21/4/11

Κοινό μέτωπο Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας για το μεταναστευτικό

Την πρώτη τους κοινή συνάντηση για το θέμα της λαθρομετανάστευσης είχαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι υπουργοί συμφώνησαν να ζητήσουν μεγαλύτεροι βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση προς την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης των μεγάλων μεταναστευτικών κυμάτων.

Οι κ.κ. Παπουτσής, Σβετάνοφ της Βουλγαρίας και Τρεϊνίγκας της Ρουμανίας έστειλαν κοινή επιστολή στον Τούρκο ομόλογό τους, προσκαλώντας τον σε συνεργασία και κοινή συνάντηση στο τριεθνές σημείο των συνόρων Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα.

Αποφάσισαν παράλληλα να ζητήσουν συμμετοχή και του FRONTEX στον επαναπατρισμό μεταναστών, ενώ κατέληξαν μια σειρά μέτρων και κοινών δράσεων σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μετανάστευση, το άσυλο και την εγκληματικότητα.

Συμφώνησαν τέλος στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας, ενώ ο κ. Παπουτσής εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, για να εισέλθουν στη συμφωνία Σένγκεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr

3 σχόλια:

  1. Σιγα μην λυση το ψευτοελληνικο κρατος το μεταναστευτικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα η Βουλγαρία και η Ρουμανία κάνουν εξαγωγή μεταναστών προς την Ελλάδα. Σήμερα βέβαια, οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι δεν είναι πια μετανάστες, αφού από 1/1/2010 έχουν το ελεύθερο μετακίνησης και εγκατάστασης στην χώρα μας (όχι σε όλες της χώρες της ΕΕ) ως Ευρωπαίοι πολίτες. Εντούτοις, η παρουσία των δεν παύει να είναι προβληματική για την Ελλάδα και λόγω ανεργίας, αλλά και λόγω εγκληματικότητας. Οι Ρουμάνοι είναι κυρίως διαρρήκτες και πλαστογράφοι, ενώ οι Βούλγαροι επιδίδονται στην εμπορία βρεφών και στην διακίνηση γυναικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού είναι και ο Παπουτσής στην φωτό ησύχασα. Όλα θα πάνε καλά. Γιατί είχα μια ανησυχία...
    Παπουτσή, εμείς δεν θα κυκλοφοράμε μετά τις 6 αλλά κι εσύ μην κυκλοφοράς καθόλου γιατί έτσι και σε πετύχουν οι πολίτες στο δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.