13/4/11

ΠΓΔΜ: Μιλάμε όχι μακεδονικά, αλλά την επίσημη γλώσσα της χώρας

Την οργή της απέναντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά” (UMD), όσον αφορά στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που “θέλουν” τους Σκοπιανούς να μιλούν “όχι μακεδονικά, αλλά την επίσημη γλώσσα της χώρας”.

Κατά συνέπεια, τα επίσημα μέλη της Οργάνωσης και οι υποστηριχτές της σε Ευρώπη, Βόρειο Αμερική, Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, καλούν την ΕΕ να “άρει άμεσα αυτήν την άκρως προσβλητική πρακτική”.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, “η UMD θα ήθελε να πιστεύει, πως η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι παρά ένα λάθος της ΕΕ.

Ωστόσο, εάν δεν πρόκειται για λάθος, αλλά για εσκεμμένη και συνειδητή επιλογή, όπως πιστεύουμε ότι ισχύει, παραβιάζεται μία από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ, καθώς μία ολοκληρωμένη Ευρώπη θα πρέπει να σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία όλων των λαών της”.

“Είναι απεχθές να μην αναγνωρίζεις μία επίσημη γλώσσα που χρησιμοποιούν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Είναι ειδεχθές να υποκύπτετε στις μηδαμινές και μικροπρεπείς μηχανορραφίες της Ελλάδας”, υποστήριξε ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Metodija A. Koloski.

Συνεχίζοντας, οι Σκοπιανοί αναφέρουν πως “Μακεδόνες συγγραφείς γοήτευσαν τους συμπατριώτες τους με ζωντανές και γεμάτες έμπνευση ιστορίες, ενώ οι Μακεδόνες ποιητές τους μετέδωσαν το πάθος τους, μέσω των γεμάτων από νοήματα ποιημάτων τους, ανά το πέρασμα των αιώνων, πάντα στη μητρική τους γλώσσα, τη μακεδονική”.

Ακόμη, αναφέρεται ότι η μακεδονική γλώσσα έχει χρησιμεύσει ως “φάρος για να ενώσει τους Μακεδόνες, ιδιαίτερα όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλους κινδύνους, όπως την εξέγερση του Ilinden το 1903, τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 και τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους”.

“Η UMD πιστεύει ακράδαντα, ότι αυτή η ασέβεια ενός λαού, ιδίως όταν πρόκειται για έναν τόσο βασανισμένο λαό, είναι κατακριτέα”, καταλήγει το κείμενο, με τον εκπρόσωπο της Οργάνωσης να αξιώνει την άμεση αποκατάσταση της τάξης, μέσω της αναφοράς της γλώσσας των Σκοπιανών ως “μακεδονικής” και όχι απλώς “επίσημης”, στα επίσημα ευρωπαϊκά έγγραφα.http://www.digitalcrete.gr

9 σχόλια:

  1. Αλλο ο αυτοπροσδιορισμος και αλλο να λεμε το σωβρακο φανελλα......Τυχαιο ? .......δε νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To BBC εκπέμπει σε 27 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η 'μακεδονική'. Ούτε ελληνικά, ούτε βουλγαρικά.

    Τώρα, τι λέει η ΕΕ είναι άλλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν κάναμε ως λαός 2 βασικά λάθη:
    1. Εν τη γεννέσι του προβλήματος επί Τίτο κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά ίσα ίσα το αντίθετο θα έλεγα.
    2. Από την ημέρα που ασχοληθήκαμε όσοι το έκαναν μόνο για την πατρίδα δεν νοιάστηκαν αλλά προσπάθησαν εντέχνως , έμμεσα ή άμεσα να καλύψουν τα ακάλυπτα.
    Οσο για το βέτο κατέληξε κούφια μπιστολιά στον αέρα ,κάτι σαν το πιστόλι στο τραπέζι, γιατί δεν ακολούθησε καμία σοβαρή ενέργεια μετά ή σαν το βυθίσατε Χόρα αλλά τελικά βυθίσαμε την Χώρα .

    Το ζήτημα δεν είναι τι λένε αυτοί αλλά πόσο ανταπόκριση βρίσκουν , πόσο βοήθεια , απο ποιους και για πιο λόγο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Χριστίνα

    1. Σωστό.

    2. Ο Σαμαράς, σαν νεαρός ΥπΕξ τότε, σωστά το χειριζόταν, κατά την άποψή μου βέβαια. Όμως, σαν σήμερα (τι σύμπτωση!) το 1992 τον απομακρύνει ο Μητσοτάκης, για να κάνει του κεφαλιού του.

    Συμφωνώ και με τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανένα πρόβλημα, ας διορθώσουμε το λάθος και να αναγραφεί ότι μιλούν βουλγάρικα. Και το πρόβλημα λύθηκε. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 10:57 π.μ. δεν είδες ότι στον σύνδεσμο που παρέθεσες το κυριλλικό Д έχει παραλλαχθεί ώστε να μοιάζει ελληνικού Δ; Πρωτοβουλία του BBC ήταν κι αυτό; Τόσο νούμερα είναι οι Σκοπιανοί. Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις με την φαιδρότητά τους ή να τους λυπηθείς για τα χάλια τους.

    Το BBC εκπέμπει και στα Αλβανικά και στα Κυργιζικά. Χαρά στα υβρίδια.
    Άλλωστε δεν νομίζω να είναι τυχαία η απουσία τόσο της ελληνικής όσο και της βουλγαρικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα Σκόπια ανήκουν στον Ελληνισμό

    Το Σκοπιανό δεν είναι πρόβλημα, αλλά πλεονέκτημα για εμάς.

    Οι Σκοπιανοί είναι Σλαβόφωνοι Ρωμιοί, που δεν αισθάνονται Σλάβοι αλλά απόγονοι Ελλήνων.

    Το "πρόβλημα" ξεκίνησε πριν 100 χρόνια, την εποχή των "εθνογεννέσεων" στα Βαλκάνια. Οι άνθρωποι αυτοί επειδή ήταν Σλαβόφωνοι φοβόντουσαν να δηλώσουν Έλληνες(ύστερα από ότι είχε γίνει με τους Σλάβους θα τους απορρίπταμε), όμως δεν θέλαν σε καμία περίπτωση να δηλώσουν Σλάβοι-Σέρβοι-Βούλγαροι κτλ, γι'αυτό δηλώναν "Όρτοντοξ Ματσεντόνσκι"(Που φυσικά μετά λόγω Αθείας του κομμουνισμού έμεινε σκέτο "Ματσεντόνσκι").

    Η Ελλάδα δεν πρέπει να χαρίσει τα Σκόπια και τους Σκοπιανούς στους Σλάβους, ούτε στον Αλβανικό και Βουλγαρικό εθνικισμό.

    Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποιήσει τους Σκοπιανούς, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο των Σκοπίων θέλει να ξαναγίνει Έλληνας. Έτσι, σε 10 χρόνια τα Σκόπια θα γίνουν τμήμα της Ελλάδας.

    Επίσης οι Βλαχόφωνοι των Σκοπίων και όλων των Βαλκανίων είναι Λατινόφωνοι Ρωμιοί, που επίσης πρέπει να επανελληνοποιήσουμε. Και οι αλβανοί των Σκοπίων και όλων των Βαλκανίων είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί, που τώρα ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες, και επίσης πρέπει να επανελληνοποιήσουμε. Ομοίως και οι Τσιγγάνοι-ΡΟΜ(=Ρωμιοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρες-μαρες σαχλαμάρες ...... Μακεδονικά =Ελληνικα. Ομως οι σκοπιανοί μιλάνε βουλγαρικά. Αυτά που λένε ισως τα πιστέψουν οι παπούα... αλλά και αυτοί έχουν ξυπνήσει! Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ακόμη, αναφέρεται ότι η μακεδονική γλώσσα έχει χρησιμεύσει ως “φάρος για να ενώσει τους Μακεδόνες, ιδιαίτερα όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλους κινδύνους, όπως την εξέγερση του Ilinden το 1903, τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 και τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους”.=Σκποιανα παραμυθια, τυφλα να εχει ο Χανς Κριστιαν Αντερσεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.