15/4/11

Τουρκία: Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις ρατσιστικές εκδηλώσεις στο συνέδριο του φλαμανδικού κόμματος

Τις "ρατσιστικές" και "ξενοφοβικές" εκδηλώσεις που σημειώθηκαν στο Βέλγιο με αφορμή το συνέδριο του φλαμανδικού κόμματος της άκρας δεξιάς Vlaams Belang καταδίκασε το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. «Οι πινακίδες που εμφανίστηκαν στο συνέδριο και εξωθούσαν για την απομάκρυνση των Τούρκων από την Ευρώπη έχουν καθαρά ρατσιστικό χαρακτήρα», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο στην Αγκυρα. Οι εκδηλώσεις αυτές που καταδικάζονται απερίφραστα από την Αγκυρα δεν δε βοηθούν την ένταξη της τουρκικής κοινότητας στη βελγική κοινωνία και συνιστούν κατάφωρη αδικία σε βάρος της, γιατί παραβλέπουν τη σημαντική συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη και την σταθερότητα της χώρας.
«Αυτό το είδος της ρατσιστικής ξενοφοβικής συμπεριφοράς δεν θα πρέπει να επιτραπεί στη σημερινή Ευρώπη», αναφέρει ανακοίνωση και υπενθυμίζει την «πικρή ιστορική εμπειρία της Ευρώπης στα θέματα αυτά». «Αυτού του είδους η ρατσιστική προπαγάνδα συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» προσθέτει η ανακοίνωση και καλεί τις βελγικές αρχές «να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα». «Οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να κρατήσουν υπεύθυνη στάση στο θέμα αυτό», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι ο βελγικός λαός θα δώσει την καλύτερη απάντηση σε όσους --για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους-- παραβλέπουν τη σοβαρότητα των ξενοφοβικών προπαγανδιστικών δραστηριοτήτων.http://www.express.gr

11 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στους Φλαμανδούς.Οι άνθρωποι δεν θέλουν να καταλήξουν να είναι ξένοι και φιλοξενούμενοι μέσα στην ίδια την πατρίδα τους όπως οι Κύπριοι.
    Όσο για τα περι ρατσισμού οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ότι είναι οι χειρότεροι ρατσιτσές και φασίστες μέσα στην Τουρκία εξοντώνοντας κάθε θρησκευτική ή εθνική μειονότητα με τρόπο βάρβαρο συστηματικό και απροκάλυπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστηχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογο κίνημα που να εκφράζει την αγανάκτηση των πολιτών από την λαθρομετανάστευση και τα τεράστια προβλήματα που αυτή έχει συσσωρεύσει σε περιοχές των μεγάλων ελληνικών πόλεων.
    Σε Ηγουμενίτσα, Πάτρα , Αχαρνών, η κατασταση δεν πάει άλλο.
    Στην περίπτωση της Τουρκίας τα πράγματα είναι πιό επικύνδινα για τις χώρες της Ευρώπης καθώς η Τουρκία εκμεταλλεύεται την παρουσία μεταναστών για να εκβιάζει τις εκάστωτε κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Τούρκοι μιλάνε για ρατσισμό. ! Ποιό φασίστας και πιό ρατσίστας λαός από τους Τούρκους υπάρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και υπενθυμίζει την «πικρή ιστορική εμπειρία της Ευρώπης στα θέματα αυτά». «Αυτού του είδους η ρατσιστική προπαγάνδα συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

    --------------------------

    Αυτή η απίθανα θρασύτατη δήλωση, περιγράφει με τον καλύτερο νομίζω τρόπο τις γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων και Κούρδων!
    Οι Τούρκοι έχουν χάσει πλέον το τραίνο της Ευρώπης, καθώς για μια ακόμη φορά (το ίδιο συνέβη και στα χρόνια της Ε8νικής μας Επανάστασης με τις τουρκόφιλες πολιτικές) υπάρχει διάσταση άποψης ανάμεσα στις επίσημες πολιτικές των Κυβερνήσεων ορισμένων Ευρωπαϊκών κρατών και της κοινής γνώμης των λαών των χωρών αυτών.
    Η μεγάλη πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών δεν επιθυμεί την Τουρκία στην ΕΕ.
    Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Αντίθετα ολοένα και θα αυξάνεται ο αντιτουρκισμός μέσα στο πλαίσιο μιας γενικότερης ευρωπαϊκής αντι-ισλαμικής κίνησης-αντίδρασης μπροστά στον επερχόμενο κίνδυνο εξισλαμισμού της Ευρώπης.
    Η αχίλλειος πτέρνα της Νταβουτόγλειας νεο-οθωμανικής πολιτικής θα είναι η ταύτιση της Τουρκίας με το Ισλάμ, γεγονός που θα την απομονώσει τελικά από τον χριστιανικό κόσμο της Δύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικό και καλαίσθητο το σχεδιάκι. Μπράβο στους κατά τα άλλα παρηκμασμένους Φλαμανδούς. Χάρμα οφθαλμών, μπράβο στον σχεδιαστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 8:11 π.μ.

    >Δυστηχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογο κίνημα<

    α) ΔυστΥχώς

    β) Υπάρχει η «Χρυσή Αυγή», το ΠΑΜΕ, ο ΛαΟΣ και όλα αυτά τα «φασισταριά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αφίσα είναι αντιγραφή από άλλη αφίσα ελβετικού ή ολλανδικού κόμματος.
    Πάντος οι λαοί της Ευρώπης ξυπνούν και αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο του εξισλαμισμού.

    Όλοι οι αναρχικοί οι ΜΚΟ , οι οικολόγοι που μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου με τον ρατσισμό και την πολυτισμικότητα σε λίγα χρόνια θα ψάχνουν για οπαδούς.
    Είναι ήδη μιά γραφική μειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαχαχαχαχα!
    Αλλοι γελοιοι:Oι τουρκοι το παιζουν παγκοσμιοι ρυθμιστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι θέμα ρατσισμού,είναι θέμα επιβίωσης πλέον!

    Η πράξη απέδειξε πως η λεγόμενη πολυπολιτισμικότητα,

    είναι πολυπροβληματικότητα.


    Οπότε κι οι Ευρωπαίοι αμύνονται της γης τους,της παράδοσής τους και του τρόπου ζωής τους που απειλείται από τα πλήθη των Μουσουλμάνων της Ευρώπης και της υποψήφιας Τουρκίας,οι οποίοι δεν επιθυμούν τίποτε άλλο παρά να κυριαρχήσουν επί των γκιαούρηδων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πριν οι τουρκοι μιλησουν για ρατσισμο θα μπορουσαν να ενημερωσουν τον κοσμο για την μοιρα : 1.000.000-1.500.000 Αρμενιων το 1915 πανω απο 500.000 Ελληνων την περιοδο 1919-1922 δεκαδων χιλιαδων Βουλγαρων το 1875 ("Οι φρικαλεοτητες της Βουλγαριας" οπως τις αποακαλουσαν οι Ευρωπαικες εφεριδες της περιοδου), των 40.000 Χιωτων που πουληθηκαν στα σκλαβοπαζρα της Ανατολης και παραπολλων αλλων και φυσικα για την τυχη των 1376 αγνοομενων Ελληνων το 1974 η κωλυονται;
    @Αποωη του υποφαινομενου ειναι οτι οι τουρκοι εχασν τα κλειδια της Ευρωπης μπροστα στα τειχη τηε Βιεννης κυνγημενοι απο τους "φτερωτους Ουσαρους" του Σομπιεσκι.Χρεος μας ειναι να μην τα ξαναβρουν στην Αθηνα η στις Βρυξελλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 15 Απριλίου 2011 11:36 π.μ.

    Όποιος δεν θέλει να κατακλυστεί η πατρίδα του από μιλιούνια ισλαμά είναι φασίστας κλπ; Ο Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος που αναφώνησε "δεν υπάρχει ένας χριστιανός να μου πάρει το κεφάλι", αντιστεκόμενος στα μιλιούνια ισλαμά με έργα και όχι με λόγια, ήταν με τα δεδομένα της εποχής, φασίστας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.