21/4/11

Γ. Μιχελάκης: Καταστροφική η απογραφή του Γ. Αλογοσκούφη

Πυρά κατά του πρώην υπουργού Οικονομίας επί ΝΔ Γιώργου Αλογοσκούφη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης.
Ο κ. Μιχελάκης εξηγούσε, μιλώντας στο ρ/σ Flash, γιατί οι πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη «είναι εγκληματικές για την εικόνα της χώρας» όταν τού επισημάνθηκε ότι «δυσφήμιση για τη χώρα ήταν και η απογραφή Αλογοσκούφη» παρατήρηση με την οποία συμφώνησε.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Όσο εγκληματικό είναι αυτό που κάνει ο Πάγκαλος τώρα, αλλά και οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό, άλλο τόσο καταστροφική για την εικόνα της χώρας ήταν και η απογραφή Αλογοσκούφη».
Στη συνέχεια, κύκλοι της ΝΔ σημείωναν πως «ιστορικά η απογραφή αποδείχθηκε λάθος». Διευκρίνιζαν ωστόσο ότι η δήλωση του κ. Μιχελάκη δεν ήταν αιχμή για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά αφορούσε τον κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε και την ευθύνη της απογραφής με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε τότε και ενώ είχε εκφραστεί και η δημόσια διαφωνία του Γιώργου Σουφλιά.
Κομματικοί παράγοντες επισήμαιναν ότι πρόσφατα ο κ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «ο κ. Καραμανλής του έλεγε "άσε τα μέτρα για αργότερα"» και έδωσε βάση στην κριτική του ΠΑΣΟΚ
Πάντως, στο παρελθόν όταν ακόμη η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς είχε εκφράσει την διαφωνία του με τον τρόπο που είχε γίνει η απογραφή, επεσήμαιναν κύκλοι της Συγγρού και προσέθεταν ότι μόλις πριν από δύο ημέρες, την Μεγάλη Τρίτη, οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς με τον δημόσιο εναγκαλισμό τους στο μνημόσυνο του ιδρυτή του κόμματος «θέλησαν να στείλουν μήνυμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις τους».
Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού σημειωνόταν επίσης ότι «δεν θεωρούν ότι η δήλωση του κ. Μιχελάκη αφορούσε τον κ. Καραμανλή και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί σκιά στις σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά».
Στις διαρροές της ΝΔ απάντησε, μέσω συνεργατών του ο Γιώργος Αλογοσκούφης: «Η απογραφή δεν ήταν απόφαση ενός μόνο υπουργού. Ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή».
Ο κ. Μιχελάκης στην ίδια ραδιοφωνική συνέντευξή του επέμεινε στην αντιπαράθεση του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «εδώ υπάρχει μια ολόκληρη λογική σε αυτήν την κυβέρνηση την οποία ο κ. Πάγκαλος, αν θέλετε, είναι ο σημαιοφόρος της, όπου έχουμε συκοφαντήσει τη χώρα λέγοντας για Τιτανικούς, για οικονομία στην εντατική, για χρεοκοπία».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Όλοι οι πολιτικοί που μίλησαν με απαξιωτικα λόγια για τους Έλληνες , την Ελλάδα και τα οικονομικά δεδομένα , πρέπει να δικαστούν για τη ζημιά που προκάλεσαν στη χώρα με τις δηλώσεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Ἀλογοσκούφη, τὰ λέτε κατόπιν ἑορτῆς. Ἐὰν διαφωνούσατε ἔπρεπε νὰ εἴχατε παραιτηθῆ.
    Ὁ πορτογάλος πρωθυπουργὸς μᾶλλον ὠφελημένος βγῆκε τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.