9/3/12

«Συγγνώμη» 330 εκατ. ευρώ από τη Siemens για τις μίζες Eξωδικαστικός συμβιβασμός του ελληνικού Δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία


Σε 330 εκατ. ευρώ ανέρχεται συνολικά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, τον οποίο ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Εκλεισε με ένα «συγγνώμη» προς τον ελληνικό λαό για τις μίζες με τις οποίες διέφθειρε επί πολλά χρόνια το πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση χώρας.Το σχέδιο της συμφωνίας θα κατατεθεί άμεσα προς κύρωση στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μπουν οι τελικές υπογραφές. Οπως αναφέρεται στην επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, «η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ζητήματα ποινικού δικαίου».
ερευνα. Ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Μ. Βορίδης ανέφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο πως το ελληνικό Δημόσιο δεν παραιτείται από τις απαιτήσεις του έναντι του γερμανικού κολοσσού για όσα έχουν συμβεί μετά το 2007 και πιθανώς θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη έρευνα, στην οποία η εταιρία δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει με στοιχεία.Οπως έγινε χθες γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τη Siemens είναι:
 
- Παροχή προς το Δημόσιο 80 εκατ. ευρώ, μέσω του συμψηφισμού ισόποσων απαιτήσεων της εταιρείας που έχει έναντι δημόσιων φορέων.
- Καταβολή 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του Δημοσίου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του έτους θα προβεί σε επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία της εταιρείας στην οποία απασχολούνται περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι.
 
Η Siemens αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ, που θα απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζομένους.
 
Η εταιρεία θα εφαρμόσει στην Ελλάδα πρόγραμμα συμμόρφωσης κατά της διαφθοράς και των μη νόμιμων πρακτικών, διάρκειας τριών χρόνων, με βάση το πρότυπο του προγράμματος που εφήρμοσε σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
 
Διευκρινίζεται ότι η συμφωνία διέπεται από το ελληνικό Δίκαιο και οποιαδήποτε διαφορά θα επιλύεται από τριμελή διαιτησία, με βάση τους διαιτητικούς κανόνες του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Γενεύης.
 
Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «η Siemens ζήτησε να περιληφθεί στο προοίμιο της συμφωνίας συμβιβασμού κείμενο δημόσιας συγγνώμης προς τον ελληνικό λαό, τη Βουλή και την κυβέρνηση».

3 σχόλια:

  1. Έλα όμως που δεν υπάρχει κανένα κίνημα Ελλήνων δικαστών, που να απαιτήση από τη ΖΗΜΕΝΣ δικαστκά να δώσει όλα τα ονόματα αυτών που λάδωσε και στη συνέχεια να ζητηθεί αποζημείωση στο όνομα των Ελλήνων ψηφοφόρων, ΑΠΟΖΗΜΕΪΩΣΗ αφ΄ ενός από τη ΖΗΜΕΝΣ για διαφθορά των πολιτικών εκπρωσόπων και για τη ζημιά που προξένησαν στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας με αποτέλεσμα να έχει επιπτώσεις ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ Ελλήνων σε εκποιήσεις περιουσιών.

    Όποιοι νομικοί το ξεκινήσουν συμετέχω ως πολιτικός ενάγων, και καταθέτω καταθέτω χρηματικό ποσό για τα δικαστικά έξοδα, και στο πνεύμα του αγώνα κατά της διαπλοκής και για λόγους
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ γιατί τα βαποράκια σε λίγο θα αρχίσουν να τσιτσιβίζουν και πάλι για τη ψήφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP κατέληξε σε συμφωνία ύψους 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με το ποσό αυτό η εταιρεία αποζημιώνει 100.000 αλιείς.

    δηλ. 80.000 δολάρια το άτομο.

    Ενώ η Siemens κατέληξε σε συμφωνία ύψους 90.000.000 ευρώ για...ας πούμε ότι αποζημιώνει συμβολικά...100.000 έλληνες (αν και η αλήθεια είναι ότι κάνανε κακό σε ολόκληρη την Ελλάδα και ήταν κύριοι υπαίτιοι της διαφθοράς μας και υπερχρέωσης μας).

    δηλ. 700 δολάρια το άτομο

    Λεφτά που φυσικά δεν θα τα πάρει κάνεις λόγω του ότι:

    α) είναι υπό μορφήν εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χρηματοδοτήσεις κρατικών φορέων ενάντια στη διαφθορά...Με άλλα λόγια εκμετάλλευση με τις γνωστές και ανθελληνικές ΜΚΟ...δηλ. Business as usual

    β) είναι υπό μορφήν 100 μεταπτυχιακών υποτροφιών σε γερμανικά πανεπιστήμια...στέλνοντας (και κλέβοντας) έτσι τα καλύτερα Ελληνικά μυαλά στην Γερμανία προς περαιτέρω εκμετάλλευση...

    Συνοψίζοντας: Τα 90.000.0000 θα πάνε λόγω του α) στο κράτος και από εκεί, φυσικά, σε αποπληρωμή των γερμανικών δανείων. Σίγουρα το γερμανικό κράτος (λέω εγώ ο άσχετος) θα τα δώσει πάλι πίσω στην Siemens λόγω ζημίας 80.000.000 ευρώ (παραιτείται - που έτσι και αλλιώς δεν θα έπαιρνε λόγω χρεοκοπίας της Ελλάδος - από απαιτήσεις από έργα σε νοσοκομεία, ΟΣΕ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και άλλα) και τέλος θα μας τα ξαναεπιστρέψει λόγω του ότι: δεσμεύεται επίσης πως θα ενισχύσει μέσα στο 2012 με 100 εκατ. ευρώ μετρητά την Siemens Ελλάδος, προκειμένου η εταιρεία, των 600 εργαζομένων, να ανακάμψει δηλ. αγοράζοντας τσάμπα την υποτιμημένη πλέον Ελλάδα μας και βγάζοντας τρελά λεφτά και με καθαρό κούτελο.


    Αποφάσεις δοσίλογων πολιτικών (όπως και το ότι η Ελλάδα μπαίνει ξαφνικά στον πετρελαϊκό χάρτη - με οκτώ προσφορές από τις μεγαλύτερες εταιρείες) ειδομεν ειδομεν την ώρα που η Ελλάδα χρεοκόπησε.

    Μετά 10-20 χρόνια εάν η χώρα (χώρος) ορθοποδήσει κοινωνικό-πολιτικό-κ.λ.π...όποιος και νομίσει να ζητήσει αποζημιώσεις να είναι σίγουρος ότι θα βρει μια άλλη τελειωμένη περίπτωση (Δίστομου) μπροστά του...και φυσικά οι τωρινοί δωσίλογοι και κήρυκες θα είναι ακόμα μέσα στην βουλή. Πάτε στοίχημα;

    Αρα έχουμε και λέμε: όλοι κερδισμένοι εκτός από τον λαό μας.

    Η άγνοια είναι έγκλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πεί κανείς τα γράφει ο yprus και λίγα λέει, αν δείς τις αποζημιώσεις που κατέβαλε στις άλλες χώρες. Για τσουκάτο τσιμουδιά - Άσε που ούτε τα μισά από αυτά που αναφέρονται τελικά δεν θα δοθούν καν σε μορφή υποτροφιών.
    SIMENS το καλύτερο πλυντήριο!

    Στο δρόμο που χάραξε η SHELL στην Νιγηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.