12/4/11

ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ - ΕΛΛΑΔΑ Κοινή άσκηση στα χνάρια των αγωγών

Γεγονός που υποδηλώνει στρατιωτική παρουσία για «προστασία» γεωστρατηγικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή και αποτυπώνει τους αντίστοιχους συσχετισμούς αποτελεί η τριμερής (ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδα) αεροναυτική άσκηση «Noble Dina 11», που ξεκίνησε στις 3 και ολοκληρώνεται στις 14 Απρίλη.

Η άσκηση εξελίσσεται στα χνάρια του αγωγού που σχεδιάζει το Ισραήλ για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την Αν. Μεσόγειο στην Ευρώπη, μέσω Κρήτης και ηπειρωτικής Ελλάδας και ειδικότερα νότια του Καστελόριζου, στα νοτιοανατολικά όρια του FIR Αθηνών και με κατεύθυνση από τη Σούδα της Κρήτης προς τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Χάιφα του Ισραήλ.

Στην άσκηση παίρνουν μέρος 8 πλοία επιφανείας, 2 υποβρύχια, όπως και αεροσκάφη και ελικόπτερα. Η εν λόγω άσκηση μέχρι τον προηγούμενο χρόνο διεξαγόταν από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, από φέτος όμως συμμετέχει και η Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της «στρατηγικής συνεργασίας» που αναβαθμίστηκε μεταξύ των δυο χωρών. Το σενάριο της άσκησης, εκτός από συνεργασία στην έρευνα και διάσωση, περιλαμβάνει και επεισόδια με αντιαεροπορικές επιχειρήσεις και προστασία ναυτικών δυνάμεων.

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ θα έχει συνέχεια, που εκτός από ασκήσεις περιλαμβάνει συνεκπαιδεύσεις στελεχών, αλλά και εκατέρωθεν μετασταθμεύσεις πολεμικών αεροσκαφών, δηλαδή του Ισραήλ σε ελληνικά αεροδρόμια και της Ελλάδας σε ισραηλινά αεροδρόμια, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο το κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Αν. Μεσόγειο όπου η Τουρκία διεκδικεί αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού της ρόλου.http://www2.rizospastis.gr/

12 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Σάββα θα ήθελα να την άποψή σου για την εκκωφαντική σιωπή της Ρωσίας σχετικά με τουε υδρογονάνθρακες της Α.Μεσογείου.
    αναρωτιέμαι μηπως τους δούμε ξαφνικά μπροστάμας!!!
    αν καποιος φίλος μπορει να διαφωτίσει την ενδιαφέρουσα πτυχη του θέματος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ θα έχει συνέχεια, που εκτός από ασκήσεις περιλαμβάνει συνεκπαιδεύσεις στελεχών"

    Πολύ θετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να βομβαρδιστεί το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας από την Ελλάδα σε συνεργασία με το Ισραήλ, που σχεδιάζει να φτιάξει η τουρκιά στην ανατολική μεσόγειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @12 Απριλίου 2011 8:44 π.μ.

    http://www.sigmalive.com/simerini/business/news/365358
    Πακτωλός δισεκατομμυρίων Διακίνηση τεραστίων ποσών μεταξύ Κύπρου - Ρωσίας
    ...Συνολικά 50 δισεκατομμύρια ευρώ διακινούνται από την Κύπρο προς τη ρωσική αγορά, 16 σχεδόν δισ. δολάρια διακινούνται από τη Ρωσία προς την Κύπρο, ενώ oι ρωσικέ ς καταθέσεις στην Κύπρο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των συνολικά 22,7 δισ. καταθέσεων σε ξένο νόμισμα.
    ...Το φυσικό αέριο ανοίγει νέο κεφάλαιο
    ...Αναφέρθηκε στα κοιτάσματα φυσικού αερίου, που πιστεύεται ότι υπάρχουν στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, για να τονίσει ότι αυτά συνιστούν νέο κεφάλαιο στην ιστορία της οικονομίας και αποτελούν μιαν αναδυόμενη νέα εποχή δυνητικής συνεργασίας με τη Ρωσία, τόσο σε σχέση με την εκμετάλλευση ευκαιριών χρηματοδότησης στον ενεργειακό τομέα όσο και ως ένας ελκυστικός προορισμός για Ρώσους επενδυτές, με δεδομένο το πολλαπλασιαστικό φαινόμενο στον κτηματικό τομέα, τον τουρισμό και τραπεζικό τομέα και την ευρύτερη οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και Ω!του θαύματος,ο Τουρκικός τσαμπουκάς των αεροπορικών παραβιάσεων εχθές έλαβε χώρα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.
    Γιατί δεν πάτε ωρέ παιδιά στο Καστελόριζο, θα χάσετε το ραντεβού. Ισχύει μεχρι τις 14 Απριλίου. Να δούμε Πόοοοσο Τσαμπουκά έχετε δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανωνυμε 2:51μ.μ.
    Παλι θα κανω τον δικηγορο του διαβολου.
    Δηλαδη απο την περιβοητη ελληνοκυπριακη συνεργασια οι ρωσοι παλι κερδιζουν αφου 50 δις!!! διακινουνται απο κυπρο προς ρωσια και 16 μονο αντιστροφα...

    Εμενα παντως η ρωσια σα που@@@να μου φαινεται...
    Γιαυτο εχει γεμισει η κυπρος με ρωσιδουλες...

    Συγγνωμη αλλα ειναι αυτη πολιτικη;;;;
    Για ναχουμε μια θετικη ψηφο στο συμβουλιο ασφαλειας να γδυνομαστε ετσι;
    Mε 50-16=34 δις θα μπορουσαμε να κανουμε παπαδες...
    Μεχρι και να φυτεψουμε καμμια 50 πυρηνικες κατω απο την τουρκια...
    Λεω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν δεν υπήρχε το όχι της Μόσχας σταθερά από το 1974, το κυπριακό θα ήταν 70/30% υπέρ της Άγκυρας.
    Μην κρίνετε την πολιτική της Μόσχας με όρους ενός δεκαημέρου ή ενός μηνός.
    Όσον αφορά το χρήμα, πού το βρήκε η Κύπρος τόσο χρήμα και το επενδύει στη Ρωσία;
    Μήπως είναι μαύρο ρωσικό χρήμα και μετακυλίεται;
    Και για το αέριο που νομίζετε ότι τόσο κόπτεται η Μόσχα, για συγκρίνετε το με τις ποσότητες που θέλουν να απορροφήσουν οι Κινέζοι!
    Βάλτε επίσης ότι τη Γερμανία θα την τροφοδοτήσουν από το Βόρειο Ρεύμα.
    Τι μένει τότε; Μια Γαλλία και η Ιταλία.
    Δε νομίζω ότι γι αυτές γίνεται ο καυγάς.
    Δε βλέπω μεγάλη αντίδραση της Μόσχας για την Ανατολική Μεσόγειο.
    Η ύπαρξη και εκμετάλλευση του κοιτάσματος σταθεροποιεί τη θέση του Ισραήλ και η Ρωσία το στηρίζει το Ισραήλ (ενώ φραστικά το καταδικάζει).
    Σε μια στιγμή μάλιστα που αυτοί που διοικούν την Αμερική αρχίζουν ανεπαίσθητα να κοντράρουν την Ισραηλινή δεξιά, σε μια κόντρα που ίσως μεγαλώσει.
    Πιστεύω σ'αυτό επάνω πως ο Ερντογάν δεν τα έβαλε με το "θείον βρέφος" της Δύσεως χωρίς κάποια ενθάρρυνση από "μέσα".
    Ποιοι τον ενθαρρύνουν;
    Είναι οι ίδιοι που ενισχύουν και κρύβονται πίσω από τον Φ. Γκιουλέν;
    Ποιοι είναι;
    Μη μείνουμε στον Ομπάμα, και αυτός φιλοξενούμενος είναι.
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσυ Ηλια,
    πρεπει να γουσταρεις τις παρτουζες με ΗΠΑ και Ισραηλ και πιστευω
    και τριφασικες και την Τουρκια συναμα
    Δεν ξερω,αλλα πιστευω πως στο τελος εκει θα καταληξουμε γιατι σαν λαος δεν συλλαμβανουμε με τιποτα το μεγεθος της επιπολαιοτητας μας και ευκολοπιστοι παντα στην ιδια την μερια , θα την πατησουμε!Δεν θιγω κανεναν !Ας κοιταξουμε ομως πρωτα και να μαθουμε να στηριζομαστε στα δικα μας ποδια.Βεβαια και λιγη βοηθεια απο την σωστη μερια,καλοδεχουμενη.Παντως οχι απο την δοκιμασμενη του παρελθοντος!Τι λες ;

    Λεωνιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατι δεν δημοσιευετε ολα τα σχολια ;
    Αυτο για τον Ηλια, απο Λεωνιδα ;
    Ισραηλ-Ελλαδα :1:0 ?
    Για τουτο στηριζω οτι τους ελληνες τους
    αρεσουν οι παρτουζες!

    Τι να κανουμε ,εχουμε ανακολουθια ,του-
    λαχιστον 2000 ετη !Δεν εθιξα κανεναν !

    Λεωνιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιστευω οτι ο Φ.Γκιουλεν ,ο Ερντογκαν,το τσιρακι του τελευταιου ο Νταβουτογλου,ο Κανταφι οπως και διαφοροι "χαζοι" διεθνιστες της αριστερας απο ευρωπη και αμερικη(βαλιανατος,ελληνες πολιτικοι κ.α.) ειναι ενσυνειδητα οι πρωτοι και ασυνειδητα οι τελευταιοι,πιονια του αμερικανικου τραπεζοβιομηχανικου κατεστημενου με σκοπο τον ελεγχο των μουσουλμανων οπως ο μουσουλμανικος πληθυσμος της αφρικης,της τσετσενιας,του αφγανισταν ,των πρωην σοβιετικων δημοκρατιων ,του ιραν πιθανως κ.α.
    Στον ρολο αυτον που εχουν δωσει στην τουρκια ,η συγκρουση με το Ισραηλ ειναι το ζητουμενο ως αλλοθι εναντι αυτων των πληθυσμων.
    Ταυτογχρονα Ρωσια,Ισραηλ,Ελλαδα,Αρμενια ,Βουλγαρια κ.α. αποτελουν το "φρενο",την τροχοπεδη της τουρκιας σε περιπτωση που αυτη θαθελε να αυτονομηθει εναντι του εν λογω κατεστημενου.
    Εξου και η τριεθνης ναυτικη ασκηση ΗΠΑ,Ελλαδας,Ισραηλ.
    Το κοιτασμα του Λεβιαθαν και η γειτνιαση των ΑΟΖ ειναι οντως ενα προσχημα για την ελληνοισραηλινη συμμαχια.
    Οπως και η προδοτικη σταση των ελληνικων κυβερησεων εναντι της τουρκιας και οχι μονο,εμφανιζεται ως αντισταθμιστικη εναντι του προαναφερθεντος "φρενου".
    Δηλαδη το παιχνιδι παιζεται σε δυο ταμπλω ταυτογχρονα:Kαι δινουν ενα σημαντικο ρολο στον ερντογκαν και τον κανταφι ,με τον γιωργακη σε ατακτη υποχωρηση ,την ελληνικη κοινωνια σε αποδιοργανωση αλλα και ταυτογχρονα τους εμφανιζουν και καποια εμποδια οπως ειναι οι "αντικανταφικοι",οι "βομβαρδισμοι" των κανταφικων και βεβαια οι ελληνες πιλοτοι,το ισραηλ,η ρωσια κ.ο.κ.,οσον αφορα την τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιμάμηδες! Τα γιαταγάνια γρήγορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Λεωνιδας
    πιστευω οτι το προβλημα του νεοελληνα ειναι η διαρκης καχυποψια προς τον συνελληνα και η απορρεουσα απαυτη διαρκης ασυνεννοησια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.