21/4/11

Οι φημισμένοι ΓΚΟΥΡΚΑΣ,παίζουν και χορεύουν ΖΟΡΜΠΑ.

Οι φημισμένοι Γκούρκας,οι σκληροτράχηλοι στρατιώτες του Βρετανικού Στρατού, παίζουν το θρυλικό ΖΟΡΜΠΑ! Εκπληκτικό βίντεο που μας υπέδειξε ο Δρ.Ιωάννης Παρίσης Υποστράτηγος ε.α. και  Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης /Διεθνών Σχέσεων. Όχι τυχαία. Διαβάστε το κείμενό του,για να καταλάβετε ακόμη καλύτερα τη σημασία του βίντεο:


"Το περασμένο Νοέμβριο, με την ευκαιρία της εορτής των ΕΔ (21/11) κάποιοι δημοσίευσαν άρθρο με τίτλο: «Ελληνικός Στρατός 2010: μισθοφόροι και πανηγυρτζήδες» (Ελληνικός_Στρατός_2010) το οποίο δημοσιεύτηκε (άκριτα κατά τη γνώμη μου) από μεγάλο αριθμό blogs.


Σημειώστε ειδικώς την παράγραφο του άρθρου:
«Το γελοίο του πράγματος όμως δεν σταματά εδώ. Ανήμερα της Εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, θα διοργανωθεί στο Ζάππειο εκδήλωση από τις στρατιωτικές μπάντες. Αντί για εμβατήρια όμως οι στρατιωτικές μπάντες θα παίξουν «ηρωικά άσματα» όπως: Ζορμπάς, συρτάκι, τα παιδιά του Πειραιά, ποιος πληρώνει τον βαρκάρη, mama mia (!), holiday parade, ας κρατήσουν οι χοροί.»


Για την ιστορία, στο απαράδεκτο αυτό δημοσίευμα αυτό απάντησα τότε (23/11/10), με κείμενό μου , το οποίο δημοσιεύθηκε ευρέως και το οποίο τελείωνε με τα εξής:

Αλήθεια, τι ήθελε να παίξουν οι μπάντες στο Ζάππειο για τον κόσμο; Εμβατήρια για να κάνουν τα παιδάκια ασκήσεις παρελάσεως; Ποικίλη μουσική φυσικά, όπως κάνουν (οι στρατιωτικές μπάντες) σε όλες τις χώρες σε ανάλογες περιπτώσεις.

Να λοιπόν που η απάντηση ήρθε από τους Γκούρκας (!!!) των οποίων η στρατιωτική μπάντα παίζει… το ΣΥΡΤΑΚΙ του ΖΟΡΜΠΑ και μάλιστα με τον ανάλογο… χορευτικό βηματισμό.
Ποιοι είναι οι Γκούρκας; Είναι οι φημισμένοι από τον 19ο αιώνα σκληροτράχηλοι στρατιώτες του Βρετανικού Στρατού, από το Νεπάλ, (βλ. Brigade_of_Gurkhas) στελέχη των οποίων χρησιμοποιούνται ακόμη και ως εκπαιδευτές των υποψηφίων αξιωματικών στην Στρατιωτική Ακαδημία (Royal Military CollegeSandhurst).
Gurkha_Soldier_Monument,_London_-_April_2008.jpg

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

10 σχόλια:

  1. Η Ελλαδα ειναι ΠΑΝΤΟΥ στον Κοσμο εκτος απο εδω που σαν νερομυλος αλεθει τα παιδια της ιδιως τα αξια
    παιδια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H χουντα καποτε τελειωσε.
    Το μνημονιο καποτε θα τελειωσει.
    Ο Ελληνας καποτε θα ξαναχαμογελασει.
    Θα ξαναχορεψουμε με κεφι.
    Αλλα,ως τοτε,βαστα καημενο Μεσολλογγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ΑΧΕΡΩΝ

    Η μικρή χούντα τελείωσε το '74 και η μεγάλη του ανθελληνικού βαθέος κράτους ακόμα συνεχίζεται. Όπως λέει και ο Αρχέλαος, εδώ οι άξιοι καταστρέφονται από αυτούς που θα έπρεπε να τους αναδείξουν ούτως ώστε να προσφέρουν στην πατρίδα.

    Οι Έλληνες διαπρέπουν παντού στο εξωτερικό γιατί εκεί κρίνονται βάσει των ικανοτήτων τους και όχι βάσει του γνωστού, του συγγενή και της αποδοχής τους από ένα σάπιο και αντιπαραγωγικό σύστημα.

    "We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.", είπε ο Αϊνστάιν.

    Πρέπει να λειτουργήσουμε περισσότερο σαν Έλληνες και λιγότερο σαν φιλοτομαριστές για να δει η πατρίδα μας μια άσπρη μέρα. Στις ΗΠΑ, χώρας που δημιουργήθηκε χθες, ακόμα και ο τελευταίος παράνομος μετανάστης λέει -και το πιστεύει- God bless America και εδώ έχουμε καταντήσει να ξεφτυλίζουμε τις θυσίες των προγόνων μας.

    Είχα συναντήσει τον προηγούμενο χρόνο κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο του Νεπάλ και δεν μπορείτε να φανταστείτε με τί ασύγκριτο δέος και σεβασμό με αντιμετώπισε όταν έμαθε ότι είμαι Έλληνας. Μου ανέφερε μάλιστα ότι μελετούν τα αρχαία ελληνικά κείμενα για να μην ξεχνούν τον ορισμό και την ουσία της πατρίδας...

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτή την ηγετική ελίτ που έχει για ηγεσία, ο Έλληνας δεν πρόκειται να ξαναχαμογελάσει. Άν το κάνει, θα είναι μόνο για λίγο, αφού πρώτα ξεχάσει την πραγματικότητά του.

    Μόλις όμως την ξαναθυμηθεί, θα του ξανακοπεί το γέλιο.

    Δύο μόνο λύσεις: ή ραγιάς κανονικός και με τον νόμο ή επανάσταση ακόμα και εκτός νόμου και όποιον πάρει ο Χάρος.

    Μεσοβέζικες λύσεις, δεν είναι πιά λύσεις. Απλώς ξεγελάμε τους εαυτούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Αλήθεια, τι ήθελε να παίξουν οι μπάντες στο Ζάππειο για τον κόσμο; Εμβατήρια για να κάνουν τα παιδάκια ασκήσεις παρελάσεως;"

    Xα,χα,χα. Θεός ο υποστράτηγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τους Γκούρκας δεν θα τους μνημονεύαμε με τόσο καλό τρόπο αν στα Δεκεμβριανά δεν είχαν διαταχτεί να μην βγάλουν από τις θήκες τους τα φημισμένα τους μαχαίρια, τα κούκρι.

    Τότε στάθμευαν στον Πειραιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ministre plenipotentiaire & ανωνυμο 1.51
    Δεν διαφωνω σε τιποτε απο τα γραφομενα σας.
    Απλως εγραψα λακωνικα.
    Ισως αν εγραφα οτι και η τουρκοκρατια τελειωσε (κουτσα-στραβα)γινομουν καλυτερα αντιληπτος.
    Ξεκινησα την αναφορα με την χουντα,λογω της επετειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Χίτλερ ήταν ένας.
    Ο Μουσολίνι επίσης.
    Ο Στάλιν καί αυτός ένας.
    Εάν λοιπόν πέσει ο εκάστοτε τύραννος,εάν θέλουμε βρίσκουμε πόσα χρήματα άρπαξε και τί περιουσίες έκανε.Καί τά παίρνουμε πίσω.
    Σέ ένα σάπιο "πολιτικό σύστημα",μέ αλυσίδες γύρω-γριγύρω,μέ ρίζες βαθειές τής διαπλοκής, μέ κάθε καρυδιάς καρύδι,θά βγάλουμε άκρη;
    Ξενολάγνους,ξενοπροσκυνητάδες,
    ξενόφερτους, Τροπαιοφόρους! . . .Σταυροφόρους!
    Ευρωπ@ους ,Τροικάνους καί Τρογιάνους!
    Λεφτά υπάρχουν!
    Πού πήγαν(πάνε)τά λεφτά;
    Πότε στ'αλήθεια θά χορέψουν οι Έλληνες ένα Κολοκοτρωναίικο;
    Ένα πυρρίχιο χορό;
    Έναν Κουρήτη,τών Κρητών;
    Ένα Ηπειρώτικο μοιριολόγι;
    Μιά Μακεδονίτικη-Θρακιώτικη γκάιντα,νά τσαμπουνάει; . . .
    Ξεχνάω τά ονόματα τών Ελλήνων βασιλιάδων π.χ.,στό Αφγανιστάν(βρέθηκε γραμμένο σέ νομίσματα),καί στό Νεπάλ . . .!!!
    Αυτοί τά ξέρουν,οι Καλάς ντέ,γι'αυτό φοράνε όμοιες στολές μέ τίς ελληνικές Μακεδονίτικες φορεσιές!

    Σ ΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλουμε νά γίνουμε σέ όλα Ευρωπαίοι,γι'αυτό καί καταστρέψαμε τήν Οικονομία μας!
    Πρώτα όμως καταστρέψαμε τήν προαίωνια γλώσσα μας!
    Τά Ελληνικά!Τήν γλώσσα τών θεών!
    Γιατί μερικοί Δυτικοκουλτουριάρηδες,όπως ο κ.Κριαράς,κ.Κακριδής . . .καί ακολουθεί ο κ.Μπαμπινιώτης.
    Πάντως οι Ινδοί άρχισαν ήδη τήν προσπάθεια,γιά μιά πααγκόσμια γλώσσα,τά Σανσκριτικά-Ελληνικά!;
    "Εχει βρεθεί Στήλη στά ελληνικά καί αραμαικά στό Κανταχάρ τού Αφγανιστάν,τού Έλληνος βασιλέως τών Ινδιών Α σ ό κ α.
    Τό σύμβολο τού Ασόκα,η στρογγιλή τσάκρα(τροχός),στήν σημερινή εθνική σημαία τών Ινδιών.Ο Έλλην βουδδιστής αυτοκράτωρ τών Ινδιών,Ασόκα (273-232 π.χ.)σύμβολο τής παγκοσμιότητος τού
    ε λ λ η ν ι σ μ ο ύ.
    Βρέθηκε καί νόμισμα τού Έλληνος βασιλέως τών Ινδιών,Μενάνδρου.
    Γράφει:"ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ"ΚΑΊ ΈΧΕΙ ΤΉΝ ΜΟΡΦΉ ΤΟΥ ΕΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΉ ΤΉΝ ΠΛΕΥΡΑ!
    Ο Πολτισμός πού έστησαν οι Έλληνες στίς Ινδίες επέζησε μέχρι τίς μέρες μας καί γι'αυτό η ινδική θρησκεία καί ο ινδικός τρόπος ζωής είναι στήν ουσία,συνέχεια τής θρησκείας τών Ελλήνων καί τού ελληνικού τρόπου ζωής(π.χ.ενδυμασίες κ.α.),καί στό Κασμίρ έκτιζαν μέ ...κορινθιακές κολλώνες(κιονόκρανα)!Τήν Βομβάη τήν ίδρυσαν οι Έλληνες,τόν 3ον αι.πχ ,μέ τήν ονομασία Επτανησία καί εκεί ήταν η μητρόπολη τού Έλληνα βασιλιά Ασόκα Βαρδάνη-Διοδότου Α'(273-232 π.χ.),εβασίλεψε σέ ολόκληρη τήν Ινδία,τό Μπάγκλαντές,τό Πακιστάν καί τό Αφγανιστάν . . .
    Ο Μένανδρος Α'(163-145 π.χ.),Έλληνας,ήταν βασιλιάς στίς Ινδίες,μέ τό όνομα Μιλίνδα στά ινδικά σανσκριτικά,καί μετέδοσαν τόν ελληνικό πολιτισμό,τέχνες(αρχιτεκτονική,πολεμικές,οχυρωματικές,τίς επεξεργασίας τών μετάλλων,λίθων),διέδωσαν τήν αστρονομία,τίς ονομασίες τών πλανητών,τήν ιατρική,τά νομίσματα . .).
    Τά ελληνικά στήν πραγματικότητα,δηλαδή τού ΟμηροΟδυσσέα είναι η ίδια η πρωτοινδοευρωπαική,τήν εποχή πού δέν υπήρχε κάν Δυτικός Πολιτισμός.
    Όπως κατέστρεψαν τήν ελληνική γλώσσα,έτσι θά καταστρέψουν καί τήν σανσκριτική,λόγω τού Δυτικού τρόπου ζωής!
    Όλοι "γραικύλοι" . . .
    Πώς λέμε "κεραυνός εν αιθρία",καί οι σημερινοί δάσκαλοι λένε,δέν τό λέμε έτσι αλλά,"έπεσε κεραυνός,καί άς ήταν ο ουρανός χωρίς σύννεφα".
    Λέμε όμως,υπαίθριο,καί ημιυπαίθριο!
    Είναι σχέδιο πού λένε ότι δέν έχει η γλώσσα μας σχέση μέ τήν παλιά μας γλώσσα!
    Σχέδιο αφελληνισμού,καί σκοταδισμού!
    Τήν ελληνική γλώσσα αγίασε ο Χριστός μέ τήν ομιλία του στά ελληνικά καί τήν γραφή τών Ευαγγελίων στά ελληνικά!
    Στόν παράδεισο μιλούσαν Ελληνικά!
    Αλήθεια τί βρύκαν στό Αφγανιστάν οι Ρώσικες δυνάμεις κατοχής γιά μιά 10ετία;
    Τί βρήκαν οι ΑμερικανοΝατοικές δυνάμεις κατοχής;
    Οι Καλάς τί νά κάνουν;

    Σ ΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχει δημοσιευτεί ένας χάρτης,πού δείχνει πώς λειτουργούσε αμφίδρομα από τίς Ινδίες,επί βασιλέων Ελλήνων,η σχέση μέσω κομβικών πόλεων,μέ την Αρχαία Ελλάδα!
    Στά 250 π.χ.Ελλην βασιλιάς Ασόκας!
    ΙNDIA-SRI LANKA-BURMA-TARIM BASIN-BACTRIA-ANTIOCH-ALEXADRIA-ATHENS(PELLA MAKEDONIA!).
    Κάτι γνωρίζουν οι Κινέζοι καί τώρα οι Ινδοί,καί ίσως ξυπνήσουν τώρα καί οι Έλληνες!Καί οι τρείς αυτοί γίγαντες,στέναζαν κάτω από τόν δυτικό ζυγό,αλλά τώρα μέ πρωτοπόρο τήν Κίνα εμφανίζονται στό προσκήνιο οι τρείς πολιτισμικές δυνάμεις,Κίνα-Ινδία,τής τεράστιας αυτής ελληνοκινεζικής χερσονήσου!
    Αλλά η Ελλάδα,η ΗλιοΓή,όπως είπε ο Κινέζος Πρωθυπουργός όταν μάς επισκέφτηκε(Ηλ λάς),πάλι έπεσε στά νύχια τών οικονομικών Δυναστών της!
    Ίσως είναι ένα σχέδιο αφελληνισμού!
    Αλλά καποιοι από μέσα προδίδουν τήν δύναμη τήν τεράστια τού ελληνικού παγκόσμιου Πολιτισμού!
    Κάποιος είπε:"τώρα οι εχθροί δέν θάρθουν απ'τά σύνορα".Σέ ένα περιοδικό "ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ",τέυχος 168,δημοσεύεται δήλωση τού υπουργού τής Ινδίας Murli Foshi,πού πρότεινε τά σανσκριτικά νά εισαχθούν υποχρεωτικά στά δημοτικά σχολεία.Καί δημοσιεύει κείμενο στά σανσκριτικά τού ύμνου Σαρασβάτι Βάνταναμ (Λατρεία τής θεάς μάνας τής γνώσεως, Σαρασβάτη=Αθηνά).
    Οι Άγγλοι κάτι ξέρουν καί όπως μάς έκαναν καί εμάς Φραγκολεβαντίνους,καί δημιουργώντας ένα κρατίδιο,πού τάχα είναι Μακεδόνες στά βόρεια σύνορά μας,τά Σκόπια,θέλουν νά μάς αποκόψουν τελείως από τίς ρίζες μας,ιστορικά, πολιτιστικά,πολιτισμικά . . .
    Αναφέρει ο Διόδωρος Σικελιώτης ,ότι ένας Πελοποννήσιος από τήν Μεγαλόπολιν Αρκαδίας,επί επιγόνων τού Μεγάλου Αλεξάνδρου,γύρω στό 318 π.χ ,ονόματι Δάμις,είχε πολεμήσει στίς Ινδίες καί γνώριζε πώς αντιμετωπίζονται οι Πολεμικοί Έλέφαντες!,καί έσωσε τήν Μεγάλη Πόλιν,από τήν πολιορκία......επί Πολυπέρχοντος (αν δέν κάνω λάθος).
    Η ιστορία ,τά ευρήματα,η γλώσσα η ελληνική μιλάνε,αλλά κάποιοι,γιά άγνωστους λόγους(;),κάνουν πώς δέν ακούνε!
    Γι'αυτό μάς φέρνουν φανατικούς θρησκευτικά (μουσλίμ),γιά νά μάς αλλοιώσουν,νά μάς ποδηγετήσουν!

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.