13/4/11

Ισλαμιστές καλούν την Αλ Κάιντα να επιτεθεί στη Γαλλία λόγω μπούρκας

Σε αντίποινα κατά της Γαλλίας με αφορμή την απαγόρευση της μπούρκας καλούν μηνύματα που εμφανίστηκαν σε διαδικτυακά φόρουμ, υποστηρίζει μιας αμερικανική υπηρεσία ελέγχου της τρομοκρατίας στο Ίντερνετ.

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στα τσατ ρουμ- στα οποία μπορούσε να συμμετάσχει κανείς μόνο κατόπιν πρόσκλησης- καλούν την Αλ Κάιντα της Βόρειας Αφρικής να "εμποδίσει" τη Γαλλία οργανώνοντας ένοπλες επιθέσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία SITE.

Οι ανώνυμες απειλές που παρουσιάζονται ως σχόλια ιδιωτών δεν έχουν φυσικά το βάρος των ηχογραφημένων ή μαγνητοσκοπημένων μηνυμάτων του Οσάμα μπιν Λάντεν ή άλλων οργανώσεων που στοχεύουν δυτικά συμφέροντα. Ωστόσο, αξιωματούχοι των δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας ανησυχούν ότι τα κηρύγματα, οι συνομιλίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε φόρουμ και σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται ευρέως για να ενθαρρύνουν τους "συμπαθούντες" της Αλ Κάιντα και άλλων οργανώσεων να επιχειρήσουν επιθέσεις.

"Σαρκοζί, άσε ήσυχες τις αδελφές μας διαφορετικά θα υποχρεωθούμε να κάνουμε πράξη τα λόγια μας", έγραψε ένα άτομο που υπέγραφε με το όνομα "Τζαμπίν του Αμπντάλα Αζάμ" στο αραβόφωνο φόρουμ Σουμούχ αλ-Ισλάμ. "Κηρύξτε πόλεμο στη σταυροφόρο Γαλλία", ζητούσε ένας άλλος, ο "αλ-κατέμπατ αλ-χντρα" ("πράσινη ταξιαρχία") στον ίδιο ιστότοπο. "Με τέτοιες ενέργειες η Γαλλία αυτοκαταστρέφεται", πρόσθεσε.

Η απαγόρευση της πλήρους κάλυψης του προσώπου στη Γαλλία τέθηκε σε ισχύ την Δευτέρα. Οι γυναίκες που φορούν νικάμπ ή μπούρκα σε δημόσιους χώρους θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ ή θα υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν μαθήματα περί γαλλικής υπηκοότητας. Ο νόμος προκάλεσε περιορισμένες αντιδράσεις στη Γαλλία όμως επικρίθηκε ευρέως από μουσουλμάνους του εξωτερικού ως επιβλαβής για τη θρησκευτική ελευθερία τους.

Σύμφωνα με το SITE σε συζητήσεις που είχαν στις 12 Απριλίου μέλη του φόρουμ Σουμούχ κάλεσαν τον μπιν Λάντεν να πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Γαλλία και πρότειναν τη σύσταση ενός ταμείου που θα σχεδιάζει και θα εκτελεί επιθέσεις κατά της Γαλλίας και των γαλλικών συμφερόντων. Ένας μάλιστα υποστήριξε ότι η Γαλλία εμφανίζεται ως μεγαλύτερος εχθρός του ισλάμ ακόμη και από τις ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με τη Βρετανία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, η Γαλλία δεν έχει γνωρίσει τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός της, μολονότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ και συμμετείχε στην εισβολή στο Αφγανιστάν.
http://www.nooz.gr

7 σχόλια:

  1. Ω!Ω!Ω! βλεπω μεγαλο χαβαλε...
    Καλα να παθουν ολοι οι ευρωπαιοφιλανθρωποι...
    Να βαλλουμε εμεις oι νεοελληνες ως "ανωτεροι", μπουργκα στον βαλλιανατο για να ταχουμε καλα με την αλκαιντα... -:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Γερμανία απαγορεύει την "γιάμουρλκα".
    Για τους αμύητους η γιάμουρλκα είναι ο εβραϊκός σκούφος.
    Άντε να απελευθερωθούμε κι απ αυτούς



    Φρατζέσκα Πεσάχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεμα δεν ειναι οπως τεθηκε στο αρθρο αλλα και απο σχολιαστες.Η Αλ καιντα αν ποτε υπηρξε εχει περασει σε χερια δυτικων μυστικων υπηρεσιων(αν δεν υπηρξε εξ αρχης ετσι) ιδιως μετα τον βιαιο θανατο του Μπεν Λαντεν το 2001.
    Η "τρομοκρατικη" αυτη οργανωση ειναι οργανο δυτικων μυστικων υπηρεσιων που εξυπηρετουνε αλλα συμφεροντα που φαινομενικα ταυτιζονται με αυτα των ΗΠΑ.Ετσι αυτη την στιγμη φαινεται να απειλει και να πιεζει την Γαλλια.
    Στην πραγματικοτητα Γαλλια και UK εχουν παγιδευτει απο "ΗΠΑ" στην Λιβυη.Ετσι, εκανε την αρχη απο μακρυα με πυραυλους η Αμερικη και αποχωρησε, ενω εβαλε στο παιχνιδι Γαλλια και Βρεττανια και τους αφησε να βαλτωσουν στην φθορα και αναποτελεσματικοτητα κατα το πρωτυπο της δικης της αποτυχιας σε Βιετναμ και Ιρακ.Και φαινεται οτι το επιδιωκομενο απο ΗΠΑ ειναι να τους πεισει οτι χωρις την παρουσια των ΗΠΑ στην Ευρωπη και στο ΝΑΤΟ δεν υπαρχει ασφαλεια στην δυτικη ευρωπη,αρα η παρουσια της και η υπακοη προς αυτην ειναι απαραιτητες.
    Ακομα και η αποφαση του Συμβουλιου Ασφαλειας του ΟΗΕ ,που ειναι σχεδον παντα κατευθυνομενη, ελεγε για "υπερασπιση αμαχων" και τιποτα αλλο.Μια αποφαση παραπλανητικη και χωρις να δινει συγκεκριμμενο αιτιο επεμβασης αλλα μονο αποφαση που θα μπορουσε να ερμηνευτει οπως θελουν καποιοι και οπως τους συμφερει αλλα ετσι εδενε και τα χερια για την τελικη σταση Γαλλιας και Βρεττανιας για το αν θα μπορουσαν να γλυτωσουν το χρονικο και στρατιωτικο τους βαλτωμα στην περιοχη.Τωρα θα "βοηθησει" και η αλ καιντα για να πρεσσαρει την Γαλλια και ισως τελος 2011 η στους Ολυμπιακους του Λονδινου το 2012 και την Βρεττανια.Τα παιχνιδια ειναι περιπλοκα και τα παντα γινονται οπως στο μπιλιαρδο=απο καραμπολα.Αλλα σου δινουν και αλλα σκοπευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΕΛΑΕ, Η ΑΛ-ΚΑΙΝΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΕΚΚΛΗΣΙΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΏΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!
    ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 15 Απριλίου 2011 4:48 π.μ.

    Κρα Κρα Κορακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΧΕΛΑΕ, Η ΑΛ-ΚΑΙΝΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΕΚΚΛΗΣΙΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΏΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!
    ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

    15 Απριλίου 2011 4:48 π.μ.

    Αντε καραγκιζη και διαβαζεις και μαθαινεις τζαμπα αυτα που δεν θα σου ελεγε κανενας και γραφεις τις αρλουμπες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.