17/4/11

Ψωμιάδης: O Bασιλιάς είναι γυμνός

Γράφει η Έφη Χ. Μαυροπούλου
Η καταδίκη του κ. Ψωμιάδη έχει εγείρει πολλές και υπερβολικές αντιδράσεις εκατέρωθεν. Οι πολιτικοί του πολέμιοι αντέδρασαν λες και κατέρριψαν τη χούντα πρωτοστατούντος φυσικά του κ. Τρεμόπουλου, ο οποίος δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. Θαρρείς ότι για όλα τα προβλήματα της Χώρας ευθύνεται ο κ. Ψωμιάδης. Από την άλλη, οι υποστηρικτές του στάθηκαν απέναντι στη δικαστική απόφαση επικριτικά και εντελώς, ισοπεδωτικά.

Ενώ, έξι βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κατέθεσαν τροπολογία στη βουλή-δεν ψηφίστηκε- που σε γενικές γραμμές έλεγε ότι για να εκπέσει του αξιώματός του κάποιος εκλεγμένος σε ΟΤΑ μετά από αμετάκλητη δικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος, θα πρέπει η παράβαση να συνδέεται με το αξίωμα που κατέχει. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχουν συνέπειες! Αν δηλαδή κάποιος καταδικαστεί και μάλιστα τελεσίδικα για παράβαση καθήκοντος ενώ είναι Νομάρχης αλλά εκλεγεί π.χ. Περιφερειάρχης, να μην εκπίπτει του αξιώματος του όπως προβλέπει σήμερα ο νόμος! Ενώ ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται κατά περίπτωση με στόχο να προσεταιριστεί κάποια χαμένα ψηφαλάκια του Νομάρχη της καρδιάς μας. Τι συνιστά όμως, ειδική περίπτωση; ή ειδική περίπτωση είναι οποιαδήποτε αδίκημα προέρχεται από κάποιον πολιτικό μας φίλο;
Και ναι μεν υπάρχουν πολιτικοί, που έχουν φάει εκατομμύρια και παραμένουν ατιμώρητοι αλλά αυτό σημαίνει ότι όλα τα μικρότερα αδικήματα θα πρέπει να μένουν ατιμώρητα; Τότε δε θα χρειαζόμασταν τα δικαστήρια και θα αποφασίζαμε μόνοι μας ποιος πρέπει να καταδικαστεί και ποιος όχι. Δεν τιμωρήθηκε κάποιος που καταχράστηκε δημόσιο χρήμα άρα γιατί να τιμωρηθώ εγώ που απλώς δεν έκανα καλά τη δουλειά μου;
Όμως, ο νόμος είναι νόμος και δε μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά και κατά το δοκούν ή στην περίπτωσή μας κατά πως μας συμφέρει. Ναι όντως υπάρχουν ατιμώρητα αδικήματα και ίσως πολύ σοβαρότερα αλλά από κάπου δε πρέπει επιτέλους, να αρχίσει η εφαρμογή των νόμων και για τους πολιτικούς;
Από την άλλη, ο συγκεκριμένος βενζινοπώλης ήταν άρρωστος, όμως κανένας νόμος δε δικαιολογεί τη νόθευση βενζίνης και τη ζημιά των συνανθρώπων του σε περίπτωση ανίατης ασθένειας. Να δεχτούμε ότι ο κ. Ψωμιάδης λειτούργησε ανθρωπιστικά δεδομένων των πραγματικών περιστατικών και μείωσε υπέρογκα το πρόστιμο. Όμως κ. Ψωμιάδη και τα συναισθηματικά κίνητρα ακόμα κι αν δεν εμπεριέχουν δόλο και ίδιον όφελος επιφέρουν συνέπειες. Από την άλλη, αφού λειτούργησε συναισθηματικά και ήθελε να βοηθήσει έναν άρρωστο συνάνθρωπο, θα μπορούσε να βάλει από την τσέπη του κάποιο ποσό για τη κάλυψη του προστίμου.

Τέλος, το επιχείρημα ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει νωπή τη λαϊκή εντολή αφού εκλέχτηκε ενώ ο λαός ήξερε τη συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί έναν άκρατο και εντελώς επικύνδυνο λαϊκισμό. Δε νομίζω ότι ο κ. Ψωμιάδης κατά τον προεκλογικό του αγώνα έκανε σημαία του τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά ακόμα και αυτό να είχε συμβεί ο λαός δεν καταδικάζει, δεν αθωώνει, ούτε η λαική ψήφος είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Κυρίως όμως, ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαου δεν είναι υπεράνω του νόμου.Τότε κανένας Υπουργός δεν θα έπρεπε όχι μονο να τιμωρείται αλλά ούτε καν να κατηγορείται.
Το πολιτικό σύστημα με τέτοιες ενέργειες δείχνει να μην καταλαβαίνει ότι η ατιμωρισία και η ανοχή σε κάθε είδους αδικήματα δημιούργησε την ανίατη πολιτική κρίση που συμπαρέσυρε σε μεγάλο ποσσοστό και την οικονομική.
Όταν η πολιτική αλαζονεία χαρακτηρίζει έναν πολιτικό τότε η πολιτική ευθύνη πάει περίπατο. Κάποτε όμως έρχεται η στιγμή της κρίσης και τότε ο πολιτικός πρέπει να έχει την λεβεντιά να αποδέχεται και να αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειες των πράξεών του, αν έχει το αίσθημα της ευθύνης. Αν δεν το έχει καλύτερα να σιωπά και όχι να βγαίνει στα κανάλια και να παρακαλάει για άφεση αμαρτιών.
Έτσι, το περιβόητο αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη, που ακούμε συχνά από πολιτικά χείλη είναι κενό γράμμα.
effiemavropoulou@hotmail.com

17 σχόλια:

  1. Επιτέλους. Να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως, κα. Μαυροπούλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό άρθρο.Επιτέλους λίγη λογική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ, ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. ΠΟΙΟΙ; ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.
    (ΓΑΠ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ)
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΚΠΕΣΕΙ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

    Τώρα γι'αυτό που είπε η αρθρογράφος "
    Και ναι μεν υπάρχουν πολιτικοί, που έχουν φάει εκατομμύρια και παραμένουν ατιμώρητοι αλλά αυτό σημαίνει ότι όλα τα μικρότερα αδικήματα θα πρέπει να μένουν ατιμώρητα;"

    και ακόμη

    "Όμως, ο νόμος είναι νόμος και δε μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά και κατά το δοκούν "

    ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΟ ΕΝΝΟΕΙ, ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΗΠΩΣ;;;; ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ (ΣΗΜΗΤΗΣ, ΓΑΠ-ΜΙΝΕΪΚΟ, ΡΑΛΛΗΣ,ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ) ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΖΕΣ, ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΙΜΙΑ,ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ, ΑΝΑΓΩΡΙΣΗ ΖΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ, ΑΚΡΑΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ) ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ.
    ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΙΕΡΑΡΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ (ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, (ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΤΡΙΑΣΤΕ ΤΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικό άρθρο. ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! ΖΗΤΩ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ!!! ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΛΟΓΙΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.

    ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΜΙΑ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΛΑΧΩΝ,ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ, ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΟΠΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΤΥΠΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΗΜΗΤΗ.
    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Μπουτάρης που θέλει να πάει την ΔΕΘ στους Λαχανόκηπους (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ; ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ.) ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ;

    ΣΤΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΔΕΘ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥΣ. ΜΗΠΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΣ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υποτίθεται πως τα σχόλια ελέγχονται πριν αναρτηθούν. Όταν υπάρχουν 5 σχόλια από το ίδιο άτομο και με το ίδιο ανόητο περί εβραίων σχόλιο δεν θα έπρεπε να σβήνονται; Ας μένει ένα από αυτά αλλά όχι και τα 5, 10 ή 15. Έλεος.
    Από κει και πέρα, ο νόμος είναι νόμος. Αν ένας αιρετός καταδικάζεται πχ για κατάχρηση εξουσίας ή απιστία κλπ πρέπει να καθαιρείται και να ελέγχονται τα οικονομικά του.
    Σε λίγο θα μας πουν ότι αν πχ καταχραστεί λεφτά ένας υπουργός αλλά μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση γίνει πρωθυπουργός θα του πούμε..."δεν πειράζει λεβέντη μου. Ό,τι έγινε έγινε" και θα τον κρατήσουμε στη θέση του. Τέτοιες ανοησίες μας φέρανε στη θέση που είμαστε και ακόμα κανείς δεν παίρνει χαμπάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το άρθρο λέει αλήθειες. Όμως ενώ μας πείραξε η μείωση του νομάρχη που έκανε στο πρόστιμο του κομπιναδόρου καρκινοπαθή και μακαρίτη με τη νοθευμένη βενζίνη δεν μας ενοχλεί καθόλου η θεσμική ατιμωρησία όλων αυτών των υπουργών, γραμματέων, ελεγκτών φορέων και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο που επιτρέπουν σε κάθε είδους λαμόγια εισαγωγείς και μεγαλόσχημες Α.Ε. να ταΐζουν τα παιδιά σας (μας) με νοθευμένα λάδια, παιδικές τροφές με διοξίνες ,με κρέας από παρανοϊκά βοοειδή, με κοτοκροκέτες πλούσιες σε διοξίνες για γερά παιδιά και με γάλατα ανακυκλωμένα και αμφιβόλου προελεύσεως κλπ. Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα παραπάνω είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς πως και επιδείχθηκε τόση ευαισθησία και
    σπουδή απονομής δικαιοσύνης στην περίπτωση του Νομάρχη.

    Και κάτι για το τέλος, πόσοι νομάρχες θα έπρεπε να εγκλειστούν στην φυλακή με την κατηγορία της βαριάς αμέλειας κατ' εξακολούθηση και με συνοπτικές διαδικασίες, για τους δρόμους καρμανιόλες που οδήγησαν και οδηγούν στο θάνατο εκατοντάδες συμπολίτες μας;

    Σαφώς και ήταν μιά καταδίκη πολύ, πολύ βολική για πολλούς.
    Με τα παραπάνω υπ' οψίν
    η τόσο γρήγορη απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης κατανταεί πρόκληση και προσχηματική όσο παράλογο και αν ακούγεται, όσο δίκαιη και αν είναι τελικά η καταδίκη του Ψωμιάδη αυτή καταντάει απλώς πολιτική δίωξη όσο οι τρισχειρότεροι του υπόλοιποι ειναι έξω. Και μην κοροϊδευόμαστε λέγοντας πως από κάπου πρέπει να ξεκινήσει η απόδοση ευθυνών. Κανείς άλλος δεν θα την "πληρώσει".

    Υ.Γ.
    Προς αποφυγίν παρεξηγήσεως τον Ψωμιάδη τον θεωρώ γραφικό. Ως πολιτικός δε μου είναι παντελώς αδιάφορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλεος πια, με τα σενάρια συνωμοσίας σε αυτή τη Χώρα!

    Για ότι δεν μας συμφέρει, πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι. Ας δούμε την ουσία και ας αφήσουμε το κυνήγι των μαγισσών!

    Προτιμώ να αντιμετωπίζονται όλοι οι πολίτες ίσα απέναντι στο νόμο, παρά να ψάχνω εχθρούς και φαντάσματα σε ότι δε με συμφέρει.

    Και ναι ψήφισα Ψωμιάδη, αλλά αν το δικαστήριο ΄'εκρινε ότι παρανόμησε, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ψωμιάδης: O Bασιλιάς είναι γυμνός"

    Άαααλα της! Και γαλαζοαίματος ο Πανίκας;; Σιγά καλέ κυρία Μαυροπούλου, μη μάς τα εκσφενδονίζετε έτσι απότομα, αδικείτε και το άρθρο σας με τέτοιο τίτλο. Αν έχετε προτίμηση σε ανακτορικά αξιώματα και περιβάλλοντα θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε άλλους όρους, όπως γελωτοποιός ή αρλεκίνος. Σε Ψωμιάδηδες και Τρεμόπουλους αναφέρεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απο το εθνος
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=62268950

    ..... Σύμφωνα με στοιχεία στελεχών του ΣΔΟΕ, ο συγκεκριμένος πρατηριούχος ήταν αναμεμειγμένος εκείνο το διάστημα και στην υπόθεση της διάθεσης στην αγορά ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης που προέρχονταν από τη μεγάλη κομπίνα κλοπής τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης (αξίας περίπου 7 εκατ. ευρώ) από το ΑΠΘ.

    Ο «πρατηριούχος» προμηθευόταν ποσότητες πετρελαίου από την εταιρεία που έχει παραπεμφθεί για την απάτη, όμως στην κατοχή του είχαν βρεθεί από άντρες του ΣΔΟΕ πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές για τις οποίες είχε παραστατικά και τις οποίες αποχρωμάτιζε παράνομα, καταλήγοντας ότι προέρχονταν από τις κλοπιμαίες.

    Προκλητικός
    Ο χορός της νοθείας που συνέβαινε στα δύο πρατήρια του Χρίστου Καραγιαννίδη, σ' αυτό της πλατείας Βαρδαρίου-Λαγκαδά 24 και στο δεύτερο στο 17,5 χλμ Θεσσαλονίκης-Εδεσσας στην Αγχίαλο, είχε πάρει διαστάσεις και ενώ βοούσε η πιάτσα και οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών είχαν πυκνώσει, ο «πρατηριούχος» συνέχιζε να παρανομεί προκλητικά επί χρόνια.

    Με δέλεαρ τις χαμηλότερες τιμές και την πλεονεκτική θέση των δύο καταστημάτων του κατάφερνε να προσελκύει πελάτες, χωρίς να παίρνει υπόψη πρόστιμα, αντιδράσεις, ακόμη και προσφυγές από ιδιοκτήτες ταξί και λεωφορείων που είχαν επιπτώσεις σε βάρος τους από τα νοθευμένα καύσιμα τα οποία προμηθεύονταν.
    ......
    Η Διεύθυνση Εμπορίου
    Με 5 ελέγχους εντόπισε τη νοθεία στα καύσιμα

    Οι πέντε διαφορετικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Εμπορίου, όργανα της οποίας διαπίστωσαν τη διάθεση νοθευμένων καυσίμων -τόσο πετρελαίου όσο και βενζίνης- και στα δύο πρατήρια, σε δεξαμενές, βυτία και σε αντλίες και επιβλήθηκαν τα συνολικά πρόστιμα των 89.000 ευρώ, έγιναν χρονικά:

    1 6-3-2000 (Λαγκαδά 24), πετρέλαιο κίνησης ήταν νοθευμένο με αποχρωματισμένο πετρέλαιο θέρμανσης και παρουσίαζε υψηλή περιεκτικότητα θείου, πρόστιμο 20.000 ευρώ.

    2 13-10-2000 (Λαγκαδά 24), νοθευμένο πετρέλαιο, πρόστιμο 20.000 ευρώ.

    3 9-12-2000 (Λαγκαδά 24), νοθευμένο πετρέλαιο σε βυτίο, πρόστιμο 10.000 ευρώ.

    4 5-4-2001 (Αγχίαλος), νοθευμένη βενζίνη σούπερ με πετρέλαιο κ.λπ., πρόστιμο 10.000 ευρώ.

    5 9-12-2002 (Λαγκαδά 24), νοθευμένο πετρέλαιο σε δεξαμενή κ.λπ., πρόστιμο 29.000 ευρώ.

    Ρεπορτάζ: Χρίστος Τελίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σαλόμ τι έγινε; Σε πείραξαν τα λόγια μου;

    Καποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε πως όταν οι ανθρωποί σας πάρουν τον πούλο, θα είστε αναγκασμένοι να βρεθείτε στην ίδια θέση με όλους τους άλλους και να πάψει ο παρασιτισμός. Η Μεταπολίτευση ΨΩΦΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 17 Απριλίου 2011 1:59 μ.μ.

    "Τέτοιες ανοησίες μας φέρανε στη θέση που είμαστε και ακόμα κανείς δεν παίρνει χαμπάρι..."

    Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΧΑΦΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΛΕΟΝ, ΤΑ ΣΥΧΑΘΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η υπόθεση τού αποθανόντος,πού μείωσε ο Νομάρχης καί νύν Περιφερειάρχης,εκκρεμούσε από πρίν,δηλαδή από τόν προηγούμενο Νομάρχη,καί έπρεπε η Νομική Υπηρεσία νά ενημερώση τόν Νομάρχη κ.Ψωμιάδη ότι εκδικαζόνταν στό Δικαστήριο,καί δέν έπρεπε νά προβεί στήν μείωση!
    Μέ λίγα λόγια τόν άφησαν ακάλυπτο από τήν Νομαρχία!Κανονικά έπρεπε νά τιμωρηθούν καί οι αρμόδιοι πού δέν ενημέρωσαν τόν Νομάρχη!
    Καί ο προιστάμενος τής αρμόδιας Αρχής περί εκκρεμοδικίας,γιά παράβαση τού πολίτη επαγγελματία.
    Μάλλον δέν συνεργάζονται οι Δημόσιες υπηρεσίες;
    Μπορεί νά κάνω λάθος.
    Αλλά ο Νομάρχης δύναται νά μειώσει τυχόν πρόστιμο.
    Δέν δύναται όταν η υπόθεση εκδικάζεται στό αρμόδιο Δικαστήριο.
    Εδώ είναι η παράβαση απ'ότι διαβάζω,ακούω.Μπορεί νά κάνω λάθος,από λάθος ενημέρωση.
    Τά γράφω απλώς γιά τήν αλήθεια.

    ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ με την κα Μαυροπούλου. Περιγράφει τον παραλογισμό των επιχειρημάτων των δύο "στρατοπέδων" και πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποιος μπορεί να διαφωνήσει με το αυτονόητο, ότι ο νόμος θα πρέπει να εφαρμόζεται!! Δεν με νοιάζει αν υπάρχουν άλλα, σοβαρότερα αδικήματα, που έχουν μείνει ατιμώρητα. Κρίνω μόνο το ότι διαπράχθηκε κάποιο αδίκημα και τιμωρήθηκε ο υπαίτιος αυτού, ανεξάρτητα από το όνομα, την ιδιότητα, την καταγωγή ή άλλο χαρακτηριστικό του (και με την επιφύλαξη πάντα της έκδοσης αμετάκλητης απόφασης). Μόνο έτσι πρέπει να λειτουργεί η Δικαιοσύνη, δηλαδή ανεξάρτητα από ονόματα, ιδιότητες, καταγωγή ή άλλες σκοπιμότητες, γιατί μόνο έτσι εξασφαλίζεται η Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είδατε τι ζημιά κάνει το Μνημόνιο; Δεν υπάρχει μία και το ΕΣΥ δίνει... ληγμένα. Μόνο έτσι εξηγούνται τα φαντασιωσικά περί εβραίων παραληρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.