25/4/11

Προσωρινή αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν μελετά η Γαλλία

Παρίσι: Η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει την εφαρμογή των δεσμεύσεων της έναντι της Συνθήκης Σένγκεν για την ελεύθερη μετακίνηση εντός της ΕΕ, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή της προεδρίας.Αιτία είναι η αυξημένη ροή μεταναστών από τη Τυνησία και τη Λιβύη το τελευταίο διάστημα λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη περιοχή.


«Φαίνεται ότι πρέπει να σκεφτούμε για ένα μηχανισμό που θα μας επιτρέπει να παρέμβουμε όταν θα υπάρχει συστηματική διατάραξη στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, με μία προσωρινή άρση των κανονισμών», ανέφερε η πηγή.

Εξήγησε πάντως ότι αυτή η άρση θα διαρκεί για όσο διαρκεί αυτή η διατάραξη, όπως τη χαρακτήρισε.

Σημειώνεται ότι μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Γαλλία έκλεισε την Κυριακή τα σύνορά της για τα τρένα που μεταφέρουν Τυνήσιους μετανάστες από την την Ιταλία.

Η κίνηση που σχετίζεται με τη διαμάχη της Γαλλίας με την Ιταλία για το ρεύμα Αφρικανών μεταναστών, προκάλεσε την αντίδραση της Ρώμης, η οποία κατηγορεί το Παρίσι ότι παραβιάζει τις ευρωπαϊκές αρχές.Λίγες ώρες αργότερα, πάντως, η Γαλλία ήρε την απαγόρευση.

Την ίδια ώρα έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν μέσω θαλάσσης από τη βόρεια Αφρική και αναγκάζονται να διαμείνουν σε άθλιες συνθήκες στη Μάλτα ή την ιταλική νησίδα Λαμπεντούζα.
http://www.philenews.com
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

4 σχόλια:

  1. Η λαθρομεταναστευσις ειναι δομικο εργαλειον του νεοφιλελευθερου ολοκληρωτισμου των αγορων.Επιβαλλεται απο τις αγορες και εκτελειται απο τα πειθηνια οργανα των τοπικων πολιτειων για να λειτουργησει ο διεθνης ανταγωνισμος μισθων προς τα κατω.

    Οι πολιτικες ποινικοποιησης της εχθροπαθειας,δηλαδη η απαγορευση στους λαους της ευρωπης να μην την επιθυμουν και η επιλογη να μην ερωτωνται για αυτη και τις δραματικες συνεπειες της στην οικονομια,το εισοδημα,την πολιτισμικη ποιοτητα-ταυτοτητα,την καθημερινοτητα του πολιτη,εχει διακρατικο κεντρο εκπορευσης και επιβαλλεται παντου.

    Η δε εξτρεμιστικη αυτη πολιτικη των πολυεθνικων επιχειρησεων ερημην των λαων,ελεγχει τις κατα τοπους αρχες και αποφασιζει και διαταζει την καταπνιξη καθε λαικης αντιδρασης ως...εξτρεμιστικης !!!

    Η αποδειξις;Στη ρωσια το δικαστηριο εθεσε εκτος νομου πανεθνικο συλλογο εναντια στην ...λαθρομεταναστευση!!!Ποινικοποιειται η λαικη αντιθεση σε παραλογες πολιτικες επιλογες!

    Αυταρχισμος ελιτ που αποφασιζουν και διαταζουν ερημην των λαων τις πολιτικες των κερδοσκοπων για διαλυμενα συνορα και κοινωνιες ...

    The Moscow City Court on April 18 banned in the territory of the Russian Movement Against Illegal Immigration

    The Moscow City Court at the suit of the Moscow City Prosecutor Yury Semin in Monday, April 18, 2011, banned the activities of the Movement Against Illegal Immigration (DPNI) in the Russian Federation, recognizing it as an extremist organization.

    http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF8&prev=_t&sl=
    ru&tl=en&u=http://www.dpni.org/


    http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=ru&tl=en&u=http://www.genproc.gov.ru/news/news-71716/&usg=ALkJrhhQ2f10fZ0npYp_iHFBvQuSzjJ6JQ

    http://www.genproc.gov.ru/news/news-71716/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αμεσο αποτελεσμα της καταστολης της λαικης εξεγερσης με νομους, ομως οδηγει κατα την αποψη μου σε μαζικοποιηση της αντιδρασης μεσω κοινοβουλευτικων διαδικασιων.
    Παραδειγμα: H αναδυση του "εθνικισμου" στην Ουγγαρια.
    Η δε πρωταρχικη αιτια ενω φαινεται οτι προερχεται απο τον ολοκληρωτισμο των αγορων στηριζομενη στην βουλιμια ή την αναγκη για φθηνοτερη ανταγωνιστικη εργασια, μαλλον θα επρεπε να αποδοθει σε παραγοντες που αποζητουν την αποσταθεροποιηση και τον πληρη ελεγχο των ανεπτυγμενων χωρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. '' Προσωρινή αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν μελετά η Γαλλία''

    Ενώ η Ελλάδα άνοιξε τα πόδια και περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Σημίτης, στην προσπάθειά του να φανεί καλός Ευρωπαίος (πήγαινε για προεδρία της Κομισιόν, ο ερίφης, αλλά έφαγε πόρτα), μάε έχωνε όσο πιο βαθιά μπορούσε σ' αυτό το άθλιο κατασκεύασμα που λέγεται ΕΕ. Δεν άφησε τρύπα που να μην μάς βάλει μέσα.

    Οι Άγγλοι και όχι μόνο, πού είναι συντηρητικότεροι και προσεκτικότεροι, με μεγάλη πείρα στην εξωτερική πολιτική, απέφυγαν αυτές της παγίδες (Σένγκεν και Ευρωζώνη).

    Είμαι υπέρ της καταργήσεως της Συνθήκης Σένγκεν, η οποία μόνο κινδύνους εγκυμονεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.