25/4/11

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

Διανοούμενοι καταγγέλλουν την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων

Aυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη Συρία, σύμφωνα με οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στην πόλη Ντεράα της νότιας Συρίας πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν κατά την εισβολή περίπου 3.000 ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας υποστηριζόμενων από άρματα μάχης.
«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», δήλωσε αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατάφερε να έχει επικοινωνία με τη Ντεράα.
«Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέση σε στέγες και τα άρματα μάχης βρίσκονται στο κέντρο της πόλης», πρόσθεσε.

Συριακές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν νωρίς σήμερα και στο προάστιο Ντούμα της Δαμασκού, ανοίγοντας πυρ εναντίον άοπλων πολιτών και πραγματοποιώντας συλλήψεις, δήλωσαν αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Υπάρχουν τραυματίες. Δεκάδες συνελήφθησαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας ακολουθούν την ίδια πρακτική σε όλα τα κέντρα της λαϊκής εξέγερσης. Θέλουν να καταστείλουν την εξέγερση με τον πιο βίαιο τρόπο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές όλες οι τηλεπικοινωνίες με τη Ντούμα έχουν διακοπεί.
Καταγγέλλουν την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων
Πάνω από 100 συγγραφείς και δημοσιογράφοι στη Συρία υπέγραψαν διακήρυξη σήμερα με την οποία καταγγέλλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, ένδειξη οργής και αγανάκτησης στους κόλπους της ελίτ των διανοουμένων για την αιματηρή βία στις πέντε εβδομάδες των διαδηλώσεων.
Σύμφωνα με οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πάνω από 350 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση, τον περασμένο μήνα. Το ένα τρίτο αυτών σκοτώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες καθώς κλιμακώθηκε η λαϊκή εξέγερση κατά του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ.
Οι ξένοι δημοσιογράφοι έχουν στην πλειονότητά τους απελαθεί γεγονός που καθιστά αδύνατη την επαλήθευση της κατάστασης. Εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από διαδηλωτές δείχνουν στρατιώτες να πυροβολούν άοπλους πολίτες.
Μέλη οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν φόβους ότι οι δυνάμεις του Ασαντ ετοιμάζουν επίθεση στην πόλη Νάουα μετά τις πληροφορίες ότι εκσκαφείς και στρατιωτικά οχήματα κατευθύνονται εκεί. Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης ζήτησαν στη διάρκεια της κηδείας διαδηλωτών, την ανατροπή του σύρου προέδρου.
Τη σημερινή διακήρυξη υπογράφουν 102 διανοούμενοι και δημοσιογράφοι στη Συρία, αλλά και εξόριστοι.

Συρία: Κλειστά τα μεθοριακά περάσματα με την Ιορδανία

Η Συρία έκλεισε σήμερα όλα τα μεθοριακά περάσματα με τη γειτονική της Ιορδανία μετά την ανάπτυξη αρμάτων μάχης του συριακού στρατού στη νότια μεθοριακή πόλη Ντεράα για την καταστολή του φιλοδημοκρατικού κινήματος, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.
Ανώτερος διπλωμάτης στη ιορδανική πρωτεύουσα Αμάν επιβεβαίωσε ότι τα δύο κύρια μεθοριακά περάσματα της Ντεράα και της Νασίμπ στη συριακή πλευρά είναι κλειστά.
Αλλος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι «ο συγχρονισμός αυτός έχει σχέση με μια όπως φαίνεται μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας η οποία γίνεται ακριβώς αυτήν τη στιγμή».
Οι συριακές αρχές ξεκίνησαν πόλεμο κατά του ειρηνικού φιλοδημοκρατικού κινήματος της χώρας, εξαπολύοντας επίθεση σε τρεις πόλεις της Συρίας, δήλωσε σήμερα η εξέχουσα υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σουχάιρ αλ Ατάσι.
«Είναι ένας άγριος πόλεμος που αποσκοπεί στην εξολόθρευση των δημοκρατών στη Συρία», προσθέτει σε ανακοίνωση που απέστειλε στο Reuters η ίδια.
«Οι προθέσεις του προέδρου Μπασάρ αλ ’σαντ είχαν ξεκαθαριστεί από τότε που βγήκε δημοσίως και είπε ότι είναι "έτοιμος για πόλεμο" στην ομιλία του στις 30 Μαρτίου. Βρίσκομαι στο σπίτι μου στο προάστιο Ντούμαρ της Δαμασκού. Ελάτε να με συλλάβετε», κατέληξε η Ατάσι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

12 σχόλια:

  1. Και εδω πολυχρονος "εμφυλιος".
    Η αιγυπτος ειναι αξιοπεριεργο.
    Καταφερε να ξεφυγει απο τις συμπληγαδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να αναλαβει το ΝΑΤΟ και να βομβαρδισει την συρια και συγκεκριμενα το σπιτι του μπασαρ αλ ασσαντ, και να τελειωνουμε, αφου ο αραβικος κοσμος ξυπνησε απο τον βαθυ υπνο πρεπει να τους βοηθησουμε να απελευθερωθουν απο τους τυρανους τους,που ολα αυτα τα χρονια ετρεφαν τον ισλαμικο φονταμενταλισμο, μονο ετσι θα επελθει παγκοσμια ειρηνη αφου οι ηγετες αυτων των κρατων ειναι και οι ιδιοι τρομοκρατες,εχουν καρπωθει τον πλουτο της χωρας τους και κανουν κοσμικη ζωη και ζουνε μεσα στην απολυτη χλιδη,ενω ο λαος τους ειναι στην πεινα και στην φτωχια,κοιταξτε τον πλουτο της οικογενειας κανταφι,την οικογενεια του ασσαντ,του μουμπαρακ,και ολων των ηγετων του ισλαμικου κοσμου,πρεπει να επελθει δημοκρατια σε ολα τα ισλαμικα κρατη πρεπει οι ηγετες αυτων των κρατων να αποκεφαλιστουν μαζι με τις γυναικες τους και τα παιδια τους,γιατι και αυτοι ειναι συνενοχοι, οταν η συζυγος του ασσαντ κυκλοφοραει αμερικη και ευρωπη με πανακριβα ρουχα και παπουτσια δεν μπορει να μην καταλαβαινει τι γινεται να μην ξερει οτι ο λαος της πειναει,δεν ζει σε κλουβι,για αυτο θανατος με δημοσιο αποκεφαλισμο ολων αυτων των οικογενειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση ΓΑΠ που είναι ευαισθητη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα βγεί να καταδικάσει την γενοκτονία του Συριακού λαού ή μήπως όταν η σφαγή συντελείται από αιμοσταγείς συνάδελφους δικτάκτορες της σοσιαλιστικής διεθνούς κάνει τα στραβά μάτια?
    Και οι ευαίσθητοι αριστεροί σύρηζα και οι λοιποί δήθεν προοδευτικάριοι δεν καταδικαζουν τις σφαγές του συριακού λαού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι δήθεν αριστεροί δεν είναι αυτοί που υποστιρίζουν τον αγώνα των λαών για ελευθερία και ατομικά δικαιώματα?
    Τώρα πού είναι όλοι αυτοί γιατί έχουν σιωπήσει?
    γιατί δεν στηρίζουν τις εξεγέρσεις των αραβικών λαών οι Έλληνες αριστεροί , οι αναρχικοί ,οι οικολόγοι και οι λοιποί ψευδοδημοκράτες ψεοδοαγωνιστές και το δικαιωμά τους στην δημοκρατία?
    Μήπως τελικά πρόκειταΙ για ένα μάτσο υποκριτές βολεμένους που αντιδρούν μόνο για τα συμφέροντα τους και για τις σκοπιμότητες που αυτές υπηρετούν ?
    Μήπως οι περισσότεροι από αυτούς τους δήθεν δημοκράτες δεν είναι που στηρίζουν τα σάπια και αιματοβαμένα διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα για αυτό και έχουν βγάλει τον σκασμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 25 Απριλίου 2011 2:16 μ.μ.
    Συμφωνώ μαζί σου (μπολσεβίκε) Αχρείελαε.
    Αποκεφαλισμός στον Νετανιάχου και την οικογένεια του.


    Ο άϋπνος Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ μαζί σου (μπολσεβίκε) Αχρείελαε.
    Αποκεφαλισμός στον Νετανιάχου και την οικογένεια του.
    ...... Τελικά στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί κοπροαριστεροί αχρείοι υποστηρικτές του Καντάφι και του κάθε κάφρου δικτακτορίσκου της Αραβίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλεος πια... Γράφετε λες και ζείτε στον παράδεισο τον οποίο μόλις σήμερα ανακάλυψαν οι αραβικοί λαοί;

    Νομίζετε πως αυτό που ζούμε εμείς οι σκλάβοι θέλουν να επιτύχουν και οι Σύριοι; Το ότι ζουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες και συνεχώς επιδεινούμενες είναι βέβαιο αλλά δεν νομίζω πως μια εγκαθιδρυμένη "δημοκρατία" δυτικού τύπου είναι αυτό που θέλουν.

    Δεν νομίζω να θέλουν να πληρώσουν και αυτοί τις μίζες τους σε πολυεθνικές για να νιώσουν ελεύθεροι.

    Θεωρώ πως πρώτοι εμείς πρέπει να βρούμε τι θέλουμε να κάνουμε με την δική μας "ελεύθερη" (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;) κοινωνία και μετά να αποφασίσουμε για το καλό των άλλων.

    Κι ένα τελευταίο: Καμία επανάσταση δεν ολοκληρώνεται με την παρέμβαση τρίτων, αυτό λέγεται εισβολή, αλλά μόνο με αίμα πατριωτών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του λαού τους. Αν δεν τα καταφέρουν μόνοι τους θα πρέπει να οργανωθούν και να καταλάβουν τις θέσεις εξουσίας πριν προσπαθήσουν να τους ρίξουν (τους νυν ηγέτες). Αν τώρα σκοτώσει ένας πύραυλος τον Ασάντ (και τους ομοίους του) αύριο η Συρία θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων τύπου Βαγδάτης (χρόνια μετά τον πόλεμο και ακόμα ρέει αίμα).

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ.

    περίεργος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο άϋπνος Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    Δεν μπορεις να συμμετασχεις σαν λογικος ανθρωπος στις συζητησεις διοτι αυτη σου η συμμετοχη και με τον τροπο που την κανεις εχει ολα τα στοιχεια του περιθωριακου προβληματικου ατομου με ψυχοπαθητικα στοιχεια.Δες λιγο ψυχραιμα το προβλημα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν κόψεις την πρωϊνή προπαγάνδα υπερ των εγκληματιών του Παραδείσου της Δύσης που ζεις μπορεί κάτι να γίνει. Την πρωϊνή μόνο.
    Μέχρι τότε....

    Ο άϋπνος Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να αναλαβει το ΝΑΤΟ και να βομβαρδισει την συρια και συγκεκριμενα το σπιτι του μπασαρ αλ ασσαντ, και να τελειωνουμε, αφου ο αραβικος κοσμος ξυπνησε απο τον βαθυ υπνο πρεπει να τους βοηθησουμε να απελευθερωθουν απο τους τυρανους τους,που ολα αυτα τα χρονια ετρεφαν τον ισλαμικο φονταμενταλισμο

    Κατ' αρχάς, Χριστός ανέστη σε όλους!

    Ανώνυμε 2:16, σοβαρομιλάς; Αυτά τα αυταρχικά καθεστώτα συγκρατούν κάπως τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στις χώρες τους. Εμάς μας συμφέρει να υπάρχουν. Φαντάσου μια Αίγυπτο, φέρ΄ ειπείν, ή μια Συρία να έχουν απολύτως δημοκρατικά πολιτεύματα. Όχι, φίλε μου. Δεν με ενδιαφέρει εάν "καταπιέζονται" αυτοί οι λαοί. προτιμώ να έχω την δική μου ησυχία. Τα πράγματα, όμως, δυστυχώς, δυσκολεύουν για όλους μας.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι έχουμε δει την φλόγα της εξέγερσης να ανάβει στις χώρες της βορείου Αφρικής, όπως και σε επιλεγμένα μέρη στην Μέση Ανατολή. Όλες αυτές οι επαναστάσεις είχαν και έχουν χαρακτηριστικά "χρωματιστών" επαναστάσεων, με κύριο στοιχείο την χρήση του διαδικτύου και τα εγχώρια ΜΜΕ. Εντύπωση προκάλεσε τόσο το γεγονός ότι οι επαναστάσεις ξεσπούσαν με συγκεκριμένο γεωγραφικό μοτίβο, όσο και η συνάφεια των ειδήσεων που απέρρεαν από αυτές τις εξεγέρσεις. Το ότι αυτές οι εξεγέρσεις ήταν υποκινούμενες ήτο προφανές, όμως πλέον υπάρχουν και έγγραφα που βεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Μέσω των εγγράφων του wikileaks ανακαλύπτουμε ότι διά μυστικών κονδυλίων, τα οποία ξεκίνησαν με την κυβέρνηση Μπους και συνεχίστηκαν με την κυβέρνηση Ομπάμα, οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν την αντιπολίτευση στην Συρία (βλέπε τον αδερρφό του μακαρίτη Χάφεζ και θείο του σημερινού προέδρου, Rifat al Assad ο οποιος διαμένει πλουσιοπάροχα και έχει τα κεντρικά του γραφεία στο Mayfair του Λονδίνου με έξοδα φυσικά των ΗΠΑ) όπως και συγκεκριμένα άτομα προκειμένου να στήσουν δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο στις πρόσφατες διαδηλώσεις ανέλαβε τον τομέα της προπαγάνδας υπέρ της εξεγέρσεως. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που αποδεδειγμένα οι ΗΠΑ προσπαθούν να φέρουν την αποσταθεροποίηση καθεστώτων που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους ή μάλλον καλύτερα συγκεκριμένων συμφερόντων που μερικές φορές πάνε και αντίθετα στο συμφέρον των ΗΠΑ. Έτσι κάπως φτάσαμε στο διπλωματικό παραλογισμό οι δυνάμεις της "συμμαχίας" να μάχονται ενάντια στην "τρομοκρατία" που οι ίδιες είχαν προηγουμένως χρηματοδοτήσει.
    Σήμερα η εξέγερση στις χώρες της βορείου Αφρικής δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια προσπάθεια αυτών των κέντρων λήψεως αποφάσεων ώστε οι αλλαγές που επιζητούν να γίνονται χωρίς την μόνιμη ανάγκη στρατιωτικής επεμβάσεως. Αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει με "ανθρωπιστικούς" λόγους, αλλά καθαρά με το ότι πλέον αυτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν βρίσκουν την ηθική νομιμοποίηση στα μάτια των πολιτών. Οπότε στήνεται η "χρωματιστή" επανάσταση με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος και αν πετύχει έχει καλώς. Αν όμως, όπως στην περίπτωση της Λιβύης, η εξέγερση αποτύχει τότε αναλαμβάνουν τα χρηματοδοτούμενα, όπως δείχνουν τα wikileaks, ΜΜΕ να εξασφαλίσουν την ηθική νομιμοποίηση προκειμένου να γίνει ο πόλεμος. Έτσι και στην Λιβύη οι "άμαχοι', "άοπλοι" εξεγερμένοι ξαφνικά αποκτήσαν άρματα μάχης και στρατηγούς και παραπονιούνται μάλιστα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ότι η βοήθεια της "συμμαχίας" δεν είναι όση θα έπρεπε να είναι.
    Δεν υπάρχει ούτε αγώνας "ενάντια στην τρομοκρατία", ούτε αγώνας "υπέρ της δημοκρατίας" για αυτά τα κέντρα που ελέγχουν (ή μάλλον καλύτερα απαρτίζουν) την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η μόνη κινητήρια δύναμη πίσω από αυτά είναι το συμφέρον. Κάπως έτσι εξηγείται το ότι οι "δημοκρατικές" δυνάμεις έχουν χρηματοδοτήσει και έχουν επιβάλλει δικτατορίες. Κάπως έτσι εξηγείται ότι έχουν χρηματοδοτήσει τρομοκρατικές οργανώσεις. Η Ελλάδα δεν εξυπηρετείται με κανέναν τρόπο από την συμμετοχή της σε τέτοιου είδους υστερόβουλες δοσοληψίες, αφού η θέση μας στις επιχειρήσεις αυτές δεν εξασφαλίζει καν μια πιο ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των Εθνικών μας θεμάτων. Δεν υπάρχει οπότε ούτε καν συμφέρον πίσω από αυτή την ανήθικη συμμετοχή σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, παρά μόνο η δουλική στάση και η ιδεοληπτική αγκύλωση των κυβερνώντων μας, οι οποίες προφανώς αφήνουν παντελώς αδιάφορους τους Έλληνες πολίτες που καλούνται να πληρώσουν το "μάρμαρο" με κόστος την δημόσια υγεία, για την οποία δεν υπάρχουν λεφτά εκτός και αν αυτή περιθάλπει τους πράκτορες που εκκενώνουν τις εν λόγω χώρες που "πηγαίνουν οι δημοκρατικές δυνάμεις", και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σωστα πετρο,ειναι μια καλη καλη αποψη...
    Αλλα θα το ηθελε και το ισραηλ να εμπλακουμε...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.