7/4/11

Τομές 29.3.11 2/4 - «Πού βρίσκεται η Κύπρος;»

9 σχόλια:

  1. Το καλύτερο: Το νησί αυτό Απελευθερώθηκε Από τους Προγόνους του και είναι αγνώμον στους απελευθερωτές.Ιλαροτραγωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυθεντικοί απόγονοι του καπτάν Μάλτα γιοκ.
    Αν ξεκινήσουν για απόβαση στη Χίο ικανοί είναι να βρεθούν στη Σικελία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 3:54 μ.μ.

    Πάντως την Εύβοια μια χαρά την βρίσκουν. Και τα Ίμια και το Σούνιο. Όλο "αβλαβείς διελεύσεις" κάνουν, αλωνίζουν στο Αιγαίο και δεν καταλαβαίνουν από μεγαλοστομίες, σαν αυτές που γράφεις. Ή λάθος κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως, κακά τα ψέματα, διερωτώμαι πόσοι δεκαοκτάρηδες ελληνόπαιδες θα γνωρίζουν λ.χ. πού ακριβώς πέφτει η Κύπρος ή η Σαμοθράκη ή η Φλώρινα. Ή, πόσοι βουλευτές θα μπορούν να απαριθμήσουν με την πρώτη τα κατοικημένα νησιά της Δωδεκανήσου.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 06:48
    Και που ξέρεις φίλε εσύ πως αυτοί που έφτασαν Εύβοια δεν πήγαιναν για Γαύδο;
    Καλό θα ήταν να ξεχωρίζεις τον χαβαλέ και να μην είσαι τόσο επιθετικός.
    Στα σοβαρά πάντως, αν θες πάντως να σου αποδείξω την ασχετοσύνη τους και να σου απαριθμήσω περιστατικά της "ναυτοσύνης" τους στη διάθεσή σου.
    Ο 3:54

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 1:08 π.μ.

    Δεν είμαι επιθετικός. Εσύ κάνεις χρήση των συνήθων ρωμαίικων μεγαλοστομιών, που δεν βοηθούν σε τίποτε. Ουσιαστικά δεν απάντησες στο σχόλιό μου. Έτσι, θα σε παρακαλούσα, αφού προσφέρεσαι, να μου απαριθμήσεις περιστατικά της "ναυτοσύνης" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσει το πάθος του Νεοκλή! Ούτε έφηβος δεν τον συναγωνίζεται. Είναι ο καλύτερος γνώστης των τουρκικών πραγμάτων που έχουμε στην Ελλάδα και σαφώς έχει δίκιο και στο βίντεο τούτο.

    Βεβαίως, όπως σωστά γράφει ο εκ Κύπρου Κωνσταντίνος, αυτά συμβαίνουν και παρ’ ημίν και χειρότερα ακόμη. Αναφέρομαι στις απαντήσεις που δίνουν οι μαθητές όταν τους ρωτούν τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ατσα το ποιηματακι ο νεος περι αγνωμοσυνης , το που πεφτει η Κυπρος ιδεα δεν ειχε .

    Φιλε 10:45 ετσι ειναι και κανεις δεν τον χρησιμοποιει σε καμια επιτροπη τον Νεοκλη να εξηγει στους κυβερνητικους κοπανους τα απαραιτητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες του infognomon καθώς τα περισσότερα από τα παρακάτω σας είναι πασίγνωστα. Όμως κατόπιν παράκλησης του φίλου στο 10:32 είμαι υποχρεωμένος να τα παραθέσω και εδώ.

    4/10/10 Μομπάσα, Κένυα
    "Δράστης":Φρεγάτα Gökçeada F-494 TCG
    Προσάραξε στα αβαθή του λιμανιού μπλοκάροντας το μοναδικό κανάλι εισόδου εξόδου. Υπέστη σοβαρότατες ζημιές.
    Κατά τα άλλα είχε πάει λέει να καταπολεμήσει την πειρατεία των Σομαλών. Τα επίσημα Τουρκικά ΜΜΕ βέβαια απέφυγαν να το δημοσιοποιήσουν. Όποιος γνωρίζει Τουρκικά θα καταλάβει πως οι Τούρκοι Bloggers το "ανακάλυψαν" μέσω των ελληνικών forum.

    14/8/9 Μεγίστη
    "Δράστης": Φρεγάτα F-501 Bodrum
    Άφησε το sonar της στον ύφαλο Κουτσόμπα κοντά στο Καστελόριζο σαν αναμνηστικό για την επίσκεψη.
    Τα κομμάτια του τα ανέσυραν βατραχάνθρωποι του ΠΝ.


    13/8/96 Κως
    Η ναυαρχίδα τους (τουλάχιστον τότε) φρεγάτα Yavuz κλάσης ΜΕΚΟ-200ΤΝ προσαράζει στην περιοχή Αμμόγλωσα στα 200 - 300 μέτρα από την ακτή. Τους ξεκόλλησαν οι Έλληνες.
    (Σημειολογικό: Εκτός από έτος των Ιμίων ήταν και ημέρες δολοφονίας των ξάδελφων Ισαάκ Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού)


    Μία "Θαλασσοκράτειρα" 2.300 ετών...
    2009 Γαλλία: εκδηλώσεις για σαιζόν Τουρκίας

    Το νεοτουρκικό κακέκτυπο "αρχαιοτουρκικής" Τριήρους της "Αρχαίας" Τουρκικής πόλης Φώκαιας
    καταφτάνει (ως... ο συνδετικός κρίκος του παράκτιου εκείνου τουρκικού πολιτισμού που ίδρυσε την γαλλική αυτή πόλη) στο λιμάνι της Μασσαλίας ξανά μετά από 2.300 χρόνια. Εκεί στη Θάλασσα της Μασσαλίας η τραγελαφική απόπειρα οικειοποιήσεως της Ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού των Ιωνίας θα πνιγεί κυριολεκτικώς καθώς η Τριήρης ελλιμενισμένη θα βουλιάξει (απο τη ντροπή της άραγε;) στα ύσυχα νερά του λιμανιού. Κατά τα άλλα ξέρουν από σκαριά οι Τούρκοι. 2.300 χρόνια ναυτοσύνης είναι αυτά.

    Αυτά βέβαια είναι από αυτά που έχουν πέσει στην αντίληψή μας.

    Εδώ δεν αντέχω και εκτός από δείγματα ναυτοσύνης θα σου παραθέσω και πραδείγματα Αεροναυτοσύνης.

    Πάμε:

    Μαθήματα διακλαδικότητας

    Κύπρος 1974
    Αντίπαλοι:
    Τουρκικό ΠΝ Τουρκική (TDK) vs Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (ΤΗΚ)

    Τρία Τουρκικά αντιτορπιλικά (ADATEPE, KOTZATEPE, CAKMAK) προσπαθούν να εντοπίσουν μια μεγάλη Ελληνική νηοπομπή* Β/Δ της Πάφου με τη βοήθεια αναγνωριστικών α/φ με εντολές να την καταβυθίσουν.
    Την ίδια ακριβώς αποστολή έχει και η Τουρκική αεροπορία.
    Στην επακολουθούμενη αεροναυμαχία 48 τουρκικά αεροσκάφη θα εντοπίσουν επιτέλους τα πολεμικά της ελληνικής νηοπομπής. Στην αεροναυμαχία που ακολουθεί Θα απωλεσθούν 5 α/φ αλλά θα καταφέρουν να βυθίσουν το ένα πολεμικό του εχθρού, να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές στο δεύτερο και σημαντικές στο τρίτο. Τα τουρκικά επιτελεία ζουν ανεπάληπτες στιγμές πολεμικής δόξας. Μέχρι να μάθουν πως χτύπησαν απλώς ο ένας τον άλλον. Δεκάδες οι νεκροί και στα τρία πλοία.

    *(Η ολόκληρη νηοπομπή ήταν... το ταπεινό Α/Γ Λέσβος του Πλωτάρχη Χανδρινού που αφού ξεπάστρεψε τον Τ/Κ θύλακα της Πάφου με τα bofors του την κοπάνησε σαν κύριος)


    Τώρα αυτά που αναφέρεις για "βόλτες" στην Εύβοια, στο Σούνιο κλπ ξέρεις πολύ καλά πως οφείλονται στην ανοχή και στην παθητικότητα των πολιτικών προϊσταμένων και όχι στην ανεπάρκεια των μέσων ή των αξιωματικών του ΠΝ. Υπάρχουν βεβαίως και οι καπετάνιοι που θέλουν απλώς να ανέλθουν στα ανώτατα επιτελικά και πολιτικά αξιώματα κάνοντας εκπτώσεις στην έννοια του καθήκοντος και την αξιοπρέπειας της πατρίδας τους. Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένα πλοία του ΠΝ που όταν περιπολούν στο Αιγαίο, οι Τουρκοι καπουδάνοι αποφεύγουν επιμελώς να αποτολμήσουν να μπουν στον τομέα περιπολίας τους. Και βέβαια δεν παραλείπουν να κάνουν όχι απλώς αβλαβείς αλλά και βλαβερές διελεύσεις. (οι δικοί μας) Μη ζητάς λεπτομέρειες. Θα εκτεθούμε.

    Ελπίζω να σε κάλυψα. Αν όχι, πες το μου να δω τι άλλο μπορώ να κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.