4/4/11

Μυστικές Υπηρεσίες Σκοπίων: Ο αόρατος πόλεμος Ρωσίας -Τουρκίας

«Ο πανσλαβισμός και ο  Οθωμανικός  ‘παν-βαλκανισμός’ έχουν απλώσει τα δίκτυα τους πάνω από τη χώρα μας»,σημειώνει έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει μια λεπτομερή έρευνα για την ανίχνευση εισροής ξένων κεφαλαίων, ιδίως τουρκικών ΜΚΟ, οι οποίες  συνδέονται στενά με την κυβέρνηση της Άγκυρας.
Σε αντίθεση με την  σαφή πρόθεση των Ρώσων στα Βαλκάνια, που επιδιώκουν ένα μέτωπο προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι σκοπιανές μυστικές υπηρεσίες καθορίζουν τη στρατηγική της Άγκυρας με τη λέξη «Γεω-πολιτισμός»/’Γεω-κουλτούρα’, που προσπαθεί να ασκήσει την επιρροή της μέσω των οικονομικών υποδομών, τονίζοντας συγχρόνως ότι τα εδάφη αυτά, κατά το παρελθόν ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ! (το θαυμαστικό είναι του 
πρωτότυπου  κείμενου).

«Σήμερα, η σύγκρουση στα Βαλκάνια συνεχίζεται απτόητη μεταξύ των τουρκικών και ρωσικών συμφερόντων. Οι δυο αυτές παγκόσμιες δυνάμεις έχουν βγάλει τα  δόρατά τους πάνω από τα Σκόπια, σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνουμε από την ‘Πούμπλικα’, οι οποίες συμπίπτουν με τις εκτιμήσεις κορυφαίων αναλυτών», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.
Οι ηγεσίες των δύο αυτών χωρών προβαίνουν σε προσεκτικές κινήσεις, σε μια σκακιέρα όπου τα πιόνια είναι εταιρείες των δύο χωρών.
Οι Ρώσοι παίζουν σε πανευρωπαϊκό Σλαβισμό με οικονομικούς στόχους τα εδάφη της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου, της Δημοκρατίας των Σέρβων, την πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, την ανατολική πΓΔΜ και την νότια Αλβανία.
Η άλλη πλευρά πραγματοποιεί ισχυρές επενδύσεις στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, την επαρχία Σάντζακ της Σερβίας, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, στην πΓΔΜ, χώρες στις οποίες η Τουρκία εφαρμόζει την παν-βαλκανική οθωμανική στρατηγική της η οποία πέρα από τις οικονομικές δραστηριότητες, όπως ειπώθηκε πιο πάνων εφαρμόζει απροκάλυπτα ‘γεω-πολιτιστικά’ στοιχεία ως τρόπο άσκησης της επιρροής της σε χώρες όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι.


Για την πλημμυρίδα των αμφίβολων επενδύσεων στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της παρούσας εφημερίδας, προετοιμάζεται, ήδη, από κράτος η ίδρυση μιας ιδιαίτερης υπηρεσίας  στα πλαίσια του Συμβουλίου Ασφαλείας της πΓΔΜ, στόχος της οποίας θα είναι  αποκλειστικά ο εντοπισμός της απειλής των στόχων από την εισβάλλουσα οικονομική τρομοκρατία!
Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Βελιγράδι, οι αναλυτές υποστηρίζουν, ότι γίνεται σαφές ότι το μέλλον της Σερβίας θα εξαρτηθεί, εξ ολοκλήρου, από το ρωσικό χρήμα και τις πολιτικές αποφάσεις της Μόσχας, μάλιστα έγινε γνωστό ότι  εγκρίθηκε, ήδη,  μια ρωσική πίστωση των 800 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Σερβία.
Η ‘Ολιγαρχική Ομάδα Πούτιν’ από το 2007 κατέχει τη βιομηχανία πετρελαίου της  Σερβίας (NIS), ενώ το φυσικό αέριο της  γιγαντιαίας  Gazprom, η οποία κέρδισε την βουλγαρική αγορά ( η Ρωσία, μάλιστα, είναι εταίρος στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε), στη Ρουμανία και στην Ελλάδα θα διεισδύσει μαζί με εμάς ,με το έργο South Stream.
Τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη ‘Δημοκρατία των Σέρβων’, τα κατέχουν οι Ρώσοι και στη Σερβία του έχουν παραχωρηθεί τα περισσότερα ορυχεία.


Πέρα από όλα αυτά οι Τούρκοι προσπάθησαν να βρεθούν πίσω από την τηλεφωνική εταιρεία «Turkcel» για να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο στην “Telekom Srbija”, ενώ το τραπεζικό σύστημα της  έχει από καιρό επεκταθεί σε Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία και Αλβανία.
Στην πΓΔΜ επεκτάθηκε με την “Ziraat Bank”  και πρόσφατα ο νέος ιδιοκτήτης των εξαγωγικών πιστώσεων (IC) είναι η τουρκική εταιρεία “Halk Bank”,η οποία είναι η έβδομη μεγαλύτερη στη χώρα τους.


Η μεγαλύτερη μάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, αναμένεται να γίνει στους μεταλλευτικούς πόρους  στο Κοσσυφοπέδιο και την πΓΔΜ, αφού το νεοσύστατο κράτος  των Βαλκανίων), αλλά και είναι μία από τις περιοχές με τεράστια αποθέματα άνθρακα και ορυκτά (κοντά στη πόλη  της Όμπιλιτς εδώ (πΓΔΜ) υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το ορυχείο του Άλσαρ, αλλά και η ρωσική εταιρεία ‘Lukoil’, αρχίζει την εξάπλωση σταθμών φυσικού αερίου.


Οι «ύποπτες»  τουρκικές ΜΚΟ στην πΓΔΜ


Στα πλαίσια της έρευνας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην πΓΔΜ, οι σκοπιανές μυστικές υπηρεσίες, εντόπισαν πολλές τουρκικές οργανώσεις οι οποίες έχουν ενδιαφέρον για τον τομέα τους.
Αυτές είναι:
-Ένωση Τούρκων ΜΚΟ στην πΓΔΜ, Ματούσιτεμπ –Σκόπια, εκπροσωπούμενη από τον Σουλεϊμάν Μπακί, μια οργάνωση που δεν διαθέτει τραπεζικό λογαρισμό.
- Σύλλογος  για την προστασία και την προώθηση της κοινωνικής και πολιτιστικής θέσης των εθνοτικών κοινοτήτων, δρα στην περιοχή Μοστ-Κόπρου και Γευγελής αλλά έχει την έδρα του στα Σκόπια, εκπροσωπούμενος από κάποιον Μουρτεζάν Φουρκάν.
- Ανθρωπιστική Φιλανθρωπική Ένωση Τούρκων, δρά στις περιοχές Γενί-Χαγιάτ και Βέλες, από τις υπηρεσίες φαίνεται αρχηγός ο Μπεσίμ Αχμέντ.
-Ανθρωπιστική οργάνωση Σεφκί, στην περιοχή του Γκόστιβαρ, καθοδηγείται από τον Ερντζάν  Τσουλέζ, τα χρήματά τους φέρονται να μεταφέρθηκαν στα Σκόπια  μέσω υποκαταστήματος .
   

Ένα μεγάλο, παγκόσμιο πρόβλημα, ωστόσο, θα προκύψει με ένα σχέδιο που προγραμματίζεται για την 15η Μαΐου, με τουρκική νηοπομπή προς τη Γάζα, για βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, που διοργανώνει το τουρκικό ίδρυμα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής βοήθειας.
Στην πρώτη απόπειρα οι ισραηλινές δυνάμεις, επιτέθηκαν στο πλοίο ‘Μαβί Μαρμαρά’, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, σκοτώνοντας οκτώ ακτιβιστές, ενώ οι άλλοι συνελήφθησαν.
Τουρκική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, διοργανώνει τώρα πάλι μια συνοδεία και υπάρχει φόβος νέων επεισοδίων.



Αυτό το οποίο σχετίζεται με την πΓΔΜ είναι ότι στη δεύτερη νηοπομπή, όπως και η πρώτη, αναμένεται να έχει πολίτες της χώρας μας.
Υπενθυμίζουμε ότι  στην νηοπομπή του 2010 υπήρχαν και τρεις πολίτες από την πΓΔΜ, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων, ήταν ο πνευματικός ηγέτης των Σκοπιανών Βαχαμπιστών, Γιάσμιν Ρετζέπι.
Σύμφωνα με την ανάλυση των πληροφοριών, προέκυψε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ΜΚΟ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, ελέγχονται από το Συμβούλιο του κόμματος Δικαιοσύνης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απλώνονται μέσω επενδύσεων σε υποδομές υπέρ των τουρκικών συμφερόντων σε όλο τον κόσμο.
Προσπαθούν να υλοποιήσουν το σχεδιασμό αυτό με έλεγχο των αεροδρομίων,  της παραχώρησης εθνικών οδών και λιμένων, με επενδύσεις σε τομείς ενέργειας, στον έλεγχο της ροής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου προς τρίτες χώρες, τις πηγές ενέργειας όπως την γεωθερμική ενέργεια και την ηλιακή ενέργεια.
Το  γεγονός ότι ο ανάδοχος του αεροδρομίου των Σκοπίων και της Οχρίδας είναι η τουρκική TAV, είναι ένα πρόσθετο στοιχείο των στόχων τους.
Το μεγαλύτερο μερίδιο των γιγαντιαίων οικονομικών επενδύσεων είναι συχνά σε στοχευόμενες περιοχές, που οργανώνονται από την Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Τουρκία και εν μέρει από την TIKA.
Πρόκειται για κυβερνητική υπηρεσία που έχει ως απώτερο στόχο τη σωστή στρατηγική προστασίας των μνημείων των περιοχών που στο παρελθόν είχε εξαπλωθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία και σε περιοχές του εξωτερικού στις οποίες ζουν Τούρκοι ή κατοικεί μουσουλμανικός πληθυσμός προσκείμενος στους Οθωμανούς.
Η σύγχρονη Τουρκία, αντί να χρησιμοποιεί τα όπλα, για να δημιουργήσει τη νέα-οθωμανική αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία του ισλαμιστή Ερντογάν, έχουν θέσει σε ενέργεια το σχέδιο που ονομάζουν «γεω-πολιτισμός»/ «γεω-κουλτούρα», δηλαδή επενδύουν  σε εδάφη ή χώρες που βρίσκονται ήδη έτοιμα να τους υποδεχθούν.
Λόγω της πιθανότητας εξάπλωσης του ισλαμικού ριζοσπαστισμού, οι σκοπιανές μυστικές υπηρεσίες, έχουν εντοπίσει ότι η εισβολή των τουρκικών εταιρειών έχει γίνει ανησυχητική. 
Η TIKA επενδύει σε υποδομές, εκπαίδευση, τζαμιά
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η ΤΙΚΑ έχει εισέλθει στα Σκόπια μέσω διαφόρων προγραμμάτων, κυρίως στο δυτικό μέρος της χώρας, στο Δήμο Μπογκόβινιε, στον οποίο υπάρχουν περίπου 8.000 άτομα τουρκικής ιθαγένειας, αλλά και στο Στιπ και στο Μοναστήρι (Μπίτολα). Η κρατική υπηρεσία της Τουρκίας, σε αυτόν τον δήμο, έχει επενδύσει στην κατασκευή της ύδρευσης της αποχέτευσης, των υποδομών και στο έργο του βιολογικού καθαρισμού.


Πολύ σοβαρή εξάλλου είναι η επιρροή της Τουρκίας στην πΓΔΜ, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Oπως γνωρίζετε το κολλέγιο «Yaya Kemal» εδώ και οκτώ χρόνια εργάζεται επιτυχώς στη χώρα και τα σχολεία τους είναι στα προάστια των Σκοπίων, Μπούτελ, επίσης στην Στρούγκα και στην Μπογκόβινιε, μέρη όπου βιώνουν Τούρκοι και μουσουλμανικός πληθυσμός.
Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, οι εντόπιοι μελετούν την τουρκική γλώσσα, τον πολιτισμό κλπ. Δημιουργείται, δηλαδή, μια κατηγορία ανθρώπων που αποδέχεται την τουρκική πολιτική και την τουρκική κουλτούρα με στοιχεία τη γλώσσα και τον μουσουλμανισμό.

 Πάρα πολύ ενδεικτική είναι η περίπτωση της ίδρυσης Διεθνούς Πανεπιστημίου των Βαλκανίων από την Τουρκία στα Σκόπια και στο Καλέ.
Αρκεί να φανταστεί κανείς ότι αυτό το θεσμικό όργανο, στην καρδιά της πρωτεύουσας της πΓΔΜ κατευθύνει διάσπαρτες μελέτες στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και στους υπόλοιπους γείτονές μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας (αναφέρει η πηγή) οι σκοπιανές αρχές έχουν αρχίσει να αναζητούν τουρκικές διασυνδέσεις αυτού του πανεπιστημίου με εκπροσώπους από την κυβέρνηση της Άγκυρας, τους χρηματοδότες τους και την αναπόφευκτη σχέση τους με τις ΜΚΟ που σχετίζονται με την τουρκική οργάνωση «Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής βοήθειας».
Αναζητούνται συνδέσεις με κάποιον Μετίβ Τσελίλ, στην Τουρκία καθώς και τα ενδιαφέροντα του Μπεχουντζιντίν Σεχάμπι, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου των Σκοπίων που είναι στο διοικητικό συμβούλιο των εκπροσώπων του τουρκικού ιδρύματος του πανεπιστημίου καθώς το Κέντρο αυτό αποτελεί τη ναυαρχίδα της αποκατάστασης πολλών τζαμιών στην πΓΔΜ.

Οι Σκοπιανές αρχές εξεπλάγησαν ότι απεστάλησαν 80 μαθητές από την Τουρκία, στα πλαίσια της κατάρτισης για την ισλαμική εκπαίδευση της θεολογικής σχολής του Στίπ. Ενώ είναι σαφές ότι το επίκεντρο των Τούρκων στην πΓΔΜ είναι το Μοναστήρι, όπου εκεί εκπαιδεύτηκε ο πατέρας του έθνους τους, Κεμάλ Ατατούρκ.
Το ‘Μεγάλο Παιχνίδι’ της Τουρκίας και της Ρωσίας αναδύουν ερωτήματα στα Βαλκάνια.
Οι Ρώσοι προσπαθούν να εδραιώσουν  ‘οικονομικές’ βάσεις  στη Σερβία και τη Βουλγαρία και η Τουρκία να περάσει από τη Βοσνία και την Αλβανία, όπου στην τελευταία διαθέτει, ήδη, ως σημείο πρόσβασης στο Ιόνιο πέλαγος, το λιμάνι του Δυρραχίου.
Η πΓΔΜ αποτελεί ένα στρατηγικό σταυροδρόμι σε αυτές τις ‘μάχες’ και έχει ενταχθεί  στη σφαίρα του ενδιαφέροντος των δυνάμεων αυτών.
Τα κράτη αυτά διαμορφώνονται με βάση τις διεθνείς εταιρείες τους, πραγματοποιώντας  κέρδη και επιρροές σε χώρες στις οποίες κατέχουν βασικούς πόρους – πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια, ορυκτό πλούτο-  και με τον έλεγχο των τιμών έχουν τη δυνατότητα ελέγχου και της συμπεριφοράς του κράτους.

14 σχόλια:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ανάρτηση.

    Ministre plénipotentiaire

    ΥΓ. Ντίνο, εσύ ακόμα στέλνεις τον "ευέλικτο" -πλέον μαζί με... τον "ατσούμπαλο"- για να κάνει παρέα σε πατριώτες αντί να τους βοηθήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμείς έχουμε διεισδύσει οικονομικά σε όλα τα Βαλκάνια αλλά.....δεν ξέρουμε τι να κάνουμε την διείσδυση! Είμαστε τόσο ανόητοι πολιτικά, τόσο νήπια που ενώ καταφέρνουμε να ελέγχουμε σε μεγάλο βαθμό την οικονομία μιας ξένης χώρας αντί αυτό να μας οφελεί, έρχεται αυτή η χώρα (βλέπε Σκόπια) και μας βάζει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι!
    Αααααχχχ, Ελλάδα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ρωσία και η Τουρκία του Νταβούτογλου συμπεριφέρονται ως αυτοκρατορίες, ενώ εμείς ως κομπλεξικοί δουλοπρεπείς Ελληνόφωνοι που έχουν Φραγκέψει.

    Οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι Σλαβόφωνοι Ρωμιοί που δεν αισθάνονται Σλάβοι, αλλά απόγονοι Ελλήνων. Η Ελλάδα πρέπει να τους επανελληνοποιήσει χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο των Σκοπίων θέλει να ξαναγίνει Έλληνας, κι έτσι σε 10 χρόνια τα Σκόπια θα έχουν γίνει τμήμα της Ελλάδας.

    Και το ίδιο πρέπει να κάνουμε με τους Αλβανούς(=εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί, που τώρα ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες), τους "Ρουμάνους"-"Μολδαβούς"(=Βλάχοι) κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ East

    >Οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι Σλαβόφωνοι Ρωμιοί που δεν αισθάνονται Σλάβοι, αλλά απόγονοι Ελλήνων<

    Αυτό λένε κι αυτοί, ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.

    Σκοπιανή προπαγάνδα κάνεις εδώ μέσα, ρε μεγάλε; Μπορεί να είσαι όπως είσαι, αλλά γίνεσαι και προκλητικός μέσα στην τρέλλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υφίσταται «πανσλαβικό» όραμα στην Ρωσία όπως περιγράφεται στο άρθρο. Αυτό που υφίσταται είναι η αγωνία της Ρωσίας να κρατήσει υπό τον έλεγχό της τους δρόμους του εμπορίου στην περιφέρειά της κυρίως με την Δυτική Ευρώπη και είναι ένα λεπτό σημείο στο οποίο και εμείς έχουμε σύγκληση συμφερόντων με τα ρωσικά διότι δεν θέλουμε την οικονομική απομόνωσή μας από την Ευρώπη και την ένταξή μας στην ζώνη τουρκικής επιρροής (που θα μας οδηγήσει αναπόφευκτα σε υπανάπτυξη – λόγω ακριβώς της εγγενούς τουρκικής αδυναμίας να έχει τον ρόλο αναπτυξιακής «ατμομηχανής»). Αν ήθελε κάποιος να κατατάξει σε μια κατηγορία τα κράτη ανάλογα με την δυναμική τους και τους πόρους που διαθέτουν και οι οποίοι πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην οικονομική τους ανάπτυξη, από αυτή την οπτική η Ρωσία δεν παίζει στην ίδια κατηγορία με την Τουρκία. Είναι πολλές κατηγορίες ανώτερη. Η Τουρκία είναι μια ακόμη χώρα της περιφέρειας. Υπανάπτυκτη σε βιομηχανικές υποδομές και με ακόμα όχι επαρκώς ανεπτυγμένους ανθρώπινους πόρους. Η Τουρκία δεν συγκρίνεται με την Ρωσία αλλά με χώρες της Ευρωπαϊκής περιφέρειας (π.χ. Ισπανία μισή σε πληθυσμό, διπλή σε οικονομικό μέγεθος).
    Τώρα όσον αφορά το πανσλαβικό όραμα αυτό πέθανε μαζί με τον τελευταίο Τσάρο. Άλλωστε στον ιδεολογικό του πυρήνα έχει το χριστιανικό δόγμα που αναπτύχθηκε από λόγιους της Μικράς Ασίας, είχε κέντρο την Κωνσταντινούπολη και η θεμελιώδης του γραμματεία είναι γραμμένη στα ελληνικά. Όλα αυτά είναι στοιχεία που καταφανώς δεν είναι σλαβικά. Άρα τι είδους εθνικού ιδεολογήματος θα ήταν αν άφηνε τις ρίζες του απέξω; Τώρα όσον αφορά τους Σκοπιανούς. Ασφαλώς και θεωρούν εαυτούς σλάβους διότι δεν είναι αφελείς. Αλλά δεν έχουμε και κανένα λόγο να τους κάνουμε «έλληνες» και αν πράγματι θεωρούν πως έχουμε κοινή «ρωμαίικη» ρίζα τότε θα καταλάβουν το άδικο των ισχυρισμών τους και θα καταλάβουν επίσης πως αυτό που λέμε ελληνισμός τους αντιμετώπισε σαν ανθρώπους την εποχή του μεσαίωνα που τους αντιμετώπιζαν περίπου ως ζώα οι άλλοι ευρωπαίοι. Από την ιστορία μας τουλάχιστον θα καταλάβουν τις καλές μας προθέσεις. Για την σύγχρονη ελληνική οπτική αλλά και για την προαιώνια «ρωμαίικη» δεν είναι καθόλου κακό να είσαι σλάβος. Είναι πολύ κακό όμως να προσποιείσαι τον έλληνα ενώ δεν αισθάνεσαι έλληνας.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελευθέριε Β.
    Γιατί χάθηκες.
    Σε χρειαζόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πολύ κακό όμως να προσποιείσαι τον έλληνα ενώ δεν αισθάνεσαι έλληνας.-

    Ελευθέριος Β.

    4 Απριλίου 2011 7:21 μ.μ.

    ___________________________

    Και ακόμη χειρότερο, να έχεις τον East να σιγοντάρει την σκοπιανή προπαγάνδα. Δεν ξέρω αν το κάνει από άγνοια, βλακεία, ή σκοπιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Ρώς το είχανε κάνει και παλιά το ντού πρός το Νότο, τον ξέρουν το δρόμο. Όσο για κάποια σχόλια περί πανσλαβισμού δε νομίζω να είναι θέμα εθνικιστικό. Σημερα ολα εχουν να κάνουν με το χρήμα άλλωστε ο εθνικισμός που ταλάνισε τους ανθρώπους ήταν πρόβλημα εξουσίας τοπικής και αργότερα ως επιβιλής έθνους επι έθνους.
    Σήμερα το πρόβλημα είναι παγκόσμιας οικονομικής εξουσίας και οι Ρώσοι δεν είναι αμέτοχοι σ' αυτό, μέχρι και την Εκκλησία έχουν εμπλέξει σ' αυτό, χωρίς αυτό να έχει σχέση με το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα, είναι απλώς παιγχνίδι εξουσίας. Οι αυτοκρατορίες ή οι υποψήφιες αυτοκρατορίες έχουν ένα imperium πάντοτε να προβάλουν απέναντι των άλλων. Αρκεί να καταλάβουν την ημερομηνία λήξης τους. Όλες κάποτε λήγουν, ειδικά οι προσωποπαγείς, οι εθνικές διαρκούν κάπως περισσότερο

    Η Τουρκική αδυναμία δεν υπολογίζει τους γύρω της και μπροστά στην παγκόσμια αδιαφορία και τους φόνους των λαών στον αγώνα για επικράτηση στις παγκόσμιες αγορές, όπως στην κατοχή της Κύπρου, κανείς δε θα νοιαστεί για λίγο αίμα στην Βαλκανική. Οι Τούρκοι σίγουρα θα αγοράσουν νέα, για να αντικαταστήσουν αυτά που ξόδεψαν, όπλα. Από όλες τις πλευρές μπάζουμε. Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι θεωρούν όμως τέτοιους και τους Έλληνες Μακεδόνες.

    Αν θέλει κάποιος να ερευνήσει τη διατήρηση τους Ελληνισμού, μέχρι να αναπτυχθεί η εθνική συνείδηση, ας εξετάσει το Οθωμανικό σύστημα των milet εκεί θα ανακαλήψει πώς διατηρήθηκαν οι εθνικές και οι θρησκευτικές κοινότητες.
    Το σύστημα των κοινοτήτων που ήταν αυστηρά κλειστό δεν επέτρεπε σοβαρή διάβρωση, ελληνικά στοιχεία γίνανε Μουσουλμάνοι το αντίθετο ήταν σπανιότατο.
    Ι.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεχάστε τούς Σκοπιανούς. Αυτοί είναι σκυλιά λυσσασμένα. Όποτε ακούνε για Ελλάδα παθαίνουν αμόκ. Ακόμα χειρότεροι είναι οι ομογενείς τους, ιδιαίτερα στις αγγλοσαξωνικές χώρες. Έχουν γαλουχηθεί με το μίσος απέναντι στην Ελλάδα, αφενός λόγω τής έκβασης των βαλκανικών πολέμων και αφετέρου επειδή είμαστε το εμπόδιο τής μπάσταρδης "ταυτότητάς" τους και τής εξόδου τους στο Αιγαίο. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία μίξη Βουλγάρων και Σλάβων (και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων τής περιοχής).

    Εξαιρείται ο απροσδιόριστος αριθμός (κάποιοι μιλούν για λίγες εκατοντάδες χιλιάδες) αυτών που διατηρούν μνήμες και νοιώθουν στο βάθος Έλληνες, αλλά δεν τούς παίρνει να το φωνάζουν (πολύ περισσότερο επειδή δεν υπάρχει καμμία στήριξη από το ελληνικό κράτος - προτεκτοράτο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H τουρκια μου θυμιζει τον κοκορα που επειδη εχει φτερα νομιζει οτι ειναι γερακι και τα χτυπα με με δυναμη εκστασιασμενος περιμενοντας να φτασει στα ουρανια..... ωιμε η τυχη του ομως ειναι να μην ανεβει πανω απο το ενα , αιντε εναμισυ μετρο ψηλα.......

    Αφηστε τον αμυαλο να ξοδευει τις δυναμεις του να φτασει 'ψηλα'... οταν κουραστει και σκασει αδυναμος κατω θα τον καρπαζωνουν ακομη και οι κοτες...

    Νικηφορος Φωκας

    Υγ
    Παρ'ολα τα ενδιαφεροντα δεδομενα του κειμενου , τα συμπερασματα, οι φοβοι και γενικωτερα η αναλυση των ειναι παιδαριωδης. Σκεφτειτε φιλοι μου λιγο πιο πλατεια... δειτε απο λιγο ψηλοτερα τα δεδομενα ,αλλωστε οσο σηκωνεται κανενας απο το πεδιο που θα αναλυσει, ΤΟΣΟ Η ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΑ που την εμπλουτιζουν και ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Νικηφορος Φωκας

    Το να υποτιμάς με τα λόγια έναν αντίπαλο, είναι επιζήμιο, διότι δεν σ' αφήνει να κάνεις το σωστό για την πραγματική του αντιμετώπιση.

    Ο κόκορας, μέχρι στιγμής, καλά πηδά την κότα που λέγεται Ελλάδα, δεν νομίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς = 5 Απριλιου 2011 10:25

    Κανεις δεν υποτιμα κανενα , απλως ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ και η υπερεκτιμημενη τουρκια δεν μας βρισκει καθολου συμφωνους ουτε εμας ουτε και την πραγματικοτητα... ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ οτι οσονουπω θα προσγειωθει η κοτα...

    Οσο για το οτι η τουρκια ειναι κοκορας και η Ελλαδα κοτα που την πηδα προς το παρον ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ... και να σου υπενθυμισω εκεινο που λεει ο λαος μας 'ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ'.

    Τελος να εισαι σιγουρος ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ .. και ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ. Εσυ δεν εχεις παρα να περιμενεις (πολυ λιγο) να δεις την κοτα (τουρκια) να προσγειωνεται ανωμαλως (ωσ συνηθως..) καθως και τα μετεπειτα...

    Νικηφορος Φωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Τουρκία δεν γνωρίζω αν είναι κόκορας ή γεράκι.

    Το σίγουρο είναι ότι θέλει να γίνει όχι μόνο γεράκι αλλά αετός κ έχει ένα σαφές κ μακροπρόθεσμο σχέδιο, το οποίο ακολουθεί ευλαβικά αγνοώντας οποιοδήποτε κόστος για να το επιτύχει.

    Επίσης, σίγουρο είναι ότι οι άλλες χώρες αντιμετωπίζουν την Τουρκία σαν γεράκι. Κανένας δεν τολμά να δείξει έλλειψη σεβασμού προς αυτούς.

    Κ έχουν καταφέρει ήδη αρκετά.

    1. Κατάφεραν σχεδόν όλοι οι ενεργειακοί δρόμοι προς την Ευρώπη να περνάν από το έδαφός τους.
    2. Κατάφεραν να γίνουν σεβαστοί στον Μουσουλμανικό κόσμο

    Αυτά να τα βλέπουμε εμείς, που κανένας δεν μας σέβεται κ κανένας δεν μας παίρνει στα σοβαρά (παρόλο που έχουμε προς το παρόν 2πλάσιο με 3πλάσιο ΑΕΠ κατά κεφαλήν από την Τουρκία κ μεγαλύτερο από το Ισραήλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς = 6 Απριλίου 2011 7:01 π.μ.

    Μακροπροθεσμο σχεδιο μπορει να εχει - ΕΠΙΤΥΧΙΑ δεν θα εχει..

    Δεν εχω δει πολλες χωρες να σεβονται την τουρκια... εδω 'σφαλιαρωσανε' και καταξεφτυλισανε οι Ισραηλινοι τον τουρκο πρεσβυ σε βαθμο που δεν εχει ξανασυμβει στα διπλωματικα χρονικα ... η Αρμενια και αυτη τους φτυνει, η Αυστρια τους θεωρει βαρβαρους και ανεπιδεκτους πολιτισμου, στην 'φιλη' τους Αμερικη με τα δοντια ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ την επισημη αναγνωριση ΤΗΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ... οι Γαλλοι μεσα στην τουρκια τους ειπανε να παψουν να ελπιζουν σε εισοδο στην ευρωπαικη ενωση..

    Κανενας ενεργειακος δρομος ΑΚΟΜΗ δεν περνα απο την τουρκια... λιγο το οτι δεν εχουν εξασφαλιστει οι απαραιτητες ποσοτητες , λιγο οτι φοβουνται οτι την μερα θα φτειαχνουν αγωγους και την νυχτα θα τους ψαχνουν , λιγο οτι Η ΡΩΣΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ τον αγωγο ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ- ΑΛΕΞ/ΠΟΛΕΩΣ και οταν αυτος επιβεβαιωθει ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ για να εχουν εστω και μικρο ρολο στον ενεργειακο χαρτη...

    Οι μουσουλμανοι δεν τους σεβονται καθολου, μεχρι και εχθες στην Λιβυη επιτεθηκανε στην διπλωματικη αποστολη της τουρκιας (πρεσβεια) ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.. στο δε ΙΡΑΝ τους ξερουν καλα..

    Αν προσθεσεις οτι ειναι και μια χωρα με κοντινη ημερομηνια ληξεως (το ΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ερχεται οσονουπω..)τοτε καταλαβαινεις οτι οχι μονο κοκορας δεν ειναι αλλα ουτε καν νεαρη κοτα... μαλλον γηρασμενη , ανυποληπτη και ασχημη κοτα ειναι..

    Οσο για την οικονομικη κατασταση τους , πριν δεκα χρονια ητανε ακριβως στην ιδια θεση με εμας.. και γρηγορα θα ξαναερθουν - ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ ..

    Τελος στο μονο που συμφωνω μαζι σου ειναι οτι και εμεις με τις μειοδοτικες κυβερνησεις που εχουμε τα τελευταια χρονια καταντησαμε αναξιοπιστοι, αλλα αυτο ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ (χρεοκοπωντας) ΕΙΤΕ ΑΛΛΟΙΩΣ (για να αποφυγουμε την χρεοκοπια) ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ 'ΘΙΑΣΟΙ' ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΕΠΙ 40ΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.