18/4/11

Το άνετο ταξίδι του Υπουργού Από τη μαύρη BMW στο Gulfstream μαζί με τον γιο του και τη σύμβουλό του

Oκτώ ατομα εκτος απο το πλήρωμα επιβιβάστηκαν στο lear jet το απόγευμα της παρασκευής απο την ελευσίνα για το ταξίδι στις ΗΠΑ Η μαύρη BMW πέρασε σαν αστραπή μπροστά από τα μάτια αεροπόρων και φαντάρων που κάθονται στην καντίνα της Χαράς, έξω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ενημερωμένοι οι σκοποί άνοιξαν τις μπάρες και η BMW που μεταφέρει τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου χάνεται μέσα στο στρατόπεδο με προορισμό την πίστα απογείωσης των κυβερνητικών αεροσκαφών. Ενα άνετο ταξίδι έχει μόλις ξεκινήσει, χωρίς την… ταλαιπωρία των διαβατηρίων, των αποσκευών και των ελέγχων που ισχύουν για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς στα πολιτικά αεροδρόμια.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου επιβιβάζεται στο κυβερνητικό αεροσκάφος Gulfstream V που βρίσκεται στο βάθος του αεροδρομίου.

Από νωρίς το μεσημέρι βρίσκονταν εκεί οι κυβερνήτες, ο μηχανικός, ο φροντιστής και οι δύο ιπτάμενοι συνοδοί που θα φρόντιζαν την πτήση του αεροσκάφους προς την Ουάσινγκτον. Οι ετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, όταν το συγκεκριμένο -η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει άλλα δύο- αεροσκάφος μεταφέρθηκε από το σημείο όπου είναι αραγμένο εκεί όπου θα περίμενε τον κ. Παπακωνσταντίνου και τη συνοδεία του. Πέντε λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα ο κυβερνήτης άνοιξε τις τουρμπίνες του αεροσκάφους, ενώ οι ιπτάμενοι συνοδοί, ο μηχανικός και ο φροντιστής έλεγχαν για τελευταία φορά το αεροσκάφος ώστε να είναι έτοιμο για την απογείωσή του.http://www.protothema.gr

Όπως φαίνεται η κρίση και οι περικοπές δεν ισχύουν για όλους. Λίγες μόνο ώρες από την παρουσίαση των νέων μέτρων λιτότητας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη βαλίτσα του και επιβιβάστηκε στο πολυτελέστατο Lear Jet της κυβέρνησης με προορισμό την Ουάσινγκτον.
Η οικογένεια Παπακωνσταντίνου μας κόστισε 150.000 ευρώ!
Ένα ταξίδι που θα μπορούσε να στοιχίσει πολύ λίγα χρήματα στην περίπτωση που γινόταν με πολιτική πτήση θα ΜΑΣ κοστίσει 150.000 ευρώ, προκειμένου να ταξιδέψει με άνεση ο Γ. Παπακωνσταντίνου, οι συνεργάτες του και ο γιός του που τον συνοδεύουν στο ταξίδι.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο κ. Παπακωνσταντίνου επέλεξε να βρεθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα για τις εργασίες της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας τη ναυαρχίδα του VIP στολίσκου της Ελληνικής κυβέρνησης, το προεδρικό Gulfstream.

H δαπάνη αυτής της πτήσης, δεδομένου ότι το ωριαίο πτητικό κόστος αυτού του τύπου αεροσκάφους, βάσει των επίσημων στοιχείων του Πενταγώνου ανέρχεται στα 6.000 ευρώ, θα ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως στο ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης, αλλά ούτε και τα οδοιπορικά όπως επίσης και τα έξοδα διανυκτερεύσεων των μελών του πληρώματος.
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως ο υπουργός Οικονομικών στο ταξίδι με το κυβερνητικό αεροσκάφος για συνομιλίες με τους επιτελείς του ΔΝΤ εκτός των συνεργατών συνοδευόταν και από τον μεγαλύτερό του γιο.

Την ίδια στιγμή το μέσο κόστος της θέσης «Business» στις πτήσεις Αθήνα-Ουάσινγκτον τιμολογείται στα 2.200 ευρώ, ενώ η οικονομική θέση κοστίζει 1.200 ευρώ.

Μια μαύρη BMW πέρασε σαν αστραπή έξω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.Οι σκοποί άνοιξαν τις μπάρες και το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Γ. Παπακωνσταντίνου κατευθύνεται στην πίστα απογείωσης των κυβερνητικών αεροσκαφών. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών επιβιβάζεται στο κυβερνητικό αεροσκάφος Gulfstream V που βρίσκεται στο βάθος του αεροδρομίου.

Από νωρίς το μεσημέρι βρίσκονταν εκεί οι κυβερνήτες ο μηχανικός, ο φροντιστής και οι δύο ιπτάμενοι συνοδοί που θα φρόντιζαν την πτήση μέχρι την Ουάσιγκτον. Πέντε λεπτά μετά τις πέντε το απόγευμα ο κυβερνήτης άνοιξε τις τουρμπίνες του αεροσκάφους, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα ήλεγχε το αεροσκάφος ώστε να είναι έτοιμο για την απογείωση.

Στις πέντε και μισή ένα μαύρο αυτοκίνητο εμφανίζεται και από μέσα βγαίνουν δύο άτομα της αερονομίας οι οποίοι παίρνουν θέση μπροστά από το αεροπλάνο. Στις έξι παρά τέταρτο η μαύρη BMW φτάνει έξω από τον χώρο της VIP αίθουσας.

Από το αυτοκίνητο αποβιβάζονται ο Υπουργός Οικονομικών, ο γιός του η ιδιαιτέρα του και η στενή του συνεργάτης Λεμονιά Παπαδάκου η οποία δε λείπει από κανένα υπουργικό ταξίδι. Από ένα άλλο αυτοκίνητο αποβιβάστηκε ο καθηγητής Οικονομικών Γ. Ζανιάς καθώς και τα άλλα μέλη της υπουργικής συνοδείας.

Εκτός από το πλήρωμα στο αεροσκάφος επιβιβάστηκαν άλλα οκτώ άτομα το οποίο το οποίο στις έξι παρά δέκα το απόγευμα απογειώθηκε από την Ελευσίνα, για το υπερπολυτελές ταξίδι, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει μέτρα εξαθλιώνοντας την καθημερινότητα των Ελλήνων.
http://www.newstoday.gr/

17 σχόλια:

  1. Αυτόν έβαλαν να μας βγάλει από την κρίση! Ανάθεμά σας, αλήτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας θυμίσω ένα πράγμα, για να κάνετε σύγκριση: Σαν σήμερα πριν 70 χρόνια (18/4/1941) αυτοκτόνησε ένας πρωθυπουργός, ο αείμνηστος Αλέξανδρος Κορυζής, διότι δεν άντεξε να δει την πατρίδα του υπό κατοχή. Τούτος ο ελεεινός και αυτοί που τον διόρισαν, δεν αντέχει να βλέπει την Ελλάδα ελεύθερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σοβαροφανής κ. Παπακωνσταντίνου είναι κι αυτός τα ίδια σκατά με τους άλλους. Αν αυτό είχε γίνει στην Γαλλία, θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Στην Ελλάδα, είναι τα ζώα μας αργά. Είχε κι από τον μπαμπά του συνηθίσει στα lear jets, ο αχαρακτήριστος, που αύριο θα γυρεύει κι άλλους φόρους, διότι είναι ανίκανος να βρει βιώσιμη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ρέ νά βγούνε ξανά τά τάνκς στό σύνταγμα. αυτή τή φορά όμως νά ισοπεδώσουν τά ανάκτορα μέ τούς 300 βασιλιάδες.


    Δέν μπορούσε τό καθίκι νά ταξιδέψει μέ αεροπλάνο της γραμμής. Τήν οικονομία τήν κάνουν οι μισθωτοί των 1000 ευρώ τό μήνα, μέ 400 στεγαστικό δάνειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για σκεφθείτε τι θα γινόταν αν πήγαινε με αεροπλάνο της γραμμής και επιβάτες ανακάλυπταν στο δρόμο ότι είχαν μαζί τους τον Παπακωνσταντίνου τι θα γινόταν μέσα στο αεροπλάνο...
    Σας λέει τίποτα για την ασφάλεια της πτήσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε Παπακωνσταντίνου, ταξίδεψε τώρα πριβέ, όσο σε παίρνει ακόμα. Μετά από τη "θυσία τής Ιφιγένειας" θα ταξιδεύει άλλος.

    fstav (9:20μμ): "Α ρέ νά βγούνε ξανά τά τάνκς στό σύνταγμα. αυτή τή φορά όμως νά ισοπεδώσουν τά ανάκτορα μέ τούς 300 βασιλιάδες."
    Μη τα λες αυτά ρε φίλε. Τα τανκς είναι νατοϊκά κι αν είναι να βγουν αυτό θα γίνει κατόπιν (πολύ) ανώτερης εντολής. Κι όχι για να ισοπεδώσουν τούς 300 βασιλιάδες, αλλά τίποτα άλλο πολύ πιο επώδυνο. Τα προηγούμενα ισοπέδωσαν τη μισή Κύπρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι συναναγνώστες μην περιμένετε τίποτε καλό από άνθρωπο που παντρέυτηκε Ολλανδέζα.
    Αν με καταλαβαίνει κανείς (κυριολεκτικά) ας σχολιάσει.
    Κατά τα άλλα ο τύπος θα δικαστεί κάποια μέρα - είμαι βέβαιος. Ήδη θα έπρεπε κάποιος καλός δικηγόρος να ετοιμάζεται. Θα γίνει και φίρμα όπως ο Λυκουρε με την μήνυση κατά της χούντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 10:46 μ.μ.

    Εγώ δεν καταλαβαίνω λέξη από τις ανοησίες που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θά πωλούσε τά εθνικά κτήματα σέ πλουσίους τής Ρωσίας,Έλληνες καί μή;
    Κατά τήν άλλη εκδοχή,ο Καποδίστριας είχε στό νού του ένα σχέδιο ύποπτο.Μελετούσε,λέγουν,νά παραχωρήση τά εθνικά κ τ ή μ α τ α
    ή τουλάχιστον τίς πιό εύφορες εκτάσεις τών "ενθικών γαιών",σέ πλουσίους καί μή,μέ τόν σκοπό νά σχηματίση γύρω του μιά κάστα φεουδαρχικού τύπου,η οποία νά αποτελέση στήριγμα ισχυρό τού καθεστώτος.
    "Νά μή γίνουν κτήμα Άγγλων καί Γάλλων κ ε φ α λ α ι ο ύ χ ω ν".

    Επιστολή Καποδίστρια τόν Νοέμβριο τού 1830 ,στόν προσωπικό του φίλο Αλέξανδρο Στούρτζα,τόν Ελληνορουμάνο διπλωμάτη πού υπηρετούσε τόν Τσάρο:
    "Ημείς έχομεν κ τ ή μ α τ α ωραία καί γ α ί α ς άργάς(χέρσες)πλήρεις πολλού θ η σ α υ ρ ο ύ,τούς σταφυδαμπελώνας,λέγω,καί ελαιώνας,καί τόσα χωράφια εύφορα ποτιστικά,καί πλησίον κείμενα τής θαλάσσης.Ήδη λοιπόν η Γερουσία εξετάζει τά σχέδια ά τή μετέδωκα περί φρονίμου τινάς δ ι α ν ο μ ή ς
    μερικών εκατομμυρίων στρεμάτων εθνικής γής εις τούς ακτήμονας χωρικούς.Διά τής διανομής ταύτης τό δημόσιον θέλει αποκτήσει εισόδημα ετήσιον αξιόλογον,είτε δώση τάς γαίας επί φόρω διηνεκεί κατά τήν αξίαν των,είτε τάς πωλήση επί πληρωμαίς μακροπροθέσμοις. . . . . . . . .Περί δέ τών κτημάτων,δύναται νά τά πωλήση ολσχερώς επί π λ η ρ ω μ ή αμέσω.Κί επειδή η αξία αυτών εκτιμάται εις π ο λ λ ά ς χιλιάδας ταλλήρων,θέλομεν έχει,άν επιτύχη τό πράγμα,κεφάλαιον ικανόν ή πρός αναπλήρωσιν τού οικονομικού υστερήματος ή πρός εξασφαλισμόν τών τόκων δ α ν ε ί ο υ γενησομένου εκτός τής Ελλάδος.Σλεφτείτε,αγαπητέ μου Στούρτζα,περί πάντων τούτων,εξ ών ίσως εύρετε καί στοιχεία συναρμογής πρός δόκιμον λύσιν τών ζητημάτων όσα μοί απετείνατε διά τού τελευταίου σας γράμματος.Διατί οι κεφαλαιούχοι τής Οδηησού νά μή συστήσωσιν εταιρείαν υπογράφουσαν,καθ'υπόθεσιν,διά 50.000 τάλληρα;Αυτή ήθελε στείλει εις τήν Ελλάδα επίτροπόν της μέ χρήματα ίνα α γ ο ρ ά σ η γαίας . . . . . . . . . . . . .Καί οι μέτοχοι τού τοιούτου εις αξιόλογον τ ό κ ο ν βάλλουσι βέβαια τά κεφάλαιά των.Γινόμενοι δέ καί κτηματικοί εν Ελλάδι,όταν ποτέ έλθωσι νά κατασταθώσιν εντάθα,θέλουσιν έχει όλα τά τής
    ε υ π ο ρ ί α ς αγαθά. . . . . . . .. .. Τότε άς συμφωνήσωσι δια μικροτέραν,φθάνει νά δώσωσι τό καλόν παράδειγμα,τό οποίον καί οι εν Τεργέστη,καί Βιέννη,καί Λιβούρνω,κεξαλαιούχοι Έλληνες θέλουσιν ακολουθήσει.Ει δέ μή,αι καλλίτεραι γαίαι τής Ελλάδος θέλουσι γίνει α π ό κ τ η μ α
    κ ε φ α λ α ι ο ύ χ ω ν Άγγλων καί Γ ά λ λ ω ν".
    {ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ,ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ}.

    Σχόλιο:
    *Έτσι καί σήμερα μαζεύτηκαν όλα τά παγκόσμια "κοράκια"τσιράκια,πάνω από τό σώμα τής πατρίδας μας,Τής Ελλάδας,καί πάνω από τούς αγαθούς καί καλοκάγαθους Έλληνες,καί είναι έτοιμα νά μάς ξεσκίσουν,νά μάς αρπάξουν όλες τίς"περιουσίες",καί τίς παρά τήν θάλασσαν(παραθαλάσσιες)περιοχές,τά "κινητά"καί τά "ακίνητα",δηλαδή όλον τόν
    π λ ο υ τ ο π α ρ α γ ω γ ι κ ό ν ιστό τής Ελλάδας!
    Θά αφήσουμε τά "ψωράκια,ψωραλέους"αεριτζήδες,νά μάς τά πάρουν;Θά αφήσουμε τούς "Νενέκους"-εάν υπάρχουν-νά δράσουν ανενόχλητοι;
    " . . .Καί επί τών ιμάτιών μου έβαλον κλήρον . . ."
    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ!
    ΚΑΛΗ ΛΑΜΠΡΗ!ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ,ΑΝ ΕΓΕΡΣΙΣ!
    ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΆ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΝΕΚΡΙΚΟ ΤΟΠΙΟ"ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ "ΓΟΛΓΟΘΑ",ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 18 Απριλίου 2011 10:46 μ.μ.

    -----------------------

    Εγώ σε καταλαβαίνω φίλε μου, αλλά τι να σχολιάσω;
    Δεν αξίζει ο κόπος!

    Ο 19 Απριλίου 2011 11:13 π.μ. μπορεί και να έχει παντρευτεί Σουηδέζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ποιο πολιτισμένο κράτος, ρε παιδιά, παίρνει ένας υπουργός liar jet για να πάει σε κάποια συνάντηση, εκτός κι αν πρόκειται για ειδική, κατεπείγουσα αποστολή;

    Μόνο οι σεΐχηδες τα κάνουν αυτά, λόγω νεοπλουτισμού. Το ίδιο και τούτος. Καβάλησε το καλάμι. Όμως, την ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός που δεν τους συμμαζεύει.

    Φαντάζομαι τι εντύπωση κάνουν όλα αυτά στο ΔΝΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θεωρώ δεδομένο ότι ο υιός Παπακωνσταντίνου πλήρωσε την συμμετοχή του σε προσωπικό ταξίδι με κρατικό μέσον. Αν όχι, τότε αύριο κιόλας ο... γκούχου γκούχου... πρωθυπουργός να τον καλέσει να παιραιτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. >Ο 19 Απριλίου 2011 11:13 π.μ. μπορεί και να έχει παντρευτεί Σουηδέζα!<
    19 Απριλίου 2011 12:02 μ.μ.

    _________________________

    Αφήστε, ρε καραγκιόζηδες, τα γυναικίστικα μισόλογα και πέστε καθαρά τι εννοείτε. Και μην βάζετε στο βρωμόστομά σας τις γυναίκες του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 19 Απριλίου 2011 7:35 μ.μ.


    ----------------

    Εσένα γιατί σε "τσίμπησε" μύγα Τσε-Τσε;

    Ψύχραιμααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 10:37 π.μ.

    Δεν τολμάς να δώσεις αντρίκια απάντηση, γυναικούλα! Φτου να χαθείς, καθίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Διαχειριστές

    Ει δυνατόν, παρακαλώ δημοσιεύστε το παρακάτω άρθρο:

    Μαθήματα πολιτικής ηθικής

    Μπορείτε να διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο "Πρώτο Θέμα", σελίδες 8-11.

    Άποψή μου, ότι η ιστορία αυτή δεν πρέπει να περάσει στο "ντούκου", δεν πρέπει να ξεχαστεί. Δυστυχώς, κι αν κάνω λάθος διορθώστε με, δεν είδα να γίνει κάποια επερώτηση στην Βουλή. Ο δε καλαμοκαβαλάρης Παπακωνσταντίνου, δεν αισθάνθηκε υποχρεωμένος να δώσει κάποια εξήγηση, ενώ το θέμα πήρε έκταση και στον τύπο και στο διαδίκτυο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα περιφρόνησης του λαού. Γι αυτό δεν θέλω να ξεχαστεί τόσο εύκολα. Αλλού, θα είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Διαχειριστές

    Αφορά στο προηγούμενο σχόλιό μου. Εκ παραδρομής έγραψα ότι δεν έγινε επερώτηση στην Βουλή, ενώ, όπως και στο άρθρο αναφέρεται, έγινε. ΑΠΑΝΤΗΣΗ, τουλάχιστον σοβαρή, δεν δόθηκε. Και βέβαια, ούτε του πρωθυπουργού το αυτί ίδρωσε.

    Ζητώ συγγνώμη για το λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.