει την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας ως μια από τις προτεραιότητας της θητείας του, αναγνώρισε στις αρχές Απριλίου την έλλειψη προόδου σε αυτό το τομέα, θεωρώντας ότι η διαφθορά έχει «πάρει στο λαιμό της» την οικονομία της χώρας.

Le Figaro.fr με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) 19/04/2011 

5 σχόλια:

  1. Τσ, Τσ, τι διαφθορά που υπάρχει στην Ρωσία ρε παιδί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εβραιοαμερικανικη προπαγανδα ειναι με σκοπο να πληξουν την ορθοδοξια ιδιως αυτες τις αγιες μερες. Ως γνωστον διαφθορα δεν υπαρχει σε καμια ορθοδοξη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 19 Απριλίου 2011 9:18 μ.μ.
    @ 20 Απριλίου 2011 1:34 π.μ.

    Η είδηση είναι ότι κάτι προσπαθούν να κάνουν, με δικά τους όργανα. Η είδηση βγήκε από την Επιτροπή χτες, αλλά αυτή επέλεξαν τη Μεγάλη Τρίτη.
    "διαφθορα δεν υπαρχει σε καμια ορθοδοξη χώρα", αρά η Ρωσία έπαψε να είναι ορθόδοξη; υπέκυψε και αυτή στο διεθνή σιωνισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Γαλλία έχει ίσως και ολίγη τσαντίλα με τη Ρωσσία. Φαίνεται ότι οι Ρώσσοι είναι φειδωλοί στην αγορά επιπλέον εξοπλισμών που τους πρότεινε πρόσφατα η Γαλλία.
    Γι΄αυτό γκρινιάζουν...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη Ρωσία καταδικάστηκαν 183 δικαστικοί γιατί υπάρχει ο Πούτιν και κόβει΄΄φτέρνες΄΄.
    Στην Ελλάδα που την λεηλατούν τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια και την Πτώχευσαν πόσα λαμόγια δικαστικοί έπρεπε να καταδικαστούν;
    Αυτά τα λαμόγια έχουν απο το Νομοθέτη(δικαστική εξουσία) την αρμοδιότητα να ελέγχουν την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία(την κάθε κυβέρνηση).
    Θυμόμαστε βεβαίως το μόνο αξιόλογο έργο τους που έπερναν κάθε 4 χρόνια περίπου 50000-100000 Ευρώ με δικές τους αποφάσεις.Υπήρχαν βεβαίως και οι εξαιρέσεις που επιβεβαίωναν τον κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.